Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 στις 19.00

Λαϊκή συνέλευση κατοίκων Δάφνης

Πρωτοβουλία Κατοίκων Δάφνης: Πέμπτη 8/7, Μουσική Εκδήλωση - Σάββατο 10/7, Συγκέντρωση

ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αντίσταση σε Φτώχεια - Αστυνομοκρατία

Σάββατο 10/7, 20:00, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, πλατεία Καλογήρων / Μετρό Δάφνης

Έπειτα από ενάμιση χρόνο επέλασης της πανδημίας, της κρίσης και των απανωτών lockdown, η κοινωνία είναι φανερά τσακισμένη. Την ίδια στιγμή, η ΝΔ πανηγυρίζει για το «άνοιγμα» της εστίασης και της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού, το οποίο αρχίζει να μετατρέπεται σε ένα τεράστιο φιάσκο Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε την πανδημία ευκαιρία και πέρασε μια σειρά αντιδραστικών νομοσχεδίων (εργασιακά, εκπαίδευση, απαγόρευση διαδηλώσεων κ.ά.), με την αστυνομία να τρομοκρατεί εργαζόμενους και νεολαία, ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, για να μην αντιδρούν. Πρόσφατα ψήφισαν το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη το οποίο επιβάλλει τη "μαύρη" και απλήρωτη εργασία, το 12ωρο, και τις "ατομικές συμβάσεις" υποταγής των εργαζομένων. Περισσότερο και πάνω απ' όλα τα νομοσχέδια αυτά χτυπάν στην οργάνωση των εργαζομένων (σωματεία, συμβάσεις, απεργία κλπ )για να ανάγουν τα πάντα στην ατομική ευθύνη (μισθός, ασφάλεια, ένσημα, ωράριο κλπ).

Θα ακολουθήσουν μαζικές απολύσεις και μισθοί πείνας με εξαφάνιση εργασιακών δικαιωμάτων. Πλέον η κυβέρνηση ετοιμάζεται και για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης ξηλώνοντας οποιαδήποτε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων.

Με την οικονομική κρίση να καλπάζει, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την ολομέτωπη επίθεση σε εργαζόμενους, νέους και φτωχά λαϊκά στρώματα, με στόχο να πληρώσουν τα «σπασμένα» των καταστροφικών Lockdown και της κρίσης. Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς οι βαθιά χρεωκοπημένες τράπεζες θα απομυζήσουν την περιουσία του απλού εργαζόμενου για να διασωθούν, τσακίζοντας όποιον χρωστάει μικροποσά και αδιαφορώντας για τους μεγαλοοφειλέτες, οι οποίοι χρωστούν το μισό ΑΕΠ της χώρας. Οι μνημονιακές απαιτήσεις για την αποπληρωμή του χρέους επιστρέφουν με τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να είναι αυτοί που θα κουβαλήσουν στις πλάτες τους όλο το βάρος. Τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα της οικονομίας επιστρέφουν, και πηγή τους θα αποτελέσουν τα εισοδήματα των εργαζομένων, μέσω μειώσεων στους μισθούς και ληστρικούς φόρους. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η συνεχής αύξηση των τιμών στα καταναλωτικά αγαθά που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ενώ οι μισθοί στην Ελλάδα είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη.

Οργάνωση και αγώνας για να τους σταματήσουμε

Για την αναστροφή αυτής της κατάστασης, για τη νίκη των εργαζομένων και της νεολαίας, για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων της Νέας Δημοκρατίας και το σταμάτημα των αντιλαϊκών μέτρων, της ανεργίας και της φτώχειας αναγκαία είναι η δική μας οργάνωση με Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε περιοχή, με επιτροπές αγώνα στους χώρους εργασίας. Καλούμε στη συγκρότηση στην περιοχή μας Λαϊκής Συνέλευσης με συμμετοχή όλων των κατοίκων, όλων των φορέων, όλων των αγωνιστών, για να παλέψουμε συντονισμένα όλοι και όλες ενάντια στη φτώχια και την αστυνομοκρατία που μας έχουν επιβάλει. Για να διώξουμε την κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας. Για να επιβάλλουμε το δικό μας δίκιο!

Λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε γειτονία για να οργανώσουμε τον αγώνα μας

Να φύγει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη - να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια

Υπερασπίζουμε τις ελευθερίες μας. Έξω ΜΑΤ - ΔΡΑΣΗ από τις γειτονιές

Καλούμε όλους τους κατοίκους της Δάφνης σε λαϊκή συνέλευση

Τετάρτη 14/7 στις 19:00 πλατεία Δημαρχείου

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΔΑΦΝΗΣ

Katoexikoi.Prwextovouliaex.Dafnis@exgmail.coexm

πηγή : https://www.okde.gr/archives/14090