Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στις 17.00

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Νεα απεργια

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής χαιρετίζει όλους τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που με τη μαζική συμμετοχή τους στην απεργία της 10ης Ιουνίου δήλωσαν με τον εύληπτο τρόπο την κατηγορηματική τους αντίθεση και καταδίκη στο νομοθετικό έκτρωμα Χατζηδάκη-ΝΔ, που επιχειρεί να ξεθεμελιώσει κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση, να μετατρέψει τη ζωή μας σε καύσιμη ύλη για την εκτόξευση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες με τη συμμετοχή τους στην απεργία βροντοφώναξαν ότι κατάργηση του 8ωρου, η αύξηση των υπερωριών, η επέκταση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, η περαιτέρω διευθέτηση του χρόνου εργασίας με τον εργαζόμενο έρμαιο των εργοδοτικών ορέξεων, η διευκόλυνση των απολύσεων και η υπονόμευση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα είναι «μεγάλος περίπατος» για την κυβέρνηση και την εργοδοσία, αλλά θα αποδειχτεί ναρκοπέδιο για όσους υποτιμούν τον κόσμο της εργασίας.

Η τεράστια συμμετοχή κόσμου όχι μόνο του κλάδου αλλά και συνολικά αποτελεί και ένα ισχυρό χαστούκι για τον κυβερνητικό, εργοδοτικό συνδικαλισμό, που, αφού εξάντλησε τα όρια της απραγίας, συνεπής στη γραμμή ότι «οι απεργίες έχουν φάει τα ψωμιά τους», στη συνέχεια επιχείρησε να υποσκάψει την απεργία που είχε προκηρυχθεί στις 3/6 προκηρύσσοντας απεργία στις 10/6, χωρίς προοπτική συγκέντρωσης δυνάμεων και κλιμάκωσης για την ανατροπή του νόμου.

Η συμμετοχή των συναδελφισσών και των συναδέλφων αποτελεί πάνω από όλα μήνυμα αγώνα και ελπίδας για τη συνέχεια. Ειδικά στον κλάδο μας, τα στοιχεία είναι εξαιρετικά θετικά. Η συμμετοχή ήταν σημαντική παρακαταθήκη, ιδιαίτερα στους χώρους όπου υπάρχει συστηματική παρουσία και παρέμβαση, η απεργιακή περιφρούρηση στα Public Συντάγματος στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, ενώ ενδεικτική είναι και η τάση συσπείρωσης εργαζομένων στον Σύλλογο, που αντανακλά πως όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν πώς η μόνη λύση βρίσκεται στους αγώνες και στις συλλογικές διεκδικήσεις μας.

Αν η απεργία της 10ης Ιουνίου αποτέλεσε το πρώτο βήμα, τώρα είναι η ώρα για το επόμενο και πιο καθοριστικό. Στις 16 Ιουνίου είναι ανάγκη να σηκώσουμε για μια ακόμα φορά κεφάλι πλημμυρίζοντας τους δρόμους με την οργή μας. Τη στιγμή που ο υποταγμένος συνδικαλισμός επιλέγει την κλιμάκωση διά της… στάσης εργασίας, εμείς πρέπει να βαδίσουμε με τον κόσμο που θα δώσει τη μάχη μιας νέας μαζικής απεργίας, που θα διατρανώνει ότι η πραγματική αντιπολίτευση γίνεται στους δρόμους του αγώνα και όχι στα κοινοβουλευτικά έδρανα, ότι τίποτα δεν θα περάσει χωρίς μάχη. Δεν είμαστε αφελείς. Πρόκειται για μια δύσκολη επιλογή, που θα συναντήσει την αντίδραση της εργοδοσίας. Όμως, είναι και αναγκαία, σήμερα που γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι, αν ο αγώνας δεν περάσεις στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων, το μέλλον μας θα είναι υποθηκευμένο.

Δεν υποχωρούμε - Δεν υποτασσόμαστε

Στις 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΎΜΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΞΊΖΟΥΝ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17.00 Πλατεία Κολοκοτρώνη- Σταδίου

cf83cf85cebbcebbcebfceb3cebfcf82-ceb2ceb9ceb2cebbceb9cebfcf85-cf87ceb1cf81cf84cebfcf85Λήψη

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2021/06/14/ν…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Απεργία 16 Ιουνίου: να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο Χατζηδάκη!

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου κάναμε το πρώτο βήμα. Το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε εργαζόμενες και εργαζόμενους παρά την ακινητοποίηση των ΜΜΜ. Το μήνυμα της πιο μεγάλης απεργίας των τελευταίων χρόνων έγινε σαφές: θα κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας ώστε το κατάπτυστο νομοσχέδιο Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά! Δε ζούμε μόνο για να δουλεύουμε στον 21ο αιώνα.

Η παρουσία απεργών από εταιρείες πληροφορικής, τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και τηλεφωνικά κέντρα στα μπλοκ του Radical I.T. και του ΣΕΤΗΠ ήταν πολύ μαζική. Αυτήν την απάντηση θα δώσουμε ξανά οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του κλάδου. Η τηλεργασία δεν μπορεί να σταματήσει τους αγώνες μας. Οι εργατικές διεκδικήσεις δεν μπαίνουν σε καραντίνα, ούτε υποτάσσονται!

Τώρα είναι η ώρα να κλιμακώσουμε! Τρέμουν στην ιδέα της απεργίας τόσο η εργοδοσία, όσο και η κυβέρνηση. Δεν νομοθετούν τυχαία την ποινικοποίησή της. Με απόφαση του κλαδικού μας σωματείου, ΣΕΤΗΠ, προχωράμε σε νέα απεργία την Τετάρτη 16 Ιουνίου. Μετά από πιέσεις, απεργιακή απόφαση πήραν και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, αλλά και η ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο, ανοίγοντας τον δρόμο για πανεργατική απεργία στην Αττική.

Να μην λείψει κανείς και καμία. Προπαγανδίζουμε την απεργία από κοινού, να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες. Δηλώνουμε από αύριο απεργία στον χώρο εργασίας μας, οργανωνόμαστε, διεκδικούμε μαζί. Την Τετάρτη κλείνουμε τα λάπτοπ, κρεμάμε τα ακουστικά, απεργούμε ξανά απέναντι στο νομοσχέδιο-έκτρωμα και στηρίζουμε το μπλοκ του Radical I.T. στο δρόμο.

  • Καλούμε σε απεργιακή πορεία προς τη Βουλή με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ.
  • Συμμετέχουμε στο απογευματινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με προσυγκέντρωση στην πλ. Κολοκοτρώνη στις 17.00 μ.μ.

Radical I.T.


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Γενική Απεργία 16 Ιούνη


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ- ΑΝΤΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Αθήνα
Συγκέντρωση στα Προπύλαια, 11:00
Συγκέντρωση στην πλ. Κολοκοτρώνη, 17:00
Θεσ/νίκη
Συγκέντρωση στην Καμάρα, 11:00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση (ΑΠΟ-ΟΣ)

πηγή : https://de-de.facebook.com/pg/anpolorg/posts/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ρουβίκωνας: 16 Ιούνη, κανένας/μία για δουλειά. Κανένας/μία στο σπίτι του, όλοι/ες στο δρόμο

https://rouvikonas.gr/archives/5084

post image

Αυτό το μήνα κατατέθηκε το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που ολοκληρώνει έναν κύκλο δεκαετιών αποσάθρωσης των εργατικών δικαιωμάτων. Βήμα βήμα, από τα ελαστικά ωράρια και τις «ευέλικτες μορφές εργασίας» φτάνουμε στον κεντρικό στόχο του κεφάλαιου, την κατάργηση του 8ωρου και την παράδοση της καθημερινότητας του εργάτη στον απόλυτο έλεγχο του αφεντικού, με το ελάχιστο δυνατό οικονομικό κόστος για το αφεντικό.

Δε θα αναλύσουμε τι προβλέπει αυτό το νομοσχέδιο. Και εμείς, και οι δυναμείς που μας αποτελούν και ολόκληρο το κίνημα έχει περιγράψει με ακρίβεια και μπορούν να συνοψιστούν στην φράση «επιστροφή στις εργασιακές σχέσεις του 19ου αιώνα», μια κυνική καταβύθιση σε ένα παρελθόν που ξεπεράστηκε με αιματηρούς αγώνες και τώρα επιστρέφει σα να μην πέρασε μια μέρα.

Στο σημείο που βρισκόμαστε το ερώτημα είναι απλό: Θα επιλέξουν οι εργαζόμενοι/ες, οι άνεργοι, η κοινωνική βάση στο σύνολό της, να κάνει μια ισχυρή επιδειξη δύναμης στις κινητοποιήσεις; Θα αρνηθεί να πάει για δουλειά, θα κατέβει στο δρόμο, θα εκφράσει την οργή της ή θα αφεθεί στην αμηχανία και την παράλυση;

Αν συμβεί το πρώτο, αν αύριο 16 Ιούνη, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αρνηθούν να δουλέψουν, βγουν μαζικά στο δρόμο και εκφράσουν μαχητικά την οργή τους, η Νέα Δημοκρατία, που τώρα ελέγχει το κράτος, θα αναγκαστεί να αποσύρει το νομοσχέδιο και όλοι και όλες θα έχουμε κερδίσει μια μεγάλη νίκη που θα μας προστατέψει όχι μόνο από αυτό το νομοσχέδιο, αλλά και από όσες άλλες «μεταρρυθμίσεις» απεργάζονται και θα μας σερβίρουν το επόμενο διάστημα.

Αν αυτό δε γίνει, αν η βάση παρακολουθήσει απαθής, αν στο δρόμο βγει μόνο ο κόσμος του κινήματος, το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί. Και από την επόμενη μέρα όχι μόνο θα χάσουμε μεγάλο μέρος του ελέγχου στη ζωή μας, όχι μόνο θα γίνουμε περισσότερο έρμαια των αφεντικών, όχι μόνο τα εισοδήματά μας που προέρχονται από τις υπερωρίες θα χαθούν, αλλά τα αφεντικά θα πάρουν σήμα και θα αρχίσουν να ζητάνε ακόμα περισσότερα, να μας επιβάλουν ακόμα πιο άθλιες συνθήκες. Το μοντέλο είναι γνωστό: επιβάλουν μια νέα αθλιότητα, την κάνουν «πραγματικότητα» και μετά έρχεται μια κυβέρνηση και την ψηφίζει.

Ο σύριζα υπόσχεται να καταργήσει το νομοσχέδιο αν και όταν εκλεγεί. Δεν πρέπει να πέσουμε άλλη μια φορά σε αυτή την παγίδα. Στην παγίδα του «καλού και κακού μπάτσου», του δικομματισμού στην αστική δημοκρατία. Όσες λίγες νίκες πήραμε ως τάξη όλα αυτά τα χρόνια, τις οφείλουμε αποκλειστικά στις κινητοποιήσεις και τον αγώνα. Ό,τι μας έδωσε η όποια κυβέρνηση ήταν ψεύτικο, λειψό και με πολύ σύντομη ημερομηνία λήξης…

Δεν υπάρχει ανάθεση για την κοινωνική βάση, ο δρόμος αυτός είναι από πάντα κλειστός, μόνοι/ες θα κερδίσουμε ή θα χάσουμε.

Η μαχη αυτή είναι κρίσιμη και δεν αγνοούμε τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, μέσα στην πανδημία και την οικονομική κρίση που πρέπει να διεξαχθεί. Δεν επέλεξαν τυχαία να νομοθετήσουν αυτό το έκτρωμα αυτή τη στιγμή. Είναι αδίστακτοι. Να γίνουμε και εμείς αδίστακτοι.

Να μη διστάσουμε να μην πάμε για δουλειά, να μη διαστάσουμε να βγούμε μαζικά στο δρόμο, να μη διστάσουμε να κάνουμε ότι χρειάζεται για τους λυγίσουμε.

16 Ιούνη, κανένας/μία για δουλειά. Κανένας/μία στο σπίτι του, όλοι/ες στο δρόμο

16 Ιούνη, συγκέντρωση 17:00 Πλ. Κολοκοτρώνη

κάλεσμα : Ρουβίκωνας


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Πανό και μοίρασμα κειμένων ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

post image

Μοίρασμα κειμένων και ανάρτηση πανό (ΦΕΠΑ και Άλσος Παγκρατίου) ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 15/6 στις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας.

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Τετάρτης 16/6 στις 17:00 στην πλ. Κολοκοτρώνη (Σταδίου).

Συντονισμός Ανατολικών ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1613118/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Η περίοδος της πανδημίας της covid-19 έχει αποτελέσει για το κράτος την κατάλληλη συγκυρία για να περάσει μια σωρεία νόμων εις βάρος της κοινωνίας, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί το κέρδος του κεφαλαίου και να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα των «ισχυρών». Τέτοιοι νόμοι είναι ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για την εκπαίδευση --ο οποίος στοχεύει στον περαιτέρω αποκλεισμό της εργατικής τάξης από την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω βάσεων εισαγωγής, διαγραφές φοιτητ(ρι)ών ορίζοντας πλαφόν σε συγκεκριμένα έτη φοίτησης, στην ίδρυση τμημάτων με δίδακτρα, αλλά και στην κοινωνική και πολιτική αποστείρωση των Πανεπιστημίων μέσω μπάτσων, face-control, και πειθαρχικών--, ο νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, για την ιδιωτικοποίηση του περιβάλλοντος, των δημοσίων χώρων και άλλοι. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται ένα ακόμα νομοσχέδιο-επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο Βρούτση-Χατζηδάκη, έχει τεθεί ήδη υπό διαβούλευση και αναμένεται να ψηφιστεί στο εγγύς μέλλον, την ώρα που ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων βρίσκεται σε αναστολή σύμβασης και σε τηλεργασία.
Τι πραγματεύεται όμως το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο;
Η θεσμική κατάργηση του εργατικού 8ώρου και η επαναφορά του 10ωρου, η αύξηση των υπερωριών (χωρίς μισθολογική προσαύξηση) και η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας (συνέχεια του πολυνομοσχεδίου που είχε περάσει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), αποτελούν κάποιες από τις πολύ σημαντικές πτυχές του όσον αφορά την εντατικοποίηση της εργασίας. Πέρα όμως από την όξυνση της συνθήκης της εντατικοποίησης, το εν λόγω νομοσχέδιο επιχειρεί την αναίρεση όλων των εργατικών κεκτημένων και την αύξηση της εργασιακής εκμετάλλευσης. Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει στον περιορισμό των απεργιών και των ριζοσπαστικών διεκδικήσεων, στην καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων για το ωράριο του/της κάθε εργαζομένου/ης και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Όλα αυτά επιτυγχάνονται πολύ εύκολα, με τη θέσπιση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, με το δικαίωμα των αφεντικών να κυρήξουν λοκ-άουτ ανά πάσα στιγμή και με την απαγόρευση της κατάληψης-αποκλεισμού των κτηρίων. Συνεπώς, καταλαβαίνουμε ότι πρόκεται για μια ολομέτωπη επίθεση στα συλλογικά-συνδικαλιστικά όργανα που δρουν στους εργασιακούς
χώρους και σε όποιον ή όποια τολμήσει να αντισταθεί, υπερασπίζοντας τα δικαιώματα του/της.
Ποια είναι τα σημεία τομής του αντεργατικού νομοσχεδίου με τον αντι-εκπαιδευτικό νόμο;
Όλα. Παρατηρούμε πολύ εύκολα ότι τόσο το εργασιακό νομοσχέδιο όσο και ο πρόσφατος πανεκπαιδευτικός νόμος έχουν πολλά βασικά κοινά σημεία. Αυτά τα κοινά σημεία ωστόσο,
συγκλίνουν σε ένα:
Στην υποβάθμιση των ζωών μας.
Ακόμα και αν δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε πως επηρεάζουν όλα αυτά τις ζωές μας σαν φοιτητές/τριες, στην περίπτωση που δεν βρισκόμαστε στην ανάγκη της ταυτόχρονης εργασίας και σπουδών (όπως ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό φοιτητών/ριών της τάξης μας), μπορούμε να πάρουμε το παράδειγμα της «μαύρης» εργασίας και των ελαστικών ωραρίων στους πανεπιστημιακούς χώρους, όπως συμβαίνει με τους υποψήφιους διδάκτορες και τις ερευνήτριες, μετις εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων που αγωνίζονται, με την ψηφιοποίηση και την αποστείρωση των συλλογικών διαδικασιών κ.α.
Είναι ξεκάθαρο πως οι συγκεριμένοι νόμοι -χρησιμοποιώντας προφανώς και τα αντίστοιχα μέσα επιβολής (μπάτσοι, ισχυροποίηση των διοικητικών οργάνωνων (αφεντικά, πρυτάνεις κτλπ)) και προωθώντας τον ατομικισμό και τον ανταγωνισμό- έρχονται για να καταστείλλουν τις αντιδράσεις του κόσμου του αγώνα και των «από τα κάτω», από τις απεργίες των σωματείων βάσης μέχρι τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων, τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και τους αδιαμεσολάβητους αγώνες.
Από τη μεριά μας, οφείλουμε να δώσουμε την απάντηση μας στον δρόμο, φοιτητές και μαθήτριες, εργαζόμενες και άνεργοι, μετανάστ(ρι)ες και όλος ο κόσμος που αγωνίζεται και οργανώνεται με αντι-ιεραρχικά χαρακτηριστικά, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα της τάξης μας.
Απέναντι στη μισθωτή σκλαβιά και τους ασφυκτικούς ρυθμούς σπουδών, απαντάμε με ταξικούς, αδιαμεσολάβητους και κοινωνικούς αγώνες ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων

πηγή : https://www.facebook.com/autonomohmmy/posts/1…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

[Αθήνα] Απεργίες - συγκρούσεις - διαδηλώσεις. Όλες & όλοι στο δρόμο στις 16/6

Απεργίες - συγκρούσεις - διαδηλώσεις. Όλες & όλοι στο δρόμο στις 16/6 - Προπύλαια στις 11:00, Πλ. Κολοκοτρώνη στις 17:00

post image

Ενάντια στην αντεργατική μεταρρύθμιση

Να περάσουμε από τη διεκδίκηση στην επαναστατική προοπτική.

Απεργίες - συγκρούσεις - διαδηλώσεις

Όλες & Όλοι στο δρόμο στις 16/6

Προπύλαια στις 11:00

Πλ.Κολοκοτρώνη στις 17:00

Αναρχικές συλλογικότητες, στέκια, συντρόφισσες-οι

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613120/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα στην απεργιακή διαδήλωση

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί το επόμενο διάστημα αποτελεί μια ακόμη σφοδρή ταξική επίθεση, μια πράξη πολέμου εναντίον του κόσμου της εργασίας. Αποτελεί τη συνέχεια των μνημονιακών πολιτικών που εδώ και μια δεκαετία σαρώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις.

Συνοπτικά το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει :

  • Κατάργηση 8ωρου και επιβολή 10ωρης εργασίας στο πλαίσιο "διευθέτησης" του εργασιακού ωραρίου Σημαίνει μείωση του κόστους εργασίας προς όφελος της εργοδοσίας, μείωση ενός ενσήμου τη βδομάδα και εξίσωση της υπερωρίας με την ώρα. Επίσης μέσω αυτού του "ευέλικτου" ωραρίου, νομιμοποιείται η εντατικοποίηση της εργασίας με αποτέλεσμα την σωματική και ψυχική εξόντωση των εργαζομένων καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που εργοδότες επιβάλλουν 12ωρη αδήλωτη εργασία, χωρίς απολαβές.
  • Θεσμοθέτηση των απλήρωτων υπερωριών, εξίσωση της υπερωρίας με την ώρα, αύξηση του ορίου υπερωριών στις 150 και επιδείνωση της ανεργίας .Σημαίνει περαιτέρω μείωση του μισθού καθώς η εξίσωση αυτή σημαίνει ότι δε θα δίνεται η προσαύξηση του ποσού της υπερωρίας και θα πληρώνεται όπως η ώρα. Σημαίνει περαιτέρω υποβάθμιση και εξαθλίωση για κάθε άνεργο και άνεργη που θα είναι περιττός και μονίμως σε εφεδρεία να στελεχώσει την καπιταλιστική παραγωγή πουλώντας για ελάχιστα την εργατική του δύναμη.
  • Ρύθμιση του εργάσιμου χρόνου ανάλογα με τις ανάγκες της εργοδοσίας Σημαίνει συνθήκες εργασίας και ωράριο λάστιχο βασισμένο στις ανάγκες των αφεντικών με την -πλήρη αποδιοργάνωση του προγραμματισμού της καθημερινής ζωής των εργαζομένων.• Καθολική εφαρμογή ατομικών συμβάσεων Μετά την κατάργηση, μέσω των μνημονίων, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την επιβολή των ατομικών συμβάσεων, έρχεται τώρα η θεσμοθέτηση της ατομικής διαπραγμάτευσης σε περισσότερους κλάδους εργασίας.
  • Επέκταση σε όλο και περισσότερους κλάδους, της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίαςΣημαίνει επέκταση του ήδη ισχύοντος νόμου για το άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές, στο λιανεμπόριο, σε ολοένα και περισσότερους κλάδους. Δημιουργώντας έτσι συνθήκες εφταήμερης εργασίας, καταργώντας στην πραγματικότητα την πενθήμερη εργασία.
  • Ψηφιακό φακέλωμα των εργαζομένων και χτύπημα στο κεκτημένο της απεργίας μέσω της ηλεκτρονικής, εξατομικευμένης-πλήρως ελεγχόμενης από την εργοδοσία και το κράτος- ψηφοφορίας.Σημαίνει μεγάλο χτύπημα στα εργατικά σωματεία και στα όργανά τους, καθώς θεσμοθετεί το 51 της εκατό ως προαπαιτούμενο ,πράγμα που ισχύει ήδη επί ΣΥΡΙΖΑ, για την κήρυξη απεργίας και προσθέτει την τηλεψηφοφορία που θα γίνεται εξ αποστάσεως Το γεγονός αυτό μέσα στο ήδη υπάρχον περιβάλλον εργοδοτικής τρομοκρατίας, δημιουργεί κλίμα φόβου. Ενώ η καθιέρωση προσωπικού ασφαλείας ίσο με το 1/3 του συνόλου των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της και η θεσμοθέτηση της επίταξης ποινικοποιούν τους εργατικούς αγώνες.

Αρκετά από τα παραπάνω δεδομένα αποτελούν για πολλούς εργαζόμενους και εργαζόμενες μια πραγματικότητα εδώ και καιρό.

Το επερχόμενο νομοσχέδιο λοιπόν έρχεται να οξύνει και θεσμικά, την είδη υπάρχουσα εργασιακή συνθήκη εξαθλίωσης και φτωχοποίησης.Οι λέξεις που χρησιμοποιούν τα αφεντικά, οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι των συστημικών μέσων ενημέρωσης, για να κάνουν ελκυστικό το αντεργατικό έκτρωμα δεν είναι ουδέτερες.

Η «ευελιξία», η «ανταγωνιστικότητα», η «αύξηση της παραγωγικότητας», σημαίνουν περισσότερα κέρδη για την πλευρά των αφεντικών και περισσότερη εξαθλίωση για την πλευρά των εργαζομένων. Όλοι εμείς, οι άνεργοι/ες, οι ανασφάλιστοι/ες, οι επισφαλώς εργαζόμενοι, θα πρέπει να υποτάξουμε ακόμα πιο πολύ τον ελεύθερο χρόνο μας, το σώμα μας, την ενέργεια μας για τα συμφέροντα των αφεντικών. Τα συμφέροντα μας ποτέ δεν ήταν κοινά.

Εμείς είμαστε αυτοί/ες που σακατευόμαστε σε εργατικά ατυχήματα, που είμαστε αναγκασμένοι/ες, να ζούμε με τα ψίχουλα που μας πετάνε, που ζούμε μέσα στο άγχος και την επισφάλεια. Αυτοί είναι που μας εκμεταλλεύονται, που ζούνε μέσα στα πλούτη και τις ανέσεις, που εκπροσωπούν ένα βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα. Ο αγώνας ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι ταυτόχρονα και αγώνας ενάντια στα οικονομικά αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό («δεξιό» και «αριστερό»).

Ένας αγώνας ο οποίος θα είναι μαχητικός και ολομέτωπος, όπως ολομέτωπη είναι και η επίθεση που έχουν εξαπολύσει κράτος και κεφάλαιο απέναντι στους φτωχούς, τις άνεργες, τους μετανάστες, όλους εμάς τους καταπιεσμένους και τις καταπιεσμένες.

Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλο τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους της οργής, να στηρίξει μαζικά τους ακηδεμόνευτους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες, να γυρίσει την πλάτη στις ξεπουλημένες εργοδοτικές - συνδικαλιστικές ηγεσίες, να οργανώσει την αντεπίθεση του με όλα τα μέσα.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ- ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ-ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Κάλεσμα στην απεργιακή διαδήλωση

16 Ιουνίου, 17:00 Πλατεία Κολοκοτρώνη

Συντονισμός ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85076/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Μασόβκα: Κάλεσμα στην συγκέντρωση στα Προπύλαια 11:00 και στην απεργιακή διαδήλωση 17:00 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη

Έφεραν αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που μειώνει τους εισακτέους μαθητές στα πανεπιστήμια. Οι μαθητές αντέδρασαν και το πλήρωσαν με λασπολογία, ξύλο, χημικά και συλλήψεις. Τώρα φέρνουν αντεργατικό νομοσχέδιο και κατηγορούν τους απεργούς ότι δε σέβονται την αγωνία των μαθητών που δίνουν πανελλήνιες.

Αφαιρούν την έννοια της συναίνεσης απο τον ορισμό του βιασμού, αθωώνοντας έτσι, εκ των προτέρων, εκατοντάδες μελλοντικούς βιαστές. Τώρα κατηγορούν τους απεργούς ότι θέλουν να πέσει το νομοσχέδιο για να μην μπορούν να απολύονται συνδικαλιστές που εμπλέκονται σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί με δύο πόδια σε δύο βάρκες καθώς ρίχνουν δίχτυα να γραπώσουν τα τελευταία εργασιακά μας κεκτημένα. Να τους βουλιάξουμε.

Καλούμε στην συγκέντρωση στα Προπύλαια 11:00 και στην απεργιακή διαδήλωση 17:00 στην Πλατεία Κολοκοτρώνη.

Σήμερα απεργούμε απο τους χώρους δουλειάς. Όλοι στους δρόμους ενάντια στο αντικοινωνικό τους μόρφωμα.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

πηγή : https://www.facebook.com/masovkaanarxikisillo…