Κυριακή 18 Απριλίου 2021 στις 19.00

Διαδικτυακή εκδήλωση: “Ενάντια στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας”

Όπως και σε όλους τους υπόλοιπους τομείς, η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να επιταχύνει την υλοποίηση των πολεμοκάπηλων πολιτικών της και να επιτεθεί στα λαϊκά και νεολαιίστικα δικαιώματα. Η χώρα γεμίζει αμερικανικές βάσεις, γίνεται πολεμικό ορμητήριο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ, διεξάγονται τεράστιες στρατιωτικές διακρατικές ασκήσεις με στόχο την αυξημένη πολεμική ετοιμότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, με την πλήρη συμφωνία των κυβερνήσεων της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του συνόλου του αστικού πολιτικού συστήματος.

Το ελληνικό και τουρκικό κράτος έχουν μπει για τα καλά στην καταστροφική κούρσα των πολεμικών εξοπλισμών, ενώ σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τη στιγμή που τα κενά σε προσωπικό στα νοσοκομεία είναι τεράστια ανακοινώθηκε στις αρχές τις χρονιάς το παράλληλο σχέδιο πρόσληψης 15.000 νέων Μισθοφόρων Στρατιωτών και 2.500 στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις, στην κατεύθυνση του να λάβει ο στρατός ακόμη πιο Επαγγελματικά χαρακτηριστικά ώστε να στραφεί όσο το δυνατόν πιο πειθαρχημένα ενάντια στις «ασύμμετρες απειλές» για το αστικό καθεστώς εξουσίας, τον κόσμο της εργασίας και τα κοινωνικά κινήματα, τις μειονότητες, τους πρόσφυγες-μετανάστες και να υπηρετήσει τον νέο του ρόλο ως Παρόχου Ασφάλειας σε καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Η νεολαία πληρώνει ίσως το βαρύτερο τίμημα των πολεμοκάπηλων σχεδίων της κυβέρνησης. Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας και ο σχεδιασμός για στράτευση των φτωχών νέων στα 18 αποτελεί ουσιαστικό πλήγμα στα δικαιώματα της νεολαίας. Επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες των στρατευμένων, δημιουργεί κλίμα μιλιταριστικής και εθνικιστικής λοβοτομής. Αντί ο νέος να παίρνει την πανεπιστημιακή γνώση και να έρχεται σε επαφή με τις τάσεις αμφισβήτησης, θα περνά την πύλη του στρατοπέδου και θα παραδίδεται στον μιλιταρισμό και τους καραβανάδες.

Συζητάμε με το Δίκτυο Σπάρτακος για όλα τα παραπάνω την Κυριακή 18/4, 19:00

πηγή : http://ydragogeio.gr/διαδικτυακή-εκδήλωση-με-…