Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των Αθανασοπούλου Κ., Βαλαβάνη Δ. & Μιχαηλίδη Γ.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 9πμ στα δικαστήρια της οδού Λουκάρεως όπου συνεχίζεται η δίκη των συντροφισσών Αθανασοπούλου Κωνσταντίνα, Βαλαβάνη Δήμητρα και του συντρόφου Μιχαηλίδη Γιάννη.

Στην προηγούμενη δικάσιμο ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας. Στην αυριανή συνεδρίαση θα ξεκινήσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Στις 29 Ιανουαρίου το 2020 συνελήφθησαν στην Αγία Παρασκευή έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής οι αναρχικοί καταζητούμενοι Γιάννης Μιχαηλίδης και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου καθώς και η συντρόφισσα Δήμητρα Βαλαβάνη οι οποίοι επέβαιναν σε κλεμμένο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο υπήρχε οπλισμός. Ακολούθησε με την καθοδήγηση της αντιτρομοκρατικής μια μιντιακή καταιγίδα. Η συνολική στάση και η απόδραση του Γ. Μιχαηλίδη από τις αγροτικές φυλακές, η καταδίκη της Κ. Αθανασοπούλου για συμμετοχή στον ΕΑ και η επιλογή της να φύγει πριν το τέλος της δίκης καθώς και ότι η Δ. Βαλαβάνη επέλεξε να σταθεί αλληλέγγυα στους καταζητούμενους συντρόφους έφταναν σαν γεγονότα να πυροδοτήσουν ένα ανταγωνισμό μεταξύ των ΜΜΕ για την υποβολή του πιο ευφάνταστου σεναρίου τρομουστερίας και παραπληροφόρησης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν από κοινού, είναι της συγκρότησης «εγκληματικής οργάνωσης» της κατοχής και μεταφοράς βαρέως οπλισμού , πλαστογραφίας, χρήση πλαστών εγγράφων, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και απείθεια. Ο συν. Γιάννης Μιχαηλίδης κατηγορείται επιπλέον για την ληστεία της τράπεζας Πειραιώς στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, την ληστεία - αρπαγή αστυνομικού στην Θεσσαλονίκη και την απόδραση του από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.

Από την πρώτη στιγμή ενώπιον των ανακριτικών αρχών ο συν. Μιχαηλίδης δήλωσε ότι τα όπλα που βρέθηκαν στις κλειστές τσάντες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ήταν αποκλειστικά δικά του.

Απόσπασμα από κείμενο του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη εν όψει του δικαστηρίου της 31/5:

"Από την πλευρά μου παρά την δηλωμένη απέχθεια μου στην ανιαρή και ύπουλη γλώσσα του νόμου, έχω την υποχρέωση στο δικαστήριο αυτό να πολεμήσω το αφήγημα των μπάτσων, ενάντια στους κρατικούς σχεδιασμούς που επιδιώκουν την παράταση της αιχμαλωσίας των δύο συντροφισσών, αλλά και την συκοφάντηση των σχέσεων μας. Γιατί αποδίδοντας μας συγκεκριμένους ιεραρχικούς ρόλους μέσα στην «εγκληματική οργάνωση», η κατηγορία αυτή όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά προσβάλει εξ' ολοκλήρου τις επιλογές μας, την στάση μας και πάνω από όλα τις σχέσεις αλληλεγγύης και ισότητας που προσπαθούμε να προωθήσουμε."

Τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές

Κανένας μόνος του στα χέρια του κράτους

Η Αλληλεγγύη είναι το ανάχωμα πάνω στο οποίο θα συντριβεί η κρατική καταστολή

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613223/


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε Δ.Βαλαβάνη, Γ.Μιχαηλίδη, Κ.Αθανασοπούλου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ Δ. ΒΑΛΑΒΑΝΗ, Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ ΤΡΙΤΗ 22/5 ΣΤΙΣ 9:00 Την τρίτη 22/6 συνεχίζεται η δίκη των αναρχικών Δ. ΒΑΛΑΒΑΝΗ, Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ με την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης και τις απολογίες των συντρόφων.

Την τρίτη 22/6 συνεχίζεται η δίκη των αναρχικών Δ. ΒΑΛΑΒΑΝΗ, Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ με την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης και τις απολογίες των συντρόφων.

Στις 30/1/20 ύστερα απο συντονισμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Γ. Μιχαηλίδης, Δ.Βαλαβάνη, Κ.Αθανασοπούλου μέσα σε όχημα στην Αγία Παρασκευή.Η βίαιη μεταχείρηση, η απομόνωση, η πολύωρη καθήλωση καθώς και τα χτυπήματα που δέχτηκαν οι δυο συντρόφισσες κατά την βίαιη λήψη dna τους, αποτελούν λίγα απο τα όσα ακολούθησαν της σύλληψής τους. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι αυτές της εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής και μεταφοράς βαρέως οπλισμού,πλαστογραφίας, χρήσης πλαστών εγγράφων, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, και απείθειας. Ταυτόχρονα ο αναρχικός Γ. Μιχαηλίδης κατηγορείται και για ληστεία τράπεζας, ληστεία-αρπαγή αστυνομικού αλλά και για την απόδρασή του απο τις φυλακές της Τίρυνθας. Οι συντρόφισσες και ο σύντροφος βρίσκονται φυλακισμένοι σε διαφορετικές φυλακές και η δίκη τους ορίστηκε για την Δευτέρα 31/5/21 στα δικαστήρια στην οδό Λουκάρεως.

Ο εγκλεισμός αποτελεί ένα απο τα κύρια εργαλεία του υπάρχοντος για να ελέγξει, να τιμωρήσει , να παραδειγματίσει. Ανεξάρτητα απο το είδος στο οποίο εφαρμόζονται , οι διάφορες μορφές εγκλεισμού αποτελούν βασικό κομμάτι για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας-φυλακής. Απο τα ψυχιατρεία όπου κρατούνται άτομα που δεν συνάδουν με το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για εκείνα που περισσεύουν και παρουσιάζονται ως επικίνδυνα, τις φυλακές για αυτές και αυτούς που συνειδητά αρνούνται και μάχονται ενάντια στον επιβαλλόμενο τρόπο ζωής , έως τους ζωολογικούς κήπους, τα σφαγεία, τα πειραματικά εργαστήρια, για εκείνα που αποτελούν θέαμα και πρώτη ύλη για διάφορες επίπλαστες ανάγκες του υποτιθέμενου ανώτερου ανθρώπινου είδους. Το κράτος μέσω των διαφόρων μορφών εγκλεισμού καταφέρνει να στερήσει την ελευθερία στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το τι περιμένει οποιοδήποτε άτομο πάει κόντρα σε αυτό.

Παράλληλα, η καταστολή των αγωνιστριών-αγωνιστών εφαρμόζεται ως ένα απο τα σημαντικότερα όπλα του εξουσιαστικού μηχανισμού που μαζί με τους αντιτρομοκρατικούς νόμους, τα τεχνολογικά μέσα, τα μμε, το νομικό σύστημα, συνθέτουν ένα πλαίσιο που στοχεύει στην παύση του αγώνα και την εγκαθίδρυση ενός κλίματος εκφοβισμού για όσα αντιστέκονται και επιτίθονται.

Η αλληλεγγύη με όσα αγωνίζονται και εξεγείρονται οφείλει να μην γνωρίζει τείχη, κάγκελα και σύνορα.

Ακολουθεί απόσπασμα από το κείμενο των συντροφισσών-ου:

"Ρίχνοντας μια ματιά στο ευρύτερο κοινωνικό γίγνεσθαι γύρω μας το οποίο αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς ,ώστε να ξεγλιστρίσουμε λίγο από τους δικούς μας μικρόκοσμους.

Από το μέγεθος της εργασιακής εκμετάλλευσης και την περιστολή των εργασιακών δικαιωμάτων μέχρι τον ασφυκτικό εγκλεισμό των ζώων στα εργοστάσια παραγωγής κρέατος. Από την όξυνση της καταστολής των διαδηλώσεων και την αγορά εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας από τις τρομοκρατικές υπηρεσίες όλου του κόσμου μέχρι την αποψίλωση των δασών και την εξαφάνιση της άγριας ζωής. Από τον οικονομικό αποκλεισμό ολοένα και μεγαλύτερου κοινωνικού κομματιού μέχρι τη βίαιη περιθωριοποίηση του μεγαλύτερου πληθυσμού της γης. Τις δολοφονίες των φτωχών, των απόκληρων, όλων αυτών που περισσεύουν στο κόσμο των ισχυρών. Από τις προκλητικές οικονομικές και επιχειρηματικές ελίτ στους λαούς που δέχονται βόμβες , σφαίρες και ξεριζωμό. Εκεί που τα συμφέροντα των ισχυρών σημαίνουν θάνατος, απειλή ή μια ζωή πνιγμένη στην υποταγή. Η φύση, τα ζώα και ο άνθρωπος δε σημαίνουν τίποτα παραπάνω από μονάδες παραγωγής κέρδους και υπεραξίας. Αυτά και πλήθος άλλων μας οδήγησαν στην επιλογή του αναρχικού αγώνα, σε μια επιλογή η οποία αμφισβητεί το υπάρχον κοινωνικό οικοδόμημα. Με αρχικό μας μέλημα την δημιουργία σχέσεων αυθεντικών και ειλικρινών, ενώ παράλληλα υπήρχε και υπάρχει η αναγκαιότητα της συμμμετοχής μας στο πολύμορφο αγώνα. Εξάλλου ο αναρχικός αγώνας δεν διαλέγει μέσα ούτε ιεραρχεί μορφές πάλης . Είναι επιτακτικός και προσαρμόζεται ανάλογα με τα δεδομένα της κάθε εποχής, έχοντας ως στοίχημα του να συλλογικοποιηθεί και να διαχυθεί στον κοινωνικό ιστό.''

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ-ΚΛΟΥΒΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ Δ. ΒΑΛΑΒΑΝΗ, Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Κ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ

ΤΡΙΤΗ 22/6 ΣΤΙΣ 9:00

Αντισπισιστική συνέλευση

antiexspe_actiexon@riseuexp.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613220/


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για το δικαστήριο των συντρόφων Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Βαλαβάνη και Κ. Αθανασοπούλου

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου ξεκίνησε επί της ουσίας των δικαστήριου των αναρχικών συντρόφων Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Βαλαβάνη και Κ. Αθανασοπούλου. Λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε ένταση με την Ειδική Ομάδα Μεταγωγών. Πιο συγκεκριμένα, στη πρώτη διακοπή ενώ η έδρα του δικαστηρίου είχε δώσει εντολή πως οι σύντροφοι μπορούν να παραμείνουν εντός της αίθουσας για να συνεννοηθούν με τους δικηγόρους τους, τα τσογλάνια της ΕΟΜ προσπάθησαν - δια της βίας - να οδηγήσουν τους συντρόφους μας στα κρατητήρια μέχρι να ξανανέβει η έδρα. Οι σύντροφοι αντέδρασαν σθεναρά (όπως και ο αλληλέγγυος κόσμος) και το απέτρεψαν.

Στη συνέχεια μετά από την ανάγνωση του βουλεύματος οι σύντροφοι έκαναν σύντομες δηλώσεις σχετικά με τις κατηγορίες. Οι 2 συντρόφισσες δήλωσαν πως αρνούνται το σύνολο του κατηγορητηρίου ενώ ο σ. Μιχαηλίδης δήλωσε πως από αξιακή θέση επιλέγει να μην συμμετέχει στα αστικά δικαστήρια. Στο συγκεκριμένο όμως θα είναι παρών στην αίθουσα (χωρίς να εκπροσωπείται από δικό του δικηγόρο) καθώς οι 2 συντρόφισσες κατηγορούνται για δικές του πράξεις.

Μετά το τέλος των δηλώσεων το δικαστήριο εξέτασε όλους τους μάρτυρες κατηγορίας. Οι μάρτυρες στην απαλλοτρίωση της τράπεζας στην Ερυμάνθια δεν αναγνώρισαν τον σύντροφο. Ο μπάτσος στη Χαλκιδική όπου ο σύντροφος κατηγορείται πως τον ακινητοποίησε και του άρπαξε τον οπλισμό δήλωσε επίσης πως δεν αναγνωρίζει τον σύντροφο ως τον δράστη αυτής της πράξης. Τέλος ο επικεφαλής της ομάδας σύλληψης (αντιτρομοκρατική) Καραϊσκος στη καταθεσή του υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις και γελοιοποιήθηκε ενώπιων του δικαστηρίου. Συγκεκριμένα δήλωσε πως υπήρξε ισχυρή αντίσταση των συντρόφων κατά τη διάρκεια της σύλληψης κάτι που μετά από ερωτήσεις των δικηγόρων φάνηκε πως ήταν εξώφθαλμο ψέμμα. Επίσης όσο αφορά τις συνθήκες της σύλληψης επίσης μετά από ερωτήσεις της έδρας και του συντρόφου Μιχαηλίδη φάνηκε ξεκάθαρα πως πάλι ψεύδεται. Ουσιαστικά κανένας μάρτυρας ακόμα και ο βασικός (Καραϊσκος) δεν προσέφερε τίποτα ουσιαστικό ίσα ίσα με τις καταθέσεις τους φάνηκε πως το κατηγορητήριο περί εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένης κατοχής όπλων και κλοπών είναι διάτρητο και δεν μπορεί να στηριχθεί σε κανένα σοβαρό δικαστήριο.

Στη συνέχεια διαβάστηκαν όλα τα αναγνωστέα έγγραφα και το δικαστήριο διέκοψε για τις 22 Ιουνίου, όπου θα εξεταστούν οι μάρτυρες υπεράσπισης και θα γίνουν οι δηλώσεις των συντρόφων.

Καλούμε λοιπόν στις 22 Ιουνίου συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Λουκάρεως στις 09.00 πμ για τη συνέχιση της δίκης των αναρχικών Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Βαλαβάνη και Κ. Αθανασοπούλου.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Σύντροφοι/Συντρόφισσες

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85127/