Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Συναυλία διεθνιστικής αλληλεγγύης με αφορμή την έλευση των Grup Yorum στην Ελλάδα

Συναυλία διεθνιστικής αλληλεγγύης με αφορμή την έλευση των Grup Yorum στην Ελλάδα. Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, 08/07/21, στις 19:00.

Image

πηγή : https://twitter.com/alerta_gr/status/14094483…


Αλληλεγγύη στο Grup Yorum - Πέμπτη 8/7, συναυλία, Γεωπονική (Ιερά Οδός 75), 7μμ

Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες για τους 11 συλληφθέντες στις 19/3/202

Το καθεστὠς Ερντογάν έχει εξαπολύσει ένα ανελέητο πογκρόμ τα τελευταία χρόνια ενάντια σε αγωνιστές, ακόμα και καλλιτέχνες που έχουν «ανατρεπτικούς» στίχους. Τρεις είναι οι δολοφονίες που έχουν επιτελεστεί μέσα στα κρατικά μπουντρούμια (Helin Bölek, Mustafa Koçak, İbrahim Gökçek) έπειτα από πολυήμερες απεργίες πείνας, διεκδικώντας τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, τα οποία στερήθηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνέδραμε σ'αυτή την προσπάθεια του κατά τα άλλα «εχθρού» της, της κυβέρνησης Ερντογάν, και στις 19/3/2020 η αντιτρομοκρατική εισέβαλε στα γραφεία της Επιτροπής Αληλλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, αλλά και σε σπίτι αγωνιστών στα Σεπόλια. Συνελήφθησαν 11 με την κατηγορία για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και «τρομοκράτες» με κινητικά προβλήματα από τις προηγούμενες απεργίες που είχαν πραγματοποιήσει στις φυλακές της Τουρκίας.

Ενω οι φιλοπόλεμες ελληνοτουρκικές κόντρες στο Αιγαίο βρίσκονται σε αμείωτη ένταση, οι δύο άρχουσες τάξεις γίνονται οι καλύτεροι σύμμαχοι όταν πρόκειται για αγωνιστές και επαναστάτες που αναζητούν άσυλο από τα βασανιστήρια θανάτου. Αυτό που τους ενώνει είναι το μίσος τους για την εργατική τάξη, τους συλλογικούς αγώνες και όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει την πολιτική τους. Ειδικότερα για τον Μητσοτάκη, στἠνει ένα αστυνομικό κράτος, όπου οι πραιτωριανοί του θα χτυπούν και θα βασανίζουν ανελέητα, όποιον σκεφτεί κάτι άλλο πέρα από το νεοφιλελεύθερο βούρκο: χουντικού τύπου απαγορεύσεις της κυκλοφορίας, απαγόρευση των πορείων και καταστολή στις 17/11 και 6/12, πανεπιστημιακή αστυνομία, απεργίας πείνας Δ.Κουφοντίνα, βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ κ.ά. Κι όλα αυτά για να επιβάλει ένα συντριπτικό χτύπημα στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, όπως επιχειρείται να γίνει και με τον νέο νόμο Χατζηδάκη.

Στην Ελλάδα και στην Τουρκία, αντίπαλοί μας δεν είναι ούτε οι λαοί, ούτε οι «τρομοκράτες» που πεθαίνουν από απεργίες πείνας, επειδή θέλουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Μόνοι μας εχθροί είναι αυτοί που θέλουν να μας κάνουν να ζήσουμε στον Μεσαίωνα, επιβάλλοντας χουντικού τύπου καθεστώτα, ενώ παράλληλα είναι διατεθειμένοι να μας στείλουν σε πόλεμο για τα δικά τους συμφέροντα και να γίνουμε κρέας στα κανόνια τους. Απαιτείται από ολους τους αγωνιστές να δώσουμε την αμέριστη υποστήριξη και αληλλεγγύη μας απέναντι στις διώξεις Ερντογάν και να σταματήσουμε την καταδική των 11 συλληφθέντων. Με σκληρούς ταξικούς αγώνες, με τη διεθνιστική αλληλεγγύη μας, να διώξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που θέλει με την αστυνομία και τα δικαστήριά της να διαγράψει οποιοδήποτε σύμβολο αντίστασης.

Αλληλεγγύη στο GrupYorum! - Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις φυλακές του Ερντογάν.

Κάτω τα χέρια από τους 11 συλληφθέντες στην Αθήνα στις 19/3/20 - Να αποσυρθούν οι κατηγορίες.

Διεθνιστική ταξική αλληλεγγύη στους τούρκους αγωνιστές.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/14088