Τρίτη 20 Απριλίου 2021 στις 11.00

Συγκέντρωση εργατών/τριών στο χώρο του επισιτισμού

Κάλεσμα στη συγκέντρωση εργατών/τριών στο χώρο του επισιτισμού

Τρίτη 20/4, στις 11:00 στην πλατεία Γεωργίου

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ & ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ & ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ

Αφού πέρασε 1,5 χρόνος πανδημίας, κατά τη διάρκεια της οποίας η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε την υγειονομική συνθήκη με τον κορωνοϊό κατά βάση ενισχύοντας την αστυνομία και την καταστολή, στον παρόντα χρόνο επιλέγει να πετάει ψίχουλα για επιβίωση σε όλους τους πληττόμενους λόγω της παύσης λειτουργίας μεγάλων τομέων της οικονομίας, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τα χατίρια των μεγαλοαφεντικών και μετακυλίοντας την ευθύνη στις πλάτες μας. Μέσα σε όλη τη νέα και βάρβαρη συνθήκη που ζούμε, η οποία αναδεικνύει την εγκληματική φύση του κράτους και του κεφαλαίου, έρχονται προς ψήφιση μια σειρά νομοσχεδίων που είναι απαραίτητα για την κερδοφορία του καπιταλισμού, την περαιτέρω εκμετάλλευση της ζωής και της εργασίας μας αλλά και την ενίσχυση της κρατικής εξουσίας.

Ένα από αυτά είναι και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, που αποτελεί ένα έκτρωμα απέναντι σε όλες εμάς τις από τα κάτω και μάλιστα πριν το άνοιγμα της αγοράς και της τουριστικής σεζόν, που έτσι και αλλιώς λειτουργούν με όρους εργασιακής γαλέρας. Έτσι, το κράτος δίνει στα αφεντικά ακόμη μεγαλύτερο έδαφος, τώρα, την πιο κρίσιμη γι'αυτούς στιγμή, να βγουν από την κρίση με κέρδος, πατώντας πάνω στις πλάτες μας.

Μιλώντας για τον επισιτιστικό τομέα, είναι παραπάνω από προφανή όλα τα προβλήματα που η εκάστοτε κυβέρνηση συνειδητά και τεχνηέντως συντηρεί. Τη μαύρη, ανασφάλιστη, ελαστική εργασία, τις συνθήκες και υποδομές που είναι απαράδεκτες, την παντελή έλλειψη ακόμη και θεσμικού χαρακτήρα προστασίας των εργατικών κεκτημένων (αντί της ενίσχυσης του ΣΕΠΕ, μεταφέρονται αρμοδιότητες στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) όπου και θα προσλαμβάνονται στελέχη αορίστου χρόνου, προφανώς της αρεσκείας των αφεντικών), τη συνεχή ακόμη και 7ήμερη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, τα σπασμένα ωράρια και τον ακόμη μεγαλύτερο βαθμό στον οποίο όλα αυτά συμβαίνουν δουλεύοντας σεζόν, υπό καθεστώς τρεξίματος κι αγωνίας, για να μαζευτούν τα απαραίτητα προς το άμεσο ζην και μέλλον. Αμέτρητες οι περιπτώσεις που η προσφερόμενη στέγη και τροφή είναι στην πραγματικότηα σύγχρονα παραπήγματα, στα οποία στοιβάζονται πολλοί άνθρωποι, χωρίς δυνατότητα ξεκούρασης και παντελή έλλειψη προσωπικού χώρου και ελλειμματικά, κακά και ανθυγιεινά γεύματα.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο έρχεται, λοιπόν, μετά από 1,5 χρόνο ασφυκτικής κατάστασης με το lock-down και τις κρατικές και καπιταλιστικές πολιτικές, με το αίσθημα της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας, της αγωνίας για εκατομμύρια ανθρώπους της τάξης μας να έχει χτυπήσει κόκκινο. Έρχεται, για να οξύνει την επίθεση των αφεντικών, καθώς εν μέσω πολλών άλλων χτυπά βάρβαρα κάθε μορφή συνδικαλισμού, οργάνωσης και δράσης στους χώρους εργασίας, ένα μέτρο που προλειαίνει το έδαφος της καταστολής απέναντι στις αναγκαίες και αναπόφευκτες εκρήξεις και πράξεις αντίστασης της τάξης μας. Ακόμη, θεσμοθετεί το ωράριο λάστιχο, τη κατάργηση του 5μερου, του 8ωρου, ενώ αυξάνει τις επιτρεπόμενες υπερωρίες, καθιστώντας τες κομμάτι του κανονικού ωραρίου, συμψηφίζοντας και αθροίζοντας τις ώρες εργασίας.

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση των αφεντικών, την όξυνση της εκμετάλλευσης της εργασίας μας, την περιστολή της ζωής μας, τη σύγχρονη σκλαβιά που μας προετοιμάζουν, να οργανωθούμε, να χτίσουμε σχέσεις και δομές αγώνα, ταξικά, μαχητικά, αυτοοργανωμένα, αδιαμεσολάβητα, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε χώρο της καθημερινότητάς μας, για την αξιοπρέπεια και την ολομέτωπη αντεπίθεση της τάξης μας, για έναν κόσμο χωρίς μισθωτή σκλαβιά, εκμετάλλευση και εξουσίας, έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ, ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ

ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

Προλέτ-acciόn: Ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών

και την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς / prolexetaccion@espiv.nexet

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1612108/