Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στις 11.30

2 καλέσματα : 1 2

Απεργιακή συγκέντρωση

Απεργιακή συγκέντρωση 16/6
11.30 Κεντρική Πλατεία (Αlpha bank)
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!
Η κυβέρνηση σε όλο το διάστημα της πανδημίας έχει υποτάξει κάθε επιστημονικό υπόβαθρο στη λογική του κέρδους του κεφαλαίου, με ατέλειωτα τυφλά lockdown, περιορισμούς στις δημοκρατικές ελευθερίες, κατάχρηση στην προπαγάνδα της "ατομικής ευθύνης" και καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, κρατά ερμητικά κλειστές τις πόρτες των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων στους ασθενείς της πανδημίας, για να μη «μολυνθούν» τα κέρδη τους από κορονοϊό, αρνείται να προχωρήσει σε πλήρη και άμεση επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων χωρίς αποζημίωση, ενώ έχει μετατρέψει το δημόσιο σύστημα υγείας σε ένα απέραντο μονοθεματικό σύστημα Covid, με αποτέλεσμα την εκτίναξη της νοσηρότητας και της θνητότητας. Αντίθετα, φροντίζει να απαλλάξει τουςκλινικάρχες από τη φορολόγηση των υπέρογκων ποσών που τους δίνει και ταυτόχρονα εθελοτυφλείαφήνοντας ατιμώρητους τους εργοδότες που ξεχειλώνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε υγειονομικές βόμβες.
Την ώρα που αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή, αξιοποιεί την πανδημία, για να επιταχύνει αντιδραστικά σχέδια σε όλα τα επίπεδα,επιβάλλοντας απαγορεύσεις διαδηλώσεων, περιστολή λαϊκών ελευθεριών, διώξεις αγωνιστών/-τριών και καταστολή, προωθώντας συγχρόνως την κερδοφορία του κεφαλαίου εις βάρος της υγείας, της εργασίας, της εκπαίδευσης ακόμα και του περιβάλλοντος. Όλο αυτό το διάστημα, η εργοδοτική αυθαιρεσία απογειώθηκε με τους εξαναγκασμούς σε παροχή εργασίας, ενόσω ο εργαζόμενος είναι σε αναστολή, με την υποχρέωση προσέλευσης για εργασία εργαζομένων με συμπτώματα, την παράνομη χρέωση αδειών, την καταστρατήγηση των ωραρίων των τηλεργαζομένων κ.ά. Παράλληλα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, η κυβέρνηση δίνει λεφτά στους τραπεζίτες, τους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ και της αστυνομίας.
Σ' αυτήν τη γενικευμένη επίθεση στα κεκτημένα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα,με τα μάτια στραμμένα στην επόμενη μέρα, η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει έναν νόμο-έκτρωμα, μια κόλαση για τους εργαζόμενους, αποσκοπώντας να τους μετατρέψει σε σκλάβους.
Ο νόμος, που είχε στα σκαριά το φθινόπωρο ο Βρούτσης και επαναφέρει ο νέος υπουργός εργασίας Χατζηδάκης, προβλέπει:
• Κατάργηση του οκταώρου και δεκάωρη εργασία, ελαστικοποίηση της εργασίας με συμψηφισμό υπερωριών και ρεπό, ενώ αυξάνονται οι ώρες της υπερωρίας σε 150 για όλους τους κλάδους και παράλληλα καταργείται πλήρως η πληρωμή τους.
• Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας με μια απλή διαδικασία για τους εργοδότες.
• Περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
• Ηλεκτρονικό Φακέλωμα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κρατικός έλεγχος των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
• Προώθηση της ηλεκτρονικής ψήφου, ιδιαίτερα σε σημαντικά ζητήματα λήψης αποφάσεων, όπως αυτό της απεργίας.
• Δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού με τον μανδύα του προσωπικού ασφαλείας σε «τομείς ζωτικής σημασίας», που θα φτάνει το 40% των εργαζομένων.
• Απαγόρευση περιφρούρησης της απεργίας, με παραμονή των απεργών στον εργασιακό τους χώρο, ενώ, αν ο εργοδότης επικαλεστεί «άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας»,η απεργία κηρύσσεται
Δεν υιοθετούμε τη λογική της υποταγής! Με την παρακαταθήκη που χτίστηκε και που ακόμαεμπλουτίζεται από τις φοιτητικές διαδηλώσεις, τους αγώνες των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών, τις εργατικές διαδηλώσεις και απεργίες, που αποτελούν ρωγμές αμφισβήτησης της ασκούμενης πολιτικής από κυβέρνηση-ΣΕΒ-ΕΕ,τονίζουμε το εξής:
ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΚΡΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ.
Όχι στην κατάργηση του 8ώρου!Κάτω τα χέρια από την απεργία! Μείωση του χρόνου εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς!Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_…


Απεργιακή Συγκέντρωση, Τετάρτη 16/6 11:30 π.μ., στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας.ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.Ενάντια στην ποινικοποίηση της ταξικής οργάνωσης και της συνδικαλιστικής δράσης....
Ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου και της Κυριακάτικης αργίας.
Ενάντια στην αύξηση των υπερωριών και τη νομιμοποίησή τους ως απλήρωτες.ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΣΑ ΚΕΡΔΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Ιουνίου 17h