Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 στις 19.00

Ανοιχτη συνελευση Φεμινιστική Αλληλεγγύη Ηρακλείου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021, ΩΡΑ 19.00

ΓΡΑΣΙΔΙΑ ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Είναι καιρός τώρα που νιώθουμε την ανάγκη να συνομιλήσουμε με γυναίκες και θηλυκότητες της πόλης μας για να οργανώσουμε την απάντησή μας στην πανδημία βίας που εξελίσσεται κι επιδεινώνεται. Τα τελευταία περιστατικά σεξιστικής και ομοφοβικής βίας που συμβαίνουν στο Ηράκλειο σε καθημερινή σχεδόν βάση είναι άκρως ανησυχητικά και επικίνδυνα.

Οι νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης (υποχρεωτική συνεπιμέλεια, νομοσχέδιο για τα εργασιακά, αναθεώρηση ποινικού κώδικα) και η πρόσφατη διοργάνωση του συνεδρίου γονιμότητας από την εκκλησία, επιστήμονες -εμπόρους μητρότητας, επιχειρήσεις κλπ., γενικώς άντρες, δείχνουν ότι η πατριαρχία όχι μόνο δεν έχει σκοπό να μας αφήσει ήσυχες αλλά ετοιμάζει αντεπίθεση στα σώματα και στις μήτρες μας.

Για όλα αυτά δε μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα χέρια.

Καιρός να οργανωθούμε φεμινιστικά. Να δώσουμε την απάντησή μας, όχι μόνο ευκαιριακά και τρέχοντας πίσω από τα γεγονότα, αλλά με την πρόθεση να δομήσουμε ένα πυρήνα σταθερής παρέμβασης και δράσης. Να στήσουμε ένα δίκτυο φροντίδας και επαγρύπνησης με απώτερο στόχο να συμβαδίσουμε με τις φεμινιστικές και κουήρ ομάδες της πόλης μας και να κάνουμε πράξη το σύνθημά μας: ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ - ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ.

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ

πηγή : https://www.facebook.com/105228180909613/phot…
πηγή : email που λάβαμε στις 1 Ιουλίου 20h