Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021 στις 13.00

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 9 συντρόφισσες

Προσαγωγή συντροφισσών μετά από παρέμβαση στην Τουρκική Πρεσβεία - Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη ΓΑΔΑ

Οι 9 συντρόφισσες μεταφέρονται αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ Καλούμε τώρα σε συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ σε αλληλεγγύη με τις 9 συντρόφισσες

post image

Ύστερα από παρέμβαση στην Τουρκική πρεσβεία λόγω του ψηφίσματος για την απόσυρση της συνθήκης της Κωνσταντινούπολης, δυνάμεις των ΜΑΤ και Δέλτα έχουν περικυκλώσει 9 συντρόφισσες.

Οι 9 συντρόφισσες μεταφέρονται αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ

Κείμενο παρέμβασης

Σινιάλο αλληλεγγύης στις συντροφισσες μας που αγωνίζονται στην Τουρκία.

Σήμερα η κυβέρνηση της Τουρκίας αποφασίζει επίσημα αν θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από την συνθήκη της Κωνσταντινούπολης. Αυτή η συμφωνία είναι ένα βήμα για εναν πιο δίκαιο και ισως λιγότερο βίαιο συστημα δικαιοσύνης στο κράτος της Τουρκίας. Συμφωνα με αυτή την συνθήκη το Τουρκικό κράτος υποχρεούται να τηρήσει τα ελαχιστα δικαιώματα των γυναικών, δηλαδή τα βασικα ανθρώπινα δικαιώματα όπως το δικαίωμα στην προσωπική και σωματική ακεραιότητα . Στην Τουρκία καθε τρίτη μέρα μια γυναίκα δολοφονείται επειδή είναι γυναίκα. Ο ρυθμός κακοποίησης εναντίων των γυναικών συνεχώς αυξάνεται μαζί με την ανάπτυξη του απολιταρχικού φασιστικού Τουρκικού κράτους. Η βία και η κακοποίηση προς τις γυναίκες και τα Lgbtq συνδέονται σε ολη την ιστορία τους. Αν η Τουρκία δεν υπογράψει την συνθήκη θα αποδειχθεί για άλλη μια φορα το φασιστικό πρόσωπο της.

Στεκόμαστε δίπλα με τις αδερφές μας ενάντια στους καταπιεστικους και πατριαρχικούς νόμους και στο κράτος που τους εφαρμοζει. Εκτιμάμε τον αγώνα των συντροφισσών μας στην Τουρκία όλα αυτά τα χρόνια και περνουμε δύναμη και θάρρος βλέποντας τις επιτυχίες και τα κεκτημένα του φεμινιστικού κινήματος στην Τουρκία, κάτι που πρέπει να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Αλληλεγγύη και δύναμη στην συνέχιση του αγώνα για τα δικαιώματα μας.

-Fasizme karsi omuz omuza!Istanbul sözlesmesinden vazgecmigoruz!Kadinlari degil katilleri engelliyin!Fight violence against women everywhere!

-Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1613404/