Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 στις 19.00

Συγκεντρωση στο γραφειο της γ.γ. αντεγκληματικης πολιτικης Σ. Νικολαου

post image

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ Γ.Γ. ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΤΕΤΑΡΤΗ 30/6 στις 19:00 ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Γ.Δημητράκη

Κανένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους

Ο αναρχικός σύντροφος Γιάννης Δημητράκης στις 24/5 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας βαριά τραυματισμένος μετά την πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονική επίθεση που δέχτηκε, από ομάδα συγκρατουμένων του. Η ομάδα αυτή, υπό την έμμεση ή άμεση ανοχή της υπηρεσίας και με όρους μαφίας, χτύπησε τον Γιάννη επειδή αυτός έσπευσε να υπερασπιστεί, με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας, έναν συγκρατούμενο του που απειλούταν από την ίδια. Η ζωή του διέτρεξε σοβαρό κίνδυνο καθώς τα χτυπήματα του είχαν προκαλέσει πολλαπλά αιματώματα στο κεφάλι. Ο Γιάννης ξεπέρασε το κίνδυνο για την ζωή του όμως απαραίτητη προϋπόθεση για να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του συντρόφου είναι η πλήρης και συνεχής παρακολούθησή του από ειδικούς γιατρούς και θεραπευτές για αρκετούς μήνες. Προϋπόθεση που προφανώς δεν πληρείται σε περιβάλλον φυλακής. Μονόδρομο αποτελεί η διακοπή έκτισης της ποινής του, πράγμα που αιτείται και ο ίδιος. Την Πέμπτη 3/6 ο Γιάννης Δημητράκης μεταφέρθηκε πίσω στις φυλακές Δομοκού και μάλιστα σε κελί απομόνωσης, έκτοτε προκειμένου να τον εξετάσουν οι θεράποντες γιατροί του ο σύντροφος υπόκειται στην βασανιστική για την κατάστασή του μεταφορά στο νοσοκομείο της Λαμίας. Η παραμονή του συντρόφου μας στη φυλακή και όχι σε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης είναι μια δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του. Είναι ακόμη μια πράξη ρεβανσισμού απέναντι σε ένα πολιτικό κρατούμενο.

Είναι ακόμη μια πράξη του βρώμικου πολέμου που έχει κηρύξει το κράτος και οι μηχανισμοί του στους πολιτικούς κρατούμενους -ες, οι οποίοι-ες από την πρώτη στιγμή της σύλληψης τους έως και την αποφυλάκισή τους βρίσκονται αντιμέτωποι-ες με ένα ειδικό καθεστώς εξαίρεσης. Άλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα το τελευταίο διάστημα αποτελούν η επίθεση στον Γ.Δημητράκη, η άρνηση χορήγησης αδειών που δικαιούται στο μέλος του Ε.Α., αναρχικό, Νίκο Μαζιώτη, η σκόπιμη εκδικητικότητα με τις συνεχείς μεταγωγές από και προς τα δικαστήρια που παρολίγον να στοιχίσει τη ζωή της συντρόφισσας, μέλος του Ε.Α., Πόλας Ρούπα, η πρόσφατη δυσθεώρητη ποινή -σε μια στημένη δίκη- σε βάρος του αναρχικού Β. Σταθόπουλου και η ερήμην καταδίκη του αναρχικού Δ.Χατζηβασιλειάδη, η παρολίγον κρατική δολοφονία του συντρόφου Δ. Κουφοντίνα, τα βασανιστήρια σε βάρος των δυο αναρχικών συντρόφων της Μασόβκα και η προφυλάκιση του Ο.Μ. αλλά και η εκ νέου απόπειρα της αντιτρομοκρατικής να αναβαθμίσει το κατηγορητήριο του συντρόφου Π. Γεωργιάδη, φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα του καθεστώτος εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων. Ένα καθεστώς που στόχο έχει την φυσική, ηθική και πολιτική εξόντωση των συντρόφων μας με ειδικούς νόμους 187Α, ειδικές συνθήκες κράτησης, ειδικές δίκες, εκδικητικές μεταγωγές, εξοντωτικές ποινές, κόψιμο αδειών, στοχευμένες έρευνες στα κελιά τους κλπ.

Τα τελευταία χρόνια την πολιτική διαχείριση ανέλαβε η ΝΔ, με σημαία το δόγμα "νόμος και τάξη", το οποίο αφορά το τσάκισμα όλων των κοινωνικών αντιστάσεων σε όλα τα πεδία αγώνα όπου αυτές διεξάγονται, αλλά και την οικοδόμηση ενός μόνιμου καθεστώτος έκτακτης ανάγκης ως προληπτική στρατηγική αντιεξέγερσης. Ο πολιτικός χαμαιλέοντας Μ.Χρυσοχοΐδης και η αριβίστρια Σ.Νικολάου ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίησή του.

Ειδικότερα, η Σ.Νικολάου, μετά την αποτυχία της να εκλεγεί βουλευτής, προκειμένου να εδραιώσει την πολιτική της θέση και να ικανοποιήσει τις πιο υπέρμετρες φιλοδοξίες της, που δεν είναι άλλες από το να αναρριχηθεί στα ψηλότερα σκαλοπάτια της εξουσίας, είναι αδίστακτη. Με την αξία της έχει κερδίσει τον τίτλο "δολοφόνος κρατουμένων". Το όραμά της για τις φυλακές είναι το πως θα τις μετατρέψει σε ένα εφιαλτικό τοπίο για τους κρατούμενους, οι οποίοι δεν πρέπει να διαμαρτύρονται, να διεκδικούν, να έχουν αξιοπρέπεια και να ξεχάσουν τα όποια δικαιώματα έχουν κατακτήσει με αγώνες .

Έργα και ημέρες της Σ.Νικολάου

Μετά την πρωτοφανή και κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα μεταφορά της ευθύνης των φυλακών από το υπουργείο δικαιοσύνης στο ΠΡΟ.ΠΟ, η Σ.Νικολάου αυτοχρίστηκε στρατηγός καταστολής και ανέλαβε δράση. Δημιούργησε ομάδα εφόδου στις φυλακές στα πρότυπα των ΕΚΑΜ, η οποία αποτελεί το επικοινωνιακό κατασταλτικό εργαλείο του κράτους για να παρουσιάζει αποτελέσματα στο πεδίο των φυλακών στο πλαίσιο "πάταξης της ανομίας" εντός των φυλακών.

Με το ξέσπασμα της πανδημίας του covid 19, φάνηκε ακόμα πιο καθαρά η έλλειψη οποιασδήποτε μέριμνας για τους/τις κρατούμενους/ες, τους οποίους η κρατική αναλγησία θεωρεί αναλώσιμους.

Στην πρώτη φάση της διαχείρισης της πανδημίας, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου ενέπαιζε τους κρατούμενους με δήθεν εξαγγελίες για μερική αποσυμφόρηση των φυλακών, κάτι που φυσικά δε συνέβη ποτέ. Αντίθετα, υπήρξε μια λογική εκδικητικών και στοχευμένων μεταγωγών οποιουδήποτε υπήρχε υπόνοια ότι συμμετείχε ή προκαλούσε εντάσεις και διαμαρτυρίες, αλλά και η βίαιη καταστολή γυναικών κρατούμενων στη Θήβα που εξεγέρθηκαν εξαιτίας του θανάτου συγκρατούμενης τους που δεν της παρασχέθηκε έγκαιρα η απαραίτητη νοσηλεία. Πρωταγωνίστρια και εδώ η Σοφία Νικολάου, η οποία ανέλαβε μέσω των ΜΜΕ να παραποιήσει τα γεγονότα, να συγκαλύψει ευθύνες, να απειλήσει κρατούμενους-ες και να επιχειρήσει τον εκφοβισμό τους.

Η έλλειψη οποιωνδήποτε υγειονομικών μέτρων έχει οδηγήσει εκατοντάδες κρατούμενους να νοσήσουν από τον covid-19. Ενώ αρκετοί κρατούμενοι έχασαν την ζωή τους.

Η γ.γ αντεγκληματικής πολιτικής επέδειξε εγκληματική καθυστέρηση στην λήψη οποιουδήποτε μέτρου είχε να κάνει με τις ζωές των κρατουμένων. Αποδείχτηκε υπερδραστήρια στο να προχωρήσει με νομικά τερτίπια σε 28 απευθείας αναθέσεις μέσα σε 1 χρόνο, οι οποίες ανέρχονται σε συνολικό ποσό τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ για υπερτιμολογημένες προμήθειες προϊόντων και υπηρεσιών για τις φυλακές, επιλέγοντας όποιες εταιρίες ήθελε η ίδια με τις περισσότερες από αυτές να είναι...μιας χρήσεως.

Πριν λίγους μήνες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο, που κατέθεσε το υπουργείο ΠΡΟΠΟ και επιμελήθηκε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, το οποίο κάνει χειρότερες τις ήδη δυσμενείς συνθήκες κράτησης των έγκλειστων. Οι άδειες, πλέον, θα δίνονται με το σταγονόμετρο και ελάχιστο χρόνο πριν αποφυλακιστεί ο κρατούμενος, ενώ μικραίνει και η διάρκειά τους. Οι μεταγωγές στις αγροτικές φυλακές θα αφορούν ελάχιστους, ενώ το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς και απείθαρχους κρατούμενους οξύνεται ακόμα περισσότερο με τον εγκλεισμό τους σε "ειδικές πειθαρχικές" φυλακές στο Δομοκό.

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπάρχουν διατάξεις φωτογραφικές ως προς την περίπτωση του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα, που όμως αφορούν το σύνολο των πολιτικών και "απείθαρχων" κρατουμένων. Η πρώτη εφαρμογή του νόμου έγινε για να μεταχθεί από τις αγροτικές φυλακές. Ακόμα και τότε αντί να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου εξέτιε την ποινή του πριν μεταφερθεί στις αγροτικές, σύμφωνα με τους δικούς τους νόμους, τον πήγαν στον Δομοκό. Ο Δ. Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας τα αυτονόητα και έφτασε κοντά στον θάνατο. Την παρανομία αυτή, ήρθε με περίσσεια προθυμία να καλύψει η Σοφία Νικολάου, γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής και πρόεδρος της ΚΕΜ, παραποιώντας τα έγγραφα της μεταγωγής. Στην 3μελή ΚΕΜ η ίδια είναι πρόεδρος ενώ τα άλλα 2 μέλη είναι η εισαγγελέας επόπτρια του Κ.Κ. Κορυδαλλού και ο Θεόδωρος Παναγιώτου, δικηγόρος συνεργάτης της Νικολάου στο δικηγορικό της γραφείο και κουμπάρος της.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση, επιβραβεύοντας την Σ. Νικολάου για την προσήλωσή της στην εξόντωση των κρατουμένων, τις παρέχει ουσιαστικά υπερεξουσίες, αφού εγκρίνει την πρόσληψη 130 διοικητικών υπαλλήλων, οδηγών κ.λ.π. για τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής. Επίσης, μισθώθηκε κτίριο 3.000 τ.μ., με υπέρογκο ετήσιο κόστος.

Στον ολομέτωπο πόλεμο, που έχει κηρύξει το κράτος στους πολιτικούς-ες κρατούμενους-ες, απαντάμε υψώνοντας οδοφράγματα αλληλεγγύης γύρω τους, γιατί η αλληλεγγύη σε όσους βρέθηκαν στα νύχια του κράτους δεν είναι μόνο αναγκαία και αδιαπραγμάτευτη αλλά είναι σημείο αιχμής για την συνέχεια του αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Γ.ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ

ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΚΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΟΥ

ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ - ΚΑΜΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΟΜΟΚΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Συνέλευση αλληλεγγύης

στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613291/