Τρίτη 25 Μαίου 2021 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στην απόλυση του Κ.Καταραχιά

πηγή : https://sekonline.gr/


Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης: Χτυπάνε τον πολιτισμό - χτυπάνε τον συνδικαλισμό

Κάτω τα χέρια από το αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός
Χτυπάνε τον πολιτισμό - Χτυπάνε τον συνδικαλισμό
Πανεργατική απάντηση στις 3 Ιούνη

Τη Δευτέρα 24 Μάη η αστυνομία του Χρυσοχοίδη, για δεύτερη φορά μεσα σε λίγες μέρες, προχώρησε στο σφράγισμα του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου "ΕΜΠΡΟΣ". Ειχε προηγηθεί την Τεταρτη 19 Μάη η εισβολή αστυνομικών που έχτισαν με τσιμεντόλιθους όλες τις εισόδους του θεάτρου, αλλά η μαζική συμμετοχή εκατοντάδων καλλιτεχνών και ακτιβιστών καθημερινά τις επόμενες ημέρες, ξανάνοιξε το θεατρο γκρεμίζοντας τους τσιμεντόλιθους το Σάββατο 22 Μάη.

Πρόκειται για ενα μεγάλο χτύπημα στον πολιτισμό. Το θέατρο "ΕΜΠΡΟΣ", από το 2011 που λειτουργεί με αυτοδιαχείριση, είναι ένας ανοιχτός, δημόσιος κατειλημμένος χώρος με διεθνή απήχηση, ελεύθερη πρόσβαση για πάνω από 1000 επισκέπτες την εβδομάδα και ένα καθημερινό, πολύμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Από το 2011, εκατοντάδες καλλιτέχνες παρουσίασαν αφιλοκερδώς και με ελεύθερη είσοδο 400 διαφορετικά θεατρικά έργα σε περισσότερες από 2000 παραστάσεις. Έγιναν συναυλίες 450 συγκροτημάτων, πάνω από 300 ομιλίες και διαλέξεις για όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας. Εκατοντάδες συνελεύσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ ποίησης, λογοτεχνίας, εργαστήρια, μια θάλασσα συναντήσεων και δημιουργίας, μια ανάσα ελευθερίας και έκφρασης στο κέντρο της πόλης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να παραδώσει τον Πολιτισμό στα αχόρταγα χέρια των "χορηγών" και των επιχειρηματιών. Αλλα ταυτόχρονα θέλει να δώσει συνολικά στα αφεντικά και το 8ωρο και τις Συλλογικές Συμβάσεις μας. Θέλει να παραδώσει στα άπληστα χέρια της εργοδοσίας τις συλλογικές κατακτήσεις των εργαζόμενων και μαζί να καταργήσει ουσιαστικά ακόμη και το δικαίωμα στην απεργία. Γι' αυτό φέρνει τις επόμενες μέρες στη βουλή το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Γι' αυτό η απάντηση μας πρέπει να είναι κοινή και συντονισμένη. Θα κρατήσουμε ανοιχτό το θέατρο Εμπρός, θα κρατήσουμε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, τις εργασιακές μας κατακτήσεις και το δικαίωμα στην απεργία. Οι εργαζόμενοι συλλογικά και οργανωμένα θα υπερασπίσουμε μαζί με τις κατακτήσεις μας και τον Πολιτισμό συνολικά αλλα και το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Γι' αυτό είναι απαραίτητο το άνοιγμα στην κοινωνία που αγωνίζεται ενάντια στο έκτρωμα Χατζηδάκη.

Διεκδικούμε τα καλλιτεχνικά σωματεία (ΠΟΘΑ, ΣΕΗ, ΠΜΣ, ΣΕΧΩΧΟ κλπ) να καλέσουν άμεσα συνέλευση στο θέατρο Εμπρός και να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο την επαναλειτουργία του θεάτρου.

Συμμετέχουμε όλες/οι την Τρίτη 25 Μάη στις 9πμ στην κινητοποίηση στην Ευελπίδων στη δίκη ενάντια στην απόλυση του γιατρού Κ. Καταραχιά, προέδρου του Αγιου Σάββα.

Συμμετέχουμε την Τρίτη 25 Μάη στις 5μμ στο "Τριανόν" στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, διεκδικώντας την στήριξη του ΕΚΑ στον αγωνα για την επαναλειτουργία του ΕΜΠΡΟΣ.

Συμμετέχουμε την Τέταρτη 26 Μάη στις 6μμ στα Προπύλαια στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Διεκδικούμε η διαδήλωση μετά τη βουλή να καταλήξει στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ για να εκφράσουν όλοι την αλληλεγγύη τους.

Συμμετέχουμε στην πανεργατική απεργία στις 3 Ιούνη ενάντια στο έκτρωμα του Χατζηδάκη.

Ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης, οργανώνει κύκλο εξορμήσεων σε εργατικούς χώρους για να φέρει το μήνυμα της απεργίας και της σύγκρουσης με το νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Καλούμε κάθε αγωνιστή να συμμετέχει για να απλώσουμε το μήνυμα του θέατρου ΕΜΠΡΟΣ σε κάθε εργατικό χώρο.

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης, 24/5/21

πηγή : https://sekonline.gr/article.php?id=1138