Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 στις 17.00

Διανομή ζαπατίστικου καφέ & ειδών οικονομικής ενίσχυσης του ταξιδιού των Ζαπατίστας

Ήρθε στην Κατάληψη Ντουγρού ο Ζαπατιστικος καφές και διανέμεται κάθε Πέμπτη από τις 17:00 έως τις 21:00 στον χώρο της κατάληψης (Τζαβέλα 52).

Ο καφές Compañero καλλιεργείται από ιθαγενείς αγρότες, μέλη του κινήματος των Ζαπατίστας στην πολιτεία Τσιάπας του Μεξικού. Οι Ζαπατίστας παλεύουν για το δικαίωμα τους στη γη, την αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση, χτίζοντας τις δικές τους αυτόνομες δομές εκπαίδευσης, υγείας, διακυβέρνησης και οικονομίας. Περίπου 1.500 καφεπαραγωγοί Ζαπατίστας έχουν οργανωθεί σε συνεταιρισμούς, αναλαμβάνοντας συλλογικά τη διαχείριση του προϊόντος τους. Ο καφές εξάγεται αποκλειστικά σε αλληλέγγυες οργανώσεις στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική, παρακάμπτοντας τις εκμεταλλευτικές σχέσεις που επιβάλλουν οι τοπικοί μεσάζοντες και οι πολυεθνικές εταιρείες. Μέσω του αλληλέγγυου εμπορίου εξασφαλίζουν μία αξιοπρεπή τιμή για τον καφέ τους, προχρηματοδότηση για το κόστος παραγωγής, ενώ παράλληλα ενισχύονται οικονομικά και οι αυτόνομες κοινωνικές δομές τους.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/ntougrou/


Μπλούζες, τσάντες και κονκάρδες οικονομικής ενίσχυσης του ταξιδιού των Ζαπατίστας

Διανέμονται:
-καθε Πέμπτη από τις 17:00 έως τις 21:00 στην Κατάληψη Ντουγρού (Τζαβέλα 52)
- κάθε Τρίτη από τις 19:00 έως τις 21:00 στο paratod@s (Φαρμακίδου 4)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/ntougrou/


Διανέμονται κάθε Πέμπτη από τις 17:00 έως τις 21:00 στο βιβλιοπωλείο της κατάληψης Ντουγρού (Τζαβέλα 52)

Λίγα λόγια για τα έντυπα:

- Σημειώσεις από το δωμάτιο της χημειοθεραπείας + ένας μικρός σχολιασμός

Απόσπασμα από το οπισθόφυλλο:
"Το κείμενο «Σημειώσεις από το δωμάτιο της χημειοθεραπείας» της συντρόφισσας Jeanne Neton, μεταφράστηκε καθώς διαπραγματεύεται το ζήτημα της αντίληψης του σώματος μέσα από το πρίσμα της ασθένειας και συγκεκριμένα της μαστεκτομής, ως μιας επέμβασης για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και την αποτροπή επανεμφάνισής του. Μέσα από αυτό το κείμενο, που εξιστορεί μια άμεση εμπειρία σε πρωτοπρόσωπο και ενδυναμωτικό τόνο, πιστεύουμε ότι έρχονται στην επιφάνεια εξαιρετικά επίκαιρα ζητήματα για τη σύγχρονη συγκυρία, όπως η σχέση μας με την ιατρική, με το σώμα μας, ο τρόπος που διεκδικούμε την πρόσβαση στην περίθαλψη, αλλά και τις εαυτές μας μέσα στη συνθήκη της ασθένειας."
Η μπροσούρα αυτή, τυπώθηκε τον Ιανουάριο του 2021 σε 1000 αντίτυπα. Διανέμεται χωρίς αντίτιμο σε στέκια, καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους και η κάλυψη των εξόδων γίνεται με ελεύθερη συνεισφορά.

- Η υγεία ως βιομηχανία που παράγει νέα αξία: Ο μετασχηματισμός του νοσοκομείου προς ένα σύγχρονο βιομηχανικό μοντέλο

Απόσπασμα από την εισαγωγή:
Η επιλογή για τη μετάφραση του κειμένου «Η υγεία ως βιομηχανία που παράγει νέα αξία» των Mouvement Communiste, έγινε σε μια προσπάθειά μας να κατανοήσουμε τη σημερινή συγκυρία, κόντρα στους κυρίαρχους λόγους που εμφανίζονται στη συζήτηση γύρω από το δημόσιο σύστημα υγείας. Εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19 και της κρατικής της διαχείρισης άλλωστε, η πρόσβαση στην περίθαλψη έχει γίνει ξανά πεδίο αντιπαραθέσεων, τόσο εντός του κινήματος, όσο και ευρύτερα κοινωνικά. Eν μέσω πανδημίας, με τον αριθμό των νεκρών της τάξης μας να αυξάνεται, την κοινωνικότητα μας να περιορίζεται βίαια, τη διαχείριση της υγείας μας να περνάει σε μεγάλο βαθμό στα χέρια της αστυνομίας, τη στιγμή που όλο και περισσότερα κομμάτια του πληθυσμού αποκλείονται από την περίθαλψη, επιλέξαμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στον τρόπο, με τον οποίο η καπιταλιστική αναδιάρθρωση επηρεάζει τις ζωές μας. Το κείμενο που μεταφράσαμε εστιάζει στη μορφή που αυτή παίρνει στο πεδίο της περίθαλψης και, πιο συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο.
Η μπροσούρα αυτή, τυπώθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 σε 700 αντίτυπα. Διανέμεται χωρίς αντίτιμο σε στέκια, καταλήψεις, κοινωνικούς χώρους, και η κάλυψη των εξόδων γίνεται με ελεύθερη συνεισφορά.

https://yfanet.espivblogs.net/

πηγή : https://el-gr.facebook.com/ntougrou/


Κάθε Πέμπτη από τις 17:00 μέχρι της 21:00, η Κατάληψη Ντουγρού θα είναι ανοιχτή με καφενείο και ανοικτές τις δομές της. Μετά της 21:00 θα ακολουθεί roof bar.

Στον χώρο της κατάληψης, που μετράει 4 χρόνια ύπαρξης και δράσης στην πόλη, υπάρχει δομή βιβλιοθήκης - βιβλιοπωλείου και αναγνωστηρίου, χαριστικό παζάρι ρούχων, αστικός λαχανόκηπος και γυμναστήριο, θα διανέμονται προϊόντα της ΒΙΟΜΕ καθώς και θα πραγματοποιείται συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης .

Βλέπουμε τις Πέμπτες σαν μια ευκαιρία αναζωπύρωσης και δημιουργίας σχέσεων , επέμβασης στις πόλεις των περιφράξεων και του ατομικισμού και έμπρακτης επαναδιατύπωσης των προταγμάτων μας για έναν κόσμο που δεν μας ζυγίζει βάση της τσέπης, της εθνικότητάς και της έμφυλης ή σεξουαλικής μας ταυτότητας. Στήναμε και θα στήνουμε καφενεία, μπαρ, live, πολιτικές εκδηλώσεις και δομές πλαισιώνοντας τις διεκδικήσεις μας στον δρόμο με αντιϊεραρχικά και αυτοοργανωμένα χαρακτηριστικά, ως ανταπάντηση στην εμπορευματοποιημένη φιέστα των μαγαζατόρων και των αφεντικών που τρέχουν να καλύψουν ''τα σπασμένα'' της περιόδου της καραντίνας του COVID-19 με το να απλώνουν όλο και περισσότερο το χέρι τους στις πλατείες και στους δημόσιους χώρους.

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Ιουνίου 14h