Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στις 11.00

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Απεργιακή συγκέντρωση

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής χαιρετίζει όλους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της 10ης Ιουνίου δήλωσαν με τον εύληπτο τρόπο την κατηγορηματική τους αντίθεση και καταδίκη στο νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη-ΝΔ, που επιχειρεί να ξεθεμελιώσει κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση, να μετατρέψει τη ζωή μας σε καύσιμη ύλη για την εκτόξευση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες με τη συμμετοχή τους στην απεργία βροντοφώναξαν ότι κατάργηση του 8ωρου, η αύξηση των υπερωριών, η επέκταση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, η περαιτέρω διευθέτηση του χρόνου εργασίας με τον εργαζόμενο έρμαιο των εργοδοτικών ορέξεων, η διευκόλυνση των απολύσεων και η υπονόμευση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα είναι «μεγάλος περίπατος» για την κυβέρνηση και την εργοδοσία, αλλά θα αποδειχτεί ναρκοπέδιο για όσους υποτιμούν τον κόσμο της εργασίας.

Η τεράστια συμμετοχή κόσμου όχι μόνο του κλάδου αλλά και συνολικά αποτελεί και ένα ισχυρό χαστούκι για τον κυβερνητικό, εργοδοτικό συνδικαλισμό, που, αφού εξάντλησε τα όρια της απραγίας, συνεπής στη γραμμή ότι «οι απεργίες έχουν φάει τα ψωμιά τους», στη συνέχεια επιχείρησε να υποσκάψει την απεργία που είχε προκηρυχθεί στις 3/6 προκηρύσσοντας απεργία στις 10/6, χωρίς προοπτική συγκέντρωσης δυνάμεων και κλιμάκωσης για την ανατροπή του νόμου.

Η συμμετοχή των συναδελφισσών και των συναδέλφων αποτελεί πάνω από όλα μήνυμα αγώνα και ελπίδας για τη συνέχεια. Ειδικά στον κλάδο μας, τα στοιχεία είναι εξαιρετικά θετικά. Η συμμετοχή ήταν σημαντική παρακαταθήκη, ιδιαίτερα στους χώρους όπου υπάρχει συστηματική παρουσία και παρέμβαση, η απεργιακή περιφρούρηση στα Public Συντάγματος στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, ενώ ενδεικτική είναι και η τάση συσπείρωσης εργαζομένων στον Σύλλογο, που αντανακλά πως όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν πώς η μόνη λύση βρίσκεται στους αγώνες και στις συλλογικές διεκδικήσεις μας.

Αν η απεργία της 10ης Ιουνίου αποτέλεσε το πρώτο βήμα, τώρα είναι η ώρα για το επόμενο και πιο καθοριστικό. Στις 16 Ιουνίου είναι ανάγκη να σηκώσουμε για μια ακόμα φορά κεφάλι πλημμυρίζοντας τους δρόμους με την οργή μας. Τη στιγμή που ο υποταγμένος συνδικαλισμός επιλέγει την κλιμάκωση διά της… στάσης εργασίας, εμείς πρέπει να βαδίσουμε με τον κόσμο που θα δώσει τη μάχη μιας νέας μαζικής απεργίας, που θα διατρανώνει ότι η πραγματική αντιπολίτευση γίνεται στους δρόμους του αγώνα και όχι στα κοινοβουλευτικά έδρανα, ότι τίποτα δεν θα περάσει χωρίς μάχη. Δεν είμαστε αφελείς. Πρόκειται για μια δύσκολη επιλογή, που θα συναντήσει την αντίδραση της εργοδοσίας. Όμως, είναι και αναγκαία, σήμερα που γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι, αν ο αγώνας δεν περάσεις στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων, το μέλλον μας θα είναι υποθηκευμένο.

Δεν υποχωρούμε - Δεν υποτασσόμαστε

Στις 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΎΜΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΞΊΖΟΥΝ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17.00 Πλατεία Κολοκοτρώνη- Σταδίου

cf83cf85cebbcebbcebfceb3cebfcf82-ceb2ceb9ceb2cebbceb9cebfcf85-cf87ceb1cf81cf84cebfcf85Λήψη

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2021/06/14/ν…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Απεργία 16 Ιουνίου: να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο Χατζηδάκη!

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου κάναμε το πρώτο βήμα. Το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε εργαζόμενες και εργαζόμενους παρά την ακινητοποίηση των ΜΜΜ. Το μήνυμα της πιο μεγάλης απεργίας των τελευταίων χρόνων έγινε σαφές: θα κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας ώστε το κατάπτυστο νομοσχέδιο Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά! Δε ζούμε μόνο για να δουλεύουμε στον 21ο αιώνα.

Η παρουσία απεργών από εταιρείες πληροφορικής, τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και τηλεφωνικά κέντρα στα μπλοκ του Radical I.T. και του ΣΕΤΗΠ ήταν πολύ μαζική. Αυτήν την απάντηση θα δώσουμε ξανά οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του κλάδου. Η τηλεργασία δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες μας. Οι εργατικές διεκδικήσεις δεν μπαίνουν σε καραντίνα, ούτε υποτάσσονται!

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε! Τρέμουν στην ιδέα της απεργίας τόσο η εργοδοσία, όσο και η κυβέρνηση. Δεν νομοθετούν τυχαία την ποινικοποίησή της. Με απόφαση του κλαδικού μας σωματείου, ΣΕΤΗΠ, προχωράμε σε νέα απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου. Μετά από πιέσεις, απεργιακή απόφαση πήραν και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, αλλά και η ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο, ανοίγοντας τον δρόμο για πανεργατική απεργία στην Αττική.

Να μην λείψει κανείς και καμία. Προπαγανδίζουμε την απεργία από κοινού, να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες. Δηλώνουμε από αύριο απεργία στον χώρο εργασίας μας, οργανωνόμαστε, διεκδικούμε μαζί. Την Τετάρτη κλείνουμε τα λάπτοπ, κρεμάμε τα ακουστικά, απεργούμε ξανά απέναντι στο νομοσχέδιο-έκτρωμα και στηρίζουμε το μπλοκ του Radical I.T. στο δρόμο.

  • Καλούμε σε απεργιακή πορεία προς τη Βουλή με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ.
  • Συμμετέχουμε στο απογευματινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με προσυγκέντρωση στην πλ. Κολοκοτρώνη στις 17.00 μ.μ.

Radical I.T.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΚΕΕΡΦΑ

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

STOP στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη - Όλοι στην Απεργία και τις Κινητοποιήσεις Τετάρτη 16/6

Όλοι στις Κινητοποιήσεις Τετάρτη 16/6

-

Αθήνα: 10:30 Πλατεία Κλαυθμώνος & 17:00 Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 11:00 Εγνατία/Αγίας Σοφίας & 19:00 Καμάρα

STOP στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Με επιτροπές αγώνα παντού

Σε χώρους εργασίας σε πλατείες, γειτονιές, σε σχολεία & σχολές

Να διώξουμε την αντεργατική κυβέρνηση

Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και λαϊκά στρώματα, έχει κάθε δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση ή καθήκον, να αποτρέψει είτε την κατάθεση, είτε την ψήφιση, πόσο μάλλον την εφαρμογή αυτού του νεοφιλελεύθερου αντεργατικού νομοσχεδίου (ν/σ) Χατζηδάκη, ΓΙΑΤΙ:

1) Αυτό το ν/σ, υπηρετεί και εξυπηρετεί, έναν στόχο, την δημιουργία του λεγόμενου απασχολήσιμου, ενός μοντέλου «εργαζόμενου», ατομικοποιημένου, απολύτως διαχειρίσιμου (έρμαιο) από την εργοδοσία, που θα δουλεύει και θα αμείβεται, όταν, όπου, όσο και όπως θέλει ο εργοδότης.

2) Τα γενικά χαρακτηριστικά αυτού του νομοσχεδίου, είναι: (1ο) η μεγαλύτερη απορρύθμιση ή ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, των συνθηκών εργασίας, των αντίστοιχων δικαιωμάτων, και ιδίως, απορρυθμίζονται, (α) «οι χρόνοι εργασίας, τα ωράρια, οι υπερωρίες κλπ», και (β) οι σχετικές αμοιβές. Με μέτρα ενάντια στο σταθερό, πλήρες ωράριο αλλά και ενάντια στην σταθερή αμοιβή (2ο) η μεγαλύτερη αποδέσμευση στο λεγόμενο διευθυντικό δικαίωμα, από κάθε περιορισμό ή έλεγχο, δίνοντας μεγαλύτερη εξουσία και περισσότερες δυνατότητες (σε εργοδότες ιδιώτες και δημόσιο, υπουργούς κ.λπ.). (3ο) περισσότερα και πιο σημαντικά χτυπήματα, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα (οργάνωση, λειτουργία και δράση Σωματείων ή Συνδικάτων κλπ) και στην προστασία τους. Οι όποιες ευνοϊκές για τους εργαζόμενους διατάξεις, όπως πχ η χορήγηση γονικής άδειας και στον πατέρα ή η εξίσωση της αποζημίωσης απόλυσης υπαλλήλου και εργατοτεχνίτη, αποτελούν το δόλωμα/παγίδα, για να περάσει αυτό το σκληρά αντεργατικό νομοσχέδιο.

3) Αυτό το ν/σ στοχεύει, κυρίως και καταρχήν, σε 2 καθοριστικά, αυτή τη στιγμή, χτυπήματα.

Πρώτον, μέσα από την «διευθέτηση του χρόνου εργασίας/και ιδίως των υπερωριών», στοχεύει στο να καταργηθούν οι όποιες ή οι περισσότερες διατάξεις: (α) προστάτευαν το 8ωρο, τον εργαζόμενο, από την παραπάνω ημερήσια ή εβδομαδιαία εργασία, (β) καθόριζαν πρόσθετη αμοιβή για τις διάφορες υπερωρίες (πχ η υπερεργασία είχε 20% προσαύξηση αμοιβής, η «νόμιμη υπερωρία, η εντός των επιτρεπόμενων ορίων» είχε προσαύξηση 40%, η «νόμιμη υπερωρία, η πέραν των ορίων» είχε προσαύξηση 60%, και η «παράνομη» υπερωρία είχε προσαύξηση 80%). Στοχεύουν, σε μια σημαντική μείωση/εξάλειψη, της πρόσθετης αμοιβής των υπερωριών και άρα σε μια σημαντική μείωση του εισοδήματος, πολλών εργαζομένων, και σε αντίστοιχη, αύξηση των κερδών των εργοδοτών. Οι εργοδότες θα μπορούν μονομερώς να προσφεύγουν στο ΑΣΕ (Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας), και να επιβάλλουν, ακόμη και 10ωρη ή και 12ωρη εργασία, χωρίς πρόσθετη αμοιβή!

Δεύτερο, μέσα από «τον εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας» ή με το «ξανά γράψιμο του εργατικού δικαίου από την αρχή», στοχεύει: (α) στην ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση των Σωματείων, των Συνδικάτων, και κάθε έννοιας Συνδικαλισμού, δηλαδή, της συλλογικής, μαζικής και μαχητικής/δυναμικής διεκδίκησης και αγώνα. Με μέτρα όπως τα παραπάνω, αλλά και με όσα άλλα περιέχει αυτό το ν/σ, όπως πχ, την επιβολή ενός νέου είδους ΣΣΕ (Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας) «υποκλάδου» ή την καθιέρωση της «υπερίσχυσης» των λεγόμενων ατομικών συμβάσεων εργασίας, έναντι όλων των άλλων ειδών ΣΣΕ. (β) Στην τυπική και ουσιαστική παρεμπόδιση, ποινικοποίηση και απαγόρευσή τους. Σε μια επίθεση, που είναι κομβική, ζωτικής σημασίας. Με μέτρα όπως πχ, τον περιορισμό/απαγόρευση διεκδίκησης ΣΣΕ, σε Σωματεία και Συνδικάτα, αν δεν εγγραφούν στο ηλεκτρονικό γενικό μητρώο του υπ. εργασίας. Τους περιορισμούς στις δυνατότητες προσφυγής των Συνδικάτων στον ΟΜΕΔ. Με την μείωση του αριθμού των μελών της διοίκησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων που προστατεύονται από απόλυση. Με την μείωση των ημερών συνδικαλιστικής άδειας, που δικαιούνται, εργαζόμενοι και εκλεγμένοι στις διοικήσεις, για να εξασκήσουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα/καθήκοντά τους. Με την επιβολή αρχικά προαιρετικά και στην συνέχεια υποχρεωτικά, της δυνατότητας ηλεκτρονικής συμμετοχής και ψηφοφορίας στις Γενικές Συνελεύσεις, ιδίως για την απόφαση απεργίας. Με την υποχρέωση στα συνδικαλιστικά όργανα να ενημερώνουν για την απεργία, τον εργοδότη, πολύ νωρίτερα από ότι ήδη ισχύει σήμερα. Με την περαιτέρω αύξηση στο προσωπικό ασφαλείας σε πολλές επιχειρήσεις στο τουλάχιστον 40% του συνόλου του προσωπικού. Με την μεγαλύτερη προσπάθεια ποινικοποίησης άρα παρεμπόδισης έως και απαγόρευσης της απεργίας και της περιφρούρησής της!

4) Η κυβέρνηση της ΝΔ με το επικείμενο νομοσχέδιο: (I) συνεχίζει τα αντεργατικά χτυπήματα, που είχαμε (α) σε όλη την Μνημονιακή περίοδο, από όλες τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τις παραλλαγές τους. (β) Τα τελευταία 31 χρόνια, από το 1990 και μετά, από τους νεοφιλελεύθερους και τους εκσυγχρονιστές, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. (γ) Την περίοδο της πανδημίας, εδώ και πάνω από ένα χρόνο. (II) Θεσμοθετεί/νομοθετεί υπέρ των εργοδοτών, ιδίως υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, τις όποιες αρνητικές αλλαγές, είχαμε στην εργασία (ανεργία, υποαπασχόληση, εντατικοποίηση ή υπεραπασχόληση, μειώσεις μισθών κ.λπ.), λόγω της κρίσης, εδώ και σχεδόν 50 χρόνια. (III) Φέρνει, πιο κοντά, τα επόμενα αντεργατικά ν/σ, γιατί ΕΕ, εργοδότες, τραπεζίτες, εφοπλιστές και δανειστές, δεν πρόκειται να σταματήσουν, για όσο καιρό υπάρχουν εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, για όσο καιρό δεν τους σταματάμε και κυρίως για όσο καιρό, έχουν την οικονομική και πολιτική εξουσία στα χέρια τους. Τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογικά και πολιτικά, δόγματά τους, οι ιδεοληψίες και οι αγκυλώσεις τους, για την υποταγή όλων στον «βωμό του κέρδους», για την χωρίς όρους και όρια στήριξη του κεφαλαίου και ιδίως του μεγάλου κεφαλαίου, είναι εδώ και μας απειλούν.

5) Το ν/σ αυτό είχε προετοιμαστεί, από τον περασμένο Οκτώβρη και είχε παρουσιαστεί από τον τότε υπουργό εργασίας Ι. Βρούτση. Το αντεργατικό νομοσχέδιο, καθυστέρησε να κατέβει, γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ, ήθελε να προλάβει τις αντιδράσεις στα σχέδιά της, και προσπάθησε πρώτα να επιβάλλει ένα «αστυνομικό κράτος», με απαγορεύσεις κάθε είδους εργατικών, κοινωνικών, φοιτητικών, συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων, πορειών κ.λπ. Όμως αυτή η προσπάθεια, όχι μόνο δεν προχώρησε γρήγορα, αλλά τελικά οδήγησε την κυβέρνηση της ΝΔ, σε μια σχετική και προσωρινή αναδίπλωση, ιδίως, μετά την αναίτια επίθεση της αστυνομίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, και το ξέσπασμα (στις 9-3-2021) τόσο της οργής και της αγανάκτησης, χιλιάδων, νέων, εργαζομένων κ.α., όσο και από τις μετέπειτα συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις/γειτονιές και των μεγάλων φοιτητικών διαδηλώσεων. Τώρα, η κυβέρνηση, ξανά προετοιμάζει το έδαφος για το αντεργατικό ν/σ Χατζηδάκη/Βρούτση.

Εμείς, οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να προετοιμάσουμε και να προσπαθήσουμε, να σταματήσουμε είτε το κατέβασμα του νομοσχεδίου, είτε την ψήφισή του. Αυτό σημαίνει, να πάμε παντού, να εξηγήσουμε το τι σημαίνει αυτό το νομοσχέδιο. Να φτιάξουμε επιτροπές αγώνα παντού, σε χώρους εργασίας, σε πλατείες και γειτονιές, σε σχολεία και σχολές. Να διοργανώσουμε συνελεύσεις, συζητήσεις και εκδηλώσεις. Να προετοιμάσουμε ή να στηρίξουμε συγκεντρώσεις, πορείες, διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις. Να οργανώσουμε έναν αγώνα διαρκείας, ενάντια στην κρατική/αστυνομική βία και καταστολή, αλλά και μια νέα αρχή, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, και των πιο ζωτικών αναγκών μας, εν μέσω παροξυσμού της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης. Για πραγματική και ουσιαστική προστασία, για:

-

  • Την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη/Βρούτση.
  • Μείωση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας, χωρίς μείωση αποδοχών- Λιγότερη δουλειά, δουλειά για όλους.
  • Σταθερή και πλήρη απασχόληση, κατάργηση κάθε είδους ελαστικής, μερικής απασχόλησης.
  • Απαγόρευση των απολύσεων.
  • Επίδομα ανεργίας, χωρίς προϋποθέσεις και για όλο το διάστημα της ανεργίας, ίσο τουλάχιστον με τον βασικό μισθό.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών και εξώσεων σε εργατικές και λαϊκές κατοικίες.
  • Εφαρμογή μέτρων προστασίας, της δημόσιας υγείας, στους εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους.
  • Δημόσια, καθολική και δωρεάν ασφάλιση για όλους.
  • Διαγραφή του χρέους.
  • Γενναία αύξηση των κοινωνικών δαπανών για υγεία, παιδεία και έργα υποδομής.
  • Κατάργηση όσων αντεργατικών, αντιλαϊκών, αντιασφαλιστικών και αντιεκεπαιδευτικών νόμων, ψηφίστηκαν την περίοδο των μνημονίων και της πανδημίας.

-

Αντεπίθεση των Εργαζομένων

https://antepithesitonergazomenon.blogspot.co…

πηγή : https://www.okde.gr/archives/14023


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Nα ανατρέψουμε τους αντεργατικούς νόμους και τα εργοδοτικά βαμπίρ - 16 Ιουνίου κανένας/καμία για δουλειά, όλοι/ες στον δρόμο

Ανάμεσα σε έναν σωρό από παλινωδίες, δισταγμούς και καθυστερήσεις, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνα ακολούθησαν τελικά τα σωματεία και τις ομοσπονδίες και προκήρυξαν 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 16 Ιουνίου. Η απόφαση αυτή διασώζει την τελευταία στιγμή τον στοιχειωδώς γενικό χαρακτήρα της απεργίας, τον οποίον επιχείρησε να ματαιώσει το συνδικαλιστικό βαμπίρ της οδού Πατησίων, το καμάρι και η χαρά των εργοδοτών, η ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου. Η απόφαση της ΓΣΕΕ να «συμμετάσχει στη στάση εργασίας του ΕΚΑ» αποτελεί πέραν όλων των άλλων μια παγκόσμια πρωτοτυπία, αφού στη σπουδή της να σπάσει την απεργία, η ΓΣΕΕ όχι μόνο προκατέλαβε την απόφαση του ΕΚΑ (που τελικά κήρυξε 24ωρη), αλλά έγινε το πρώτο τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο στην ιστορία της ανθρωπότητας που «συμμετέχει» σε απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε ένα δευτεροβάθμιο.

Ως Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε χαιρετίζουμε αυτή τη στροφή της ΓΣΕΕ προς τη βάση της και είμαστε βέβαιοι ότι το μαγαζάκι του Παναγόπουλου σύντομα θα «συμμετέχει» και σε απεργιακές κινητοποιήσεις πρωτοβάθμιων σωματείων και εργατικών σχημάτων, πριν μας λυτρώσει όλους/ες και αυτοδιαλυθεί στην αστερόσκονη της εργατικής μάζας.

Ακόμα και έτσι, η κινητοποίηση που αποφάσισαν ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ - ΠΑΜΕ και πολλές ομοσπονδίες και συνδικάτα, απέχει πολύ από το να είναι η αναγκαία απεργιακή κλιμάκωση απέναντι στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή και το οποίο καθιστά στην ουσία του παράνομη τη συλλογική δράση και σχεδόν αδύνατη τη συλλογική διαπραγμάτευση.

Θυμίζουμε ότι στις ρυθμίσεις της κυβέρνησης μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

-Η διευκόλυνση της απαγόρευσης της απεργίας και η διευκόλυνση της απεργοσπασίας μέσω της δικαστικής οδού.

-Η εθελοντική/ προαιρετική τήρηση των συλλογικών συμβάσεων από τους εργοδότες.

-Η απελευθέρωση της ατομικής διαπραγμάτευσης, χωρίς συλλογική προστασία των εργαζομένων.

-Η κατάργηση ή ο αποδεκατισμός των μηχανισμών ελέγχου τήρησης της εργατικής νομοθεσίας.

-Ο κρατικός και εργοδοτικός έλεγχος στα σωματεία και τα μέλη τους.

-Η κατάργηση της πληρωμένης υπερωρίας, μέσω της θεσμοθέτησης της 10ωρης εργασίας με αντάλλαγμα «ρεπό»

και μια σειρά ακόμα αντεργατικά μέτρα, που στοχεύουν στην αποδυνάμωση της συλλογικής ισχύος των εργαζομένων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα όφειλε να οργανωθεί για να απαντήσει με μεγαλύτερη επιθετικότητα στον νόμο αυτό και να εμποδίσει την ψήφισή του, με γνώση ότι τη μάχη αυτή θα τη δώσει όχι απλά χωρίς, αλλά ενάντια στον κρατικό και εργοδοτικό μηχανισμό της ΓΣΕΕ.

Με αυτά τα δεδομένα, έχει μεγάλη σημασία να έχει επιτυχία η απεργία της 16ης Ιουνίου, προκειμένου να αποτελέσει εφαλτήριο για την αναδιοργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος, επίδειξη δύναμης της συλλογικής δράσης των εργαζομένων και έναυσμα για την άμεση οργάνωση στους εργασιακούς χώρους ενάντια στις αντεργατικές ρυθμίσεις με στόχο την κατάργησή τους και την αποζημίωση των εργαζομένων για τα δικαιώματα και το εισόδημα που τους έχει κλαπεί τα τελευταία 10 χρόνια.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί:

-Απεργιακή Συγκέντρωση, 11:00 Προπύλαια (Αθήνα)

-Συλλαλητήριο, 17:00 Σύνταγμα (Αθήνα)

-Μαζική πάλη για την απόσυρση και την ανατροπή του εργασιακού νομοσχεδίου που καταργεί τη συλλογική δράση και εγκαθιδρύει εργοδοτική δικτατορία

-16 Ιουνίου κανένας/καμία για δουλειά, όλοι/ες στον δρόμο

-Συγκρότηση εργασιακών και απεργιακών επιτροπών ανά χώρο δουλειάς και κλάδο για την απεργιακή ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ανατροπή των αντεργατικών νόμων


-Απόλυτος οργανωτικός διαχωρισμός από τα γραφειοκρατικά ζόμπι της ΓΣΕΕ, συγκρότηση της ταξικής αντικαπιταλιστικής συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας των εργαζομένων

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/na-anatrepsoume-tous-ante…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Γενική Απεργία 16 Ιούνη


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ- ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Αθήνα
Συγκέντρωση στα Προπύλαια, 11:00
Συγκέντρωση στην πλ. Κολοκοτρώνη, 17:00
Θεσ/νίκη
Συγκέντρωση στην Καμάρα, 11:00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση (ΑΠΟ-ΟΣ)

πηγή : https://de-de.facebook.com/pg/anpolorg/posts/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/posts/615…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus: Όλοι/ες στην Απεργία 16/6

ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-WIND-VICTUS

-

TETAΡΤΗ 16/6 - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Διαδηλώνουμε - Συμμετέχουμε στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις

(καλέσματα ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Αθήνας)

10:30 πμ, πλατεία Κλαυθμώνος - 6:00 μμ, πλατεία Συντάγματος

-

Συνάδελφοι,

η απεργία της προηγούμενης Πέμπτης 10/6 ήταν ένα σημαντικό βήμα. Χιλιάδες εργαζόμενοι, «παλιοί» και νεότεροι, απέργησαν και δεν πήγαν για δουλειά. Στην Αθήνα, τη Θεσσσαλονίκη και άλλες πόλεις, έγιναν οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις εδώ και πολλά χρόνια. Ο κόσμος της δουλειάς έδειξε ότι και θέλει και μπορεί να σταματήσει το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης.

Έχουν αρχίσει να δείχνουν τα δόντια τους οι επιχειρηματίες και τα ΜΜΕ, προσπαθώντας να εκφοβίσουν και να βγάλουν απεργίες παράνομες (π.χ. των ναυτεργατών), στήνοντας σκηνικό δήθεν «αγανακτισμένων» πολιτών αλλά και καταστολής. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να πείσουν κανέναν με τα ψέματά τους ότι το νομοσχέδιό τους προστατεύει τάχα τους εργαζόμενους, το 8ωρο(!), τις γυναίκες συναδέλφισσες(!), τον οικογενειακό προγραμματισμό κ.λπ.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να δυναμώσει. Αύριο πρέπει όλοι να απεργήσουμε. Είναι ευθύνη όλων μας. Ο καθένας από μας πρέπει να έχει τη δική του συμμετοχή και συμβολή σ' αυτό τον αγώνα. Κανένας να μην πάει στο γραφείο. Κανένας να μη συνδεθεί. Να συζητήσουμε και να πείσουμε και συναδέλφους μας να απεργήσουν και να κατέβουμε μαζί στις συγκεντρώσεις.

Συνάδελφοι,

το σωματείο μας, μιλώντας πάντα με ειλικρίνεια, δεν κρύβει από κανέναν την προβληματική κατάσταση του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος. Για άλλη μια φορά, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, όλων των αποχρώσεων, ήταν πολύ κατώτερες των περιστάσεων, ακόμα και μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις της Πέμπτης 10/6. Η ανεκδιήγητη ΓΣΕΕ έμεινε ξανά σχεδόν άφαντη. Η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ για πολλές μέρες «τραβολογούσαν» τις αποφάσεις τους, κηρύσσοντας αρχικά μόνο μια ξέπνοη στάση εργασίας, πριν τη μετατρέψουν μόλις χθες. Με αυτό τον τρόπο, υπονομεύουν τον αγώνα, όπως και με την πρακτική των χωριστών - διασπαστικών συγκεντρώσεων. Aντί να εφαρμόσουν ένα στοιχειώδες σχέδιο αγώνα, που μ' αυτό μπορούμε να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να γονατίσουμε κάθε κυβέρνηση: να ανακοινώσουν έγκαιρα ένα πρόγραμμα απεργιών - τακτικές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας - εξάπλωση του αγώνα στις γειτονιές - μετατροπή πλατειών σε κέντρα αγώνα, με εκδηλώσεις και ανοιχτές συνελεύσεις. Έτσι μόνο μπορούμε να δώσουμε μια πραγματική μάχη, με αξιώσεις - όχι με παχιά λόγια για «κλιμακώσεις».

Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να είναι άλλοθι αδράνειας για κανέναν μας. Απαιτείται η δική μας κινητοποίηση και ενεργή συμμετοχή. Τα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων μπορούμε να τα νικήσουμε μόνο με ενωτικό, μαζικό, αποφασιστικό Αγώνα Διαρκείας. Που θα φτάσει πέρα από μια σκέτη διαμαρτυρία, αλλά θα κλονίσει την ίδια την κυβέρνηση και κάθε άλλη που μας θέλει «σκλάβους» στον 21ο αιώνα. Αύριο, Τετάρτη 16/6, κάνουμε ένα ακόμα βήμα, για να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας, να ενισχύσουμε τους αγώνες μας, να περάσουμε στη δική μας αντεπίθεση: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

-

To Διοικητικό Συμβούλιο

info@eniaiosexwmateio.exgr www.eniaioswmateio.gr/

πηγή : https://www.okde.gr/archives/14030


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Από το Δίκτυο Εκπαιδευτικών "Η Τάξη μας":

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί τα παιδιά για να σπάσει την απεργία. Δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί.
Όλοι και Όλες στην απεργία και στις απεργιακές κινητοποιήσεις, στην Αθήνα 11πμ πλ. Κλαυθμώνος
10πμ προσυγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας

Η πανεργατική απεργία και το ποτάμι των απεργών στις 10 Ιούνη έδειξε την δύναμη που έχουμε, ανάγκασε τις ηγεσίες των συνδικάτων να αποφασίσουν νέα πανεργατική απεργία στις 16 Ιούνη και έσπειρε τον τρόμο στην κυβέρνηση.

Οι εκβιασμοί και οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί μπήκαν μπροστά, με εργαλείο τις πανελλαδικές εξετάσεις να σπάσουν την απεργία.

Κατεπείγουσα αγωγή σχετικά με την 24ωρη απεργία, για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών Εξετάσεων, κατέθεσε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, με την δικαιολογία ότι η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου θα δημιουργήσει εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στην ομαλή διενέργειά τους.

Παράλληλα στην ΟΛΜΕ , ΔΑΚΕ ΠΕΚ και δυστυχώς και τα ΣΥΝΕΚ χωρίς να συνεδριάσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ζήτησαν από την ΑΔΕΔΥ, την εξαίρεση του κλάδου από την απεργία. Η ΑΔΕΔΥ βιάστηκε να εξαιρέσει τους εμπλεκόμενους στις εξετάσεις από την απεργία
Η ίδια πίεση μπήκε και στα σωματεία των συγκοινωνιών να προσαρμοστούν.

Χατζηδάκης και Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνειδητά έφεραν το νομοσχέδιο εν μέσω πανελλαδικών να ψηφιστεί. Ένα νομοσχέδιο που θα διαλύσει το εργασιακό μέλλον όλων αυτών των παιδιών είτε καταφέρουν να περάσουν το κόσκινο των εξετάσεων είτε όχι.

Η Κεραμέως που κόπτεται τάχα μου υποκριτικά για τα παιδιά, ετοιμάζει με την ελάχιστη βάση εισαγωγής και με το σφαγείο των εξετάσεων να πετάξει πάνω από 25.000 χιλιάδες παιδιά έξω από την εκπαίδευση .

Πέρα ότι θα μπορούσε απλά να μεταφέρει την μέρα.Υπάρχει ένας απλός τρόπος, και πιο συνολικός προσανατολισμός να μην κινδυνεύσει το μέλλον τους. Να ανοίξει την πόρτα των πανεπιστημίων σε όλα τα παιδιά, με το ΝΑ ΜΗΝ γίνουν οι εξετάσεις, που έτσι και αλλιώς είναι μια άνιση, άδικη και ταξική διαδικασία, ιδιαίτερα σήμερα μετά από μια χρονιά πανδημίας και μέσα σε συνθήκες που τα σχολεία δεν λειτούργησαν ή λειτούργησαν ελάχιστα.

Ότι και να κάνουν η απεργία δεν θα σπάσει! Ηγεσίες που αναγκάστηκαν να κηρύξουν την απεργία είναι και έτοιμες να προσαρμοστούν στις πιέσεις. Καλούμε τις ΕΛΜΕ να καταγγέλλουν την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση, να κηρύξουν 3ωρες στάσεις εργασίας και να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις! Η απεργία και οι απεργοί υπερασπίζονται τον μέλλον όλων αυτών των παιδιών , τις συνθήκες που θα ζήσουνε και τις ευκαιρίες που θα έχουν για ένα καλύτερο κόσμο.

Όλοι και όλες στην απεργία
και στην Απεργιακή συγκέντρωση 11πμ πλ.Κλαυθμώνος
10πμ προσυγκέντρωση στο Υπ.Εργασίας

πηγή : https://www.facebook.com/sekchania/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Η περίοδος της πανδημίας της covid-19 έχει αποτελέσει για το κράτος την κατάλληλη συγκυρία για να περάσει μια σωρεία νόμων εις βάρος της κοινωνίας, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το κέρδος του κεφαλαίου και να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των «ισχυρών». Τέτοιοι νόμοι είναι ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για την εκπαίδευση --ο οποίος στοχεύει στον περαιτέρω αποκλεισμό της εργατικής τάξης από την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω βάσεων εισαγωγής, διαγραφές φοιτητ(ρι)ών ορίζοντας πλαφόν σε συγκεκριμένα έτη φοίτησης, στην ίδρυση τμημάτων με δίδακτρα, αλλά και στην κοινωνική και πολιτική αποστείρωση των Πανεπιστημίων μέσω μπάτσων, face-control, και πειθαρχικών--, ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, για την ιδιωτικοποίηση του περιβάλλοντος, των δημοσίων χώρων και άλλοι. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται ένα ακόμα νομοσχέδιο-επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο Βρούτση-Χατζηδάκη, έχει τεθεί ήδη υπό διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί στο εγγύς μέλλον, την ώρα που ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων βρίσκεται σε αναστολή σύμβασης και σε τηλεργασία.
Τι πραγματεύεται όμως το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο;
Η θεσμική κατάργηση του εργατικού 8ώρου και η επαναφορά του 10ωρου, η αύξηση των υπερωριών (χωρίς μισθολογική προσαύξηση) και η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας (συνέχεια του πολυνομοσχεδίου που είχε περάσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), αποτελούν κάποιες από τις πολύ σημαντικές πτυχές του όσον αφορά την εντατικοποίηση της εργασίας. Πέρα όμως από την όξυνση της συνθήκης της εντατικοποίησης, το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρεί την αναίρεση όλων των εργατικών κεκτημένων και την αύξηση της εργασιακής εκμετάλλευσης. Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει στον περιορισμό των απεργιών και των ριζοσπαστικών διεκδικήσεων, στην καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων για το ωράριο του/της κάθε εργαζομένου/ης και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Όλα αυτά επιτυγχάνονται πολύ εύκολα, με τη θέσπιση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, με το δικαίωμα των αφεντικών να κυρήξουν λοκ-άουτ ανά πάσα στιγμή και με την απαγόρευση της κατάληψης-αποκλεισμού των κτηρίων. Συνεπώς, καταλαβαίνουμε ότι πρόκεται για μια ολομέτωπη επίθεση στα συλλογικά-συνδικαλιστικά όργανα που δρουν στους εργασιακούς
χώρους και σε όποιον ή όποια τολμήσει να αντισταθεί, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα του/της.
Ποια είναι τα σημεία τομής του αντεργατικού νομοσχεδίου με τον αντι-εκπαιδευτικό νόμο;
Όλα. Παρατηρούμε πολύ εύκολα ότι τόσο το εργασιακό νομοσχέδιο όσο και ο πρόσφατος πανεκπαιδευτικός νόμος έχουν πολλά βασικά κοινά σημεία. Αυτά τα κοινά σημεία ωστόσο,
συγκλίνουν σε ένα:
Στην υποβάθμιση των ζωών μας.
Ακόμα και αν δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε πως επηρεάζουν όλα αυτά τις ζωές μας σαν φοιτητές/τριες, στην περίπτωση που δεν βρισκόμαστε στην ανάγκη της ταυτόχρονης εργασίας και σπουδών (όπως ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό φοιτητών/ριών της τάξης μας), μπορούμε να πάρουμε το παράδειγμα της «μαύρης» εργασίας και των ελαστικών ωραρίων στους πανεπιστημιακούς χώρους, όπως συμβαίνει με τους υποψήφιους διδάκτορες και τις ερευνήτριες, μετις εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων που αγωνίζονται, με την ψηφιοποίηση και την αποστείρωση των συλλογικών διαδικασιών κ.α.
Είναι ξεκάθαρο πως οι συγκεριμένοι νόμοι -χρησιμοποιώντας προφανώς και τα αντίστοιχα μέσα επιβολής (μπάτσοι, ισχυροποίηση των διοικητικών οργάνωνων (αφεντικά, πρυτάνεις κτλπ)) και προωθώντας τον ατομικισμό και τον ανταγωνισμό- έρχονται για να καταστείλλουν τις αντιδράσεις του κόσμου του αγώνα και των «από τα κάτω», από τις απεργίες των σωματείων βάσης μέχρι τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και τους αδιαμεσολάβητους αγώνες.
Από τη μεριά μας, οφείλουμε να δώσουμε την απάντηση μας στον δρόμο, φοιτητές και μαθήτριες, εργαζόμενες και άνεργοι, μετανάστ(ρι)ες και όλος ο κόσμος που αγωνίζεται και οργανώνεται με αντι-ιεραρχικά χαρακτηριστικά, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της τάξης μας.
Απέναντι στη μισθωτή σκλαβιά και τους ασφυκτικούς ρυθμούς σπουδών, απαντάμε με ταξικούς, αδιαμεσολάβητους και κοινωνικούς αγώνες ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων

πηγή : https://www.facebook.com/autonomohmmy/posts/1…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

[Αθήνα] Απεργίες - συγκρούσεις - διαδηλώσεις. Όλες & όλοι στο δρόμο στις 16/6

Απεργίες - συγκρούσεις - διαδηλώσεις. Όλες & όλοι στο δρόμο στις 16/6 - Προπύλαια στις 11:00, Πλ. Κολοκοτρώνη στις 17:00

post image

Ενάντια στην αντεργατική μεταρρύθμιση

Να περάσουμε από τη διεκδίκηση στην επαναστατική προοπτική.

Απεργίες - συγκρούσεις - διαδηλώσεις

Όλες & Όλοι στο δρόμο στις 16/6

Προπύλαια στις 11:00

Πλ.Κολοκοτρώνη στις 17:00

Αναρχικές συλλογικότητες, στέκια, συντρόφισσες-οι

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613120/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Απεργία 16 Ιουνίου - Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και τα συνδικάτα

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου απεργούμε όλες και όλοι για να μην περάσει το σαρωτικό αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, να αντεπιτεθούμε στην ακροδεξιά αντιμεταρρύθμιση, να ξηλώσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που δύο χρόνια στην εξουσία εξαπoλύει πόλεμο στην εργατική τάξη και καταργεί πολιτικά και εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα.

Ο κόσμος της εργασίας και τα σωματεία δίνοντας μια μαζική και δυναμική απεργία την περασμένη εβδομάδα έχει ασκήσει σφοδρή πίεση στις τόσο στις ρεφορμιστικές δυνάμεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ) όσο και στην ξεπουλημένη εργοδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ για νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου. Η ΟΡΜΑ θα είναι παρούσα με τις δυνάμεις της σε κάθε κινητοποίηση της ημέρας.

Στις 5:30πμ στο λιμάνι του Πειραιά απεργιακή φρουρά των ναυτεργατών μπροστά στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο BLUESTARPAROS. Στεκόμαστε στο πλευρό των απεργών ναυτεργατών κόντρα στα σχέδια των εφοπλιστών για απεργοσπασία που σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές έβγαλαν ως "παράνομες" προηγούμενες ανακοινωμένες δύο απεργίες 3 & 10 Ιούνη.

Στις 10:30πμ στα Προπύλαια απεργιακή κινητοποίηση σωματείων και συνδικάτων.

Στις 6:00μμ πολιτική συγκέντρωση - συλλαλητήριο στην πλ. Συντάγματος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει στη βουλή ένα νομοσχέδιο για να χτυπήσει προτίστως τα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία για να αφοπλίσει τον τρόπο οργάνωσης και αντίστασης των εργατών στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, εν μέσω κρίσης και φτωχοποίησης, βάζει πλάτες στην εργοδοσία και το κεφάλαιο χαρίζοντας τους φθηνότερα εργατικά χέρια και περισσότερες δυνατότητες εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Η ακροδεξιά αντεργατική πολιτική έρχεται ως συνέχεια νομοσχεδίων για την απαγόρευση διαδηλώσεων - συγκεντρώσεων, για την αποτροπή φοιτητικών συνελεύσεων και την κατάργηση του ασύλου.

Να ανασυγκροτηθούμε ενάντια στο βαθύτατα ταξικό και αντιδραστικό νομοσχέδιο που καταργεί την 8ωρη εργασία, αυξάνει τις υπερωρίες και μειώνει τις αποδοχές, εξαφανίζει τις ΣΣΕ, καταργεί την Κυριακάτικη αργία, καταργεί το ΣΕΠΕ και ενισχύει την εργοδοτική αυθαιρεσία, θεσπίζει την ψηφιακή καρτα εργασίας, μονιμοποιεί και επεκτείνει την τηλεργασία και την εντατικοποίηση της δουλειάς, υπονομεύει τα δικαιώματα της απεργίας και του συνδικαλισμού, ποινικοποιεί την απεργιακή φρουρά.

Να οργανώσουμε τα σωματεία και τα συνδικάτα μας στη νέα πολιτική πραγματικότητα για να αποτελέσουν ξανά πολιορκητικό κριό της Αριστεράς για τις ταξικές μάχες. Πρέπει να σηκωθεί η σημαία της αδιάλλακτης αντιπαράθεσης με το αστικό μπλοκ και να χρησιμοποιηθεί κάθε σωματείο, κάθε στέκι, κάθε σύλλογος για αυτό το σκοπό. Καμία ταξική συναίνεση και ενάντια στην εθνική ενότητα με την κυβερνητική πολιτική. Κόντρα στις μεμψιμοιρίες και στην ηττοπάθεια μπορούμε να ανασυγκροτηθούμε νικηφόρα και να ξηλώσουμε την κυβέρνηση της ΝΔ!

ΟΡΜΑ

πηγή : https://ormantifa.org/apergia-16-ioynioy-kato…