Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση στα πλαίσια της Πανελλαδικής ημέρας δράσης για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Πανελλαδική ημέρα δράσης για την ενίσχυση του ΕΣΥ αύριο 7 Απρίλη, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, με συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων και τοπικές διαδηλώσεις. Οι υγειονομικοί και τα συνδικάτα τους ξεσηκώνονται ενάντια στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης και μας καλούν στο πλευρό τους. Να είμαστε εκεί.

Ευαγγελισμός 8πμ
Αγλαΐα Κυριακού 8πμ
Αγία Σοφία 8πμ
Έλενα 8.30πμ
Λαϊκό 9πμ
Κρατικό Νίκαιας 10πμ
Αττικό 10πμ πύλη - 10.30πμ Παλατάκι μαζί με Δρομοκαιτειο και Δαφνί
ΓΝΑ Γεννηματάς 11πμ
Αμαλία Φλέμινγκ 11.30πμ
Άγιος Σάββας 12μεσ
Αγία Όλγα 12μεσ
Ασκληπιείο 1μμ
Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης 9πμ - κεντρική συγκέντρωση ΕΝΙΘ
Νοσοκομείο Χανίων 11πμ
Νοσοκομείο Ικαρίας 12πμ
Νοσοκομείου Βόλου 12πμ
Άγιος Ανδρέας 12μεσ
Νοσοκομείο Ρίο 1μμ
ΠΑΓΝΗ 1μμ

πηγή : https://www.facebook.com/supporthealthworkers


Κάλεσμα στήριξης και συμμετοχής στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στις 7/4

Ενώ η Ελλάδα εμφανίζει έναν από τους υψηλότερους δείκτες θνητότητας ασθενών με λοίμωξη Covid-19 στην Ευρώπη, ενώ οι μακάβριες ειδήσεις των δεκάδων νεκρών έχουν γίνει πια καθημερινότητα, ενώ η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία είναι στην καλύτερη περίπτωση απελπιστική με την πληρότητα στις ΜΕΘ να ξεπερνά το 100%, ενώ το υγειονομικό προσωπικό βρίσκεται στα όρια των φυσικών του αντοχών η κυβέρνηση εμμένει στην θανατοπολιτική της: Καμία ενίσχυση του ΕΣΥ, καμία επίταξη των αναγκαίων υπηρεσιών και δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας, ένας εμβολιαστικός σχεδιασμός ''σταγονόμετρο'', και καταστολή για οποιονδήποτε αντιστέκεται.

Από την δήλωση ''είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πανδημία'' διά στόματος υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών ένα χρόνο πριν φτάσαμε σήμερα στο να θεωρείται λογικό σύμφωνα με το υπουργείο υγείας ένα ποσοστό θανάτων ασθενών εκτός ΜΕΘ που φτάνει το 20%.

Η θανατοπολιτική τους όμως δεν τελειώνει εδώ, συνεχίζεται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων/μεταναστών όπου οι διαμένοντες πληθυσμοί αφήνονται πλέον να πεθάνουν αβοήθητοι είτε οδηγούνται μεθοδικά στην απελπισία και την αυτοκτονία, στις φυλακές με τις άθλιες συνθήκες κράτησης και της στέρησης βασικών δικαιωμάτων αλλά και στα εργασιακά κάτεργα με τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα την εργατική δολοφονία 3 εργατών εργολαβικού συνεργείου του ΑΚΤΩΡ οι οποίοι έχασαν την ζωή τους εν ώρα εργασίας συντήρησης κολώνας του ΔΕΔΔΗΕ.

Εν μέσω υγειονομικής κρίσης η κυβέρνηση με κάθε μέσο καταστολής που διαθέτει και με σταθερό αρωγό τα φίλια ΜΜΕ (ειδικευόμενα στο ψέμα και στην παραποίηση της αλήθειας) βάλλει εναντίον όσων τολμούν να σηκώσουν κεφάλι ενάντια στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, σε όσους αντιστέκονται στα αντιλαϊκά εκπαιδευτικά και εργασιακά νομοσχέδια, σε όσους αρνούνται να αποδεχτούν την αστυνομική βία ως την νέα κανονικότητα. Απεναντίας, συγκαλύπτει παιδεραστές και βιαστές (πχ Λιγνάδης, Γεωργιάδης), αθωώνει μεγαλοναρκέμπορους και ρίχνει ποινές χάδια στις φασιστοσυμμορίες που οι ίδιοι εξέθρεψαν και χρησιμοποίησαν στο παρελθόν ως μακρύ χέρι του κράτους.

Οι κρατικές μεθοδεύσεις και αυθαιρεσίες, η συστηματική φίμωση και η αστυνομική καταστολή στρέφονται και εναντίον των αγωνιζόμενων υγειονομικών. Οι άλλοτε ήρωες με τις πράσινες και λευκές μπλούζες πέρα από τις υπερωρίες και τις επισφαλείς συνθήκες εργασίες σήμερα τρώνε γκλοπιές στο κεφάλι σε κινητοποιήσεις τους, απειλούνται και παρακολουθούνται από βαλτές διοικήσεις, τους αποστέλλονται κλητεύσεις για απολογία εξαιτίας κινητοποιήσεων για διεκδίκηση καλύτερων όρων εργασίας, απειλούνται με πειθαρχικές διώξεις σε περίπτωση που νοσήσουν από τον ιό, τους επιβάλλονται ποινές στέρησης μισθού με γελοίες αφορμές , απειλούνται με ΕΔΕ στην περίπτωση που δημοσιοποιήσουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τιμωρούνται για την συνδικαλιστική τους δράση με μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία ή και με απόλυση.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση του προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας, ο οποίος και απολύθηκε στις 31 Μαρτίου παρά τις τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στο εν λόγω νοσοκομείο. Μιλάμε εδώ για την πρώτη απόλυση προέδρου σωματείου στο δημόσιο μετά το 1974. Μία εκδικητική απόλυση η οποία πέρα από τον ίδιο στοχεύει να χτυπήσει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου το οποίο την τελευταία δεκαετία αντιστέκεται στις συστηματικές προσπάθειες υπονόμευσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Μία απόλυση που κινείται στα πλαίσια της συνέτισης όσων τολμούν να αντισταθούν στον κυβερνητικό προγραμματισμό στο πεδίο της υγείας. Μία απόλυση η οποία επικυρώθηκε σε πολιτικό επίπεδο, από τον Κ. Μπακογιάννη ο οποίος σε αγαστή συνεργασία με τους εκλεγμένους της Χρυσής Αυγής καταψήφισε το ψήφισμα αλληλεγγύης στον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αγ. Σάββας που είχε κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Την ίδια στιγμή καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες για διοικητικές αυθαιρεσίες σε διάφορα νοσοκομεία, όπως στην περίπτωση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός με την εκδικητική παρακράτηση μέρους του μισθού (15 και 5 ημερών) δύο ειδικευόμενων γιατρών του ορθοπεδικού τμήματος, με πρόσχημα την αναιδή τους συμπεριφορά. Στην ουσία αυτό που ενόχλησε την διοίκηση ήταν η απαίτηση των δύο εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους ίδιους και καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς.

Μιλάμε εδώ για την προέκταση μιας κυβερνητικής πολιτικής η οποία ακόμα και αυτή την ύστατη στιγμή αντί να διαθέσει χρήματα (τα χρήματα των φορολογουμένων) για την μόνιμη και επαρκή στελέχωση των νοσοκομείων/κέντρων υγείας/ΤΟΜΥ, την αύξηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την πρόσληψη δασκάλων/καθηγητών στα σχολεία και την εύρεση κατάλληλων χώρων διδασκαλίας για την μείωση των μαθητών ανά τάξη, την διασφάλιση αντι-Covid 19 προστατευτικών μέτρων στους χώρους εργασίας κτλ επιλεγεί να ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλιστικά προγράμματα, δεκάδες εκατομμύρια για την ενίσχυση των σωμάτων της αστυνομίας (στα πλαίσια μιας στρατηγικής καταστέλλω όποιον αντιστέκεται), μειώνει την φορολογία για τις άδειες χρήσης ΜΜΕ κατά 98,5%, ανακεφαλαιοποιεί ιδιωτικές εταιρείες (πχ Aegean) με χρηματοδοτήσεις δώρο και στήνει την αγορά για τις ιδιωτικές μεγα-κλινικές σπρώχνοντας εκεί όσους και όσες έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Για τους υπόλοιπους, η πρόσβαση σε δομές/υπηρεσίες υγείας αποτελεί μάλλον άπιαστη πολυτέλεια. Όσο για τις ιδιωτικές κλινικές και το μεγάλο έργο που αυτές θα επιτελέσουν στην μάχη κατά του Covid-19 η κοροϊδία φαίνεται δεν έχει όρια. Η μεταφορά ασθενών στις εν λόγω δομές προϋποθέτει αυτοί να βρίσκονται ένα βήμα πριν το εξιτήριο, με την νοσηλεία τους πάντοτε να γίνεται με το αζημίωτο. Παράλληλα, το εμπόριο ελπίδας του μαζικού εμβολιασμού αποδεικνύεται ένα μεγάλο φιάσκο απουσίας επιχειρησιακού σχεδιασμού και εμβολιαστικών δόσεων.

Σε όποιον τα παραπάνω δεν φαντάζουν ως ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, έχει δίκιο. Μπροστά στα κέρδη της πολιτικοοικονομικής ελίτ αυτής της χώρας και της διατήρησης της εξουσίας της εις βάρος της κοινωνικής βάσης οι λέξεις "δημόσια υγεία" αποτελούν ψιλά γράμματα, αν όχι παρωχημένη αντίληψη περί κοινωνικού κράτους. Άλλωστε, η διαχρονική υπονόμευση της Δημόσιας υγείας ως μόνο στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησή της. Όποιος όμως σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

H καραμέλα της ατομικής ευθύνης/ανευθυνότητας ως κύριος μηχανισμός διασποράς του ιού έλιωσε, όταν έγινε αντιληπτό το πως εκμεταλλεύτηκε την πανδημία το κεφάλαιο: Έλιωσε με την ψήφιση των νομοσχεδίων Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως για τα πανεπιστήμια, με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, με το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις, με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση τον επόμενο καιρό. Με τις απαγορεύσεις που αφορούσαν μόνο την εργατική τάξη, το λαό και τα δικαιώματά του όταν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά. Με τις fast-track ιδιωτικοποιήσεις, με την μή ενίσχυση του ΕΣΥ και την αδιαφορία για τη στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων, με την λογοκρισία του διαδικτύου και της καλλιτεχνικής έκφρασης, με την καθημερινή αστυνομική βία που εφαρμόζεται στο πλαίσιο "Νόμος και Τάξη" που έχει κατακλύσει τις γειτονιές μας και που μας επιτρέπει να βγούμε από το σπίτι στην ουσία μόνο για να παράγουμε και να καταναλώσουμε.

Τα γεγονότα στην Ν. Σμύρνη όπου αγωνιστές ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την επιβολή προστίμων σε μία οικογένεια με μικρά παιδιά που κάθισε σε ένα παγκάκι, η μεθοδευμένη προσπάθεια δολοφονίας του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα αλλά και η -δύο φορές - εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ, αποτέλεσαν το έναυσμα για να γυρίσει ο φόβος πλευρά. Χιλιάδες διαδηλωτές αψηφώντας τις απαγορεύσεις, τα πρόστιμα, τις συλλήψεις και την οργανωμένη κρατική τρομοκρατία πλημμυρίζουν τους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων συγκροτώντας μαζικές λαϊκές αντιστάσεις στην επιβαλλόμενη δυστοπία και στον ''δημοκρατικό'' ολοκληρωτισμό, ανοίγοντας τον δρόμο για την διεκδίκηση της ζωής και της αξιοπρέπειας. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στον αγώνα των Υγειονομικών, του φοιτητικού κινήματος, των τοπικών αντιστάσεων ενάντια στην κρατική καταστολή.

Μόνο με ένα ενιαίο σύστημα Υγείας (Δημόσια Υγεία - Πρωτοβάθμια Φροντίδα, - Νοσοκομειακή περίθαλψη) το οποίο θα καλύπτει δωρεάν και επαρκώς τις ανάγκες όλων θα μπορέσουμε ως κοινωνία να εξέλθουμε με το μικρότερο δυνατό κόστος από την πανδημία και τις πολύπλευρες συνέπειές της. Μόνο με αλληλεγγύη, ενότητα και οργάνωση θα μπορέσουμε να σταθούμε απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική διαχείριση της πανδημίας όπου για την εργατική τάξη και το λαό επιφυλάσσει μόνο φτώχεια, ανεργία, επισφάλεια, καταστολή, τρομοκρατία, την ίδια στιγμή που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν ήδη τις νέες πολεμικές επεμβάσεις που έρχονται όλο και πιο κοντά στην περιοχή μας. Δουλειά τη δουλειά και γειτονιά τη γειτονιά, χωρίς αυταπάτες πια για την όποια σοσιαλδημοκρατία, να παλέψουμε ενάντια στον καπιταλισμό και στις κρίσεις του, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την διαρκή πολεμική προετοιμασία, ενάντια στην αστυνομοκρατία, ενάντια στη λεηλασία της φύσης, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/4

ΑΘΗΝΑ:

  • Πύλη του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας, 12:00
  • Υπουργείο Υγείας, 16:00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

  • Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο, 9:00
  • Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο 9:00

Νίκη στους αγώνες των φοιτητών/ φοιτητριών, των γειτονιών, της εργατικής τάξης και του λαού

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των Υγειονομικών

  • Ανανέωση της σύμβασης του επικουρικού γιατρού, προέδρου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας
  • Καμία επιβολή προστίμου στους δύο γιατρούς του νοσοκομείου Ευαγγελισμός
  • Καμία δίωξη στους υγειονομικούς Αφροδίτη Ρέτζιου, Θανάση Σιούλη και Δάφνη Κατσίμπα και σε όλους τους γιατρούς που διώκονται διοικητικά ή ποινικά
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης
  • Μονιμοποίηση των εκτάκτων και επικουρικών
  • Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
  • Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας
  • Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://twitter.com/t_antepithesi