Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 στις 20.00

Κάλεσμα συγκρότησης συνέλευσης στον Άλιμο

Κάλεσμα συγκρότησης ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων Αλίμου την Παρασκευή 02/07/2020 στις 20:00 στο πίσω θεατράκι στο λόφο Πανί.

Κάλεσμα συγκρότησης ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων Αλίμου την Παρασκευή 02/07/2020 στις 20:00 στο πίσω θεατράκι στο λόφο Πανί

Όσ@ ζούμε, βγαίνουμε ή έχουμε μεγαλώσει στον Άλιμο πάνω-κάτω αναγνωρίζουμε τη σαπίλα της περιοχής και όλ@ κάποια στιγμή έχουμε έρθει αντιμέτωπ@ με καταστάσεις που δεν υπήρχαν-υπήρχε τα καταλληλα αντανακλαστικά-έγκαιρη αντίδραση-επέμβαση ενώ ήταν αναγκαία.

Πολλά προβλήματα πηγάζουν από τον δήμαρχο των τελευταίων ετών Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος παλεύει με νύχια και με δόντια τον συνδικαλισμό στη περιοχή με απειλές για απολύσεις, εξώδικα σε υπαλλήλους του δήμου και απαγγελία εκδικητικών κατηγορητηρίων εναντίον τους, γνώριμος με τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών νυχτερινής εκμετάλλευσης στη παραλιακή και ότι συνεπάγεται αυτό (παράνομες αδειοδοτήσεις,εργασιακή εκμετάλλευση και πάταξη του συνδικαλισμού στα ίδια τα μαγαζιά, όχι μόνο στο δήμο, εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών και άλλα που ενδεχομένως να μην γνωρίζουμε καν) και υπεύθυνος για την ''αναβάθμιση'' της μαρίνας αλίμου και την εγκατάσταση καγκέλων και σεκιουριτάδων με σκοπό να μην αράζει ο κοσμος, με αυτά να είναι κάποια από τα πολλά που έχει κάνει όσο βρίσκεται σε θέση εξουσίας.

Ένα ακόμη ζήτημα του δήμου αποτελεί η συνεχής παρουσία φασιστοειδών συνήθως με ταγκιές σε δημόσιους χώρους όπως ο λόφος Πανί, η γειτονιά του Άνω Καλαμακίου και η πλατεία της Όστριας. Στο απόγειο της δράσης της Χρυσής Αυγής πολλ@ μπορεί να θυμόμαστε πεταγμένα τρικάκια, σε διάφορα σημεία της γειτονιάς (π. χ. στα γύρω στενά της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα στο Άνω Καλαμάκι), ρατσιστικού περιεχομένου και ρητορικής μίσους ενώ στεγάζονταν και τα γραφεία τους επί της λεωφόρου Ποσειδώνος για χρόνια. Μια απο τις πιο δυναμικές και πρόσφατες εμφανίσεις τους έλαβε χώρα όταν μαθητ@ του 5ου Γυμνασίου Αλίμου κάνανε κατάληψη, κατά την διάρκεια του κύματος μαζικών μαθητικών καταλήψεων το 2020, ενώ ομάδα γονέων και φασιστοειδών πήγε στο σχολείο με τη πρόθεση να σπάσουν τη κατάληψη, με αποτέλεσμα την εμπλοκή των μαθητ@ του γυμνασίου με τους παραπάνω. Ευτυχώς τότε τα αντανακλαστικά των μαθητ@ και της κοινότητας έλαμψαν αφού πλαισιώθηκε μαζική πορεία προς το δημαρχείο του Αλίμου, όμως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουρ@ ότι σε μια παρόμοια μελλοντική κατάσταση η αντίδραση θα είναι αντίστοιχη. Περιστατικά όπως το παραπάνω δείχνουν ότι ο φασισμός δεν πεθαίνει με μία δικαστική απόφαση και με μια καταδίκη, αλλά στον δρόμο με τον συνεχόμενο αγώνα μας, έναν αγώνα που δεν σταματάει κι ούτε πρόκειται, έναν αγώνα που πρέπει να δίνουμε σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη.

Άλλα που έχουν απασχολήσει την περιοχή είναι οι παροδικές ρίψεις φόλας σε διάφορα σημεία, με αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών μικρών μας φίλων που μόνο ομορφαίνουν τη γειτονιά και η γενικευμένη καταστολή που βιώσαμε σε όλη την γεωγραφία που λέμε ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο με μπάτσους να αλονίζουν στα πάρκα και τις πλατείες μας κατα την οποία ούτε η δικιά μας γειτονιά υπήρξε εξαίρεση.

Αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου των προβλημάτων της περιοχής και ίσως μία πολύ σύντομη περίληψη τους χωρίς καν να αναφερθούμε σε βάθος. Πιστεύουμε πως η έλλειψη μιας ομάδας ατόμων που συνειδητά και έμπρακτα θα εναντιώνεται σε οτιδήποτε τείνει να αλλοιώσει τη γειτονιά μας, δίνει πάτημα στα άτομα που προκαλούν προβλήματα ,όχι μόνο για να συνεχίσουν, αλλά και να δημιουργήσουν ακόμη περισσότερα και μεγαλύτερα. Η ανάγκη μας για κοινωνική ζύμωση ως προς τις δικές μας ιδέες, δηλαδή της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης και της αντίστασης στους καταπιεστές μας, στη γειτονιά που έχουμε μάθει να ζούμε νιώθουμε ότι ειναι μεγαλύτερη από ποτέ!

Για αυτό τον λόγο σας καλούμε να γνωριστούμε και να συζητήσουμε ως προς τους προβληματισμούς μας για τη γειτονιά και να αποφασίσουμε από κοινού τους τρόπους αντιμετώπισής τους μέσα από τη συγκρότηση μιας ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων Αλίμου την Παρασκευή 02/07/2020 στις 20:00 στο πίσω θεατράκι στο λόφο Πανί.

Καιρός είναι να πάρουμε τη γειτονιά μας πίσω από κάθε λογής καταπιεστών, μπάτσων και φασιστών, για μία γειτονιά στα δικά μας πλαίσια και όχι τα δικά τους. Η αλληλεγγύη και η αυτοοργάνωση είναι τα όπλα μας,ας τα χρησιμοποιήσουμε.

Παραβιαστικές, ρατσιστικές, σεξιστικές,ομοφοβικές και τρανσφοβικές συμπεριφορές δεν συνάδουν με τις ιδέες και τις αντιλήψεις μας και θα αντιμετωπιστούν αναλόγως.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ατομικότητες Αλίμου

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613346/