Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

18ο Αντικαπιταλιστικό Camping

18ο Αντικαπιταλιστικό Camping - 31 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου, Μονολίθι-Πρέβεζα

Τετάρτη, 19 Μαΐου, 2021

18ο Αντικαπιταλιστικό Camping

31 Ιουλίου - 7 Αυγούστου, Μονολίθι - Πρέβεζα

Από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 7 Αυγούστου, η Ο.Κ.Δ.Ε., η Αντεπίθεση των Εργαζομένων, η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη και η Μαθητική Αντεπίθεση οργανώνουν για 18η χρονιά το Αντικαπιταλιστικό Camping. Φέτος χώρος διεξαγωγής θα είναι το camping «PANORAMA» στην παραλία Μονολίθι της Πρέβεζας.

c6

Το κόστος συμμετοχής είναι 70€ για μαθητές-φοιτητές-άνεργους, 85€ για τους υπόλοιπους & σ' αυτό περιλαμβάνονται 8 διανυκτερεύσεις (με δική σας σκηνή) και 8 γεύματα στην αυτοοργανωμένη κουζίνα του camping. Για όσους θέλουν να μείνουν λιγότερες μέρες το κόστος διαμορφώνεται αντίστοιχα στα 9 & 11€ την ημέρα. Για την μετακίνηση σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέχρι τις 20 Ιουλίου. Διαφορετικά υπάρχει πρόσβαση με ΚΤΕΛ μέσω Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.

-

Πρόγραμμα Συζητήσεων

-

1. 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Παραχάραξη και εκμετάλλευση από την αστική τάξη, διαχρονικά και στις μέρες μας. Οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, ο χαρακτήρας και η εξέλιξη της Επανάστασης. Το νεαρό ανεξάρτητο ελληνικό κράτος.

2. Μαζική αντίσταση στο αστυνομικό κράτος. Η «μαύρη βίβλος» του ελληνικού αστικού κράτους και των μηχανισμών καταστολής. Από την απαγόρευση των διαδηλώσεων, στα «έκτακτα» μέτρα και την αστυνομοκρατία των λόκνταουν. Η αστική στρατηγική της έντασης και πόλωσης στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. Πως να οργανώσουμε την αυτοάμυνα του κινήματος.

3. Το εργατικό κίνημα στις ΗΠΑ και η παγκόσμια σημασία του. Από τα κινήματα του 1% και του "Occupy" στους εργατικούς και αντιρατσιστικούς αγώνες. Υπάρχει «ομάλη» διέξοδος στην κρίση του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού; Ποια στάση απέναντι στην πολιτική Μπάιντεν; Συμπεράσματα και προοπτικές για το διεθνές εργατικό κίνημα.

-

Όπως κάθε χρόνο θα διοργανωθούν εργαστήρια εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών για τον σχεδιασμό της παρέμβασης στους διάφορους κοινωνικούς χώρους.

-

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εκτός από τις συζητήσεις, πλούσιο θα είναι και το ψυχαγωγικό μέρος του camping, με live μουσικές βραδιές, προβολές ταινιών, αθλητικές δραστηριότητες, εκδρομές, παιχνίδια κ.α.
Για τα παιδιά θα γίνουν ξεχωριστές προβολές παιδικών ταινιών και θα λειτουργεί παιδότοπος για τη δημιουργική απασχόληση τους.
Ακόμα στο χώρο του camping θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο με πλούσια συλλογή βιβλίων πολιτικού και λογοτεχνικού περιεχομένου.

- Στο χώρο του Κάμπιγκ θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας.

-

Πληροφορίες Επικοινωνίας

e-mail: ergaextikipali@okde.gr

Τηλέφωνα:

Αθήνα: 6932239468, 210 5247227

Θεσσαλονίκη: 6978715949 - 6983371574

Ιωάννινα - Ήπειρος: 6972728101

Κρήτη: 6976226525

Θράκη: 6970180689

Θεσσαλία: 6946159952

-

SONY DSC

-

H κρίση του καπιταλιστικού συστήματος βαθαίνει, μια νέα παγκόσμια ύφεση έχει ξεσπάσει με καταλύτη την πανδημία Κορωναιού και έχουμε μπει στη φάση των οικονομικών πολέμων και πολιτικο-στρατιωτικών συγκρούσεων, που μαζί με την οικολογική καταστροφή, την υγειονομική κρίση και την αντιδημοκρατική αναδίπλωση απειλούν το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας.
Οι μνημονιακές δυνάμεις και η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τους τοκογλύφους, ιμπεριαλιστές (ΕΕ/ΔΝΤ) και την ντόπια ελίτ, φορτώνουν όλο και πιο άγρια την κρίση του ελληνικού καπιταλισμού στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία:
- Εγκαθιδρύουν ένα Νέο Σύστημα Εκμετάλλευσης, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους, τους εργοδότες σε δεσπότες. Με πρόσχημα την Πανδημία επιβάλουν την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Μας οδηγούν σε ένα Μνημόνιο χωρίς αριθμό και ημερομηνία λήξης, με μια βαθιά αντιδημοκρατική αναδίπλωση βασισμένη σε ένα τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης, στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, κάθε είδους αντιδραστικό ιδεολόγημα.

- Συνεχίζουν την υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αφήνοντας απροστάτευτους εκατομμύρια εργαζόμενους, νέους και τα λαϊκά στρώματα - ειδικά σήμερα που οι πανδημίες απειλούν θανάσιμα τους πιο φτωχούς ανθρώπους.

- Με το νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοίδη περικόπτουν την δημόσια Παιδεία ενισχύοντας τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση, αστυνομοκρατούν τα πανεπιστήμια, εφαρμόζουν το δόγμα των νεοφιλελεύθερων «αρίστων» που λέει μόρφωση και προνόμια μόνο για τα παιδιά των πλουσίων.
- Κονταροχτυπιούνται ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με περισσότερες βάσεις, εξοπλισμούς, συμμαχίες με τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα της περιοχής. Για τα κέρδη μιας χούφτας πολυεθνικών και μεγαλοκαπιταλιστών, με σημαία έναν σάπιο εθνικισμό, απειλούν να μας οδηγήσουν στο σφαγείο του πολέμου.

Η ΟΚΔΕ, η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη, η Μαθητική Αντεπίθεση και η Αντεπίθεση των Εργαζομένων παλεύουμε για την ανασυγκρότηση των δυνάμεων των εργαζομένων και της νεολαίας, την οργάνωση ανυποχώρητων αγώνων, την υπεράσπιση και του παραμικρού δικαιώματός μας. Να οργανώσουμε την πάλη μας, ώστε να απαλλαχθούμε από μνημόνια, χρέος, ιμπεριαλιστές και πόλεμο. Με μια ενωτική πολιτική, με την εξέγερση της εργατικής τάξης και της νεολαίας, με τους κοινούς αγώνες των εργαζομένων και λαών της περιοχής. Για μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα επιβάλλει ένα πρόγραμμα πραγματικών λύσεων, για τον Σοσιαλισμό, για να σωθούμε από την κρίση και τη χρεοκοπία του καπιταλιστικού συστήματος.

πηγή : https://www.okde.gr/archives/13831