Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 στις 17.00

Queer it Up - Drag it Down

Queer it Up - Drag it Down
ολοήμερο άραγμα στην αρχιτεκτονική για την επανοικειοποίηση των σχολών μας και του δημόσιου χώρου

17:00 Θεατρικό Εργαστήρι
Ασκήσεις Γνωριμίας και Εμπιστοσύνης
20:00 Προβολή ταινίας "Paris is Burning"
21:30 Queer Bar
Οικονομικής Ενίσχυσης της ομάδας Χορχόρα
Drag Show
όπου μπορεί να συμμετάσχει όποιο θέλει

Φυσικά, ομοφοβικές, τρανσφοβικές, σεξιστικές, χονδροφοβικές και άλλες κακές κακές κακές συμπεριφορές απαγορεύονται και θα εκτοξεύονται.
Κρατάμε τους χώρους μας ασφαλείς.

Τα χορχόρα είμαστε μερικά υποκειμενάκια ποικίλων υπερδυνάμεων και ταλέντων που συναντηθήκαμε στο hood του Βόλου. Κάθε χορχόρι ασφυκτιούσε ατομικά στην πόλη του Μπέου, των χριστιανονοικοκυραίων και των μάτσο αναρχικών. Έτσι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ασφυκτιούν μαζι και άρα να ασφυκτιούν καλύτερα.
Τα χορχόρα ήρθαν για να εξαπολύσουν ένα αλληλέγγυο διαγαλαξιακό φεμινιστικό αντιφα queer attack σε κάθε εξουσία. Ήρθαν για να εξαφανίσουν δια παντός την πατριαρχία, για να ανυπακούσουν δίχως τέλος μπάτσους, κράτως, αφαιντεικά και γραμματική, για να εξολοθρεύσουν τον ρατσισμό, για να πατάξουν την ομοφοβία, για να εξαλείψουν την τρανσφοβία , για να απαλλοτριώσουν την ιδιοκτησία, για να ανατινάξουν όλα τα (ανθρώπινα και μη) κελιά αλλά και για να θάψουν κάθε στόκο ελληναρά. Δηλαδή, ήρθαν για να μείνουν.
Σε έναν κόσμο αλληλοδιαπλεκόμενων εξουσιών, οι μόνες εξουσιαστικές σχέσεις που υπερασπίζονται είναι εκείνες του κινκ. Σε ένα κόσμο γεμάτο συντηρητισμό και cis ετεροκανονικότητα, διεκδικούν ασφαλείς χώρους και ορατότητα για να προτάξουν τις επιθυμίες τους και να ονειρευτούν τους τρόπους με τους οποίους θέλουν να ζήσουν. Σε έναν κόσμο που αποκλείει όσα αποκλίνουν από τα κανονιστικά του πρότυπα, θέλουν να είναι στην πλευρά των μειονοτήτων, του περιθωρίου και της παρανομίας. Υπερασπιζόμενα την τεμπελιά, την ενσυναίσθηση, τη φροντιστικότητα, τη συναίνεση και την αλληλεγγύη, σκάνε ιπτάμενα από τις ταράτσες και θερίζουν κεφάλια.

Χορχόρα σε ό,τι μας καταπιέζει
Θα μας βρείτε μπροστά σας, το νου, πάνω.

**χορχόρα σημαίνει φωτιά στα καλιαρντά

πηγή : https://www.facebook.com/events/9601711614710…
πηγή : email που λάβαμε στις 28 Μαΐου 15h