τι; : συνέλευση θεματική : οργάνωση

Κυριακή 18 Απριλίου 2021 στις 16.00

Ανοιχτή συνέλευση

Ανοιχτό κάλεσμα

Ζούμε σε μία πρωτόγνωρη συγκυρία για όλες και όλους μας.

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος πανδημίας, και είμαστε μάρτυρες μίας -χωρίς προηγούμενο- αποτυχίας του κράτους και της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση, ενώ οι ελευθερίες μας συρρικνώνονται καθημερινά.

Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο μετράμε 8.230 νεκρούς συνανθρώπους μας, που πλέον είναι μόνο αριθμοί και στατιστικές για τα κανάλια. Ήδη από το πρώτο λοκντάουν γιατροί, υγειονομικοί και πολίτες ζητάμε την ενίσχυση του ΕΣΥ. Προσλήψεις στα νοσοκομεία, επιτάξεις των ιδιωτικών κλινικών και δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για όλες και όλους. Η απάντηση της κυβέρνησης είναι να προσλαμβάνει περισσότερη αστυνομία, στρατό και εξοπλισμό για καταστολή.

Ταυτόχρονα, τα σκάνδαλα, οι μίζες, οι απευθείας αναθέσεις, οι εμβολιασμοί εκτός σειράς για τους έχοντες και έχουσες εξουσία έχουν γίνει κανονικότητα, ενώ απολαμβάνουν μιντιακή κάλυψη και ξέπλυμα.

Η επίκληση της "κατάστασης έκτακτης ανάγκης" και της ατομικής ευθύνης χρησιμοποιούνται απροκάλυπτα από την κυβέρνηση για να περνάει νομοσχέδια νύχτα και να περιορίζει τα εργατικά μας δικαιώματα, την δημόσια παιδεία και γενικότερα τις ελευθερίες και τα συλλογικά κεκτημένα μας.

Η επιβεβλημένη τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση τείνουν να γίνουν μια νοσηρή πραγματικότητα, με πολλαπλές συνέπειες στην προσωπική και κοινωνική μας ζωή, στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Μέτρα τα οποία δεν καλύπτουν το σύνολο των εργαζομένων -λόγω της φύσης της εργασίας τους- και των μαθητών -λόγω έλλειψης πόρων.

Όσο τα εξαγορασμένα και καλοπληρωμένα ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ο ιός κολλάει σε πλατείες και πολιτικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, εμείς οι από τα κάτω που καθημερινά προσπαθούμε να επιβιώσουμε, βλέπουμε πως ο ιός κολλάει στα ασφυκτικά γεμάτα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις ουρές των σουπερμάρκετ όπου τρέχουμε για να προλάβουμε τις απαγορεύσεις και στους χώρους εργασίας στους οποίους στοιβαζόμαστε καθημερινά, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Απαγορεύσεις μετακινήσεων και βραδινής εξόδου παρουσιάζονται ως «έξυπνα μέτρα» με πρόφαση την προστασία μας. Απαγορεύσεις που αποτελούν μία κίνηση πανικού της κυβέρνησης για να καλύψει την ανικότητά της και τις πολιτικές της σκοπιμότητες. Απαγορεύσεις και πρακτικές χουντικής έμπνευσης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση όλους και όλες σας την Κυριακή 18.4.2021 στις 4μμ, για να μπορέσουμε να οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά από τη βάση, με ανοιχτό διάλογο και οριζόντιες διαδικασίες, μακριά από κομματικά τερτίπια και σχέσεις εξουσίας.

Για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε την δημόσια υγεία που δικαιούμαστε, για να προστατέψουμε τους εαυτούς και τις εαυτές μας από την καταστολή κράτους και κεφαλαίου και για να δώσουμε πάλι ζωή στον δημόσιο χώρο και λόγο που τόσο απουσιάζει από μια καθημερινότητα απομόνωσης και φόβου.

Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας σε κάθε γειτονιά.

Υ.Γ. Φασιστικές, ρατσιστικές, σεξιστικές, ομοφοβικές και λοιπές συμπεριφορές δεν θα γίνονται ανεκτές.

Οι συνελεύσεις θα πραγματοποιούνται στον ανοιχτό χώρο έξω από το δημαρχείο, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, με συνείδηση και σεβασμό στην προστασία της υγείας όλων μας.

Πρωτοβουλία κατοίκων Χολαργού-Παπάγου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1611798/