Πέμπτη 20 Μαίου 2021 στις 19.00

Συζήτηση για τη διοργάνωση δράσεων αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

post image

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΗΡΩΙΚΑ

Εδώ και 10 μέρες το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ, έχει εξαπολύσει μια λυσσαλέα επίθεση με βομβαρδισμούς στην κατεχόμενη Παλαιστίνη. Μέχρι τώρα πάνω από 200 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 58 παιδιά, έχουν δολοφονηθεί από τις δυνάμεις κατοχής και χιλιάδες είναι τραυματίες στο νέο λουτρό αίματος. Η ηρωική Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται ανηλεώς, από ασταμάτητες επιθέσεις των σφαγέων, εξεγέρσεις έχουν ξεσπάσει σε όλες τις περιοχές, στην Ιερουσαλήμ, την Αλλέντ, τη Χάιφα, τη Ραμάλα, τη Χεβρώνα, την Καφρ Κάννα και τα Παλαιστινιακά χωριά. Ο παλαιστινιακός λαός για μια ακόμη φορά αντιστέκεται ηρωικά με όσα μέσα διαθέτει, απέναντι σε έναν αιμοσταγή εχθρό, καλώντας παράλληλα τα διεθνή κινήματα σε στήριξη και αλληλεγγύη. Την Τρίτη 18 Μάη ο παλαιστινιακός λαός, συντονισμένα, στην αντιστεκόμενη ηρωική Γάζα, στη Δυτική Όχθη, αλλά και στις πόλεις και τα χωριά του θεωρούμενου από το 1948 ως Ισραήλ, οργάνωσαν γενική απεργία ενάντια στην κατοχή και παλαιστινιακές σημαίες υψώθηκαν παντού.

Ο στρατός του Ισραήλ επιτίθεται με όλα τα μέσα, τόσο με βομβαρδισμούς όσο και με σφαίρες. Προσπαθούν να ξεσπιτώσουν τους Παλαιστίνιους από τις πατρογονικές τους εστίες στην συνοικία Σέϊχ Τζάρα της Ιερουσαλήμ, εγκαθιστώντας ισραηλινούς εποίκους στη γη τους. Έποικοι εισβάλλουν στα σπίτια τους και τους προπηλακίζουν. Οι ισραηλινές αρχές επιτίθενται με πλαστικές σφαίρες και χημικά σε Παλαιστίνιους προσκυνητές μέσα στο τέμενος Αλ Άκσα. Πάνω από 200 κτίρια στη Λωρίδα της Γάζας έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Ο Νετανιάχου διατυμπανίζει περήφανα πως θα συνεχίσει τη σφαγή, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά, το ρόλο του ως σφαγέα και ηγέτη του κράτους- τρομοκράτη του Ισραήλ. Ενάντια σε αυτή τη γιγαντιαία ισραηλινή επίθεση, η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αντίστασης στη Γάζα απάντησε με ρίψη ρουκετών, αφότου έδωσε διορία στο Ισραήλ να σταματήσει τις προκλητικές πράξεις ξεριζωμού Παλαιστινίων από τη γη τους. Έδειξε με αυτόν τον τρόπο πως η αντίσταση είναι ο μόνος δρόμος για να σταματήσουν οι σφαγές και ο ξεριζωμός.

Η σφαγή αυτή έρχεται μέσα σε μια συγκυρία, όπου η απομόνωση της Παλαιστίνης έχει δουλευτεί μεθοδικά από τον ιμπεριαλισμό και το σιωνισμό. Από την αναγνώριση, από τις ΗΠΑ επί προεδρίας Τραμπ και όλων των δυτικών κρατών, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ το 2017, τις σφαγές στις πορείες της επιστροφής, τη «συμφωνία του αιώνα»- σχεδιασμένη από τις ΗΠΑ, τη ψήφιση στο κοινοβούλιο του Ισραήλ προσάρτησης μεγάλου κομματιού της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, τη σύναψη ειρηνευτικών συμφωνιών του Ισραήλ με αραβικά κράτη όπως το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μαρόκο και τον άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον αποτελεί χρέος του κινήματος στην Ελλάδα, να σταθεί στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και της αντίστασής του, που εδώ και 73 χρόνια αποτελεί φωτεινό σηματοδότη πάλης και αυτοθυσίας για όλα τα κινήματα και τους λαούς διεθνώς. Να σταθούμε ανάχωμα ενάντια στους σχεδιασμούς Ισραήλ- ΝΑΤΟ-ΕΕ και να αποδείξουμε πως η Παλαιστίνη δεν είναι μόνη της. Να εναντιωθούμε και να σαμποτάρουμε την εξωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους, της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού, που έχει επιλέξει μέσα από στρατηγικές συμφωνίες, να ανακηρύξει το Ισραήλ ως τον πλέον καλύτερο σύμμαχό.

Να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και τις κινήσεις αλληλεγγύης, όπως αυτές των συγκεντρώσεων και πορειών, την Τετάρτη 12/5 και τη μέρα της Νάκμπα, το Σάββατο 15/5. Κινητοποιήσεις οι οποίες συνέβαλαν στη διεθνιστική αλληλεγγύη που έχει αναπτυχθεί σε όλα τα μέρη του κόσμου, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, να διαδηλώνουν στο πλευρό του Παλαιστινιακού Λαού. Πολλές διαδηλώσεις δέχτηκαν την επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων των δυτικών αστικών κρατών, που και αυτά με τη σειρά τους έχουν τα χέρια τους βαμμένα με το αίμα Παλαιστινίων καθώς όπως διαχρονικά έτσι και σήμερα στηρίξανε ανοιχτά το κράτος- τρομοκράτη του Ισραήλ και τις σφαγές του. Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Αυστρία, επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, με τον κόσμο σε όλα τα μέρη να αντιστέκεται φωνάζοντας Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

Καλούμε σε συζήτηση για τη διοργάνωση δράσεων αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, την ΠΕΜΠΤΗ 20/5, 19.00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1612626/