Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 στις 20.30

Θεατρική Performance: Για(τι) Πονάς;

ΕΜΠΡΟΣ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ - Δευτ. 21 έως Κυρ. 27/6
ΤΡΙΤΗ 22/6 - ώρα 16.00 έως 19.00
Καλούμε τους φίλους και τις φίλες του Εμπρός (ειδικά όσους αγαπούν τις συναυλίες) να συμμετάσχουν στην γενική καθαριότητα του κτιρίου και τις εργασίες αποκατάστασης των καταστροφικών παρεμβάσεων της απόπειρας εκκένωσης του ελεύθερου θεάτρου. Ετοιμάζουμε μαζί το κτίριο ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε μαζί τις εκδηλώσεις.

ώρα 19.00 έως 22.00 ΤΑΡΑΤΣΑ
Exposure: πρακτικές επανάκτησης του χώρου // Workshop
https://el-gr.facebook.com/events/23918343430…
Σας προσκαλούμε σε ένα εργαστήρι για να ερευνήσουμε και να χαρτογραφήσουμε παρέα πρακτικές επανάκτησης του χώρου μέσα από ασκήσεις που ενεργοποιούν το σώμα και τις αισθήσεις μας. Η ιδέα αυτή προέκυψε από την ανάγκη να ανοίξουμε την έρευνά μας EXPOSURE δημιουργώντας έναν κοινό τόπο ανταλλαγής και πειραματισμού. Μέσα από ασκήσεις προερχόμενες από τις τεχνικές somatics θα ενεργοποιήσουμε τη φαντασία μας, την ικανότητά μας να αφουγκραζόμαστε και θα διερευνήσουμε τις ποιητικές πτυχές της γλώσσας.Θα εστιάσουμε στην υλικότητα του σώματος και στην αισθητηριακή μας αντίληψη, ως εργαλεία, προκειμένου να προσεγγίσουμε τις φαντασιώσεις και τους φόβους μας σε σχέση με τους χώρους όπου κατοικούμε. Το εργαστήριο είναι μέρος της έρευνας «Exposure- Έκθεση» που ξεκίνησε από την Dorota Michalak, ακτιβίστρια και καλλιτέχνιδα από την Πολωνία και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Ηρώ Γρηγοριάδη και την Κατερίνα Δελακούρα. Προέρχεται από την ανάγκη ανταλλαγής γνώσεων σχετικά με πρακτικές ανυπακοής και πρακτικές κατασκευής διαφορετικών κινηματικών κοινωνικών δομών που εφαρμόζουν αισθησιακές, σωματικές και χορογραφικές προσεγγίσεις.
Επικοινωνία και ερωτήσεις: expoexsure0resexearch@gmexail.com
(παρακαλούμε ενημερώστε μας για οποιοδήποτε ζήτημα προσβασιμότητας)

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/6 - ώρα 16.00 έως 19.00
Καλούμε τους φίλους και τις φίλες του Εμπρός (ειδικά όσους αγαπούν τις συναυλίες) να συμμετάσχουν στην γενική καθαριότητα του κτιρίου και τις εργασίες αποκατάστασης των καταστροφικών παρεμβάσεων της απόπειρας εκκένωσης του ελεύθερου θεάτρου. Ετοιμάζουμε μαζί το κτίριο ώστε να μπορούμε να απολαμβάνουμε μαζί τις εκδηλώσεις.

ώρα 19.30- 21.00 - Πλατεία Εμπρός
Θέατρο Play Back- Παίζουμε με το κοινό της πλατείας, χαρτογραφώντας εκείνες τις σκέψεις που ξετυλίγουν το νήμα και δημιουργούν ένα κοινό έδαφος. Μοιραζόμαστε κάποια από τα εργαλεία του κοινωνικού θεάτρου playback, σε ένα ανοικτό εργαστήρι, συν-δημιουργώντας μια συμ-παρασταση για το εμπρός και το δημόσιο χώρο που υπερασπιζόμαστε, εντός κι εκτός των τοίχων.

ώρα 21.00 - Κτίριο
BALKAN SESSION- Ανοιχτό εργαστήριο συνάντησης Μουσικών. Μοιρασμένοι - με αποστάσεις- μέσα στο κτίριο μουσικοί αυτοσχεδιάζουν συντονισμένα σε διάφορες αίθουσες, ήχους από τα Βαλκάνια, σε ένα ανοιχτό εργαστήριο που ενθουσιάζει καλλιτέχνες και κοινό.

ΠΕΜΠΤΗ 24/6 - Ταράτσα
ώρα 19.00 έως 21.30
Ανοιχτό Εργαστήριο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/6

ώρα 20.30 Θέατρο

Θεατρική Performance "Για(τι) Πονάς;" - Ομάδα "Maybe a Company"- Παράσταση με στοιχεία παραδοσιακού Γιαπωνέζικου Θεάτρου και freak clown, εξερευνά τα θέματα "Σκοτάδι - Οικογένεια - Πείνα - Μάχη - Θάνατος - Σκύλος - Ελευθερία- Ανθρωπότητα"
διάρκεια 22'

ώρα 21.30 Ταράτσα

Πρώτη προβολή Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «ΑΦΟΥ ΤΟΤΕ... ΑΡΑ ΠΑΝΤΑ...» - Μέρος Α': Απρίλιος 1941 ~ Απρίλιος 1943 - Διάρκεια: 124'

Μια αυτοοργανωμένη παραγωγή της ερευνητικής ομάδας istories4050. Σε μια εποχή όπου το δικαίωμα του συνέρχεσθαι αμφισβητείται, η διαδήλωση καταστέλλεται και η απεργία διώκεται, το έργο αυτό έρχεται να μας παρουσιάσει μικρές ιστορίες απλών ανθρώπων που ύψωσαν το ανάστημα τους απέναντι στον φασιστικό ζυγό και μεταλαμπάδευσαν το θάρρος τους στις επόμενες γενιές.Το ντοκιμαντέρ «ΑΦΟΥ ΤΟΤΕ...ΑΡΑ ΠΑΝΤΑ...» αποτελεί μία ιστορικά τεκμηριωμένη καταγραφή των λαϊκών κινητοποιήσεων, διαδηλώσεων, απεργιών και κοινωνικών αγώνων που ξέσπασαν μέσα στην ναζιστική κατοχή, με βάση το πλούσιο αρχείο από αυθεντικές συνεντεύξεις ηλικιωμένων συμμετεχόντων που κινηματογράφησε η ομάδα istories4050 την προηγούμενη δεκαετία όπως και χρονολογημένη συρραφή από γνωστό, σπάνιο και αδημοσίευτο οπτικοακουστικό υλικό για τις λαϊκές κινητοποιήσεις της κατοχής στον ελλαδικό χώρο εμπλουτισμένο με σύγχρονες αναφορές.
https://istories4050.wordpress.com/author/ist…
https://www.youtube.com/channel/UCagriplYxnKy…

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/6

ώρα 21.30 Ταράτσα

Θεατρική Παράσταση "ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ"- Ομάδα Τσιτιτσάντζουλες- Κηρύσσοντας το δόγμα της νέας Τσίρι θρησκείας.

Οι Τσιρτσάντσουλες, κλείνοντας 21 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, συνειδητοποίησαν πως η ενασχόληση με τον πολιτισμό δεν είναι πια βιώσιμη. Έτσι αποφάσισαν να μετατραπούν από καλλιτεχνική κολεκτίβα σε θρησκεία, ελπίζοντας σ' ένα καλύτερο μέλλον γι' αυτούς και τα παιδιά τους. Ο Τσίρι, που ως τώρα εκτελούσε χρέη μασκότ της κολεκτίβας (και που λατρεύτηκε έτσι κι αλλιώς από τις Τσιριτσάντσουλες και τους φίλους τους όλα αυτά τα χρόνια) αναβαθμίστηκε σε έναν και μοναδικό «Τσίρι Θεούλη». Και όπως κάθε μονοθεϊστική θρησκεία που σέβεται τον εαυτό της, έχει ως αφετηρία την παλαιά διαθήκη. Το πρότζεκτ «Μετανοείτε» είναι μία λειτουργία-κήρυγμα του Θείου Τσίρι λόγου σε μια ιεραποστολική διαδικασία προσηλυτισμού πιστών σε όλη τη χώρα, το εξωτερικό κι άλλους πλανήτες.

Παίζουν και σκηνοθετούν τους εαυτούς τους: Ντίνα Μαυρίδου, Μαρίνος Μουζάκης
Πρωτότυπη μουσική: Μαρίνος Μουζάκης, Ειρήνη Τηνιακού
Κινησιολογία: Ηρώ Κατσιφλώρου
Κοστούμια: Μαρία Μαρκοπούλου
Αφίσα: Νίκος Γιούσεφ
Δραματουργία, μουσικές επιλογές, παραγωγή: Τσιριτσάντσουλες 2020

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο «Η Βίβλος για αθεόφοβους» του του Τζόμπε Κοβάτα (μτφ. Παναγιώτης Σκόνδρας, εκδ. Αστάρτη 1998) Ακούγεται μελοποιημένο το ποίημα "Κατάρα" του Αθανάσιου Χριστόπουλου.

ώρα 22.30 Ταράτσα
Ο τραβαδούρος Yorgos Smak με την κιθάρα του μας θυμίζει αγαπημένες indie rock στιγμές σε ένα solo live

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/6- ώρα 19.00
Ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου Εμπρός.
Καλούμε ακτιβιστικές και καλλιτεχνικές ομάδες, δημιουργούς, τεχνικούς και μαστόρισσες, φίλους και φίλες του Εμπρός, να συμμετάσχουν ενεργά στην υπεράσπιση, περιφρούρηση και λειτουργία του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου διαμορφώνοντας με τις προτάσεις και τις ιδέες τους ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων, παραστάσεων, ομιλιών, μαθημάτων που θα αναδεικνύει συνολικά τα προτάγματα και τα περιεχόμενα του αγώνα μας για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας, αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/permalink.php?stor…