Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 στις 11.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Προσυγκέντρωση για την Πανεκπαιδευτική Πορεία

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της κατειλλημένης Πρυτανείας Α.Π.Θ.

Μετά την εκκένωση της πρυτανείας στις 11/3 παρά την πολιτική μας απόφαση να αποχωρήσουμε εκείνη την μέρα, επιλέγουμε σήμερα να ξανακαταλάβουμε το κτήριο της πρυτανείας. Η κίνησή μας αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της συνέχισης του αγώνα ενάντια στον νόμο κ-χ και θεωρούμε ότι αποτελεί μια κομβική κίνηση που αρμόζει στην τρέχουσα συγκυρία. Η προηγούμενή μας επιλογή, να αποχωρήσουμε και η τωρινή μας απόφαση, να μπούμε στην πρυτανεία, δεν καθορίζονται από τις κινήσεις του κατασταλτικού μηχανισμού. Εν όψη του ραντεβού της 15 Απρίλη που έδωσε το κράτος, επιδιώκουμε όσο το δυνατόν περισσότερες σχολές και κτήρια εντός του πανεπιστημίου να είναι υπό κατάληψη, προκείμενου το κατειλημμένο κάμπους να αποτελέσει ανάχωμα σε οποιαδήποτε σκέψη για εισβολή αστυνομικών δυνάμεων. Θεωρούμε, όπως έδειξε και η πρότερη εμπειρία, ότι η ύπαρξη της κατειλημμένης πρυτανείας ως κέντρο αγώνα τροφοδοτεί και μαζικοποιεί τους φοιτητικούς συλλόγους δημιουργώντας μια δυναμική σχέση. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα σε άτομα τα οποία δεν ανήκουν σε κάποιο φοιτητικό σύλλογο, ή ανήκουν σε κάποιο που δεν τους εκφράζει η απόφαση που έχει πάρει, να συμμετέχουν ενεργά στον αγώνα για την κατάργηση του νόμου κ-χ. Επιπλέον, δημιουργεί το έδαφος προκειμένου υποκείμενα με διαφορετικές αφετηρίες να συναντηθούν και να αγωνιστούν συλλογικά, ενώ ταυτόχρονα ασκεί μια άμεση πολιτική πίεση, όπως έχουν παραδεχτεί και οι ίδιοι φορείς, λόγω της διακοπής των διοικητικών λειτουργιών.

Αναφορικά με τις κατηγορίες περί "ανομίας" και "παραβατικότητας" που δεχόμαστε εξαιτίας της κίνησης μας για κατάληψη της πρυτανείας, καθώς και με όσους επιχειρούν να μας χλευάσουν και να μας παρουσιάσουν ως μια μειοψηφία, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος και τα προτάγματα μας για κατάργηση του νόμου - έκτρωμα αδιαπραγμάτευτα. Οι έννοιες "δίκαιο" και "έννομο" δεν είναι έννοιες σύμφυτες για εμάς και δε θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε όση λασπολογία και εαν δεχόμαστε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, όσο και να έχουμε απέναντι μας μπάτσους, σύγκλητο-πρυτάνεις και κράτος.

Στις 11/2 ψηφίστηκε ο νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη ο οποίος περιλαμβάνει τις διαγραφές φοιτητών μετά τα Ν+Ν/2, ένα μέτρο που έρχεται να διαγράψει όσες-ους φοιτητ(ρι)ές που είτε για λόγους εργασίας είτε για άλλους λόγος καθυστερούν να πάρουν πτυχίο. Σε συνδυασμό με την ελάχιστη βάση εισαγωγής οξύνει ακραία τους ταξικούς φραγμούς, καθώς πετάει έξω από το πανεπιστήμιο όσους-ες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε να κάνουν φροντιστήρια για να ανταπεξελθουν στις πανελλήνιες είτε να πληρώνουν δίδακτρα. Για να μπορέσει να εφαρμοστεί ο παραπάνω σχεδιασμός, οργανώθηκε η παρουσία ειδικού αστυνομικού σώματος στα πανεπιστήμια. Σε συνδυασμό με αποκλεισμό εισόδων με έλεγχο (κάμερες, face control) δημιουργεί ένα περιβάλλον πειθάρχησης και "ασφάλειας", για να προασπίζονται τα συμφέροντα των επιχειρήσεων, στρατού και αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια. Ενώ ταυτόχρονα ο νόμος προβλέπει την θέσπιση πειθαρχικων συμβουλίων, μιας επιτροπής καθηγητ(ρι)ών που μπορεί να επιβάλλει ποινές μέχρι και διαγραφής από την σχολή για όποια-ον αποκλίνει με οποιοδήποτε τρόπο, από το να αντιγράψει μέχρι και το να κάνει κατάληψη.

Παρ' όλα αυτά αναγνωρίζουμε ότι δεν αρκεί ο αγώνας ενάντια στον νόμο. Αυτό αποτελεί συνέπεια ευρύτερων πολιτικών που εφαρμόζονται στην κοινωνία όπως η κρατική διαχείριση του κορονοϊού και η διάλυση του ΕΣΥ, η πολιτική της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας, το νέο μοντέλο ευέλικτου-αναλώσιμου εργαζόμενου που θέλουν, η υποχρηματοδότηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, η καταστολή κάθε ριζοσπαστικής φωνής και η περιφρούρηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Βιώνουμε δηλαδή την πολιτική επιλογή να μπαίνει σε προτεραιότητα η ενίσχυση στρατού, αστυνομίας και επιχειρήσεων και όχι των κοινωνικών μας αναγκών, αποδεικνύοντας πως η πανδημία αποτέλεσε άλλη μία χρυσή ευκαιρία για κράτος και κεφαλαίο.

Γι' αυτό το λόγο, καλούμε σε κοινό αγώνα κάθε φοιτητικό σύλλογο πανελλαδικά, κάθε σχολείο, κάθε σωματείο που παλεύει για την ανατροπή της επίθεσης που δεχόμαστε, διότι απέναντι σε αυτή δεν επιλέγουμε την κάλπη και κάθε μορφής εκπροσώπηση από κάθε λογής καλοθελητές. Αντιλαμβανόμαστε ότι η επίθεση είναι συνολική σε κάθε κοινωνικό πεδίο και κλάδο και για αυτό είναι αναγκαίο να συνδεθούν και οι κατά τόπους αγώνες. Θεωρούμε λοιπόν κομβικό τόσο οι φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη την χώρα να διευρύνουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, όσο και οι συμφοιτητές-τριές μας που δεν είναι σε πόλη με φοιτητικό σύλλογο να οργανωθούν στη βάση και να παλέψουν.

Καλούμε τους μαθητές-τριες που εδώ και έναν χρόνο βιώνουν είτε το καθεστώς της τηλεκπαίδευσης είτε στοιβάζονται χωρίς κανένα υγειονομικό μέτρο στα σχολεία, να οργανωθούν με γενικές συνελεύσεις ενάντια στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη που έρχεται να τους αποκλείσει από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και να τους κατευθύνει στην τεχνική, βγάζοντας ένα φθηνό και εύκολα εκμεταλλεύσιμο εργατικό δυναμικό χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Πιο συγκεκριμένα, ο τελευταίος νόμος προβλέπει τη μείωση κατά 30% των εισακτέων με σκοπό το ψαλίδισμα των πτυχιούχων στα μέτρα της αγοράς εργασίας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς που τους χτυπάει εξίσου η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, με το καθεστώς αδιοριστίας, την πρόθεση αξιολόγησης, την επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα, να κηρύξουν απεργίες και να συνταχθούν στον αγώνα μαζί μας, ανεξάρτητα από το τι θα πουν οι γραφειοκρατικές ηγεσίες.

Καλούμε τους εργαζόμενους/ες που βιώνουν την αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας, είτε βρισκόμενοι σε καθεστώς αναστολής είτε στοιβαγμένοι σε χώρους εργασίας χωρίς κανένα μέτρο προστασίας ενόψει της πανδημίας, και βλέποντας την επερχόμενη οικονομική κρίση να έρχεται να συνθλίψει τα υπολείμματα των κεκτημένων τους, να δώσουμε από κοινού τον αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική που μας τσακίζει τις ζωές.

Προσκαλούμε όλη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, εργαζόμενους/ες, μαθητές/τριες, άνεργους/ες, μετανάστες/τριες στις εκδηλώσεις και τις συζητήσεις μας και να οργανωθούμε μαζί ενάντια στη βαρβαρότητα που επιβάλλουν στις ζωές μας .

Η καταστολή είναι παντού. Εν μέσω πανδημίας το κράτος δεν κάνει καμία υγειονομική ενέργεια για το κοινό συμφέρον, αλλά την αντιμετωπίζει ως ευκαιρία για να απαντήσει σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα με καταστολή. Τα μέτρα "διαχείρισης" όπως lockdown, απαγόρευση συναθροίσεων/κυκλοφορίας, δεν είναι υγειονομικά αλλά υπάρχουν για να κάμψουν κάθε μορφή αντίστασης και να καθιερώνονται νόμοι σαν τους παραπάνω. Έχει εξαγγελθεί από τον Χρυσοχοϊδη ότι στις 15/4 θα εισβάλλει το πρώτο αστυνομικό σώμα στο Α.Π.Θ. Ο χώρος του πανεπιστημίου στον οποίο θα επιτεθεί το κράτος αποτελεί σημείο καταλήψεων και κέντρων αγώνα, όπως και σημείο συνάντησης για όλη την κοινωνία. Σε αυτήν την εξαγγελία θα απαντήσουμε με την παρουσία και την περιφρούρηση του campus από ένστολους κρατικούς δολοφόνους.

Φοιτητικοί σύλλογοι:

Αρχιτεκτονικής

Κινηματογράφου

Χημικού

ΠΤΔΕ

Θεάτρου

ΜΜΕ

Εικαστικού

Πολιτικών επιστημών

Ηλ.Μηχ.

Μαθηματικού

Φυσικού

Βιολογικού


1 2 3 4 5 6 7

Αναδημοσιεύουμε το πρόγραμμα κατάληψης του Σ.Φ Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Απριλίου 02h


1 2 3 4 5 6 7

ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 15 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ
ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 15/4
Στήριξη των καταλήψεων του ΑΠΘ και περιφρούρηση του Ασύλου: 8:00
Προ-συγκέντρωση: 11 πμ Κατειλημμένη Πρυτανεία
Συγκέντρωση: 1 μμ Άγαλμα Βενιζέλου
Στηρίζουμε τα μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων.

Όλα έχουν αρχίσει. Ούτε βήμα πίσω.

Στη θέση ενός επιλόγου υπάρχει μόνο η δυναμική προετοιμασία της συνέχειας που έχει ήδη ξεκινήσει. Οι φοιτητές είναι μέσα στις σχολές και το πανεπιστήμιο είναι ζωντανό λόγω των δράσεων που λαμβάνουν χώρα. Η αυτοοργάνωση των φοιτητών/τριών και τα ανοιχτά πλαίσια σε πολλές σχολές, έχουν χαράξει την αγωνιστική κατεύθυνση του επόμενου διαστήματος. Δικό μας μέλημα πλέον είναι να συνεχίσουμε ό,τι κάναμε στην κατάληψη της πρυτανείας: να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Να βρεθούμε μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των σχολών μας, να συμμετέχουμε και να δημιουργήσουμε νέα ελευθεριακά σχήματα, να είμαστε ξανά και ξανά στο Δρόμο. Οργάνωση, συνέπεια, πίστη και ριζοσπαστικοποίηση για να υψώσουμε συλλογικές και δυναμικές αντιστάσεις ενάντια στην κρατική βία και αυταρχικότητα, ενάντια στο Νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη. Οργάνωση στη βάση, ενότητα στη Δράση.

Από την Πρυτανεία ως τη Νέα Σμύρνη, ο φόβος της καταστολής Εξέγερση να γίνει.

Οργάνωση στην Βάση απ' τους φοιτητές!
Εστίες Αγώνα να γίνουν οι Σχολές!

Κάτω ο Νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη!

Κράτος και πρυτάνεις Ανάψατε φυτίλι!
Μπάτσοι θα τα πούμε στις 15 Απρίλη!

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Quieta Movere για την συνέχιση των φοιτητικών αγώνων:
https://quieta-movere.espivblogs.net/2021/03/…

AT THE APPOINTMENT AT 15 WE WILL BE ON THE ROAD IN THE ROADS WE WILL ABUSE THE LAW CALL FOR THE NATIONAL MARKET THURSDAY 15/4 Supporting Aristotle squats and guarding the Asylum: 8:00 Pre-gathering: 11 am occupied Rector Gathering: 1 pm Venizelos Statue We support Student Club blocks. It's all started. Not a step back. In the position of an epilogue there is only the dynamic preparation of the continuity that has already begun. Students are inside the faculty and the university is alive due to the actions taking place. Student s' self-organization and open frameworks in many faculties have set the race direction for the next period. Our concern now is to continue what we did in the occupation of the rector: to take our lives into our own hands. To meet massively at our schools General Assemblies, participate and create new libertarian regimes, be on the Road again and again. Organization, consistency, faith and radicalization to raise collective and dynamic resistance against state violence and authoritarianism against Kerameos-Chrysochoidis Law. Organization at base, unity in Action. From the Rector to Nea Smyrni, the fear of suppression of Rebellion will take place. Organized at Base by students! Faculty of Struggle! Down with the Kerameos-Chrysochoidis Law! State and rectors Light a wick! Cops see you April 15th! Quieta Movere's full announcement about continuing student games: https://quieta-movere.espivblogs.net/2021/03/…

Αναρχική Συνέλευση φοιτητών/τριών Quieta Movere

πηγή : https://www.facebook.com/a.s.f.QuietaMovere/p…


1 2 3 4 5 6 7

Σύλλογος σπουδαστ(ρι)ών αρχιτεκτονικής

πηγή : https://twitter.com/alerta_gr/status/13822633…


1 2 3 4 5 6 7

Προσυγκέντρωση για την Πανεκπαιδευτική Πορεία

Η ελληνική οικονομία, για 2η φορά μέσα σε μία δεκαετία, βυθίζεται σε μία χρεοκοπία, πολύ πιο οδυνηρή από την προηγούμενη, χωρίς να υπάρχουν τρόποι για την αντιμετώπισή της. Μέσα σε αυτή τη κατάσταση, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει πακτωλούς ζεστού κρατικού χρήματος σε ημέτερους, μεγάλο-επιχειρηματίες, καναλάρχες, κλινικάρχες, στα Ραφάλ και στην αστυνομία, αντί να αυξήσει τις δαπάνες για υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, μισθούς, συντάξεις και για τις κοινωνικές ανάγκες. Γι' αυτό επιτίθεται στις κοινωνικές κατακτήσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων, φτωχών και νέων. Σε αυτήν την κατεύθυνση έρχεται και το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο του Χατζηδάκη, που χτυπά ανεπανόρθωτα το εργατικό δίκαιο, με πιο σημαντικές αιχμές την κατάργηση του 8ώρου, την θέσπιση των απλήρωτων υπερωριών, το φακέλωμα των συνδικαλιστών και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, κ.ά. Ως, οι μελλοντικοί εργαζόμενοι αυτό το ν/σ μας αφορά άμεσα και πρέπει ήδη από τώρα να προετοιμάσουμε την πάλη μας απέναντι στο νέο αντεργατικό έκτρωμα. Συνοψίζοντας, λοιπόν, καταστρέφουν τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα, καταστέλλουν όλη την κοινωνία και εφαρμόζουν όλο το πακέτο ακραίων νεοφιλελεύθερων επιταγών της Έκθεσης Πισσαρίδη.

Οι αγώνες που ξεκίνησαν με τους φοιτητές ενάντια στο ν. Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη και έφτασαν μέχρι τις γειτονιές της Αθήνας (και όχι μόνο) ενάντια στην ακραία αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή, φέρνουν στην επιφάνεια τα πρώτα δείγματα μιας μεγάλης αμφισβήτησης της νεολαίας, των εργαζομένων και των φτωχών προς την κυβέρνησης Μητσοτάκη, που αποτυπώνεται με αρκετές χιλιάδες κόσμου στον δρόμο. Η καταστολή και ο φόβος φαίνεται να είναι το μόνο όπλο στην φαρέτρα της κυβέρνησης και παρά μια «ανάπαυλα» είναι αμετακίνητη σ' αυτή την στρατηγική επιλογή, λόγω της τεράστιας κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού. Αυτή είναι η ανάγκη της αρπακτικής και παρασιτικής ελίτ για να επιβιώσει, φορτώνοντας την κρίση στις πλάτες της νεολαίας και των εργαζομένων. Ο μόνος τρόπος να το πετύχει, είναι μέσω μίας χούντας με κοινοβουλευτικό μανδύα, που μας πισωγυρίζει δεκαετίες. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, για τοποθέτηση ΜΑΤ μέσα στα πανεπιστήμια τον Απρίλη, οι δηλώσεις Συρίγου που ξεπλένουν το Σπουδαστικό της χουντικής Ασφάλειας! Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι πως δεν αγωνιζόμαστε απλά ενάντια σ' έναν εγκληματικό νόμο, αλλά ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ - και η νίκη περνάει μέσα από την ανατροπή και της ίδιας της κυβέρνησης!

Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη εκμεταλλεύεται πλήρως την πανδημία και τις χουντικού τύπου απαγορεύσεις για να συντρίψει τις δημοκρατικές ελευθερίες και να επιβάλει ένα αστυνομικό κράτος, τσακίζοντας τα εργατικά δικαιώματα και διαλύοντας τη δημόσια υγεία και παιδεία. Χωρίς δισταγμούς, στις 11/2 ψήφισε το ν. Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, που αποτελεί μια τομήγια την βίαιη προσαρμογή της εκπαίδευσης στη χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού. Επιχειρώντας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στα πανεπιστήμια και να βάλει τα θεμέλια για ένα νέο πανεπιστήμιο-επιχείρηση, όπου όλα θα πωλούνται και θα αγοράζονται. Συνοπτικά περιλαμβάνει:

  1. Ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ) που θα ορίζεται από κάθε σχολή. Η ΕΒΕ φέρνει δραστική μείωση των εισακτέων, ταξικό αποκλεισμό των μαθητών (μαζί με την «τράπεζα θεμάτων» κ.ά.)
  2. Μηχανογραφικό σε 2 φάσεις. Τα τμήματα κατηγοριοποιούνται: στα Α΄ φάσης, με περιορισμένες θέσεις και στα Β΄ φάσης, που δεν θα λαμβάνουν χρηματοδότηση και θα κλείσουν ή θα επιβάλουν δίδακτρα.
  3. Διαγραφές φοιτητών και όρια φοίτησης. Οδηγούν χιλιάδες εκτός πανεπιστημίων, αποκλείοντας όσους αναγκάζονται να δουλεύουν και κάνοντας την εντατικοποίηση αφόρητη. Διαιρούν το φοιτητικό σώμα σε άριστους και άθλιους / άχρηστους / αδιάφορους φτωχούς.
  4. Χουντικά μέτρα και χτύπημα του φοιτητικού συνδικαλισμού: α) Κάμερες και συστήματα παρακολούθησης για την… πρόληψη του «εγκλήματος»! β) «Αστυνομικά τμήματα» σε κάθε ΑΕΙ, «Κέντρα Ελέγχου και Λήψης Σημάτων και Εικόνων», «Επιτροπές Ασφάλειας και Προστασίας» και «Μονάδες Ασφάλειας και Προστασίας». γ) Κανονισμός Ελεγχόμενης Πρόσβασης, που θα εγκρίνεται από τον πρύτανη, καθορίζοντας ποιοι μπαίνουν ή όχι στα ΑΕΙ, τους χώρους ελεγχόμενης πρόσβασης (με περίφραξη ή παρακολούθηση). δ) Πανεπιστημιακή Αστυνομία με 1030 προσλήψεις ειδικών φρουρών. ε) Πειθαρχικό δίκαιο & Πειθαρχικά Συμβούλια! Θεσπίζονται ως πειθαρχικά παραπτώματα τα πάντα: αντιγραφή, καταστροφή δημόσιας περιουσίας, παρεμπόδιση εύρυθμης λειτουργίας, χρήση χώρων χωρίς άδεια των διοικήσεων, ρύπανση κ.ά. Οι ποινές κυμαίνονται από απαγόρευση συμμετοχής σε εξετάσεις μέχρι και οριστική διαγραφή. στ) Τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα και επιβολή μέχρι και 3ετούς φυλάκισης σε όποιον εισέρχεται «παράνομα» σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας ή «παρακωλύει την ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων». Πρόκειται για μια ξεκάθαρη στοχοποίηση των συνελεύσεων, των καταλήψεων και των αγώνων του φοιτητικού κινήματος, δηλαδή τα εργαλεία και μέσα πάλης μας ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η Κεραμέως, προανήγγειλε ένα ακόμη νέο Νόμο - Πλαίσιο, που χτυπά τον φοιτητικό συνδικαλισμό θανάσιμα. Σχεδιάζουν την κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων, των δια ζώσης συνελεύσεων, των παρατάξεων και των αγώνων των φοιτητών, με στόχο να μετατρέψουν τους συλλόγους μας σε διακοσμητικά όργανα, διαδικτυακά, απαξιωμένα και προφανώς εξ' αποστάσεως, όπου κουμάντο θα κάνουν μόνο «γαλάζια» παιδιά και οι μάνατζερ των φοιτητών.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Οι κινητοποιήσεις και οι αγώνες των φοιτητών έχουν δημιουργήσει ένα πρώτο πρόβλημα στην κυβέρνηση. Ανέδειξαν τη βαναυσότητα του νόμου και τον απονομιμοποίησαν. Βοήθησαν στο πρώτο σπάσιμο της αστυνομοκρατίας και των χουντοαπαγορεύσεων. Έχουν κάνει δύσκολο το επόμενο βήμα της κυβέρνησης, να φέρει τα ΜΑΤ μέσα στις σχολές και να προχωρήσει ανενόχλητη την πολιτική της. Έχουν βοηθήσει στη φθορά και αποδυνάμωσή της. Αυτό είναι μια επιτυχία για όλους τους φοιτητές που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται! Όμως αυτός ο αγώνας ούτε είναι εύκολος, ούτε θα φτάσει στη νίκη γρήγορα και χωρίς να αναμετρηθούμε με τις αδυναμίες του κινήματος. Πρόκειται για αγώνα διαρκείας, όπου το φοιτητικό κίνημα πρέπει να δείξει αντοχή και επιμονή, μέχρι να φτάσει να αναμετρηθεί ανοιχτά με την κυβέρνηση. Με κύρια ευθύνη των ΕΑΑΚ-ΠΚΣ, ο αγώνας στην Αθήνα, αλλά και στις άλλες μεγάλες πόλεις της επαρχίας έχει κλείσει ή έχει κρατηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η έλλειψη πανελλαδικής έκφρασης αποτελεί εμπόδιο στην ισχυροποίηση και ανάπτυξή του αγώνα. Τέλος, οι φοιτητές που συμμετέχουν στις Γ. Συνελεύσεις, είναι πολύ λιγότεροι από αυτούς που διαδηλώνουν.

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί σημαντικά εμπόδια στην ανάπτυξη του φοιτητικού κινήματος. Μπορεί οι κινητοποιήσεις να συνεχίζονται, όλο αυτό το διάστημα (κυρίως στην Θεσ/νίκη), αλλά για να μπορέσει το φοιτητικό κίνημα να αναμετρηθεί ουσιαστικά με την κυβέρνηση, έχει αρκετά βήματα μπροστά του. Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να συγκρουστεί αποφασιστικά με το σχέδιο των ΕΑΑΚ-ΠΚΣ, που επιχειρούν συνεχώς να κλείσουν τις κινητοποιήσεις. Έχουν εγκαταλείψει πλήρως τα συνθήματα ενάντια στον νόμο και σαμποτάρουν την συνέχιση του αγώνα. Παράλληλα, σημαντικά προβλήματα εμφανίζονται και από τα σχήματα του λεγόμενου αυτόνομου ή ελευθεριακού χώρου. Οι τεράστιες πολιτικές αδυναμίες τους εμποδίζουν το φοιτητικό κίνημα να πάει σε ένα επόμενο επίπεδο, ενώ «χαϊδεύουν» πολλά αρνητικά αντανακλαστικά, όπως οι «ατομικότητες». Παράλληλα, η εμφάνιση του αγώνα ενάντια στον νόμο ως ένα μόνο από τα θέματα της βεντάλιας της «διαθεματικότητας», δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους αποπροσανατολισμού μέσα στο φκ.

Το φοιτητικό κίνημα, έχοντας ακόμα ανοιχτές πληγές από τα προηγούμενα χρόνια κρίσης και αποπολιτικοποίησης, ακόμα και οριακής διάλυσης κάποιων δομών του, ξαναβγαίνει στους δρόμους, παρότι οργανωτικά, αλλά και πολιτικά είναι αποδυναμωμένο. Πρέπει να συγκρουστούμε με τις ίδιες μας τις «αδυναμίες». Να παλέψουμε ενάντια στην ατομικοποίηση και αποπολιτικοποίηση, που προωθούν οι αστικές κυβερνήσεις/ΜΜΕ/άλλες δυνάμεις. Η μάχη μπροστά μας είναι εξαιρετικά σκληρή, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε την χρεοκοπία του ελληνικού καπιταλισμού και ένα αδίστακτο πολιτικό προσωπικό (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.) που θα κάνει τα πάντα για να φορτώσουν την κρίση στις δικές μας πλάτες. Καμία επιστροφή στην «κανονικότητα» δεν υπάρχει. Δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη ή αφέλεια ότι χωρίς να οργανωθούμε και να συμμετέχουμε ενεργά στις αποφάσεις και τις δράσεις των συλλόγων μας, ότι θα καταφέρουμε το οτιδήποτε. Μόνη διέξοδος είναι να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, με αγώνες, με την ένταξή μας σ' έναν συλλογικό τρόπο ζωής, δράσης και δέσμευσης στους αγώνες. Να ενώσουμε τον αγώνα μας στην πράξη με τους μαθητές και τους εργαζόμενους για να υπερασπιστούμε την δημόσια δωρεάν παιδεία, το εργατικό δίκαιο και τα δικαιώματά μας!

Παλεύουμε για:

  • Την ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. ΟΧΙ σε βάσεις εισαγωγής, όρια φοίτησης, διαγραφές, πειθαρχικά. ΟΧΙ στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία. ΟΧΙ στα δίδακτρα. Ριζική αύξηση της χρηματοδότησης.
  • Αγώνας ενάντια στο νέο αντεργατικό ν/σ του Χατζηδάκη - Όχι στην κατάργηση του εργατικού δικαίου.
  • Κάτω η κρατική καταστολή. Άμεση αθώωση των 47 συλληφθέντων, ακύρωση των προστίμων.
  • Σπάμε το «λοκ-άουτ» των πανεπιστημίων! Ανοίγουμε τις σχολές με Συνελεύσεις-Καταλήψεις-Συντονιστικά.
  • ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ. Κοινός αγώνας με μαθητές, εκπαιδευτικούς, νέους, άνεργους, εργαζόμενους. Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας.

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

πηγή : http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot…


1 2 3 4 5 6 7

Πέμπτη 15/4 Πανεκπαιδευτική πορεία ενάντια στον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Συγκέντρωση 13.00 στο Άγ. Βενιζέλου

Περιφρούρηση των πανεπιστημιακών καταλήψεων στις 08.00

Προσυγκέντρωση στην πρυτανεία στις 11.00

ΣΦ Φυσικού


sf squat fysiko aprilis15

πηγή : https://landandfreedom.gr/el/imerologio/event…