Κυριακή 9 Μαίου 2021 στις 13.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιφασιστική-Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση προς τα γραφεία της ΕΕ

Κάλεσμα σε Αντιφασιστική-Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στα Γραφεία της ΕΕ | Τιμάμε την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών [Κυριακή 9 Μάη - 13:00 Προπύλαια]

Την 9η Μάη συμπληρώνονται 76 χρόνια από την άνευ όρων συνθηκολόγηση της ιμπεριαλιστικής-ναζιστικής Γερμανίας, όταν η κόκκινη σημαία κυμάτισε στο Ράιχσταγκ επικυρώνοντας την συντριβή του ναζιστικού κτήνους. Η μέρα αυτή, όσο και να προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να την αναθεωρήσει παρουσιάζοντάς την αόριστα ως μέρα της Ευρώπης, είναι η ημέρα νίκης των λαών που απελευθερώθηκαν από το ναζισμό-φασισμό πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος εκατομμυρίων.

Έλληνες, Βαλκάνιοι και Ευρωπαίοι αντιστάθηκαν στην ναζιστική θηριωδία με το όπλο στο χέρι, αποτελώντας βασικότατο παράγοντα για την τελική νίκη απέναντι στο ναζιστικό κτήνος, με πρωταγωνιστικό τον ρόλο του Κόκκινου Στρατού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού συνέδεσε τους αγώνες του για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία με την αντιφασιστική πάλη των λαών και οργανώθηκε πλατιά στις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-Εθνική Αλληλεγγύη, με αυταπάρνηση, ηρωισμό και πειθαρχία που αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα προς μίμηση για τους λαϊκούς αγωνιστές μέχρι και σήμερα.

Η εξίσωση ναζισμού- κομμουνισμού, αποτελεί ιδεολόγημα της ιμπεριαλιστικής-αστικής πολιτικής που λαμβάνει συγκεκριμένες απολήξεις τόσο διεθνώς όσο και εγχώρια. Από την μία μεριά, εκφράζεται με την ποινικοποίηση των κομμουνιστικών οργανώσεων και συμβόλων σε σειρά χωρών των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, με την έξοδο στην παρανομία των Κομμουνιστικών Κομμάτων την στιγμή που η ακροδεξιά επιβάλλει την ατζέντα της και ενίοτε ενσωματώνεται στο επίσημο πολιτικό προσωπικό της Ευρώπης, με εξέχον το παράδειγμα της Δυτικής Ουκρανίας όπου μια φιλοφασιστική κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία με την πλήρη ασυδοσία παραστρατιωτικών-παρακρατικών ταγμάτων εφόδου με την ανοιχτή πολιτική-υλική και ηθική υποστήριξη του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού. Από την άλλη μεριά, σε επίπεδο εσωτερικό, εκφράζεται με την παρουσίαση της Αστικής Δημοκρατίας ως μονόδρομου μέσα από την πολυεπίπεδη υπεράσπιση/αναβάθμιση του κρατικού μονοπώλιου της βίας. Λειτουργεί σαν βραχίονας απονομιμοποίησης των μαζικών-δυναμικών-εργατικών- λαϊκών αγώνων, ώστε απομονωθούν από την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία. Πιο εμφανές αποκρυστάλλωμα των παραπάνω στιγμών, είναι η ώρα που η κρατική τρομοκρατία οξύνεται απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία, φορτώνοντας τις δικές τους ευθύνες στον λαό ως υπεύθυνο για την δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από το σύστημα εγχώρια και διεθνώς, ενώ οι ένστολοι φασίστες σε αγαστή συνεργασία με τις φασιστικές-νεοναζιστικές-παρακρατικές ομάδες γδέρνουν ανενόχλητα την εργατική τάξη και τον λαό.

Ταυτόχρονα, η φετινή 9η Μάη συμβαίνει σε μια συγκυρία που η ιμπεριαλιστική επίθεση εκφράζεται αφενός με σειρά οικονομικών μέτρων που λαμβάνουν την μορφή αντεργατικών- αντιλαϊκών νομοθεσιών και υπηρετούν τα συμφέροντα του διεθνούς ιμπεριαλισμού και της εγχώριας άρχουσας τάξης. Αφετέρου, οι βάσεις θανάτου των ΝΑΤΟ/ΗΠΑ και η πρωτοφανής απόβαση των αμερικάνικων στρατευμάτων στα πλαίσια της άσκησης Defender Europe 21, υπηρετούν τον σχεδιασμό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για αιματοκύλισμα των λαών της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ουκρανίας, καθιστώντας τον αστικό πολιτικό κόσμο της χώρας συνένοχο της πολιτικής-οικονομικής-υλικής και ηθικής στήριξης του δυτικού ιμπεριαλισμού στην φιλοφασιστική ουκρανική κυβέρνηση και τα παραστρατιωτικά-παρακρατικά ναζιστικά τάγματα εφόδου.

Σε αυτό το πλαίσιο προχωρήσαμε στην Πρωτοβουλία για την 9η Μάη με στόχο να τιμήσουμε την μεγαλειώδη νίκη απέναντι στο ναζισμό, θέτοντας ως αιχμή την πάλη απέναντι στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ειδικά με αφορμή τα γεγονότα που ξεσπούν στην Ανατολική Ουκρανία, παλεύοντας να παύσει η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στους πολέμους του ιμπεριαλισμού, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου και να αποχωρήσουν τα ιμπεριαλιστικά στρατεύματα. Ο αντιφασιστικός-αντιιμπεριαλιστικός αγώνας είναι στενά συνδεδεμένος με τους αγώνες του λαού για δημοκρατικές-λαϊκές ελευθερίες απέναντι στις αυταρχικές νομοθεσίες της κυβέρνησης που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, εισάγουν την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, ποινικοποιούν τις λαϊκές αντιστάσεις και σμπαραλιάζουν την δημόσια και δωρεάν υγεία που προέκυψε ως κατάκτηση του εργαζόμενου λαού μέσα από αγώνες δεκαετιών.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό και την νεολαία σε πλατιά συμμετοχή στην αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση με κατεύθυνση τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να τιμήσουμε στην πράξη την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, να ενώσουμε την φωνή μας με τους λαούς που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό και απαιτούν ο λαός της Ανατολικής Ουκρανίας να παύσει να είναι περικυκλωμένος από τα φασιστικά και ιμπεριαλιστικά στρατεύματα του Ν.Α.Τ.Ο και της Ε.Ε., να αντισταθούμε απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό και την παραχάραξη της ιστορίας από την Ε.Ε. εις βάρος της ιστορίας που γράφεται από τους λαούς που πολεμούν με το όπλο στο χέρι.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ 2 ΑΚΡΩΝ

ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

''Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα από όσα θα μπορούσε ποτέ να πληρώσει''.

- Έρνεστ Χεμινγουέι

Συγκέντρωση : ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΜΑΗ - 13:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Διαδήλωση στα Γραφεία της ΕΕ

Πρωτοβουλία για την 9η Μάη

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Μαΐου 14h


1 2 3 4

Κυριακή 9 Μάη 2021. Αντιφασιστική - Αντιιμπεριαλιστική Πορεία στα γραφεία της ΕΕ. Συγκέντρωση 13.00 στα Προπύλαια.

Στηρίζουμε - Συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική - Αντιιμπεριαλιστική Πορεία στα γραφεία της ΕΕ που καλείται από την Πρωτοβουλία 9 Μάη. Συγκέντρωση Κυριακή 9/5/2021 στις 13.00 στα Προπύλαια.

Την Κυριακή 9 Μάη 2021 συμπληρώνονται 76 χρόνια από τη συντριβή του ναζιστικού Τρίτου Ράιχ. Μια ιστορική ήττα των βδελυρότερων εχθρών της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελευθερίας, η οποία επιτεύχθηκε χάρη στη μέχρις εσχάτων Αντίσταση και Πάλη εκατομμυρίων ανδρών και γυναικών, όλων των ηλικιών, σε όλη την Ευρώπη. Μια Αντιφασιστική Νίκη των Λαών που σηματοδοτήθηκε από την είσοδο του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο και το κάρφωμα της κόκκινης σημαίας στην καρδιά του κτήνους, στο Ράιχσταγκ. Μια Αντιφασιστική Νίκη των Λαών που απέδειξε έμπρακτα -για ακόμα μια φορά στην ανθρώπινη ιστορία- ότι κανένας εχθρός, όσο "παντοδύναμος" κι αν φαντάζει, δεν είναι ανίκητος.

76 χρόνια μετά, τα διδάγματα αυτού το κοσμοϊστορικού γεγονότος παραμένουν όχι μόνο διαχρονικά αλλά και επίκαιρα. Το καπιταλιστικό - ιμπεριαλιστικό σύστημα, "η σκύλα που γέννησε το τέρας, βρίσκεται πάλι σε οργασμό": εν μέσω της βαθύτερης μεταπολεμικής κρίσης του (που επιταχύνθηκε περαιτέρω με το ξέσπασμα της πανδημίας) και με τους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς του να εντείνονται, συνεχίζει να σπέρνει τη φτώχεια και την ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση, το ρατσισμό και το σοβινισμό, την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Με τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό να ζεσταίνει τη ΝΑΤΟϊκή πολεμική μηχανή του και να στρέφει και πάλι τις κάννες του "προς Ανατολάς", ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ και των "πρόθυμων συμμάχων τους". Με τις φασιστικές-ακροδεξιές δυνάμεις σε όλη την επικράτεια της "δημοκρατικής" ΕΕ να σηκώνουν κεφάλι και τους κρατικούς-παρακρατικούς-διακρατικούς μηχανισμούς καταστολής να προσομοιάζουν -όλο και περισσότερο- σε στρατούς κατοχής. Με τα κομμουνιστικά σύμβολα και κόμματα να έχουν ήδη κηρυχθεί παράνομα σε μια σειρά "απελευθερωμένων" χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ και τους ντόπιους συνεργάτες των ναζιστών κατακτητών ν' αναγορεύονται -από τα "μετασοβιετικά" καθεστώτα- στους νέους "εθνικούς ήρωες" τους. Με την πολύχρονη και αδιάκοπη επιχείρηση διαστρέβλωσης να επιδοτείται αδρά από κρατικά προγράμματα, ευρωενωσίτικα κονδύλια και ιδιωτικά "ευαγή" ιδρύματα, στοχεύοντας στο φιλελεύθερο ξαναγράψιμο της σύγχρονης Ιστορίας, μέσα από την υποκριτική "καταδίκη όλων των ολοκληρωτισμών" και την ανιστόρητη εξίσωση ναζισμού και κομμουνισμού που επιβάλλεται με τη "δημοκρατική θεωρία των δυο άκρων".

76 χρόνια μετά, εδώ στο νότιο άκρο των Βαλκανίων που απελευθερώθηκαν από τη ναζιστική-φασιστική κατοχή μέσα από την Αντίσταση των Λαών και με τα παρτιζάνικα όπλα στο χέρι, εδώ στο "μεταμνημονιακό" κράτος - παρία της ΕΕ και αναβαθμισμένο πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, κι ενώ η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και τα πολεμικά σύννεφα του αστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού πυκνώνουν, οι κυβερνητικοί πολιτικοί απόγονοι των ιδιοτελών καθαρμάτων, των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών, των Ράλληδων, των Χριστοφοράκων και των Μπουραντάδων, με την ανοχή σύσσωμου του αστικού πολιτικού συστήματος, πιστοί στα νάματα της ευρωατλαντικής εθνικοφροσύνης και της αντικομμουνιστικής πατριδεμπορίας, όντας πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τα αντιδρ-αστικά αναθεωρητικά ιδεολογήματα των ιμπεριαλιστών πατρόνων τους, πασχίζουν να επιβάλλουν τη λήθη μέσα από την παραχάραξη του χθες, να διαποτίσουν στον εργαζόμενο λαό την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, τη δουλοπρέπεια και την εθελούσια σκλαβιά, ώστε να διασφαλίσουν τη διαιώνιση αυτού του απάνθρωπου και θανατηφόρου καπιταλιστικού - ιμπεριαλιστικού συστήματος που γεννά και τρέφει το ναζισμό και το φασισμό.

Δεν θα τους περάσει! Και εδώ και παντού, η Ιστορία έχει γραφτεί και δεν ξεγράφεται.

Ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός, το φασισμό τον τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός!

Οι Λαοί νικούν με το οπλό στο χέρι και η ανθρώπινη Ιστορία πολύ καλά το ξέρει!

Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!

EAM-EΛΑΣ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ αυτός είναι ο Δρόμος για να νικάς Λαέ!

Λευτεριά στο Λαό - Θάνατο στο Φασισμό και τον Ιμπεριαλισμό!

Στηρίζουμε - Συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική - Αντιιμπεριαλιστική Πορεία στα γραφεία της ΕΕ που καλείται από την Πρωτοβουλία 9 Μάη.

Συγκέντρωση Κυριακή 9/5/2021 στις 13.00 στα Προπύλαια.

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Μάης 2021.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1612438/


1 2 3 4

Όλοι και Όλες στην αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της 9ης Μάη | Τον φασισμό τον τσάκισε ο Κόκκινος Στρατός

''Κάθε άνθρωπος που αγαπά την ελευθερία, χρωστάει στον Κόκκινο Στρατό περισσότερα από όσα θα μπορούσε ποτέ να πληρώσει''.

- Έρνεστ Χεμινγουέι

Στις 9 Μάη συμπληρώνονται 76 χρόνια από την ολοκληρωτική υλική, στρατιωτική και πολιτική ήττα της ιμπεριαλιστικής ναζιστικής Γερμανίας από τον Κόκκινο Στρατό της σοσιαλιστικής Σοβιετικής Ένωσης.

Ενώ τα πρώτα δύο χρόνια του πολέμου η ναζιστική πολεμική μηχανή, που ήταν υπερσύγχρονη και εξαιρετικά εκπαιδευμένη για την εποχή της, μαζί με τις υπόλοιπες δυνάμεις του Άξονα-Ιταλία, Ιαπωνία-, έδειχνε ανίκητη και κατακτούσε ένα-ένα τα κράτη και τους λαούς της Ευρώπης, ο Κόκκινος Στρατός οργανώθηκε υποδειγματικά τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή όσο και στο πολιτικό σκέλος.

Η νίκη του Κόκκινου Στρατού δεν αποτελεί ένα τυχαίο πολιτικό γεγονός. Ο Κόκκινος Στρατός αποτέλεσε γνήσιο τέκνο της τακτικής και της στρατηγικής του Κόμματος των Μπολσεβίκων υπό την καθοδήγηση του Λένιν, γέννημα θρέμμα του μαρξισμού- λενινισμού, της πολιτικής και στρατιωτικής επικράτησης της εργατιάς και της φτωχής αγροτιάς της ρωσικής κοινωνίας απέναντι στην τσαρική απολυταρχία.

Σμιλεύθηκε σαν λαϊκός στρατός πάνω στις αρχές του προλεταριακού διεθνισμού και συμπύκνωσε εντός του τα πιο πρωτοπόρα τμήματα της εργατιάς και της φτωχής αγροτιάς της σοσιαλιστικής κοινωνίας της ΕΣΣΔ.

Απόκτησε ταξική πείρα και στρατιωτική εμπειρία ως αμυντικός βραχίονας του Σοσιαλιστικού Κράτους τόσο απέναντι στην αντεπανάσταση των λευκοφρουρών όσο και απέναντι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση των 16 κρατών.

Η Σοβιετική Ένωση, το ΚΚΣΕ και ο Κόκκινος Στρατός που τέθηκε υπό την καθοδήγησή του δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να σταθεί νικηφόρος απέναντι στο γερμανικό ιμπεριαλισμό- ναζισμό αν δεν πληρούνταν συγκεκριμένες πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις.

Η οικονομική πολιτική που εφάρμοσε το ΚΚΣΕ υπό την καθοδήγηση του Στάλιν μέσα στα Σοβιέτ και στα Κολχόζ και γενικότερα στην ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής είχε συγκεκριμένα αποτελέσματα για τον Σοβιετικό λαό.

Από την μία μεριά γεύτηκε την ανωτερότητα της σοσιαλιστικής παραγωγής που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την νικηφόρα έκβαση της ένοπλης αναμέτρησης και από την άλλη μεριά ήταν αποφασισμένος να θυσιαστεί μέχρι τελευταίου εργάτη, αγρότη, στρατιώτη για να υπερασπιστεί την Σοσιαλιστική πατρίδα, το πρώτο Κράτος των Εργατών από την επίθεση του γερμανικού ιμπεριαλισμού- ναζισμού.

Τα χρόνια που οι μεγάλες καπιταλιστικές δυνάμεις τις δύσης (Αγγλία, Γαλλία, Αμερική) είτε επέτρεπαν στο γερμανικό ιμπεριαλισμό να προελαύνει ανενόχλητος (π.χ στη Τσεχοσλοβακία - Πολωνία) είτε οργάνωναν την αντίσταση στην Ευρώπη μέσω Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, ο σοβιετικός λαός και τα λαϊκά μέτωπα τα οποία ήταν υπό κομμουνιστική καθοδήγηση αντιστάθηκαν και αντεπιτέθηκαν με τεράστιες θυσίες αίματος στην επέλαση του φασισμού.

Οι μεγαλειώδεις αντιστασιακές μάχες του Κιέβου, του Λένινγρκαντ, της Μόσχας, του Στάλινγκραντ, αλλά και οι απελευθερωτικές μάχες του Κουρσκ, της Μπρατισλάβα, του Μινσκ και δεκάδων άλλων πόλεων στις οποίες οι λαοί της Ανατολικής Ευρώπης μέτρησαν εκατόμβες νεκρών για την ελευθερία, το αποδεικνύουν περίτρανα. Δεν πρέπει να λησμονούμε πως εκατοντάδες χιλιάδες μαχητές των λαϊκών στρατών της Πολωνίας, της Λευκορωσίας, της Βαλτικής, της Τσεχοσλοβακίας, υπηρέτησαν αυτοβούλως στις δυνάμεις του Κόκκινου Στρατού ως και τις τελευταίες μέρες της μάχης του Βερολίνου.

Τα γεγονότα αυτά, όμως, μονάχα τυχαία και ασχεδίαστα δεν ήταν, καθώς το ΚΚΣΕ και η Τρίτη Διεθνής, είχαν ήδη προβλέψει το ξέσπασμα νέου πολέμου ως απότοκο των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και άρχισαν να οργανώνονται για αυτό ήδη από το 1934 έως το 1936.

Σε αυτά τα πλαίσια, η Σοβιετική Ένωση επιχειρούσε να συνάψει ειρηνικές αντιπολεμικές συμφωνίες με δεκάδες χώρες, ενώ οι ιμπεριαλιστικές-καπιταλιστικές δυνάμεις της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και άλλων χωρών υπέγραφαν συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής συνεργασίας με την κυβέρνηση του Χίτλερ.

Με προμετωπίδα τον Κόκκινο Στρατό της Σοβιετικής Ένωσης, οι λαοί της Ευρώπης κάρφωσαν την κόκκινη σημαία της ΕΣΣΔ στην καρδιά του ιμπεριαλιστικού- ναζιστικού κτήνους.

Ο δρόμος για τις σοσιαλιστικές και εθνικοαπελευθερωτικές επαναστάσεις του 20ου αιώνα είχε μόλις ανοίξει, με το σοσιαλιστικό και λαϊκοδημοκρατικό στρατόπεδο να αποκτάει παγκόσμια κλίμακα.

Σαν κομμάτι του λαϊκού κινήματος, που μελετάμε την ιστορία σε επίπεδο διεθνές και εγχώριο από την σκοπιά της πάλης των τάξεων, εκτιμούμε πως υπάρχει ουσιαστική σύνδεση στον αγώνα του λαού μας για λευτεριά, ανεξαρτησία και λαοκρατία με την πάλη του Σοβιετικού λαού που οδήγησε στην νικηφόρα 9η Μάη.

Ο εργαζόμενος λαός της Ελλάδας οργανώθηκε πλατιά και πλειοψηφικά στις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΟΠΛΑ-ΔΣΕ υπό την καθοδήγηση του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Η αντίληψη που γέννησε την εποποιία του '40-'49, και συγκεκριμένα για την περίοδο που μιλάμε του '40-'44, ήταν η κατεύθυνση των λαϊκών μετώπων της 3ης Διεθνούς που υλοποιήθηκε από την καθοδήγηση του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος. Ήδη από το 1931-1933 είχε τελειώσει τις σεχταριστικές γραμμές που βρίσκονταν στο εσωτερικό του έχοντας προετοιμάσει το έδαφος για μια στιγμή σαν αυτή, που θα έπρεπε να οργανώσει ένα εθνικοαπελευθερωτικό - αντιφασιστικό- λαϊκοδημοκρατικό αγώνα.

Το αίμα του εργαζόμενου λαού μας, ο αγώνας για Ανεξαρτησία- Λευτεριά- Λαοκρατία που βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με τον αγώνα του Σοβιετικού Λαού απέναντι στο γερμανικό ιμπεριαλισμό- ναζισμό και τις δυνάμεις του άξονα, είναι ιστορικά και ταξικά επίκαιρος.

Η θεωρία των 2 άκρων, γέννημα- θρέμμα του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος, ποινικοποιεί την κομμουνιστική- επαναστατική δράση και κάθε φορέα έκφρασης και καθοδήγησης της ανατροπής του συστήματος και της μορφής της δικτατορίας του κεφαλαίου, της Αστικής Δημοκρατίας.

Στο εξωτερικό ποινικοποιεί τα Κομμουνιστικά Κόμματα και τις οργανώσεις, τα κομμουνιστικά σύμβολα, φιμώνει κάθε επαναστατική φωνή και πρακτική, φυλακίζει κομμουνιστές ράπερ και μουσικούς (Pablo Hasel-Grup Yorum).

Μέσα από την εξίσωση ναζισμού- κομμουνισμού, διεξάγεται ένας ολομέτωπος αγώνας απέναντι στο κομμουνισμό που θέλει να ταυτίσει το ναζισμό με το σοσιαλισμό- κομμουνισμό, χτίζοντας ένα τείχος άμυνας υπέρ του γερμανικού ιμπεριαλισμού- ναζισμού.

Στη χώρα μας, εκφράζεται μέσα από την σε βάθος αναθεώρηση της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης, και από τις σταθερές απόπειρες των οργανικών διανοούμενων της εξαρτημένης άρχουσας τάξης να βγάλουν λάδι τους γερμανοτσολιάδες και τους γερμανοντυμένους. Μέσα από την ποινικοποίηση του ''κόκκινου'' φασισμού που δολοφονούσε αθώους ''Έλληνες'' πολίτες, δηλαδή Χίτες και ταγματασφαλίτες.

Στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, η Αστική Δημοκρατία παρουσιάζεται σαν μονόδρομος και απονομιμοποιείται κάθε μαζικός- δυναμικός- εργατικός-λαϊκός αγώνας που δημιουργεί όρους αμφισβήτησης της αστικής εξουσίας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.

Το κρατικό μονοπώλιο της βίας που εκφράζεται μέσα από τις κατασταλτικές συμμορίες λειτουργεί χέρι- χέρι με το ένα άκρο, την φασιστική-παρακρατική βια και τρομοκρατία που στρέφονται σαν δίδυμα αδερφάκια απέναντι στην εργατική τάξη, τον λαό, τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες.

Ακόμη και τις φορές που το ένα άκρο της φασιστικής-παρακρατικής τρομοκρατικής βίας σαν μηχανισμός αποδυναμώνεται από επιλογή του διεθνούς ιμπεριαλισμού και της εγχώριας άρχουσας τάξης, είναι η στιγμή που το άλλο άκρο χτυπιέται ακόμη περισσότερο, ακόμη πιο δυνατά για να τονωθεί το πιο αντιδραστικό ακροατήριο της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτή η κάλπικη θεωρία, μόνο στόχο έχει την στοχοποίηση του εχθρού- λαού και την απονομιμοποίηση όσων αγωνίζονται έμπρακτα, υλικά και πολύμορφα οργανώνοντας την άμυνα και αυτοάμυνα του λαού και της εργατικής τάξης απέναντι στην αστική κατασταλτική βία και την φασιστική- παρακρατική τρομοκρατία που λειτουργούν υπέρ της διαιώνισης του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Η αντιφασιστική- αντι ιμπεριαλιστική διαδήλωση της 9ης Μάης πρέπει να έχει μαζικό και δυναμικό χαρακτήρα. Βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με τον τιτάνιο αγώνα του εργαζόμενου λαού του τόπου μας για λευτεριά- ανεξαρτησία-λαοκρατία και της Σοβιετικής Ένωσης, του Σοβιετικού Λαού και του Κόκκινου Στρατού που τσάκισε τον φασισμό .

Συνδέεται με τους μαχητικούς- πολύμορφους-αντιφασιστικούς- λαϊκούς αγώνες απέναντι στις παρακρατικές φασιστικές συμμορίες που έχυσαν το αίμα του κόσμου της εργασίας και του λαού, αλλά βρήκαν ανάχωμα από το συλλογικό τείχος που όρθωσε το αντιφασιστικό κίνημα. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πανεπιστήμιο, στους χώρους δουλειάς και μέσα από τις δυναμικές αντιφασιστικές ενέργειες που τσάκισαν πολιτικά και υλικά τα ''παιδιά με τα μαύρα'' που δήλωναν με τιμή απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και ιδεολογικοί λάτρεις του Χίτλερ, αλλά κατάντησαν να ξεφτιλίζονται και να ζητούν έλεος από το αστικό πολιτικό σύστημα.

Συνδέεται με τους αγώνες απέναντι στην είσοδο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και την μαζική- δυναμική αντίσταση απέναντι στο χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, ως αγώνες που βρίσκονται σε αντιφασιστική κατεύθυνση απέναντι στην ατζέντα της ακροδεξιάς γιάφκας που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Αγώνες που θέτουν μπροστά το αγαθό της ελευθερίας τόσο στην όσμωση της νεολαίας με τις ριζοσπαστικές ιδέες όσο και στην δυνατότητα κίνησης του λαϊκού κινήματος. Σε πλήρη συμμόρφωση με την κατεύθυνση της Δύσης που αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη του ατόμου κόντρα στις κεκτημένες λαϊκές- δημοκρατικές ελευθερίες που μειώνονται μέσα στην όλο και αντιδραστικότερη μετατόπιση του συστήματος.

Βρίσκεται στο ίδιο μετερίζι με τους εργατικούς αγώνες απέναντι στα οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε και εκφράζονται με σειρά αντεργατικών- αντιλαϊκών μέτρων- όπως το νομοσχέδιο Χατζηδάκη - για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του διεθνούς ιμπεριαλισμού και της εξαρτημένης άρχουσας τάξης.

Διαλέγει το στρατόπεδο υπεράσπισης του λαού της Ανατολικής Ουκρανίας που αντικατέστησε την κριτική στα όπλα με την κριτική των όπλων χωρίς να λαμβάνει λογική ίσων αποστάσεων. Πριμοδοτώντας την αντίληψη αυτή των οργανώσεων που χέρι-χέρι με τον αντιφασιστικό και αντι ιμπεριαλιστικό αγώνα παλεύουν για αντι ολιγαρχικές και αντικαπιταλιστικές διεκδικήσεις αποσυνδεδεμένες από τον ξένο πάραγοντα, στον άξονα της πραγματικής ανεξαρτησίας του αγώνα τους.

Ειδικά σε μια περίοδο που η η πρωτοφανής απόβαση των αμερικάνικων στρατευμάτων στα πλαίσια της άσκησης Defender Europe 21, υπηρετεί τον σχεδιασμό του αμερικανικού ιμπεριαλισμού για αιματοκύλισμα των λαών της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Ουκρανίας. Καθιστώντας τον αστικό πολιτικό κόσμο της χώρας συνένοχο της πολιτικής-οικονομικής-υλικής και ηθικής στήριξης του δυτικού ιμπεριαλισμού στην φιλοφασιστική ουκρανική κυβέρνηση και τα παραστρατιωτικά-παρακρατικά ναζιστικά τάγματα εφόδου.

Στηρίζουμε το Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας για την 9η Μάη που προέκυψε έπειτα από πρωτοβουλία του Πολιτικού Χώρου Ηλέκτρα Αποστόλου για συγκέντρωση και διαδήλωση στα Γραφεία της Ε.Ε. την Κυριακή 9η Μάη στη 13:00 στα Προπύλαια.

Οι κομμουνιστές/τριες, οι αγωνιστές/τριες, οι αντιφασίστες/τριες, οι αντι ιμπεριαλιστές, κάθε κομμάτι του κινήματος που αναγνωρίζει την αντικειμενική πραγματικότητα για το πόσο θετικά και προοδευτικά επέδρασε για την ανθρωπότητα η νίκη του Κόκκινου Στρατού οφείλει να συναντηθεί μαζικά και οργανωμένα στο δρόμο του αγώνα.

Για μια μαχητική διαδήλωση τιμής στα εκατομμύρια θύματα του Σοβιετικού λαού.

Για τους χιλιάδες νεκρούς, βασανισμένους και φυλακισμένους του ελληνικού κομμουνιστικού- επαναστατικού- αντιφασιστικού κινήματος της περιόδου '40-'49.

Για να διεκδικήσουμε να παύσει η εμπλοκή του ελληνικού κράτους στην ιμπεριαλιστική επέμβαση απέναντι στο λαό της Ανατολικής Ουκρανίας, να αντισταθούμε απέναντι στην μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο και στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ρημάζει οικονομικά τον λαό μας και εξισώνει τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού.

Για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για Λευτεριά- Ανεξαρτησία- Σοσιαλισμό στον τόπο μας.

Αντιφασιστική- Αντιιμπεριαλιστική Συγκέντρωση- Διαδήλωση: Κυριακή 9/5, 13:00 Προπύλαια με κατεύθυνση τα γραφεία της Ε.Ε.

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΝ ΤΣΑΚΙΣΕ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ-ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ 40 ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΓΔΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση

πηγή : https://laikiantifadrasi.wordpress.com/2021/0…


1 2 3 4

Κάλεσμα σε Αντιφασιστική-Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση προς τα γραφεία της Ε.Ε. | Τιμάμε την Αντιφασιστίκη Νίκη των Λαών.

[Κυριακή 9 Μάη - 13.00 Προπύλαια]

Ζήτω η 9η Μάη ημέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών.


Στις 9 Μαΐου το 1945 πέφτει και τυπικά πλέον η αυλαία του Β' παγκοσμίου πολέμου. Η Σοβιετική Ένωση της κατάργησης ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, του εξηλεκτρισμού, των πενταετών πλάνων, της άνθισης τεχνών γραμμάτων και επιστήμης, της προλεταριακής εξουσίας, δίνει το τελευταίο χαστούκι στην ναζιστική Γερμανία έχοντας υψώσει 7 μέρες νωρίτερα την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στην κορυφή του γερμανικού κοινοβουλίου Ράιχσταγκ.

Οι στρατιές των ένοπλων εργατών παρελαύνουν με αυταπάρνηση και θάρρος μέχρι το Βερολίνο κηρύσσοντας τη λήξη του μεγάλου λαϊκού πολέμου δίνοντας σινιάλο στους εργάτες και στους αγρότες όλης της γης.

Ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος όπως και ο πρώτος (1914-1918) γεννήθηκε από τη μήτρα του παρασιτικού συστήματος οργάνωσης της κοινωνίας του καπιταλισμού. Ήταν αποτέλεσμα της περαιτέρω όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων για την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής, αυτές τις αντιθέσεις τις ενέτεινε περισσότερο η διεθνής καπιταλιστική κρίση του 1929-1933. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο Γερμανία Ιαπωνία Ιταλία επεδίωξαν την ανατροπή των δυσμενών σε βάρος τους συσχετισμών από τα αποτελέσματα που άφησε πίσω του ο Α' παγκόσμιος πόλεμος.

Ο φασισμός φάνηκε σαν την πλέον ρεαλιστική λύση για τη διάσωση της κρίσης που ταλάνιζε το καπιταλιστικό σύστημα. Προφανώς δεν εκφράστηκε μόνο στο Γερμανικό και Ιταλικό μοντέλο αλλά και πολυποίκιλα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε διαφορετικές κλίμακες σχεδόν σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες της εποχής. Είναι ιστορικά αυταπόδεικτο πως ο ναζισμός φασισμός στηρίχτηκε οικονομικά και πολιτικά από το τότε μεγάλο κεφάλαιο. Η μεγάλη οικονομική και στρατιωτική δύναμη που ανέπτυξε η ναζιστική Γερμανία, μαζί με την πολιτική επιρροή στο εσωτερικό οφείλεται στην ενίσχυση που της προσέφεραν οι καπιταλιστικές δυνάμεις που επικράτησαν στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, με προφανή σκοπό μελλοντικά να τη στρέψουν ενάντια στην ΕΣΣΔ, το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο.

Οι ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία υπήρξαν πρωταγωνιστές στην ενίσχυση της Γερμανίας ακόμα και κατά τη διάρκεια πολέμου. Είναι ίδιες αυτές οι δυνάμεις που μετέπειτα αξίωναν δάφνες αντιφασισμού αφού ο πόλεμος είχε κριθεί με την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης που τόλμησε τεράστιες υπερβάσεις ώστε να κριθεί το αποτέλεσμα.

Η στήριξη του ναζισμού - φασισμού ήταν τόσο πλατιά όπου πέρα από τους επιχειρηματικούς ομίλους, σημαντική βοήθεια προσέφερε και η καθολική εκκλησία, ακόμα όμως και μία σειρά από σοσιαλδημοκρατικά και συντηρητικά αστικά κόμματα.

Στον τόπο μας η αντανάκλαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εκφράστηκε με την τριπλή κατοχή από Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες. Ένα σημαντικό κομμάτι της αστικής τάξης ήρθε σε ανοιχτή συνεργασία με τους κατακτητές, αποτελώντας έτσι τον κύριο βραχίονα του δοσιλογικού νέου κρατικού μηχανισμού, βοηθώντας ποικιλοτρόπως τις δυνάμεις καταστολής και αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τη μαύρη αγορά.

Κάποιοι άλλοι "την έκαναν" προς Μέση Ανατολή όπου παρέμειναν τα πιστά οικόσιτα του βρετανικού ιμπεριαλισμού ως πολιτική εφεδρεία σε αναστολή.

Τέλος ένα άλλο κομμάτι τήρησε στάση "ουδετερότητας" συνηγορώντας πάντα στη δημιουργία των ταγμάτων ασφαλείας που είχαν την "κρυφή" στήριξη των Άγγλων αλλά πάντοτε την ανοιχτή στήριξη των κατοχικών Γερμανικών δυνάμεων.

Από την άλλη μεριά η καρδιά της αντίστασης και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, παλλόταν στις τάξεις των κομμουνιστών και των δημοκρατικών - προοδευτικών ανθρώπων, του εργαζόμενου λαού. Αμέσως μετά την κατοχή η πλειοψηφία του λαού με ηγεμονίδα δύναμη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και κύριο αιμοδότη της αντίστασης δημιούργησε το Ε.Α.Μ. Σε αυτό το μέτωπο και τις οργανώσεις του (Ε.Λ.Α.Σ, Ε.Λ.Α.Ν, Ε.Π.Ο.Ν, Ο.Π.Λ.Α) συστρατεύτηκε η πλειοψηφία της εργατικής τάξης και του λαού. Χάρη στη δράση του ΕΑΜ κατά τη διάρκεια του πολέμου, ούτε ένας Έλληνας εργάτης δεν εστάλη στα στρατόπεδα εργασίας εκτός των ομήρων του Μεταξικού καθεστώτος και των μετέπειτα κατοχικών δυνάμεων. Ούτε ένας Έλληνας εργάτης δεν πήγε στο ανατολικό μέτωπο απέναντι στην Σοβιετική Ένωση και τον Κόκκινο Στρατό, χάρη στην οργανωμένη άρνηση της επιστράτευσης. Η δυναμική ήταν τέτοια που ο Ε.Λ.Α.Σ έφτασε σε σημείο να καθηλώσει 10-12 εχθρικές μεραρχίες συμβάλλοντας από τα Βαλκάνια τα μέγιστα βάση αναλογικότητας, για την τιτάνια πολεμική προσπάθεια απέναντι στον ναζισμό - φασισμό. Η κατάληξη του 1945 και όσα προηγήθηκαν δεν θα πάψουν να αποτελούν τον απροσπέλαστο σελιδοδείκτη, για τους προλετάριους της οικουμένης, που θα αναπαριστά και υλικά πλέον το νήμα που κρατούν οι λαοί, παραδειγματίζοντας και δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πλέον πως η πολιτική εξευμενισμού τότε όσο και τώρα απέναντι στη ναζιστική ιδεολογία δεν είναι σε θέση να κρύψει την επαναστατική κληρονομιά του μαχόμενου λαϊκού κινήματος.

Καμιά πλαστογραφία δεν είναι ικανή να σβήσει τις εποποιίες του Στάλινγκραντ, του Λένινγκραντ, του Κουρσκ, της Μόσχας, της Σεβαστούπολης και όλων των ηρωικών πόλεων. Tων μικρών και μεγάλων μαχών του Κόκκινου Στρατού, του κόκκινου ναυτικού, της κόκκινης αεροπορίας, των παρτιζάνικων δυνάμεων από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια στα μετόπισθεν των κύριων μετώπων, του πραγματικά απίστευτου ηρωισμού εκατομμυρίων. Η παραχάραξη της ιστορίας αποτελεί βασικό μέρος του Ιμπεριαλιστικού ιδεολογικού πολέμου απέναντι στα ανώτερα ιδανικά για τη συγκρότηση του κόσμου στα πλαίσια της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Η "αποιδεολογικοποίηση" της ιστοριογραφίας, η συκοφαντική ταύτιση ναζισμού - κομμουνισμού και η επιχείρηση εξίσωσης του μεγάλου μπολσεβίκου ηγέτη Ιωσήφ Στάλιν με τον Χίτλερ, σκοπό έχουν να συσκοτίσουν κάθε απόπειρα που πατά σε πλαίσιο ρεαλιστικό για την προοπτική της πανανθρώπινης απελευθέρωσης, να σπιλώσει την ταξική πάλη, τα σύγχρονα περιεχόμενα της όπως και την προοπτική που ανοίγεται μέσα από αυτήν για τους λαούς του κόσμου. Αποσιωπούν σκόπιμα το γεγονός πως ο ναζισμός-φασισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μορφή δικτατορίας του κεφαλαίου. Φτάνουν στο σημείο να "αναλύουν" το ναζισμό-φασισμό ως "κοινωνιολογικό-ψυχολογικό" φαινόμενο αποδίδοντας έτσι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στην παράνοια κάποιων "μανιακών" όπως ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι. Φτάνουν στο σημείο να αντιπαραβάλλουν την αστική δημοκρατία απέναντι στον ολοκληρωτισμό τολμώντας μάλιστα να τσουβαλιάζουν τη Σοβιετική Ένωση και τους κομμουνιστές μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Επιπλέον δεν είναι λίγες οι φωνές που κάνουν λόγο για τον κατακτητικό-κατοχικό Κόκκινο Στρατό, που μετονομάζουν την αντίσταση σε τρομοκρατία, μέχρι και τα τάγματα ασφαλείας ως γραμμή "άμυνας" των "νοικοκυραίων" απέναντι στα εγκλήματα των κομμουνιστών.

Ο ναζισμός-φασισμός γεννιέται, αναπαράγεται και θρέφεται από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα, λειτουργώντας ως πάγιο όργανο της πλουτοκρατίας στον πόλεμο που έχει κηρύξει στην παγκόσμια εργατική τάξη και φτωχολογιά. Άλλωστε η ελληνική εμπειρία φέρει ακόμα νωπά τα αποτυπώματα από τη δράση τέτοιων δυνάμεων, τόσο κατά τη διάρκεια της κατοχής, μεταπολεμικά όσο και μεταπολιτευτικά.

Ο ιστορικός και ιδεολογικός αναθεωρητισμός παρέα με τις πέννες τις αντίδρασης βυσσοδομούν αναίσχυντα και διαχρονικά απέναντι στην προσπάθεια του πρώτου εργατικού κράτους στον κόσμο να επικρατήσει από την ιμπεριαλιστική περικύκλωση και τον αντικομουνισμό. Μάλιστα δυο φορές, την πρώτη όταν η σοβιετική εξουσία ήταν σε εμβρυακό στάδιο και τη δεύτερη ενώ είχε ενηλικιωθεί το 1939 και κατέρριπτε το ένα μετά το άλλο τα προγνωστικά της ανάπτυξης. Εκεί λοιπόν που η ταξική και ιδεολογική στράτευση επέτρεψαν την υπερφαλάγγιση ιμπεριαλισμού και ναζισμού, ανακαλύπτουν όλοι αυτοί οι πρόθυμοι το "ξαναμοίρασμα" του κόσμου. Τέτοια είναι άλλωστε και η βαθιά ανιστόρητη θέαση για την εξέλιξη των πραγμάτων και στον δικό μας τόπο, δίνοντας έτσι όνομα στην αιτία που ο Κόκκινος Στρατός δεν μπήκε στην Ελλάδα προκειμένου να συμβάλλει στην αντίσταση στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του. Ανακαλύπτοντας έτσι μέχρι και "χαρτάκια" μεταξύ Στάλιν - Τσόρτσιλ που τάχα μοίρασαν σφαίρες επιρροής. Είναι φανερό πως κανένας στοιχειωδώς ιστορικά και πολιτικά συγκροτημένος δεν θα μπορούσε να πάρει στα σοβαρά τέτοια παιδιάσματα.

Είναι τέτοια η ευθυγράμμιση τους με τα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών και της αντικομουνιστικής υστερίας που απενοχοποιούν και ξεπλένουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των Άγγλων και των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ενοχοποιώντας στην ουσία τον κόκκινο στρατό και προλεταριακό διεθνισμό, την ένοπλη λαϊκή πάλη του μεγάλου Δεκέμβρη του 1944, την προλεταριακή έφοδο στον ουρανό για τη λαϊκή εξουσία το 1946-1949. Ενοχοποιούν μια ολόκληρη παράδοση αντίστασης συγκεκριμένα στην Ελλάδα, γιατί παρά την στρατιωτική ήττα τρέμουν την παρακαταθήκη της λαϊκής δημοκρατικής αντίστασης, της νικηφόρας αντιφασιστικής πάλης διεθνώς με επικεφαλής τους κομμουνιστές απέναντι σε ιμπεριαλιστές, αστούς, Ναζί και φασιστές. Τρέμουν τις φωτεινές ταξικές και λαϊκές σημάνσεις του εργαζόμενου ένοπλου λαού που περπάτησε στις λεωφόρους της σοσιαλιστικής οικοδόμησης.

Κυρίαρχο ρόλο λοιπόν σε αυτή την παραχάραξη και διαστρέβλωση της ιστορίας έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση που ήδη από το 1985 επιχειρεί να σβήσει την 9η Μάη ως μέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών, βυθίζοντας την στην ομίχλη του ιστορικού αναθεωρητισμού βαφτίζοντας την ως "Ημέρα της Ευρώπης", της Ευρώπης αυτής που έχει συγκεντρώσει τα σύννεφα του πολέμου πάνω από τον λαό της ανατολικής Ουκρανίας και χέρι-χέρι με τους φονιάδες του ΝΑΤΟ εξοπλίζουν, εκπαιδεύουν και χρηματοδοτούν τα σύγχρονα Ες-Ες του Κιέβου για να τα αμολήσουν απέναντι στους λαούς που τους θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο. 76 χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου τα διδάγματα είναι ακόμα ζωντανά. Ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός είναι η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική που έχουν οι λαοί. Μέσα σε ένα περιβάλλον ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και ακραίας ταξικής λεηλασίας σε βάρος της παγκόσμιας εργατιάς τα περιεχόμενα και τα διδάγματα της αντιφασιστικής νίκης των λαών στέκουν πιο επιτακτικά από ποτέ.

Εφτά και πλέον δεκαετίες από την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας μέσα στο Βερολίνο, τιμάμε και διδασκόμαστε από την ιστορία μας. Την ημέρα αυτή τιμάμε όσους και όσες έδωσαν τη ζωή τους, έμειναν ανάπηροι, όσες και όσους μετείχαν στον αγώνα μαχόμενοι στα διάφορα μέτωπα του πολέμου, από στεριά, θάλασσα, αέρα και αγροτόπια, στις μεγάλες μάχες της παραγωγής. Όλους και όλες που πάλεψαν με το όπλο και την προκήρυξη στο χέρι, όσες και όσους διαδήλωσαν και απέργησαν, στους αφανείς ήρωες σαμποτέρ. Όλη αυτή τη γενιά που στάθηκε ηρωικά μπροστά στα βασανιστήρια των κρατητηρίων και στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Τιμάμε τα εκατομμύρια των νεκρών, της πείνας, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, την υπομονή και την αποφασιστικότητα τους σε κάθε τόπο φρίκης και μαρτυρίου.

Ο καταλυτικός ρόλος στη νίκη του Κόκκινου Στρατού δεν ήταν απλά αποτέλεσμα του ηρωισμού του Σοβιετικού λαού στα πεδία των μαχών, όπως και των υπόλοιπων Βαλκάνιων και Ευρωπαίων στα μετόπισθεν του κύριου μετώπου. Αυτή η πραγματικά τεράστια νίκη έχει πιο βαθιά ουσιαστικά αίτια, αφουγκραζόταν το πλεονέκτημα που προσέδιδε η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και ο κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας που εφάρμοσε η Σοβιετική Ένωση αποτελώντας παγκόσμιο παράδειγμα σε αυτή την κατεύθυνση και γέμιζε ελπίδα τους λαούς για ένα κόσμο φτιαγμένο στο μπόι των ανθρώπων.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της εργατικής τάξης ως ηγέτιδα κινητήριος δύναμη αποτέλεσε το χειροπιαστό εκείνο ιστορικό δίδαγμα για το παρόν και το μέλλον του επαναστατικού κινήματος διεθνώς.

Πρωτοβουλίες σαν αυτή για την 9η Μάη ανοίγουν δρόμους για το μέλλον διότι είναι κάτι που μας αφορά όλους και επείγει. Έξω και πέρα από ιστορικούς και μουσειακούς λόγους έχουμε καθήκον σε όλες τις πτυχές της σύγχρονης ζωής να βρούμε τις συνδέσεις και τα εργαλεία εκείνα που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε ένα ακόμα βήμα μπροστά, περισσότερο αποφασιστικό.

Η αναζήτηση των ιστορικών αναλογιών που φυσικά ποτέ δεν είναι απόλυτες ή μηχανιστικές, που προφανώς ποτέ το χτες δεν επαναλαμβάνεται απόλυτα στο σήμερα, αλλά που ωστόσο η μελέτη τους μπορεί να μας δώσει πολύ χρήσιμο υλικό, πολύ τροφή για σκέψη και χρήσιμα συμπεράσματα. Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε τα καθήκοντα του σήμερα και ενδεχομένως πως πρέπει να αντιδράσουμε και να δράσουμε μπροστά στο ευρύ φάσμα των καθηκόντων που διαρκώς ανοίγονται μπροστά μας. Για την χειραφέτηση της τάξης μας και την ανατροπή του ιμπεριαλιστικού καπιταλιστικού συστήματος. Για την προλεταριακή έφοδο στον ουρανό.


Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε

Ούτε βήμα πίσω

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ!


Εργατική Ομάδα Τ-34

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_…