Τρίτη 13 Ιουλίου 2021 στις 9.00 πμ

Τίτλοι ''τέλους'' με την απόφαση στο εφετείο της 5ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα

Πέφτει η ''αυλαία'' στην τελευταία δίκη του Επαναστατικού Αγώνα την Τρίτη 13 Ιουλίου στις 9:00 π.μ με την απόφαση που θα εκδώσει το Β΄5μελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Μια υπόθεση που ως γνωστόν έγινε στα πλαίσια της οργάνωσης όταν η Πόλα Ρούπα επιχείρησε με ελικόπτερο να απελευθερώσει τον σύντροφο Μαζιώτη καθώς και άλλους κρατούμενους από τις φυλακές Κορυδαλλού στον Φλεβάρη του 2016. Μια δύσκολη ενέργεια που χρειαζόταν ακριβή σχεδιασμό και οργάνωση. Κυρίως όμως, ήταν μια συνειδητή πολιτική απόφαση που πήρε η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, μια πολιτική επιλογή που ακολουθεί με συνέπεια τη στάση και την ιστορία της ως και σήμερα, αλλά ταυτόχρονα και κυρίως, είναι μια συνεπής πολιτική κίνηση από τον Επαναστατικό Αγώνα.

Στην ίδια υπόθεση εξετάζονται και 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών (Εθνική τράπεζα Μαλεσίνας και τράπεζα Πειραιώς στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Σωτηρία). Απαλλοτριώσεις τραπεζών που έγιναν στα πλαίσια των προπαρασκευαστικών ενεργειών για το εγχείρημα αυτό. Την ίδια στιγμή, η δράση αυτή νοηματοδοτεί πολλά σημαντικά διακυβεύματα: Αρχικά, σαν πρώτη αιχμή της δράσης ήταν η απάντηση στην καταστολή και είχε ως στόχο να ακυρώσει στην πράξη την 2η κατασταλτική επιχείρηση ενάντια στον Επαναστατικό Αγώνα που ακολούθησε με τη σύλληψη του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη, το 2014. Γιατί η καταστολή των ένοπλων επαναστατών διαχρονικά ήταν και είναι η αιχμή της κρατικής καταστολής αφού πρωτίστως, πρέπει να εκφοβιστούν όλοι εκείνοι που ασχολούνται ή σκοπεύουν να ασχοληθούν με το αντάρτικο πόλης και να δοθεί έτσι το ''μήνυμα'' ότι δεν υπάρχει καμία θετική προοπτική στον πόλεμο ενάντια στο καθεστώς. ''Μήνυμα'' που αντάρτες και αντάρτισσες όπως η Πόλα Ρούπα δεν θα μπορούσαν ποτέ να αποδεχτούν, παρά μόνο να το αποτρέψουν, συνεχίζοντας τον αγώνα. Ταυτόχρονα, έδινε ένα χτύπημα στο αίσθημα ηττοπάθειας της κοινωνίας αλλά και των αγωνιζόμενων τμημάτων που είχε καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Το πιο σημαντικό διακύβευμα της υπόθεσης όμως είναι η Αλληλεγγύη. Η Αλληλεγγύη, η έμπρακτη Αλληλεγγύη που μαζί με την Αντίσταση και την Αυτοοργάνωση, είναι ένα από τα πιο βασικά προτάγματα του Αναρχισμού. Άλλωστε η Κοινωνική Επανάσταση στην οποία πιστεύουμε είναι ουσιαστικά το απαύγασμα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μία ενέργεια που ευθαρσώς διαμήνυε στους καταπιεστές μας ότι η ήττα και η παραίτηση δεν αγγίζουν τους επαναστάτες και ότι ο αγώνας είναι διαρκής μέχρι την τελική απελευθέρωση από τα δεσμά του κράτους και του καπιταλισμού. Ένας Αγώνας για την επαναστατική προοπτική και την οικοδόμηση μιας ακρατικής/αταξικής κοινωνίας ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

Αλληλέγγυοι/ες στον Επαναστατικό Αγώνα

επικοινωνία:alliexlegioi-eexa@riseupex.net

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Ιουλίου 15h