Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 στις 19.30

Aνοικτή εκδήλωση “Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης”

Tη Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021, στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο, στις 7:30 μμ, πραγματοποιείται Aνοικτή εκδήλωση "Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης", στην Αθήνα.

Θα μιλήσουν οι:

Κώστας Λαπαβίτσας

Γιάννης Κουζής

Γιώτα Σταθά

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Βιβή Πασχάλη.

Ο σύνδεσμος για να παρακολουθήσετε διαδικτυακά την εκδήλωση: https://www.youtube.com/watch?v=o56jbYggtfc

Περισσότερα για τη πρωτοβουλία εδώ: https://www.facebook.com/events/6385438575379…

Μπορείτε να ακολουθήσετε την σελίδα εδώ.


Το σχόλιο μας για την πρωτοβουλία (Συνάντηση-Αναμέτρηση)

Βιώνουμε μια μακρά περίοδο συνεχών επιθέσεων και ακραίων ταξικών πολώσεων. Η πρόσφατη πανδημία όξυνε αυτές τις επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα και η επερχόμενη περίοδος παρά την αναμενόμενη ύφεση της πανδημίας προβλέπεται σκληρή αν όχι σκληρότερη. Οι σημαντικές κινηματικές αντιστάσεις που αναπτύχθηκαν δεν υπήρξαν αρκετές για να κλονίσουν το κυβερνητικό οικοδόμημα ενώ η μείζονα αντιπολίτευση ασκεί αναιμικό έργο. Η ανάγκη για μια νέα ανασυγκρότηση της αριστεράς είναι επιτακτική, την έχουμε επισημάνει επανειλημμένα και δουλεύουμε συστηματικά γι αυτήν.

Η νέα πρωτοβουλία διαλόγου και δράσης φιλοδοξεί να συμβάλλει σ αυτή την προσπάθεια. Όχι μόνο για να επιδιώξει μια μαζικοποίηση ή μια συνεννόηση δράσης, η ενδεχομένως για την δημιουργία ενός πολιτικού μετώπου, αλλά κυρίως για να διερευνήσεις τις απαντήσεις στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα πληττόμενα κοινωνικά στρώματα και να τις συνδέσει με την προοπτική μιας κοινωνικής ανατροπής.

Σ αυτή την προσπάθεια η νέα πρωτοβουλία έχει να αναμετρηθεί με ιστορικές παθογένειες: Κατακερματισμός, περιχαράκωση, μη αναγνώριση των αδυναμιών και των κενών στις επεξεργασίες μας, ηγεμονισμός και αναπαραγωγή πεπατημένων πρακτικών.

Αυτή η προσπάθεια θα φέρει κάτι καινούργιο αν καταφέρει να απαντήσει σε τρείς προκλήσεις: Ένα νέο πολιτικό στίγμα που θα λαμβάνει σοβαρά υπ όψη τα ζητήματα που τίθενται σήμερα, μια διαδικασία ανοιχτή με πλουραλιστική εκπροσώπηση και εγγυήσεις δημοκρατικής λειτουργίας, και ένα κοινό βηματισμό και συμπαράταξη μέσα στα κοινωνικά κινήματα και τις συλλογικότητες στους χώρους δουλειάς, σπουδών στις γειτονιές και σε όλα τα κινήματα όπου αναπτύσσονται.

Θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον αυτή την προσπάθεια και πρόθεση μας είναι να συμβάλουμε σε μια επιτυχή πορεία ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να μέσα από τις αναγκαίες υπερβάσεις να δώσεις χρήσιμα αποτελέσματα για τους κοινωνικούς αγώνες .

πηγή : https://synantisi.org/anoikti-ekdilosi-quot-a…