Σάββατο 17 Απριλίου 2021 στις 12.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Αντιπολεμική - αντιϊμπεριαλιστική διεθνιστική συγκέντρωση

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ - ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Όπως και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να επιταχύνει την υλοποίηση της πολεμοκάπηλης πολιτικής της και να επιτεθεί στα λαϊκά και νεολαιίστικα δικαιώματα. Η κυβέρνηση προχωρά σε αύξηση της στρατιωτικής θητείας από τον Μάιο και σε δυσβάστακτους εξοπλισμούς, στο πλαίσιο του αντιδραστικού ανταγωνισμού με την τουρκική άρχουσα τάξη.

Την ίδια ώρα η χώρα μετατρέπεται σε μία απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς. Από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη και από το Άκτιο μέχρι το Στεφανοβίκειο, οι νατοϊκές δυνάμεις στήνουν ένα στρατιωτικό και εξοπλιστικό δίκτυο, που σκεπάζει όλη τη χώρα. Ένα δίκτυο που παγιδεύει το λαό και τη νεολαία στα επικίνδυνα, αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών φονιάδων, πρώτα και κύρια των ΗΠΑ.

Ο ερχομός του αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ, αυτής της τερατώδους φονικής μηχανής των ΗΠΑ, στη Σούδα, η μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, τα αμερικάνικα σχέδια για εγκατάσταση νέων πυρηνικών στην Ελλάδα, που παρουσιάζεται μάλιστα και ως «ευκαιρία» οι σχεδόν καθημερινές πολεμικές ασκήσεις με τη συμμετοχή και των σιωνιστών φονιάδων του Ισραήλ αλλά και αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων, η συμμετοχή ελληνικών δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές σε Μεσόγειο, Ασία και Αφρική, μόνο ασφάλεια δεν μπορούν να εμπνέουν στο λαό και τη νεολαία. Γιατί αποτελούν μερικά μόνο δείγματα της προετοιμασίας ενός νέου γύρου φονικών επεμβάσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, σημαίνουν νέα κύματα βομβαρδισμών, ισοπέδωσης και καταστροφών. Σημαίνουν νέα δεινά για τους λαούς της περιοχής, εκατόμβες νεκρών, νέα κύματα προσφυγιάς, πόνου και δυστυχίας.

Εκεί οδηγούν οι δραματικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Νέα, πιο επικίνδυνα δεδομένα διαμορφώνονται στην περιοχή, την ώρα που η ντόπια άρχουσα τάξη υποθηκεύει τη ζωή και το μέλλον του λαού και της νεολαίας και αποζητά έναν αναβαθμισμένο ρόλο στο πλευρό των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να αναβαθμίσει τη θέση της στην περιοχή και στον αντιδραστικό ανταγωνισμό της με την τουρκική αστική τάξη. Στρέφεται ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, φρουρώντας με φράκτες και σκάφη την αντιδραστική Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να το πετύχει αυτό, εξυπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και προχωρά σε ένα νέο γύρο τεράστιων εξοπλιστικών προγραμμάτων καθώς και σε προσλήψεις χιλιάδων επαγγελματιών οπλιτών σε βάρος των πραγματικών αναγκών του λαού και της νεολαίας που στενάζουν από τις συνέπειες της φονικής πανδημίας, αλλά και τις συνέπειες της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος. Πρόκειται για πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, ως συνέχεια του «έργου» και με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, όπως και των εθνικιστών της Ελληνικής Λύσης.

Όσο προσδένεται η άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση της ΝΔ με τους ιμπεριαλιστές, άλλο τόσο σκληρή και επικίνδυνη γίνεται για το λαό και τη νεολαία. Γιατί η επιβολή αυτής της πολιτικής και η στοίχιση με τα ιμπεριαλιστικά σχέδια απαιτούν πρώτα και κύρια το τσάκισμα των λαϊκών και νεολαιίστικων αντιστάσεων. Απαιτούν την αδιαμαρτύρητη αποδοχή των ιμπεριαλιστών ως δήθεν προστατών και σωτήρων μας. Απαιτούν «να ματώσουμε ξανά» για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, όπως δήλωσε χωρίς ντροπή ο υπουργός Άμυνας, Παναγιωτόπουλος. Θέλουν τη μετατροπή του λαού και της νεολαίας σε κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών, των πολυεθνικών τους και των αστικών τάξεων.

Εκεί στοχεύει η αύξηση της θητείας και η «ζύμωση» για υποχρεωτική στράτευση στα 18. Εκεί στοχεύει και η συστηματική εθνικιστική προπαγάνδα από τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ, η οποία δηλητηριάζει καθημερινά τις λαϊκές συνειδήσεις και με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Το συμφέρον του λαού και της νεολαίας βρίσκεται στην αντίπερα όχθη:

  • Στη φιλία και στη διεθνιστική αλληλεγγύη με τους γειτονικούς λαούς!
    · Ενάντια στο ιμπεριαλιστικό «δίκαιο» των ΑΟΖ και στις επιδιώξεις και των δύο αστικών τάξεων να το «υλοποιήσουν» η κάθε μια για τα δικά της συμφέροντα!

    · Στην καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολεμικών σχεδίων και κάθε είδους εμπλοκή της χώρας μας σε αυτά!

    · Στην καταδίκη του εθνικισμού, του ρατσισμού και του σοβινισμού!

    · Στη μαζική πάλη για να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από τη χώρα, για την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ!

    · Για να πάρει πίσω η κυβέρνηση το μέτρο αύξησης της στρατιωτικής θητείας! Αγώνας για δημοκρατικά δικαιώματα στους φαντάρους!

    · Καμία σκέψη για στράτευση στα 18!

    · Όχι στα νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προσλήψεις μισθοφόρων στρατιωτών!

    · Πάλη για υγεία- παιδεία- εργασιακά δικαιώματα και ελευθερίες!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ - ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2021/04/1…


1 2 3 4 5

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 17ης ΑΠΡΙΛΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΑΘΗΝΑ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 12:00/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ, 12:00 14 ΑΠΡΙΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ: 17:00, ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 17ης ΑΠΡΙΛΗ

Στις 17 Απρίλη καλούμε στην πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική και διεθνιστική κινητοποίηση, η οποία θα διεξαχθεί σε ένα περιβάλλον κρίσης τόσο υγειονομικής όσο και οικονομικής, σε ενα περιβάλλον ταξικής επίθεσης, όξυνσης των ενδοαστικών ανταγωνισμών και της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. Σε ένα περιβάλλον όπου η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ με την κυβέρνηση να έχει επιλέξει εν μέσω πανδημίας και τρομερών ελλείψεων στο σύστημα υγείας να δίνει υπέρογκα κονδύλια για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και για αγορά οπλισμού και μαχητικών αεροσκαφών από τη Γαλλία.

Σε μια συγκυρία όπου οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με νέες επιθετικές εμπόλεμες κινήσεις να λαμβάνουν χώρα όπως αυτές διαμορφώνονται και με τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Ουκρανία, με την ναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου και τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, με προεξέχουσα δύναμη τις ΗΠΑ, που την έχει εξοπλίσει και αναδείξει, να έχουν ενορχηστρώσει σύρραξη στην περιοχή του Ντόνμπας, στη λογική της στρατηγικής περικύκλωσης της Ρωσίας. Παρατάσσοντας στρατεύματα στα περίχωρα του Ντονιέτσκ, του Λουγκάνσκ και της Κριμαίας με πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να περνάνε στη Μαύρη Θάλασσα και πολεμικά διατάγματα να βγαίνουν από τον Ζελένσκι. Οδηγούνται έτσι σε μια ανοιχτή επίθεση στο λαό του Ντονμπας και στις πολιτοφυλακές του, οι οποία θα οδηγήσει σε μεγάλο αιματοκύλισμα την περιοχή. Μια επίθεση στο φόντο της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, της ανάδειξης νέων υπερδυνάμεων Ρωσίας-Κίνας και του ξαναμοιράσματος των αγορών. Σε μια περίοδο όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με εμπάργκο, κυρώσεις αλλά και πολέμους σε "δευτερεύοντα" αλλά απολύτως κρίσιμα γεωστρατηγικα πολεμικά πεδία (Συρία, Α. Ουκρανία, Α. Μεσόγειος, Αφρική κλπ).

Η Ελλάδα ως μία απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση, η Ελλάδα ως όλο και πιο ενεργά εμπλεκόμενη σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

Η στρατηγική της ελληνικής αστικής τάξης, πλήρως προσδεδεμένη στο άρμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, συμπυκνώνεται όλο και πιο πολύ στις διαχρονικές της φράσεις: "οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας" και "Ελλάς-Γαλλία-Συμμάχία". Με την κυβέρνηση να υλοποιεί πλήρως αυτή τη στρατηγική. Πέραν της αγοράς εξοπλιστικών όπως και προαναφέραμε, είδαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα να διακυρήσει την αποστολή στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων στις χώρες του Σαχέλ (κατά κύριω λόγω στο Μάλι) στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Γαλλία, διευκολύνοντας, μέσα σε άλλα, την κερδοφορία των γαλλικών μονοπωλίων αλλά και του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου που ευελπιστεί να μεταφέρει στα ευρωπαϊκά μετόπισθεν τον κλεμμένο ορυκτό πλούτο της περιοχής.

Οι ντόπιοι βιομήχανοι και εφοπλιστές αλλά και το πολιτικό τους προσωπικό ξέρουν καλά πως κάθε τους επιδίωξη, κάθε δικιά τους προσπάθεια για οικονομική, πολιτική και στρατιωτική επέκταση προϋποθέτει την υπαγωγή τους σε κάποιο ιμπεριαλιστικό άρμα. Από τη Σούδα που έχει αποτελέσει πολλάκις ορμητήριο για το αιματοκύλισμα λαών της περιοχής μας μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από το νέο επενδυτικό πλάνο που θα φέρει εταιρείες των Η.Π.Α. να πλουτίσουν πάνω σε μία κοινωνική έρημο όπου τα πάντα ιδιωτικοποιούνται και οι εργαζόμενοι έχουν μείνει χωρίς δικαιώματα και με τσακισμένους μισθούς μέχρι τη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ και τις 2 επισκέψεις του Πομπέο μέσα σε 1,5 χρόνο. Από τους ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων για το ποιος θα αγοράσει ναυπηγικές και ενεργειακές υποδομές και τον ελλιμενισμό ενός από τα μεγαλύτερα πλοία του στόλου των Η.Π.Α. στη Σούδα μέχρι τη συνεχόμενη εμβάνθυση της σχέσης με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, μέσω του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ.

Γιατί είναι αλήθεια πως η Ελλάδα είναι αυτή που έκλεισε τις δικιές της συμφωνίες με την Κύπρο, τη δικτατορία της Αιγύπτου και το Ισραήλ που αιματοκυλά χωρίς σταματημό τον Παλαιστινιακό λαό (μια συμμαχία επίσης υπό την αιγίδα των Η.Π.Α. και της Γαλλίας) για τη δημιουργία του κοστοβόρου αγωγού East Med και για την εκμετάλλευση-μεταφορά φυσικού αερίου στην Ε.Ε., χωρίς μάλιστα να έχει ορίσει καν την ΑΟΖ της, κάτι που γνωρίζει πως προϋποθέτει συμφωνία με την Τουρκία.

Γι'αυτο και το ζήτημα του ενδοαστικού ανταγωνισμού Ελλάδας-Τουρκίας ανάγεται σε βασική ατζέντα, με την προσπάθεια συσπείρωσης του εθνικού κορμού να αποτελεί κυρίαρχο μέλημα για τις κυβερνήσεις και των δύο κρατών. Γιατί και οι δύο πλευρές την ώρα που εκμεταλλεύονται και καταστέλλουν τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές στα μετόπισθεν, προσπαθούν να χαράξουν τις δικιές τους τυχοδιωκτικές, άδικες και επεκτατικές κινήσεις στην περιοχή, με μια κοινή προϋπόθεση: Αυτές να είναι παράγωγες και εξαρτώμενες των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων και πιο ειδικά των συμφερόντων των βιομηχανιών ενέργειας και πολεμικού εξοπλισμού μεγάλων οικονομιών, με τις οποίες ταυτίζουν και την δική τους κερδοφορία.

Όπως είναι αλήθεια το ότι στο κυνήγι μεταναστών και προσφύγων, στις διώξεις και εκδόσεις κομμουνιστών αγωνιστών αλλά και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, μια χαρά συνεργάζονται ο ελληνικός με τον τουρκικό στρατό και οι μυστικές υπηρεσίες, ενώ λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω μπορεί να ετοιμάζονται να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο.Γιατί όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο γνωρίζουμε καλά πως οι λαοί και οι αγωνιστές της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, γι'αυτό και πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στον εθνικισμό που καλλιεργείται και από τις δύο πλευρές προτάσσοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Ντόπιος μιλιταρισμός: Εθνική ενότητα, πολεμικοί προϋπολογισμοί & αύξηση της θητείας

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τα εγκαίνια του Thessaloniki Helexpo Forum, όπου ο πρωθυπουργός χωρίς καμία ενσυναίσθηση της απόλυτης φτώχειας που κυριαρχεί, ανακοίνωνε με στόμφο την κατασπατάληση 10 δισεκατομμυρίων για αγορά πολεμικών αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων από τη Γαλλική πολεμική βιομηχανία, ενώ σε αντίστοιχες συζητήσεις είναι με Η.Π.Α. και Γερμανία. Οι μιλιταριστικές επιδιώξεις των ντόπιων αστών έγιναν ακόμη πιο ξεκάθαρες από την ανακοίνωση της πρόσληψης 15.000 νέων στρατιωτικών (ενώ λίγες μέρες πριν είχαν προσληφθεί άλλες 6.000), από την αύξηση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας αλλά και από τις σκέψεις για υποχρεωτική εκπλήρωσή της από τα αγόρια σε ηλικία μόλις 18 χρονών. Είναι την ίδια στιγμή που οι εφοπλιστές δωρίζουν πλοία στο λιμενικό και το στρατό, είναι την ίδια στιγμή που όλο και περισσότερα ερευνητικά προγράμματα των πανεπιστημίων αφορούν πέρα από τις ανάγκες του κεφαλαίου, τις ανάγκες του στρατού, του ΝΑΤΟ, της αστυνομίας. Είναι την ίδια στιγμή που ο στρατός πλασάρεται σαν επαγγελματική αποκατάσταση για πολλούς νέους αλλά και αποτελεί πρότυπο άμισθης εργασίας για χιλιάδες μηχανικούς, γιατρούς και άλλους πτυχιούχους.

Είναι την ίδια στιγμή που ο στρατός διαχειρίζεται όλο και πιο πολύ κοινωνικά προβλήματα, εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά στις επαναπροωθήσεις και στην φυλάκιση των μεταναστών/ μεταναστριών, που εξασκείται όλο και πιο συχνά για να αντιμετωπίσει τον εχθρό λαό. Είναι την ίδια στιγμή που τα νέα παιδιά καλούνται να εκπαιδευτούν ακόμα πιο εντατικά από το σχολείο στον εθνικισμό, το ρατσισμό και την πατριαρχία, να μάθουν να υποτάσσονται σε γαλονάδες, να μάθουν να πεθαίνουν και να σκοτώνουν για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών τους και όλο αυτό πλέον για 12 μήνες. Είναι τέλος, την ίδια στιγμή, που οι μόνοι που είδαν αναδρομικά εισοδήματα αφού κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές στους μισθούς τους από τα πρώτα μνημόνια, είναι οι δικαστές, οι στρατιωτικοί και οι μπάτσοι, αυτή η νέα κάστα που στοιχίζεται γύρω από την οικονομική και πολιτική εξουσία της χώρας για να την προστατεύσει. Το ελληνικό κράτος ετοιμάζεται για να τσακίσει κάθε αντίσταση στο εσωτερικό της χώρας αλλά και για να γίνει όλο και πιο επιθετικό με τους γείτονες, αλλά και με κάθε λαό που θα βρεθεί στο στόχαστρο των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ

Γιατί είναι εχθροί της εργατικής τάξης και του λαού, είναι αυτοί που διέλυσαν τη δημόσια υγεία και έδιναν παράλληλα μεγάλα κονδύλια για στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και ακόμα και σήμερα, εν μέσω διαχείρισης για τον Covid-19, προτιμούν να δίνουν χρήματα στις ιδιωτικές κλινικές και για εξοπλισμό της αστυνομίας, αντί για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα υγείας και για τεχνικό εξοπλισμό. Είναι οι ίδιοι που έχουν βουλιάξει στην ανασφάλεια τους φτωχούς, τους εργαζόμενους, το λαό με τα δεκάδες αντεργατικά μέτρα που έχουν πάρει τα προηγούμενα χρόνια και με τα καινούργια που θα περάσουν fast track, λόγω συγκυρίας, θα φέρουν νέες περικοπές μισθών και χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που φοροαπαλλάσουν τους κεφαλαιοκράτες των καναλιών γιατί πάντα είναι οι πιστοί τους σύμμαχοι στην εκστρατεία διάχυσης της καπιταλιστικής προπαγάνδας. Είναι οι ίδιοι που στιβάζουν ανθρώπους σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, με απουσία υγειονομικής περίθαλψης. Είναι οι ίδιοι που κλείνανε τα σύνορα και πυροβολούσαν πρόσφυγες και μετανάστες, βουλιάζανε βάρκες, καλώντας παράλληλα σε εθνικιστικό συναγερμό, με το φασιστικό και ακροδεξιό εσμό να ξαναβγαίνει από τις τρύπες του. Είναι εν τέλει αυτοί που έχουν αιματοκυλίσει τον κόσμο με τους πολέμους, τις επεμβάσεις, τα εμπάργκο και είναι υπεύθυνοι για το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται, από την όξυνση της κρίσης του συστήματος. Αυτοί ήταν, είναι και θα είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες των λαων, ο ιμπεριαλισμός, το κεφάλαιο και το κράτος τους.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΚΑΛΟΥΜΕ 17 ΑΠΡΙΛΗ

ΑΘΗΝΑ: ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 12:00

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ, 12:00

14 ΑΠΡΙΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ: 17:00, ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.gr/2021/04/ολοι-κ…


1 2 3 4 5

Αντιμιλιταριστική Διεθνιστική συγκέντρωση

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή έδειξε τις διαθέσεις της και στην πολεμοκαπηλεία. Κατακόρυφη αύξηση των εξοπλισμών με τεράστιες δαπάνες που έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να κορυφωθούν τους επόμενους μήνες, όταν την ίδια στιγμή φαίνονται με δραματικό τρόπο οι ελλείψεις στην δημόσια υγεία και στην παιδεία. Για αεροπλάνα, φρεγάτες και τανκ υπάρχουν λεφτά, αλλά όχι για την υγεία. Για την πρόσληψη 2.500 νέων αξιωματικών και 15.000 μισθοφόρων στρατιωτών λεφτά υπάρχουν, αλλά απολύει ιατρούς από τα νοσοκομεία, και καθαρίστριες από τα σχολεία. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία γονατίζουν από τα λειψά μεροκάματα και την ανεργία, όταν δεν ορμάνε καταπάνω τους οι συμμορίες της αστυνομίας σπάζοντας χέρια και στήνοντας ψεύτικες κατηγορίες. Αυτή η κυβέρνηση ήδη έχει αυξήσει τις πολεμικές δαπάνες από 4,7 δις ευρώ το 2019 στα 5,436 δις ευρώ.

Και φυσικά αύξηση της θητείας, διαχρονικό αίτημα της δεξιάς παράταξης που θέλει την νεολαία, αντί να σπουδάζει, να εργάζεται ή να αράζει στις πλατείες, την θέλει ντυμένη στο χακί και έτοιμη να γίνει κιμάς στην μηχανή θανάτου του ελληνικού καπιταλισμού. Οι στρατοκράτες θέλουν τους νέους παστωμένους μέσα στους θαλάμους στην εποχή του κορονοϊού, στα στρατόπεδα - όπως και στις φυλακές - ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μάλλον - για να τους στήσουν απέναντι στα ταξικά αδέρφια μας, είτε λέγονται Τούρκοι είτε Μακεδόνες, είτε πρόσφυγες και μετανάστες.

Είτε λέγονται ΑΟΖ, είτε λέγεται φυσικό αέριο και αγωγοί, είτε λέγεται ΝΑΤΟ και συμμαχία με Ισραήλ-Αίγυπτο, είναι τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου που στήνουν την στρατοκρατική μηχανή. Μία μηχανή που είναι έτοιμη να σφαγιάσει για αυτά ακριβώς τα συμφέροντα - ετοιμάζοντας να στείλει στρατό στο Μάλι τη Αφρικής να βοηθήσει την αποικιοκρατία του Μακρόν βομβαρδίζοντας αμάχους - την ίδια ώρα που μοιράζει αστυνομία στις πλατείες, απαγορεύσεις διαδηλώσεων και απεργιών, θέλει να γεμίσει τις σχολές με μπάτσους και ετοιμάζεται να καταργήσει το 8ωρο επιβάλλοντας εξαντλητικές υπερωρίες χωρίς αντίκρισμα.

Αυτά είναι τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, αυτά είναι που υπερασπίζεται ο Μητσοτάκης και η παρέα του στην κυβέρνηση. Αλλά δεν είναι τα δικά μας. Τα δικά μας είναι υγεία και παιδεία, αξιοπρεπής εργασία με αξιοπρεπή μεροκάματα, δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, αγώνες για την ανατροπή της ακροδεξιάς πολιτικής της ΝΔ. Είναι το όραμα για μία άλλη κοινωνία, χωρίς αφεντικά και στρατοκράτες.

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση το Σάββατο 17 Απριλίου στα Προπύλαια στις 12:00.

Δίπλα από τους εξοπλισμούς, την θητεία και το εθνικιστικό κλίμα των ελληνοτουρκικών ανταγωνισμών, η κυβέρνηση με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, έχει στήσει ένα πολεμοχαρές κλίμα στοχεύοντας σε ένα κλίμα εθνικής ενότητας, με καταστάσεις εξαίρεσης ενάντια στο εργατικό κίνημα και τις οργανώσεις της αριστεράς.

Να σπάσουμε κάθε συμβιβαστική πολιτική, να αποδημήσουμε κάθε έννοια εθνικής ενότητας, να διαλύσουμε κάθε προσπάθεια ανοχής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Εκδήλωση - Συζήτηση

1821 - 2021: 200 Χρόνια Ελληνικού Κράτους. Η Μαύρη Βίβλος του Ελληνικού Καπιταλισμού.

Στο πεζόδρομο τους Παντείου πανεπιστημίου την Κυριακή 18 Απριλίου στις 16:00

· Όχι στην αύξηση της θητείας, όχι στράτευση στα 18. Λεφτά για τις ανάγκες μας, όχι για εξοπλισμούς και καταστολή.

· Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ. Τέρμα στην πολεμόχαρη συμμαχία με Ισραήλ-Αίγυπτο.

· Όχι στην καταστολή, την απαγόρευση και ποινικοποίηση των ελευθεριών και των αγώνων.

· Σύνορα ανοικτά - διαβατήρια - στέγη - περίθαλψη για όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

· Ο δικός μας εχθρός είναι στην ίδια μας την χώρα. Έλληνες και Τούρκοι εργάτες ενωμένοι. Κάτω η κυβέρνηση της ΝΔ

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)


1 2 3 4 5

Αντιπολεμική, αντιμιλιταριστική, αντιιμπεριαλιστική μέρα δράσης στις 17 Απρίλη

Αντιπολεμική, αντιμιλιταριστική, αντιιμπεριαλιστική μέρα δράσης στις 17 Απρίλη

Νέα βάρη έρχεται να προσθέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις πλάτες εργαζομένων και νεολαίας, στο πλαίσιο του επικίνδυνου και αντιδραστικού ανταγωνισμού των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας και της πρόσδεσης με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ, που απειλούν με νέες πολεμικές περιπέτειες την ευρύτερη περιοχή.

- Η κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες από τον Μάιο, εκτός εάν ο φαντάρος μείνει σε όλο το διάστημα της θητείας του στα σύνορα. Πιέζει έτσι ένα μεγάλο τμήμα των στρατευμένων, και ειδικά τα παιδιά των εργατικών και φτωχότερων οικογενειών, να παραμείνουν μονίμως στην παραμεθόριο, εξυπηρετώντας την πολεμική ετοιμότητα και το ανηλεές κυνήγι προσφύγων και μεταναστών. Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη εντατικοποίηση, στον αυταρχισμό και στο κλείσιμο μέσα στα στρατόπεδα που αντιμετωπίζουν τα στρατευμένα παιδιά του λαού, ενώ βρίσκονται στο έλεος του κορονοϊού, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά προετοιμάζει και ακραία αντιδραστικά μέτρα, όπως η υποχρεωτική στράτευση στα 18!

- Η κυβέρνηση υλοποιεί επίσης ένα τεράστιο πρόγραμμα εξοπλισμών, την ώρα που οι κοινωνικές ανάγκες για Υγεία, Εκπαίδευση, Πρόνοια, εργασία, προστασία περιβάλλοντος κλπ. είναι εκρηκτικές. Μόνο για τα γαλλικά Ραφάλ θα δοθούν 2,5 δις., εκ των οποίων το 1,5 φέτος, περισσότερα από όσα έχουν προϋπολογιστεί το 2021 για την ενίσχυση των νοσοκομείων! Ακόμα 1,5 δις. δίνονται για αναβάθμιση των F-16, ενώ προετοιμάζονται άμεσα νέες συμφωνίες 5 δισ ευρώ για αγορά φρεγατών! Και αυτά αποτελούν ένα μέρος των τρομερών εξοπλιστικών προγραμμάτων.

- Την ίδια ώρα προωθεί την μετατροπή όλης της χώρας σε μια τεράστια βάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Η βάση της Σούδας ενισχύεται, ενώ Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο, Λάρισα και όποια άλλη περιοχή χρειαστεί μετατρέπονται σε χώρους εξόρμησης των ΗΠΑ. Ο κίνδυνος εμπλοκής στα επιθετικά πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, από τα σύνορα με τη Ρωσία μέχρι το Ιράν είναι πολύ μεγάλος, ειδικά καθώς προετοιμάζεται νέα πολυετής συμφωνία με την Ουάσινγκτον. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ενισχύει τους επικίνδυνους επιθετικούς άξονες στην ευρύτερη περιοχή, όπως με την Γαλλία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, αραβικά υπερ-αντιδραστικά καθεστώτα (Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Προετοιμάζει να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις σε επιθετικές αποστολές από τον Αραβικό κόλπο μέχρι την Αφρική!

Οι επιλογές αυτές παρουσιάζονται ως αναγκαίες στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με την Τουρκία για τον ορισμό των ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των θαλάσσιων ενεργειακών πόρων. Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ υποστηρίζεται στην ουσία της από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ (την είχαν προωθήσει εξάλλου ως κυβερνήσεις), αλλά και τους εθνικιστές και ρατσιστές της Ελληνικής Λύσης.

Πρόκειται για μια πολιτική επικίνδυνη, βαθιά ταξική και πολλαπλά αντεργατική και αντιλαϊκή. Τους μόνους που εξυπηρετεί είναι το ελληνικό κεφάλαιο που ορέγεται αναβάθμιση της θέσης του στην περιοχή, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και τις μεγάλες πολυεθνικές εξοπλισμών, ενέργειας κλπ. Κερδισμένοι από την εθνικιστική τύφλωση βγαίνουν οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, οι εθνικιστές και οι φασίστες.

Εξάλλου, η όποια εκμετάλλευση κοιτασμάτων στις ΑΟΖ δεν θα είναι «ευλογία για τον τόπο». Θα φέρει ανάπτυξη μόνο στα κέρδη των πολυεθνικών ενέργειας, σκορπώντας εκμετάλλευση, πολεμική απειλή και ρύπανση του περιβάλλοντος.

Την ειρήνη και τη φιλία των λαών, που επιθυμούν οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας, δεν θα την φέρουν οι αστικές κυβερνήσεις, παρά τις έντονες διπλωματικές επαφές (όπως η συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα ή οι επισκέψεις στη Λιβύη), καθώς στόχο έχουν την προώθηση των ιδιοτελών συμφερόντων του κεφαλαίου. Μόνη ελπιδοφόρα διέξοδος είναι οι κοινοί αγώνες και η διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζομένων και των λαών.

Σήμερα είναι επιτακτικά αναγκαίο το εργατικό, λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα να αγωνιστεί για:

- Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το μέτρο αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Αγώνας για μείωσή της και για πλήρη δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα στους φαντάρους. Καμία σκέψη για θητεία από τα 18!

- Όχι στα νέα τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα και τις μαζικές προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και αξιωματικών - κονδύλια για την παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές ανάγκες.

- Έξω οι βάσεις, έξοδος από το ΝΑΤΟ, όχι στη «στρατηγική συμμαχία» με ΗΠΑ και τους πολεμικούς άξονες με Γαλλία, Ισραήλ, Αίγυπτο και αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα κλπ. Καμιά συμμετοχή του στρατού σε επιχειρήσεις εκτός συνόρων.

- Όχι στον ανταγωνισμό και στην πολεμική προετοιμασία για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και δρόμους μεταφοράς - αγώνας για την ειρήνη των λαών ενάντια στα συμφέροντα και τον πόλεμο κεφαλαίου και πολυεθνικών.

Συμμετέχουμε και καλούμε στην αντιπολεμική - αντιμιλιταριστική - αντιιμπεριαλιστική ημέρα δράσης στις 17/4/2021.

  • Αθήνα στις 12:00 από τα Προπύλαια
  • Θεσσαλονίκη 12:00 στον Λευκό Πύργο
  • Πάτρα 12:00 στην πλατεία Γεωργίου
  • Χανιά 12:00 στην πλατεία δημοτικής αγοράς
  • Ηράκλειο 12:00 στα Λιοντάρια
  • Βόλος στις 12:00 στον Άγιο Νικόλαο
  • Γιάννενα στις 12:00 στην περιφέρεια
  • Μυτιλήνη στις 12:00 στην πλατεία Σαπφούς

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5918


1 2 3 4 5

Επιδιώκουμε η κατάληψη να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης, κοινωνικοποίησης και πολιτικοποίησης για κάθε φοιτητή/τρια, εργαζόμενο/η του ΕΜΠ αλλά και όλου του κόσμου που θέλει να αγωνιστεί ενάντια στο νόμο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη. Έτσι, στο πλαίσιο της κατάληψης, διοργανώνονται οι εξής δράσεις:

Παρασκευή 16/4/2021

Όλη μέρα στηρίζουμε τις δράσεις επανοικιοποίησης στο κάτω Πολυτεχνείο από τον Σύλλογο σπουδαστριών Πολεοδομίας- Χωροταξίας ΕΜΠ και φοιτήτριες Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ :
13:00 Καλλιτεχνική παρέμβαση
(εικαστικές δραστηριότητες, μουσική, μικροφωνική)
15:00 Δημόσιοι χώροι σε καιρούς πανδημίας: διαδρομές μεταξύ καταστολής και εμπορευματοποίησης
(ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή φοιτητριών, καθηγητριών και κατοίκων)
18:00 Απολογισμός, προοπτικές και προτάσεις για νέες δράσεις

Σάββατο 17/4/2021

12:00 στηρίζουμε την αντιπολεμική- διεθνιστική πορεία στα προπύλαια
15:00 φεμινιστικό καφενείο με θέμα: Ο ρόλος της πατριαρχίας στον εγκλεισμό και την καταστολή
17:30 αυτοοργανωμένο τουρνουά ποδοσφαίρου/ βόλεϊ
20:00 προβολή ντοκιμαντέρ "Περιμένω την εξέγερση σου" για τις μαθητικές εξεγέρσεις στη Βραζιλία

Κυριακή 18/4/2021

11:00 καφενείο- μικροφωνική συγκέντρωση πύλη Ζωγράφου
15:00 ανοιχτή συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας ΕΜΠ

*Παράλληλα με τις εκδηλώσεις θα υπάρχουν επιτραπέζια παιχνίδια, καλλιτεχνικές και εικαστικές παρεμβάσεις στους χώρους του ΕΜΠ και θα λειτουργεί το κυλικείο της Κατειλημμένης Πρυτανείας

**Καθόλη τη διάρκεια των δράσεων τηρούνται τα μέτρα αυτοπροστασίας

Κατειλημμένη Πρυτανεία ΕΜΠ

πηγή : https://www.facebook.com/events/2869380496756…