Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 στις 19.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης στην κακοποιημένη αδελφή μας

Καλούμε Δευτέρα 12/7 στην πλατεία εθνικής αντιστάσεως στην Ηλιούπολη (κεντρική πλατεία) στις 19.00 κινητοποίηση για την υποστήριξη της επιζώσας.

Καλούμε συντονιστικό δράσεων την Τετάρτη 14/7 στις 19.00 στο αμφιθέατρο στην πλατεία Πρωτομαγιάς (κυψέλη).

Μία αδελφή μας, βιαζόταν από τα 11 της από τον πατέρα της και αργότερα στην προσπάθειά της να ξεφύγει από την εφιαλτική οικογενειακή εστία, έπεσε θύμα ενός μπάτσου ο οποίος την κακοποιούσε, τη βίαζε, την χτυπούσε, την απειλούσε με όπλο και την άφησε εγκλωβισμένη σε κύκλωμα σωματεμπορίας μαζί με τον συνένοχό του.

Η κοπέλα κατάφερε και απέδρασε με τη βοήθεια εργαζόμενης σε κοντινό κατάστημα για να εγκλωβιστεί και πάλι πρώτα στο Α. Τ. Ηλιούπολης όπου μετέβη μετά από οδηγίες της γραμμής sos. Στο τμήμα, προσπάθησαν να την αποπροσανατολίσουν και έπειτα στο κέντρο εσωτερικών υποθέσεων όπου βασανίστηκε συνολικά 12 ώρες από τις επίπονες ανακριτικές διαδικασίες χωρίς το δικαίωμα να μιλήσει με τους συνηγόρους της. Την κρατούσαν παρόλο που χρειαζόταν άμεση ιατρική βοήθεια και αργότερα απήχθη από το ίδιο το κράτος όπου πλέον οι συνήγοροι δεν γνώριζαν που μεταφέρεται.

Σα να μην έφτανε αυτό, καθ'όλη τη διάρκεια της κατάθεσης προσπαθούσαν να την πείσουν πως δεν χρειάζεται να έρθει σε επαφή με τους συγκεκριμένους δικηγόρους αλλά θα της έβρισκαν οι ίδιοι άλλους εκπροσώπους. Ταυτόχρονα έλεγαν επίμονα στους δικηγόρους πως η έντονη δημοσιότητα δε θα βοηθήσει την κατάσταση, ενώ όλα γνωρίζουμε πως τους μόνους που δε βοηθάει η δημοσιότητα είναι οι μπάτσοι δηλαδή οι ίδιοι οι θύτες. Αν το θέμα δεν είχε πάρει δημοσιότητα και αν η αλληλεγγύη δεν ήταν έμπρακτη, η υπόθεση θα είχε κουκουλωθεί και θα περνούσε στα αζήτητα. Είναι ξεκάθαρο πως το κράτος και η αστυνομία συμμετέχει και συγκαλύπτει το κύκλωμα trafficking.

Ο πραγματικός αγώνας για την προστασία της αδελφής μας και κάθε αδελφής μας, για να μη βρεθεί ποτέ ξανά καμία από εμάς στη θέση του θύματος τώρα ξεκινάει.

Η περιγραφή των περιστατικών γίνεται για να στοιχειοθετήσουμε την θέση μας πως το κράτος, η αστυνομία αποπειράθηκε να συγκαλύψει το περιστατικό. Εμείς δεν ξεχνάμε την απάντηση τους έξω από το εσωτερικών υποθέσεων όταν οι συνήγοροι ζητούσαν να την δούνε «Μην ανησυχείτε κυρία συνήγορε, η ελληνική αστυνομία έχει εμπειρία στο πώς διαχειρίζεται τέτοια ζητήματα. Το γράμμα του νόμου τηρείται κατά γράμμα».

Σήμερα η συνέλευση και οι ομάδες που συμμετείχαν ξεκαθάρισαν:

Κράτος, τοπικό και κεντρικό, όπως και οι φορείς διαχείρισης της έμφυλης βίας φέρουν τεράστια ευθύνη. Μέσα από την άμεση ανάγκη του συμβάντος ξεδιπλώθηκε ολόκληρο το κουβάρι των ελλείψεων σε δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, συμβουλευτικά κέντρα σε κάθε περιοχή και σχολείο και πρωτεύοντος στέγες φιλοξενίας! Με αφορμή και αυτό το περιστατικό θέτουμε στο κέντρο της κουβέντας την άμεση στήριξη των θυμάτων.

Το κράτος και η αστυνομία συστηματικά επιχειρεί την απομόνωση και αποσιώπηση του θύματος εφόσον όποτε τους βόλευε αναφερόταν ως μάρτυρας χωρίς δικαίωμα υπεράσπισης. Μετά πάλι όταν έπρεπε να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο εκεί ψευδώς διέδιδαν πως είναι κατηγορούμενη παρεμποδίζοντας την επικοινωνία με τους γιατρούς

Άρα φανερά, το κράτος και η αστυνομία συγκαλύπτει.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει

κάλεσμα : Witches of the south

πηγή : https://www.facebook.com/WitchesOfTheSouthnot…


1 2 3 4 5 6

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

Στη συγκάλυψη από κράτος, αστυνομία και ΜΜΕ

Στις έμφυλες καταπιέσεις

Στη διαιώνιση των στερεοτύπων

Στον σεξισμό & στην πατριαρχία

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

Το Σάββατο 10 Ιουλίου μια 18χρονη κοπέλα που προέρχεται από ένα ήδη κακοποιητικό οικογενειακό περιβάλλον ξεφεύγει από τον αστυνομικό που την κρατούσε αιχμάλωτη, την κακοποιούσε, τη βίαζε και την εξέδιδε.

Η αστυνομία την κρατά για 12 ώρες στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, χωρίς να της επιτρέπεται η επικοινωνία με τους δικηγόρους της και η μεταφορά της για εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Θεωρούμε πως οι βιασμοί και οι γυναικοκτονίες δεν είναι νούμερα σε στατιστικές και δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα. Είναι μια γενικότερη κουλτούρα που θεωρεί τις γυναίκες κατώτερες και ιδιοκτησία στις ορέξεις του κάθε άντρα. Μια πατριαρχική κοινωνία που καταπιέζει, κακοποιεί, βιάζει, σκοτώνει, δυσφημεί, συγκαλύπτει, αθωώνει.

ΠΟΡΕΙΑ

12/7/21 στις 19:00μμ

πλ. Εθν. Αντιστάσεως

Ηλιούπολη

ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ

πηγή : https://autonomikoinotita.espivblogs.net/
πηγή : email που λάβαμε στις 12 Ιουλίου 14h


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση-πορεία αλληλεγγύης για την υπόθεση βιασμού και trafficking της 19χρονης

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΜΜΕ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

Το Σάββατο 10 Ιούλη, μια 18χρονη κοπέλα καταφέρνει να δραπετεύσει από την κόλαση που βίωνε, αιχμάλωτη στα χέρια ενός μπάτσου, ο οποίος την κρατούσε έγκλειστη στο διαμέρισμά του στην Ηλιούπολη, τη βασάνιζε, τη βίαζε και την εξέδιδε συστηματικά. Η κοπέλα, εμφανώς χτυπημένη, φτάνει σε καφετέρια της Ηλιούπολης και βρίσκει βοήθεια στο πρόσωπο μιας εργαζόμενης σερβιτόρας που στάθηκε στο πλευρό της. Από τη στιγμή που καλείται η αστυνομία αρχίζει ένα νέο βασανιστήριο για την ίδια. Αντί να μεταφερθεί άμεσα σε νοσοκομείο, καταλήγει επί ώρες στο αστυνομικό τμήμα κι έπειτα μεταφέρεται στο εσωτερικών υποθέσεων, σε συνθήκες που παραπέμπουν σε ανάκριση και κράτηση, χωρίς να της επιτρέπεται επικοινωνία με τη δικηγόρο της, χωρίς καμία φροντίδα και περίθαλψη των τραυμάτων της, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη. Την ώρα που καταγγέλλει τον βασανιστή της, καθώς και το κύκλωμα του trafficking και τους άθλιους πορνοπελάτες-βιαστές αιχμάλωτων σωμάτων, βρίσκεται περικυκλωμένη από τους συναδέλφους του, μόνη της. Αυτό δεν συνιστά μόνο απάνθρωπη, σαδιστική στάση απέναντι σε ένα κακοποιημένο επί σειρά ετών κορίτσι, αλλά και σαφή απόπειρα συγκάλυψης των βασανιστών της. Όταν τελικά οδηγείται στο νοσοκομείο, η αστυνομική φρουρά παρεμποδίζει το έργο των γιατρών, παρά τις διαμαρτυρίες τους, εισβάλλοντας ακόμα και στο χώρο εξέτασης. Η κοπέλα εξακολουθεί στα χέρια της αστυνομίας να αντιμετωπίζεται ως αιχμάλωτη, ως φυλακισμένη, ενώ για δύο μέρες δεν είχε εξεταστεί από ιατροδικαστή. Θα περάσουν αρκετές ώρες και θα χρειαστεί η κοινωνική πίεση που ασκείται από τη δημοσιοποίηση των γεγονότων και από τη συγκέντρωση αλληλέγγυων, για να συλληφθεί τελικά ο μπάτσος καθώς και ο πατέρας της, ο οποίος την βίαζε από παιδί. Την ίδια στιγμή ο πολιτικός επικεφαλής των ένστολων βασανιστών και βιαστών Μ. Χρυσοχοϊδης, μπροστά στην οργή που ξεχειλίζει, κάνει δηλώσεις, προσφέροντας πλήρη κάλυψη στις κινήσεις της αστυνομίας και απειλώντας όσους την αμφισβητούν, ενώ μιλά για «περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας», αποσιωπώντας τελείως την διάσταση των κυκλωμάτων καταναγκαστικής πορνείας - trafficking, στα οποία η αστυνομία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Χιλιάδες κορίτσια και γυναίκες κρατούνται όμηροι σε ένα τέτοιο καθεστώς καθημερινού βιασμού και κακοποίησης πίσω από τις κλειστές πόρτες διαμερισμάτων, σε μια συνθήκη που αποτελεί σύγχρονη μορφή δουλείας. Οι περισσότερες ανήμπορες να διαφύγουν, καθώς τα κυκλώματα, όπως έχει αποκαλυφθεί στο παρελθόν, είναι άμεσα συνδεδεμένα με την αστυνομία που τους παρέχει προστασία - όταν δεν συμμετέχει κι ενεργά, ασκώντας την τρομοκρατία του νόμου στις γυναίκες. Χαρακτηριστική η υπόθεση του επιχειρηματία της αλυσίδας «Χωριάτικο», ο οποίος δικάστηκε μαζί με άλλα 19 μέλη της συμμορίας σωματέμπορων - ανάμεσά τους και μπάτσος - και τελικά αθωώθηκαν, αφού οι γυναίκες που κατήγγειλαν τους βασανιστές τους είχαν ήδη απελαθεί από τη χώρα και δεν μπόρεσαν να καταθέσουν. Πολλές μετανάστριες βρίσκονται όμηροι τέτοιων κυκλωμάτων, εξαιτίας ακριβώς της επίσημης κρατικής πολιτικής, που τους στερεί το δικαίωμα της μετακίνησης, που χωρίζει τους ανθρώπους σε εκείνους με χαρτιά ή χωρίς χαρτιά, που επιβάλλει καθημερινά το φόβο της σύλληψης και της απέλασης πίσω στο πουθενά.

Εκείνο που οπλίζει τα χέρια των βιαστών και δολοφόνων, και ξεπλένει τα εγκλήματά τους είναι ένα ολόκληρο σύστημα, που έχει όνομα και λέγεται πατριαρχία, κράτος και καπιταλισμός. Οι δράστες γαλουχούνται, ενθαρρύνονται, οπλίζονται και στο τέλος καλύπτονται και δικαιολογούνται από τις κυρίαρχες αξίες και τους ίδιους τους μηχανισμούς. Ενδεικτική η στάση της αστυνομίας και των ΜΜΕ στην περίπτωση του φόνου της Καρολάιν, που για περισσότερο από ένα μήνα φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία του πλούσιου, επιτυχημένου, Έλληνα πατέρα και συζύγου, αναπαράγοντας το αφήγημά του περί «ληστείας από αλλοδαπούς» και σπέρνοντας στην κοινωνία το ρατσιστικό, ξενοφοβικό δηλητήριο.

Η πατριαρχική βία είναι παρούσα ως αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας: Από τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις που καταγγέλλουν οι φυλακισμένες μετανάστριες στην κόλαση της Πέτρου Ράλλη, τους βιασμούς και τις γυναικοκτονίες που καταγράφονται σε σχεδόν καθημερινή βάση, τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστριών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δεν ξεχνάμε ότι τρεις γυναίκες δολοφονήθηκαν τον τελευταίο χρόνο από το υπηρεσιακό όπλο του μπάτσου - συζύγου τους. Δεν ξεχνάμε το ρόλο των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο λιντσάρισμα και τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh και το ρόλο των δικαστικών στην απελευθέρωση των δολοφόνων του (τότε που η τωρινή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ πρόσφερε ως κυβέρνηση την αμέριστη συμπαράστασή της στους μπάτσους που υπηρετούσαν στο κολαστήριο του Α.Τ. Ομόνοιας).

Δεν ξεχνάμε τις σεξιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, παρενοχλήσεις και απειλές σε γυναίκες, μαθήτριες, εργαζόμενες από τον αστυνομικό στρατό κατοχής στα Εξάρχεια. Δεν ξεχνάμε τη 17χρονη στη Θεσσαλονίκη που προσήχθη άνευ λόγου στις 17 Νοέμβρη 2020, όταν εξαπολύθηκε ένα όργιο αστυνομικής βίας σε όλη τη χώρα, και κρατούταν επί ώρες φορώντας μόνο το σουτιέν της. Δεν ξεχνάμε τη συλληφθείσα μετά τη διαδήλωση της Ν. Σμύρνης ενάντια στην κρατική καταστολή, που βασανίστηκε, όπως και πολλοί άλλοι συλληφθέντες εκείνης της μέρας, και δέχτηκε απειλές βιασμού από τους άντρες των ΜΑΤ.

Η πατριαρχική βία είναι συστημική βία. Είναι οργανικό κομμάτι του εξουσιαστικού και καπιταλιστικού κόσμου για τη διαίρεση των καταπιεσμένων και την επέλαση του κοινωνικού κανιβαλισμού. Και ταυτόχρονα είναι συστημικό εργαλείο τρομοκράτησης για να κρατά τις γυναίκες σε θέση φόβου και υποταγής, να μην μιλούν, να μην αμφισβητούν, να μην ξεσηκώνονται. Την ώρα που η κυβερνητική προπαγάνδα, μέσω της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων του υπουργείου Εργασίας, έχει το θράσος να συμβουλεύει ότι «η ανοχή μας στη σεξουαλική, ψυχολογική, σωματική η λεκτική βία οφείλει να είναι μηδαμινή», αυτές ακριβώς οι μορφές βίας δεν είναι παρά η επίσημη και διακηρυγμένη πολιτική των σωμάτων ασφαλείας απέναντι στις αγωνιζόμενες, στις εξεγερμένες, στις γυναίκες που αντιστέκονται. Η επίσημη πολιτική είναι ενοχοποίηση των θυμάτων και η κάλυψη των βιαστών, δολοφόνων και παιδεραστών, όπως στην υπόθεση Λιγνάδη.

Εμείς, ως αγωνίστριες, ως αναρχικές και ως γυναίκες οργανωνόμαστε και συλλογικοποιούμαστε απέναντι στο κράτος, τον καπιταλισμό και την πατριαρχία. Αντλούμε έμπνευση από τους αγώνες που ξεσπούν σε παγκόσμιο επίπεδο, από τις ιθαγενείς Ζαπατίστριες στα βουνά του Μεξικού και τις μαχήτριες της Ροτζάβα, τις γυναίκες της Πολωνίας και τις αδερφές μας στην Τουρκία που αγωνίζονται ενάντια στην επιβολή των κρατικών πολιτικών πάνω στα σώματά τους, μέχρι τις εξεγερμένες στη Μιανμάρ, τη Χιλή και την Κολομβία που στέκονται απέναντι στους δολοφόνους και βιαστές των σωμάτων ασφαλείας. Χέρι - χέρι, η μια δίπλα στην άλλη, στον δρόμο σπάμε τον τρόμο που προσπαθεί να μας επιβάλει το κράτος και οι ένστολοι εντολοδόχοι του. Μαζί τους συναντιόμαστε με μια υψωμένη γροθιά κι ένα βλέμμα αλληλεγγύης, που μας γεμίζει με αποφασιστικότητά να καταστρέψουμε κάθε μορφή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και να φωνάξουμε μαζί με τις αδερφές μας σε όλο τον κόσμο ότι καμία δολοφονία και καμία κακοποίηση δε θα μείνει αναπάντητη, ότι η συλλογική φωνή μας μπορεί να σπάσει όλα τα δεσμά και να ρίξει όλα τα τείχη. Να φωνάξουμε ότι καμία γυναίκα που αγωνίζεται δεν είναι μόνη και θα παλέψουμε όλες μαζί μέχρι να καταφέρουμε να κάνουμε τη φλόγα, φωτιά και να κάψουμε συθέμελα το σάπιο εξουσιαστικό πατριαρχικό σύστημα. Μέχρι να φτιάξουμε έναν κόσμο που δε θα περισσεύει κανείς και καμιά μας, έναν κόσμο που θα χωράει μέσα του όλους τους κόσμους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συγκεντρώσεις:

Αθήνα,

Δευτέρα 12/7 στις 19:00, στην πλατεία εθνικής αντιστάσεως στην Ηλιούπολη (κεντρική πλατεία)

Θεσσαλονίκη,

Τρίτη 13/7 στις 19:00, στην Καμάρα.

Ομάδα ενάντια στην Πατριαρχία - Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτωv

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο


1 2 3 4 5 6

Στήριξη της διαδήλωσης ενάντια στην πατριαρχική βία & για την υποστήριξη της επιζώσας | 12/7 - 19:00 - Κεντρ. Πλατ. Ηλιούπολης

από αναρχική συλλογικότητα parekura

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση/διαδήλωση που καλείται την Δευτέρα 12/7 στην Ηλιούπολη στις 19:00 (Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως) ως απάντηση στην αποκάλυψη της υπόθεσης κακοποίησης και βιασμού γυναίκας από τον πατέρα της και τον άνδρα (μπάτσο στο επάγγελμα) που την εξέδιδε καθώς και τα όσα ακολούθησαν με την προσπάθεια συσκότισης του περιστατικού από την αστυνομία και φίμωσης της επιζώσας από το να μιλήσει.

ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ - 2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΠΑΤΣΟ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΒΙΑΣΤΗ

αναρχική συλλογικότητα parekura


1 2 3 4 5 6

Όλες όλα κεντρική πλατεία Ηλιουπολης

από @

Όλες όλα σήμερα στις 19.00 στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηλιούπολη. Ενάντια στην πατριαρχία και και το σύστημα που γέννα την κακοποίηση.

Σήμερα στις 19.00 κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης Πλατεία έθνικης Αντιστάσεως, για την ενίσχυση και ενδυνάμωση της αδερφής μας. Ενάντια στο κράτος και την εθνοπατριαρχία. Η κινητοποίηση θα έχει χαρακτηριστικά αντιπληροφόρησης και ενημέρωση της γειτονιάς.


1 2 3 4 5 6

Θέλουμε κοινωνικές δομές για κακοποιημένες γυναίκες σε κάθε γειτονιά και έξω από την αστυνομία ΤΩΡΑ!

Η βάρβαρη και χρόνια κακοποίηση της 18χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη από τον πατέρα της και τον αστυνομικό, εκ των οποίων ο πρώτος την βίαζε από τα 11 μέχρι τα 17 και ο δεύτερος την βίαζε και την εξέδιδε επί ένα μήνα, φέρνει στην επιφάνεια μια μακρά αλληλουχία μείζoνων κοινωνικών ζητημάτων, τα οποία αν δεν εξαφανίσουμε σύντομα δεν θα σταματήσουν ποτέ άνθρωποι να βασανίζονται και να κακοποιούνται, πόσο μάλλον εμείς οι γυναίκες.

Η 18χρονη κοπέλα όταν δραπέτευσε από την κόλαση που είχε δημιουργήσει ο αστυνομικός, δεν είχε που να πάει και σε ποιόν -φορέα- να απευθυνθεί. Το πρώτο που έκανε είναι να ζητήσει απεγνωσμένα βοήθεια από οποιονδήποτε άνθρωπο θα συναντούσε μπροστά της, οποιονδήποτε εκτός από την αστυνομία. Έτυχε η σερβιτόρα που την πίστεψε, την περιέθαλψε, κάλεσε την αστυνομία και ενημέρωσε φεμινιστικές οργανώσεις να μην ανήκει σε εκείνο το σύνολο της κοινωνίας που έχει ως οδηγό ζωής το εγωιστικό μότο «Κοίτα τη δουλειά σου και μην ασχολείσαι». Δεν γίνεται όμως να αφήνουμε οποιονδήποτε βασανισμένο άνθρωπο στην τύχη του. Τι θα γινόταν, αν δεν βρισκόταν η σερβιτόρα; Μπορεί απλά να συνέχιζε το μαρτύριό της, όπως αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι λέξεις συνεχίζεται το μαρτύριο πολλών γυναικών.

Η δουλειά της αστυνομίας είναι να προστατεύει τον εαυτό της και τον ρόλο που επιτελεί, δηλαδή να είναι ένα άψυχο, άβουλο, βίαιο και άμεσα διαθέσιμο σύνολο ανθρωπωειδών στις διαταγές του κράτους και των αφεντικών, είτε «νόμιμων» είτε «παράνομων». Από την στιγμή που ο κακοποιητής άνηκε σε αυτό το σύνολο, η αστυνομία δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει πέρα από το να προστατέψει τον εαυτό της. Άρπαξε μία βασανισμένη γυναίκα, την κράτησε μακριά από την κοινωνική αλληλεγγύη, μακριά από την νομική υπεράσπιση και την αντιμετώπισε ως απειλή και εχθρό, ποτέ ως θύμα. Επί δώδεκα ώρες, την κράτησε στην Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων χωρίς συνήγορο, ενώ είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή της και χωρίς ιατρική περίθαλψη, η οποία είναι απολύτως αναγκαία και για την υγεία της και για την δικαίωσή της. Ούτε όταν πέρασαν τόσες ώρες της επιτράπηκε η πρόσβαση σε νομική βοήθεια. Αντίθετα, εφαρμόστηκε ένα είδος αιχμαλωσίας και απαγωγής, διότι την μετέφεραν χωρίς καμια ενημέρωση των συνηγόρων της σε άγνωστο μέρος.

Ωστόσο, ο «συνάδελφός» τους αντιμετωπίστηκε με υποδειγματική συμπεριφορά. Εκείνος ο «συνάδελφος» που είχε οργανώσει ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, κακοποιώντας γυναίκες και παιδιά, μία βαρβαρότητα την οποία περηφανεύτηκε φορώντας την μπλούζα της γνωστής ελληνικής βιομηχανίας εκμετάλευσης ανθρώπων κατά την σύλληψή του. Καμιά διαδικασία αυτοφώρου δεν πραγματοποιήθηκε, οριακά έγινε προσαγωγή αρκετές ώρες μετά την καταγγελία και σύλληψη μετά από μία ολόκληρη ημέρα. Από την κρατική διαχείριση της υπόθεσης γίνεται σαφές πως το κράτος δούλεψε και δουλεύει σκληρά για να αποτρέψει να φανεί αυτό που όλη η κοινωνία τελικά γνωρίζει: το πόσο βαθύς είναι ο δεσμός της μαφίας και της αστυνομίας και τελικά και του ίδιου του κράτους. Τα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων, μαστροπείας και άλλων ειδεχθών εγκλημάτων δεν μπορούν να υπάρχουν και να αναπτύσσονται χωρίς τις πλάτες του κράτους. Η εξουσία είναι αυτή που τα γεννά και είναι και τα δύο δημιουργήματά της.

Απέναντι σε αυτό το σκοτάδι που γεννά φασιστικές πρακτικές βασανιστηρίων και εκμετάλευσης, το ταξικό φεμινιστικό κίνημα έχει πλέξει ένα δίχτυ έμπρακτης αλληλεγγύης, το οποίο αποτελεί πηγή δύναμης και χειραφέτησης. Το αίτημά του για κοινωνικές δομές σχετικά με την κακοποίηση, με εξειδίκευση στον σεξισμό, τον ρατσισμό, την βία ενάντια στους ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους, σε κάθε γειτονιά, είναι μία σωτήρια διεκδίκηση γιατί θα λύσει τα δεμένα χέρια των θυμάτων και ιδιαίτερα των θυμάτων trafficking, ώστε να μην βασίζονται μόνο στην τύχη τους. Είναι ανάγκη η ύπαρξη δωρεάν και ασφαλή δομών φροντίδας, ψυχολογικής, οικονομικής και νομικής, άμεσης αλλά και μακροχρόνιας από εξειδικευμένο προσωπικό (ψυχολόγων, ψυχιάτρων, κοινωνικών λειτουργών, γιατρών) ώστε οποιοσδήποτε άνθρωπος κακοποιείται να έχει κάπου να απευθυνθεί και να έχει άμεση βοήθεια. Αυτές οι δομές πρέπει να είναι έξω από την αστυνομία και όχι μέσα σε αυτήν, όπως χυδαία και υποκριτικά αναγγέλλει ο υπουργός Προστασίας των Κακοποιητών, Χρυσοχοϊδης, ότι θα δημιουργήσει τμήμα ενδοοικογενειακής βίας εντός της αστυνομίας για τέτοιου είδους περιστατικά. Δεν μπορεί από την φύση του ένα όργανο καταπίεσης και βασανισμού που έχει οργανική σύνδεση με μαστροπούς και μαφιόζους να αναλάβει την προστασία των καταπιεσμένων και κακοποιημένων ανθρώπων.

Ως ομάδα γυναικών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην 18χρονη επιζώσα ακραίας μισογύνικης βίας και καλούμε στην συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο σεξιστικό μίσος την Δευτέρα 12/7 στις 19.00 στην πλ. Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηλιούπολη.

Διεκδικούμε:
- Να δικαιωθεί άμεσα η 18χρονη, να της δοθεί οποιαδήποτε στήριξη έχει ανάγκη εντελώς δωρεάν, είτε ψυχολογική, είτε οικονομική, είτε ιατροφαρμακευτική
- Κοινωνικές δομές για κακοποιημένες γυναίκες με εξειδικευμένο προσωπικό στην σεξιστική βία σε κάθε γειτονιά και έξω από την αστυνομία
- Δωρεάν άμεση και μακροχρόνια ψυχολογική, οικονομική και νομική υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών και ευρύτερα κακοποιημένων ανθρώπων
- Να εξαφανιστεί άμεσα κάθε κύκλωμα μαστροπείας, εμπορίας και βασανισμού ανθρώπων

Αλληλεγγύη σε κάθε κακοποιημένη γυναίκα - Μαζί θα ξημερώσουμε την ημέρα που η βία στα σώματά μας και στο σώμα της κοινωνίας θα γίνει παρελθόν

κάλεσμα : ομάδα γυναικών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε