Κυριακή 16 Μαίου 2021 στις 18.00

Ανοιχτό Κάλεσμα για την προετοιμασία του 5ου Αυτο-οργανωμένου Thess Pride

Την Κυριακή 16/5 στις 18:00 στα Γρασίδια Θεολογικής ΑΠΘ θα γίνει η 1η ανοιχτή συνέλευση της χρονιάς για τη διοργάνωση του 5ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride! Για άλλη μια χρονιά σας καλούμε να φτιάξουμε όλες, όλα και όλοι μαζί ένα Pride που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανησυχίες της λοατκια+ κοινότητας.

Επιδιώκουμε την εμπλοκή ακόμα περισσότερου μέρους του κινήματος της πόλης, με ανοιχτές, δημοκρατικές διαδικασίες και με στόχο να εκφράσουμε στην πόλη τα λοατκια+ αιτήματά μας, να επαναδιεκδικήσουμε τη φωνή και τη θέση μας στο δημόσιο χώρο. Να γιορτάσουμε όλες τις πτυχές και τις εκφράσεις φύλου, σώματος και σεξουαλικότητας με πολύμορφες δράσεις και παρεμβάσεις.

Όταν ξεκίνησαν οι συνελεύσεις μας το 2015, ο στόχος ήταν να διοργανωθεί το "επίσημο" 5ο Thessaloniki Pride με αυτοοργάνωση όλων των ενδιαφερόμενων ομάδων και ατόμων της λοατκια+ κοινότητας και των αλληλέγγυων. Απέναντι στη λογική των θεσμικών Pride εμείς είπαμε πως τα pride μας δε θα είναι ούτε πεδίο κερδοφορίας ούτε θα ξεπλένουν ιμπεριαλιστικά κράτη και δυνάμεις καταστολής, ίσα-ίσα θα αντιτίθενται σε όλα αυτά και θα παλεύουν για την ανατροπή τους.

Περήφανες, περήφανα και περήφανοι με τη διαδρομή του Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride, σας καλούμε στην 1η Ανοιχτή Συνέλευσή μας να συζητήσουμε για τις δυνατότητες προετοιμασίας ενός 5ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride.

Το τρίπτυχο των βασικών αξόνων της Συνέλευσής μας παραμένει ίδιο με την πρώτη χρονιά:

1. αυτοοργανωμένες διαδικασίες συνελεύσεων "από τα κάτω" και "με τις/τους/τα κάτω"

2. ανοιχτές και δημόσια ανακοινωμένες συνελεύσεις που απευθύνονται και σε άτομα και σε συλλογικότητες κάθε είδους, καλλιτεχνικές ομάδες, πολιτικές οργανώσεις και συνελεύσεις, φοιτητικούς συλλόγους και εργατικά σωματεία, εφόσον στηρίζουν τα αιτήματα του λοατκια+ κινήματος και την απελευθέρωση του φύλου και της σεξουαλικότητας από πατριαρχικές σχέσεις εξουσίας

3. διευρυμένες λοατκια+ θεματικές, που συμπεριλαμβάνουν κάθε γράμμα του ακρωνυμίου και επιπλέον συνδέονται και θεματικές άλλων κινημάτων, όπως πχ, το φεμινιστικό, ο αντιφασισμός και ο αντιρατσισμός, αλλά και το εργατικό, φοιτητικό και οικολογικό κίνημα.

Τόσο στις συνελεύσεις όσο και στις δράσεις μας τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία και κρατάμε το ένα το άλλο ασφαλές.

Κυριακή 16/5 | 18:00
γωνία Εγνατίας και Εθνικής Αμύνης, πίσω από το κτίριο της Θεολογικής Σχολής

RΕclaim PRIDE

πηγή : https://www.facebook.com/events/5322226144744…
πηγή : email που λάβαμε στις 6 Μαΐου 18h