Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 στις 9.30 πμ

Εφετείο 5ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα (απόπειρα απόδρασης)

Συνεχίζεται το εφετείο της 5ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα (Tρίτη 15/6, 9:30πμ στο ειδικό δικαστήριο των φυλ.Κορυδαλλού), σχετικά με την απόπειρα απόδρασης που επιχειρήθηκε από την Πόλα Ρούπα με ελικόπτερο με σκοπό την απελευθέρωσή του καθώς και την απελευθέρωση κι άλλων κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού. Η απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο ήταν μια ενέργεια δύσκολη που χρειαζόταν ακριβή σχεδιασμό και οργάνωση. Κυρίως όμως, ήταν μια συνειδητή πολιτική απόφαση που πήρε η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, μια πολιτική επιλογή που ακολουθεί με συνέπεια τη στάση και την ιστορία της ως και σήμερα, αλλά ταυτόχρονα είναι μια συνεπής πολιτική κίνηση και από τον Επαναστατικό Αγώνα, μια αναρχική ένοπλη οργάνωση της οποίας μέλος είναι και η συντρόφισσα.

Την ίδια στιγμή, η δράση αυτή νοηματοδοτεί πολλά σημαντικά διακυβεύματα: Αρχικά, σαν πρώτη αιχμή της δράσης ήταν η απάντηση στην καταστολή και είχε ως στόχο να ακυρώσει στην πράξη την 2η κατασταλτική επιχείρηση ενάντια στον Επαναστατικό Αγώνα που ακολούθησε με τη σύλληψη του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη, το 2014. Γιατί η καταστολή των ένοπλων επαναστατών ήταν και είναι η αιχμή της κρατικής καταστολής αφού πρωτίστως πρέπει να εκφοβιστούν όλοι εκείνοι που ασχολούνται ή σκοπεύουν να ασχοληθούν με το αντάρτικο πόλης και να δοθεί έτσι το ''μήνυμα'' ότι δεν υπάρχει καμία θετική προοπτική στον πόλεμο εναντία στο καθεστώς. ''Μήνυμα'' που αντάρτες και αντάρτισσες όπως η Πόλα Ρούπα δεν θα μπορούσαν ποτέ να αποδεχτούν, παρά μόνο να το αποτρέψουν συνεχίζοντας τον αγώνα. Ταυτόχρονα, έδινε ένα χτύπημα στο αίσθημα ηττοπάθειας της κοινωνίας αλλά και των αγωνιζόμενων τμημάτων που είχε καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Μία ενέργεια που ευθαρσώς έλεγε στους καταπιεστές μας ότι η ήττα και η παραίτηση δεν αγγίζουν τους επαναστάτες και πιο συγκεκριμένα, τον Επαναστατικό Αγώνα.

Το πιο σημαντικό διακύβευμα της υπόθεσης όμως είναι η Αλληλεγγύη. Η Αλληλεγγύη, η έμπρακτη Αλληλεγγύη που μαζί με την Αντίσταση και την Αυτοοργάνωση, είναι ένα από τα πιο βασικά προτάγματα του Αναρχισμού. Άλλωστε η Κοινωνική Επανάσταση στην οποία πιστεύουμε είναι ουσιαστικά το απαύγασμα της Κοινωνικής Αλληλεγγύη.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται ως προ το σκέλος των απολογιών με την απολογία Χαραλαμπίδη. Είχε προηγηθεί η Πολιτική Κατάθεση των συντρόφων του Επαναστατικού Αγώνα Ρούπα (https://youtu.be/-NBcxyyC-do) που είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη της ενέργειας ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και του Ν. Μαζιώτη επίσης μέλος της οργάνωσης (https://www.youtube.com/watch?v=JNnTDqgZpQ0) καθώς και η απολογία της Κ. Αθανασοπούλου (youtube.com/watch?v=NzOm32Ld3WQ). Επόμενη συνεδρίαση στις 18 ιουνίου,

κάλεσμα : Αλληλέγγυοι/ες στον Επαναστατικό Αγώνα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85053/