Σάββατο 24 Απριλίου 2021 στις 20.00

Εκδήλωση-Συζήτηση – Το 1821 της «Επιτροπής “Ελλάδα 2021”»

Στο πλαίσιο των Διαδικτυακών εκδηλώσεων - συζητήσεων για την επανάσταση του 1821 που διοργανώνει η Εργατική Λέσχης Καλλιθέας, με εναρκτήρια εκδήλωση - συζήτηση: [Το 1821 της «Επιτροπής "Ελλάδα 2021"»], το Σάββατο 24 Απριλίου στις 8μ.μ. θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε για να μας μιλήσουν, τον Τάσο Κωστόπουλο (δημοσιογράφο, συγγραφέα) και τον Βασίλη Μηνακάκη (δημοσιογράφο, συγγραφέα).

Η επέτειος των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 δεν θα είναι άλλη μια συνηθισμένη και τυπική επανάληψη εθνικιστικών κοινοτοπιών και ανοησιών. Φέτος, η κυβέρνηση και η αστική τάξη ετοιμάζονται να στήσουν ένα τεράστιο και πανάκριβο πανηγύρι, που θα αντιγράφει την αισθητική και το περιεχόμενο των χουντικών εκδηλώσεων και των ολυμπιακών αγώνων του 2004. Το έργο αυτό έχει ανατεθεί στην επιτροπή «Ελλάδα 2021», της οποίας (όχι τυχαία φυσικά) επικεφαλής είναι η Γιάννα Αγγελοπούλου, ως εκπρόσωπος της ελληνικής αστικής τάξης και ως εκφραστής της χυδαίας, κιτσάτης αισθητικής της.

Οι στόχοι της επιτροπής είναι πολλαπλοί.

Θα επιδιώξουν (το τερπνόν μετά του ωφελίμου) να δώσουν στους πανηγυρισμούς τον χαρακτήρα μιας γιγαντιαίας τουριστικής ατραξιόν, μπας και τονωθεί λιγάκι η καταρρακωμένη τουριστική βιομηχανία.

Θα επιδιώξουν επίσης να είναι αυτοί οι εορτασμοί, μια τεράστια προπαγανδιστική καμπάνια υπέρ της ΝΔ (ίσως και η βασική προεκλογική της καμπάνια).

Ταυτόχρονα όμως, έτσι όπως μπορούμε να καταλάβουμε μέσα από τις προετοιμασίες της Επιτροπής, οι εορτασμοί αυτοί θα είναι και μια εκτεταμένη εκστρατεία προβολής της ιδεολογίας της αστικής τάξης και των επιδιώξεών της.

Χυδαίος και χοντροκομμένος εθνικισμός και αντιτουρκικός σωβινισμός, στην υπηρεσία του αντιδραστικού ανταγωνισμού του ελληνικού και του τουρκικού καπιταλισμού.

Εξίσου χοντροκομμένος και γελοίος εγκωμιασμός των "Μεγάλων Ευρωπαϊκών Δυνάμεων, που πάντα βοηθούσαν τους Έλληνες" (από το 1821…, μέχρι τα μνημόνια).

Το πραγματικό ιστορικό/κοινωνικό γεγονός της Επανάστασης του 1821 θάβεται έτσι κάτω από τόνους ανοησιών και χυδαίας προπαγάνδας.

Αυτό, το πραγματικό ιστορικό/κοινωνικό γεγονός θέλει να αναδείξει η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας μέσα από τον κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων που διοργανώνει.

Θα επιχειρήσουμε κατ' αρχάς να παρουσιάσουμε τους στόχους και τον χαρακτήρα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

πηγή : https://ergatikilesxikallitheas.wordpress.com…