Σάββατο 17 Απριλίου 2021 στις 17.00

Συνέλευση για τη διοργάνωση μοτοπορείας στα κεντρικά γραφεία του Άκτωρα

Δεν είναι εργατικά ατυχήματα είναι δολοφονίες

Την προηγούμενη Πέμπτη 1 Απρίλη, ένα ακόμα θανατηφόρο "εργατικό ατύχημα" κόστισε τη ζωή τριών εργατών, τρίων εναεριτών στην Εύβοια. Η σκληρή αυτή εργατική δολοφονία συνέβη κατά τη διάρκεια επισκευών σε κωλώνες του ΔΕΔΔΗΕ από εργολαβικό συνεργείο του ΑΚΤΩΡ. Ο θάνατος των Γιάννη Καρλατήρα, Γιώργου Τόσκα και Άλεξ Μπρούκα, ήρθε να προστεθεί σε μια μακρά μακάβρια λίστα παρόμοιων περιστατικών για να αποδείξει για μια ακόμη φορά, ότι οι ζωές μας, οι ζωές των ανθρώπων των κατώτερων στρωμάτων της κοινωνικής πυραμίδας, των μη προνομιούχων, των ανθρώπων που "είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους" για να επιβιώσουν, να συντηρήσουν τις οικογένειες τους, να καλύψουν τις στεγαστικές τους ανάγκες ή τα νοσήλια σε ώρα ανάγκης, αξίζουν λιγότερο από το κόστος που καλείται να καλύψει ένας εργολάβος για την ελαχιστοποίηση του ρίσκου ατυχήματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά, και δυστυχώς δε θα είναι η τελευταία, που φαίνεται ότι το εργατικό δυναμικό είναι αναλώσιμο, καθώς βρίσκεται εκτεθειμένο σε κάθε είδους κινδύνους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με λίγο κόστος από μεριάς αφεντικών, είτε πρόκειται για το δημόσιο είτε για τον ιδιωτικό τομέα. Παρά τις διακηρύξεις και την προπαγάνδα περί σεβασμού της δημοκρατίας στην αυταξία της ανθρώπινης ζωής, η λίστα των νεκρών που η ζωή τους δεν είχε τόσο αξία τελικά μπροστά στο χαμηλότερο κόστος εκτελούμενης εργασίας, διαρκώς μεγαλώνει. Και θα μεγαλώνει μέχρι να ανατραπεί συνολικά η πολιτική κράτους-κεφαλαίου που μας αντιμετωπίζει υπεροπτικά σαν αναλώσιμο πληθυσμό.

Ας μην αφήσουμε να τους περάσει. Ας μην επιτρέψουμε ακόμα ένα εργοδοτικό έγκλημα να περάσει έτσι και να ξεχαστεί. Να μετατρέψουμε την οδύνη, τη θλίψη και την απόγνωση σε οργή που θα στραφεί ενάντια στους αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς, παρόμοιων εγκλημάτων εις βάρος του κόσμου της εργασίας, εις βάρος όλων εμάς που ξεπουλάμε καθημερινά τους εαυτούς/ες μας για μερικά ψίχουλα.

Καλούμε σε ανοικτή συνεύλεση για τη διοργάνωση μοτοπορείας στα κεντρικά γραφεία του Άκτωρα την Τρίτη 20/04

Σάββατο 17/04 στις 17.00 στη ΦΕΠΑ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗΣ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1611969/
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Απριλίου 21h