Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 στις 21.00

Δωρεαν θερινο σινεΠ - Bomb City

Πραγματικό συμβάν στο 1997 που σόκαρε τη μικρή πόλη Amarillo του Τέξας και αμέσως έγινε ένα εθνικό σύμβολο της μισαλλοδοξίας που υπέφεραν όσοι ντύνονται διαφορετικά από τον κανόνα. Ένα 19χρονο παιδί με μοικανα και δερμάτινο μπουφάν, ο Brian Deneke ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της πανκ σκηνής του Amarillo εκείνη την εποχή. Έπαιζε σε συγκροτήματα, ζουσε σε μια αυτοσχέδια συλλογική κατάληψη με άλλα παιδιά από τη σκηνή και τριγυρνούσε με ένα skateboard.Η ταινία μας βάζει βαθειά στη ζωή του ,συναυλίες πανκ, tagging σε κτίρια με σπρέι, βόλτες χωρίς σκοπό γύρω από την πόλη,ερωτεύεται, μπαίνει σε διαμάχες με φίλους και νιώθουμε το τοξικό συνδυασμό πόνου και οργής όταν οι κυριλέ εκτοξεύουν προσβολές και μπουκάλια σε μια προσπάθεια τρομοκρατίας και εξευτελισμού του παιδιού που δεν ταιριάζει στο καλούπι τους.
Αν δεν βασίζονταν σε μια αληθινή ιστορία, η Bomb City θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί ως μια ενημερωμένη έκδοση του The Outsiders 1983 του Francis Ford Coppola για συμπλοκή νεανικών συμμοριών . Οι παραλληλισμοί είναι πολυάριθμοι, και οι δυο ταινίες δίνουν ένα ξεκάθαρο ηθικό μήνυμα: οσο μια μοικανα και ένα δερμάτινο μπουφάν κάνουν έναν νεαρό άνδρα απειλή για την κοινωνία, τόσο ένα ζευγάρι χακί παντελόνια και ένα καπέλο του μπέιζμπολ κάνουν ένα άλλο ενάρετο και αξιοπρεπές . Η εμφάνιση , με άλλα λόγια, είναι άσχετηα.
Σε αντίθεση με το The Outsiders, το οποίο τέθηκε στη δεκαετία του 1950 και τελειώνει σε μια συναισθηματική ανοδική πορεία, η Bomb City δεν προσφέρει τέτοια εξαργύρωση και όχι μόνο επειδή βασίζεται στην πραγματικότητα .Τώρα, 38 χρόνια αργότερα, καταλαβαίνουμε ότι μια τέτοια ηθική ανύψωση είναι μια μυθοπλασία. Και σε πολλές περιπτώσεις, όπως αποδεικνύει ο θάνατος του Μπράιαν Ντενκέ, το ίδιο ισχύει και για τη δικαιοσύνη.
Προβολη στη ταρατσα μας τηρωντας ολα μετρα ασφαλειας (αποστασεις,μασκες,κ.λ.π.)

πηγή : https://www.facebook.com/events/1184090528777…
πηγή : email που λάβαμε στις 7 Ιουνίου 17h