Σάββατο 17 Απριλίου 2021 στις 17.00

Συγκέντρωση

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ Η ΑΠΑΘΕΙΑ,

ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Στις 30/3/21 και ώρα 20:30 , στο πάρκο του Αγίου Αντωνίου, μια ομάδα αστυνομικών της δίωξης με πολιτικά ρούχα (ασφαλίτες) περικυκλώνει μια παρέα μαθητών. Ένα από τα δεκατριάχρονα παιδιά, έπειτα από τραμπουκισμούς που δέχονται ομαδικά, καταλήγει να βρίσκεται με σπασμένο χέρι. Ως αποτέλεσμα είχε αντί να μεταφερθεί το άτομο στο νοσοκομείο, να βρίσκεται υπό κράτηση για δύο ώρες στο αστυνομικό τμήμα.

Εν συνεχεία ο ένας γονέας από την παρέα των 5 μαθητών/τριών, καταφέρνει να δημοσιοποιήσει το γεγονός και να μεταφέρει την κακοποιητική στάση που είχαν οι μπάτσοι προς τα παιδιά (χρήση φακού στα πρόσωπα τους, προσταγές με απειλητικό ύφος, και άλλα). Αναδεικνύεται επίσης και η πλήρης ανικανότητα τους να αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους, όπως αποδεικνύεται σε δεύτερο χρόνο, με εξοργιστικό τρόπο στην ανακοίνωση τους. Συγκεκριμένα αναφέρονται σε «πόλεμο λάσπης» σε μια προσπάθεια να διαψεύσουν το γεγονός, επικαλούμενοι την "κοινωνική τους ευαισθησία" προσπαθώντας να δικαιολογίσουν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι τόσο «έντιμα, ενσυνείδητα και με αυταπάρνηση» έπραξαν όπως έπαρξαν. Τέλος, τους βλέπουμε να εξαπολύουν απειλές, στα πλαίσια μιας δημόσιας ανακοίνωσης, λέγοντας πως : «προειδοποιούμε ότι πλέον δε θα αφήσουμε καμία ευθεία προσβολή και ψέμα αναπάντητο, όπως και ότι μαθήματα Δημοκρατίας και κοινωνικής ευαισθησίας, δεχόμαστε μόνο από όσους είναι ικανοί και άξιοι να μας δώσουν» χωρίς να προσδιορίζουν ποιοί ακρίβως είναι αυτοί.

Η ιστορία έχει δείξει ποιός είναι ο ρόλος των μπάτσων.

Ιστορικά, ο θεσμός της αστυνόμευσης αιτιολογείται βάσει του προσχήματος της ''ανομίας'' και της πάταξης της ''εγκληματικότητας''. Ο ρόλος του μπάτσου είναι η εκτέλεση εντολών των από τα πάνω, ανεξαρτήτως του καθεστώτος της εξουσίας (με χούντα ή με κοινοβουλευτισμό). Είναι επίσης, η διασφάλιση της ''τάξης και της ασφάλειας'' των λίγων και αντίστοιχα η διαφύλαξη της επισφάλειας των

Στο ενδεχόμενο βροχόπτωσης η συγκέντρωση δεν θα πραγματοποιηθει.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/ntougrou/