Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 στις 17.30

Καλεσμα σε συνελευση για τη Δημητρη

ακριβής τοποθεσία : σκεπαστό αίθριο της ΦΕΠΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΏΡΑ 17.30 ΣΤΟ ΣΚΕΠΑΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΦΕΠΑ) ΣΤΑ ΙΛΙΣΙΑ*

Η Δημήτρης Καλλογιάννης (σ.σ. η συγκεκριμένη επιλογή διπλών pronouns διαφορετικών σε άρθρο και όνομα, ήταν ο αυτοπροσδιορισμός της σύμφωνα με δικά της λόγια), τρανς άτομο κάτοικος της Σκάλας Συκαμιάς Λέσβου, είναι νεκρή. Έζησε όλη της τη ζωή στο περιθώριο, τη χλεύη, την καταπίεση, την κακοποίηση, την ψυχιατρικοποίηση της τρανς ταυτότητάς της και τον καταναγκασμό σε νοσηλείες και φαρμακευτικές αγωγές. Στάθηκε αλληλέγγυα δίπλα στ@ πρόσφυγ@ που έφτασαν το 2015 στις ακτές έξω από το σπίτι της. Διαπομπεύτηκε από τους μάτσο κανακάρηδες των νοικοκυραίων γειτόνων, χωρίς καμία κρατική παρέμβαση και προστασία, ούτε νομική ούτε ψυχοκοινωνική. Οδηγήθηκε σε ακούσια νοσηλεία, δηλαδή ψυχιατρικό εγκλεισμό, χωρίς ακόμα να είναι σαφές αν αυτή ήταν η μόνη λύση σε διαταραχές τις οποίες τυχόν βίωνε, ή αν ψυχιατρικοποιήθηκε και ποινικοποιήθηκε μέχρι σημείου φυλάκισης, η τρανς κατάστασή της, ή και τα δύο. Παρασιωπήθηκε επί ενάμιση μήνα η απόδρασή της από τρανσφοβικούς συγγενείς, μπάτσους, τη ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, ακόμα και από θεσμική συλλογικότητα της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας, η οποία έτσι συνεργάστηκε αγαστά με τους πρώτους τρεις. Σκοτώθηκε από «ιππότη της ασφάλτου», ο οποίος την εγκατέλειψε με την άνεσή του, εκμεταλλευόμενος την ανωνυμία της, δηλαδή το γέννημα της παρασιώπησης της απόδρασής της. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, άγνωστο πόσο γρήγορα ή αργά, και πάλι μέσα σε καθεστώς απόλυτης ανωνυμίας. Και τελικά ξεψύχησε ολομόναχη και απόβλητη, μέσα σ' ένα νοσοκομείο. Για 'μας ο δράστης, οι μάτσο νοικοκυραίοι κακοποιητές της στη Σκάλα Συκαμιάς, συγγενείς και μη, αλλά και όλοι οι κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς οι οποίοι αρνήθηκαν συνειδητά να την προστατεύσουν, και επιπλέον παρασιώπησαν την απόδρασή της, συνέβαλαν όλοι χωρίς κανέναν αστερίσκο, σε μια χυδαία, βάρβαρη και κανιβαλική ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ.Και καμία τρανσφοβική εμφυλοκτονία δε θα μείνει αναπάντητη. Καμία συνέργεια συλλογικοτήτων της ΛΟΑΤΚΙΑ+ Κοινότητας σε ΛΟΑΤΚΙΑ+φοβικές πρακτικές κράτους, ιδιωτών, αφεντικών και νοικοκυραίων. Κάτω τα χέρια από τα σώματά μας, τις ζωές μας, την ελεύθερη αναπνοή μας. Δημήτρη, αδερφή μας, δεν ξεχνάμε τους φονιάδες σου ούτε τους συγχωρούμε. Συνέλευση την Τρίτη 15 Ιουνίου και ώρα 17.30 στο σκεπαστό αίθριο της ΦΕΠΑ.

Συντρόφια για τη Δημήτρη

*Ούλωφ Πάλμε 2, ΙλίσιαΛεωφορεία:220 από Ακαδημίας, στάση «3η Ιλισίων»221 από Ακαδημίας, στάση «Φοιτητική Εστία»250 από μετρό «Ευαγγελισμός», στάση «Πύλη»140 στάση «Φοιτητική Εστία» [περνάει από Γλυφάδα, Ελληνικό, Άλιμο, Αργυρούπολη, Παγκράτι, Γουδή, μετρό Κατεχάκη, Ψυχικό και Πολύγωνο] Κοντινότερο μετρό:«Μέγαρο Μουσικής»

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85047/