Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 στις 19.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεία ενάντια στις εξώσεις και την αστυνομοκρατία

Αφίσα για την αυριανή πορεία στο Ίλιον και ενημέρωση για την σημερινή παρέμβαση στην ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ

post image

Σήμερα, Τετάρτη 14/7 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στα γραφεία της ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ ενάντια στις εξώσεις των μεταναστών/τριων.

Ανοίχτηκε πανό, πετάχτηκαν τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα. Οι διαχειριστές της ΜΚΟ κλειδώθηκαν μέσα και δεν δέχθηκαν την παρέμβασή μας.

Κείμενο-κάλεσμα για την αυριανή πορεία

Στις 12/7, το πρωί της δευτέρας έγινε βίαια έξωση οικογένειας μεταναστών (μητέρα, πατέρα και βρέφους κάτω του 1 χρόνου) από διαμέρισμά της ΜΚΟ Νόστος στο Ίλιον. Οι μπάτσοι ενώ είχαν τον πατέρα με χειροπέδες, πήραν το βρέφος για να αναγκάσουν και τη μητέρα να βγει από το σπίτι που ακόμα αντιστεκόταν. Μετά την έξωση η οικογένεια μεταφέρθηκε στο ΑΤ Ιλίου.

Άμεσα αλληλέγγυοι/ες συγκεντρώθηκαν μπροστά από το ΑΤ ζητώντας να μάθουν τι έγινε με την οικογένεια, γιατί υπήρξε αυτή η βίαια διαχείρηση και να απαιτήσουν να αφεθούν ελεύθεροι.

Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός με τους μπάτσους μπροστά από την είσοδο του ΑΤ και ένας μπάτσος εστίασε σε μια γυναίκα με την πρόφαση ότι έβγαζε βίντεο. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν στο πλήθος για να συλλάβουν την γυναίκα με κατηγορία την καταγραφή προσωπικών δεδομένων. Παρόλο που οι αλληλέγγυοι βάλανε τα σώματά τους μπροστά για να σταματήσουν την αρπαγή της γυναίκας, οι μπάτσοι κλιμάκωσαν τη βία ρίχνοντας ένα έναν από τα άτομα κάτω.

Οι μπάτσοι αφού αρπάξανε τη γυναίκα, στράφηκαν σε αλληλέγγυο μετανάστη, τον τράβηξαν ρίχνωντάς τον στο πάτωμα, και τον έσυραν χωρίς τα παπούτσια μέσα στο ΑΤ, όπου εκεί συνέχισαν τους τραμπουκισμούς τους.

Μετά από άμεση κινητοποιήση κατοίκων της περιοχής, τοπικών συλλογικοτήτων και άλλων αγωνιστών/-τριων, οι μπάτσοι με γοργούς ρυθμούς άφησαν τόσο την οικογένεια όσο και τα αλληλέγγυα άτομα, παρόλαυτα οι κατηγορίες θα αποδοθούν σε δεύτερο χρόνο. Η κοινωνική αλληλεγγύη φρόντισε προσωρινά για την στέγαση της οικογένειας.

Τόσο η κρατική καταστολή όσο και η αντι-μεταναστευτική πολιτική πρέπει να μας βρουν απεναντί τους.

Μετά από συνέλευση που έγινε στην πλατεία του Αγίου Φανούριου αποφασίστηκε

1) Συγκέντρωση στα γραφεία της ΜΚΟ ΝΟΣΤΟΣ στα Εξάρχεια 12:00 την Τετάρτη 14/7.

2) 15/7, 19:30, στην πλατεία Ιλίου, ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/-ΤΡΙΩΝ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ, ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Έκτακτη συνέλευση πλατείας Αγίου Φανούριου.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1613595/


1 2 3 4

Πορεία ενάντια στις εξώσεις και την αστυνομοκρατία - Κοινοί αγώνες ντόπιων-μεταναστ(ρι)ών - Πέμπτη 15/7, στις 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία Ιλίου

Τη Δευτέρα 12/7 πραγματοποιήθηκε έξωση σε οικογένεια προσφύγων από τη Συρία (μητέρα, πατέρας, βρέφος) μετά από εντολή της ΜΚΟ «ΝΟΣΤΟΣ», από σπίτι όπου διέμεναν στο Ίλιον. Η έξωση πραγματοποιήθηκε με βίαιους όρους, μιας και η μητέρα αρνούνταν να βγει από το σπίτι, ενώ αλληλέγγυος κόσμος βρισκόταν ήδη απέξω. Οι αστυνομικές δυνάμεις του Α.Τ. Ιλίου, σπεύδοντας να συνδράμουν στο «ανθρωπιστικό» έργο της ΜΚΟ, φόρεσαν χειροπέδες στον πατέρα και πήραν το βρέφος στο περιπολικό για να εκβιάσουν την έξοδο της μητέρας. Στη συνέχεια τους μετέφεραν στο Α.Τ. Ιλίου, όπου τέθηκαν υπό κράτηση. Αλληλέγγυες/οι συγκεντρώθηκαν άμεσα έξω απ' το τμήμα, ζητώντας πληροφορίες για την κράτησή τους, καθώς και την άμεση απελευθέρωσή τους, όταν δέχτηκαν αστυνομική επίθεση, με την πρόφαση ότι μια συντρόφισσα τούς τραβούσε βίντεο. Ακολούθησε συμπλοκή στην προσπάθεια των αλληλέγγυων να μην την προσαγάγουν, κατά την οποία συνελήφθη -εκτός από εκείνη- και ένας σύντροφος μετανάστης.

Μετά την επίθεση των μπάτσων, οι αλληλέγγυες/οι που βρίσκονταν καθ' όλη τη διάρκεια του μεσημεριού στην πλατεία του Αγ. Φανουρίου (πλησίον του τμήματος), κάλεσαν εκεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης με τους/ις προσαχθέντες/είσες, καθώς και μικροφωνική αντιπληροφόρησης των κατοίκων και περαστικών της περιοχής, σε μια προσπάθεια να καταυγαστούν, αφ' ενός, η αστυνομική βία και, αφ' ετέρου, οι πρακτικές των ΜΚΟ. Από την αρχή της συγκέντρωσης παρατάχθηκαν ματ και κλούβα δίπλα στο αστυνομικό τμήμα.

Η οικογένεια των προσφύγων παρέμεινε στο Α.Τ. Ιλίου μέχρι το απόγευμα, οπότε και αφέθηκε ελεύθερη μετά από παρέμβαση δικηγόρου, με τις κατηγορίες της απείθειας και της παραβίασης δικαστικής εντολής. Ο σύντροφος και η συντρόφισσα, αφού μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Ζεφυρίου, αφέθηκαν επίσης ελεύθερα, αργά το απόγευμα, για να τους αποδοθούν κατηγορίες σε δεύτερο χρόνο.

Η έξωση των μεταναστ(ρι)ών και προσφύγων/ισσών αποτελεί συνέχεια της απόφασης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τον σταδιακό τερματισμό της στέγασης και της οικονομικής υποστήριξης όσων από αυτούς/ές έχουν λάβει θετική απάντηση στο αίτημα ασύλου. Το κράτος, έχοντας αναγάγει τα τελευταία χρόνια τις ΜΚΟ και τις δυνάμεις καταστολής (στρατό, αστυνομία) σε πυλώνα της κρατικής διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος, έρχεται τώρα να τους αναθέσει νέα «καθήκοντα». Οι εκβιαστικές μέθοδοι των ΜΚΟ περιλαμβάνουν από συνεχή τηλεφωνήματα στους/ις μετανάστ(ρι)ες και επισκέψεις ανθρώπων των ΜΚΟ στα σπίτια -σε μια αναβαθμισμένη πρακτική ψυχολογικής βίας-, μέχρι κόψιμο του ρεύματος, του νερού, της θέρμανσης ή αλλαγή κλειδαριάς. Συχνά στρέφουν τους νέους δικαιούχους των διαμερισμάτων ενάντια στους «παλιούς», υποθάλποντας κανιβαλιστικές τάσεις.

Δεν μας εκπλήσσει ο ρόλος των ΜΚΟ, που εμπορευματοποιούν την αλληλεγγύη πουλώντας ελπίδα και φιλανθρωπία, κερδοσκοπώντας εις βάρος ξεριζωμένων ανθρώπων, όντας το μακρύ χέρι της επιβολής και της εκμετάλλευσης από το κράτος και το κεφάλαιο. Και βέβαια δεν μας εκπλήσσει καθόλου ο συνώνυμος με την κτηνωδία κατασταλτικός ρόλος των μπάτσων, κι ακόμα περισσότερο του συγκεκριμένου τμήματος, που μετράει στο βιογραφικό του ξυλοδαρμούς, ακόμα και δολοφονίες μεταναστών, όπως αυτή του Λεωνίδα Καλτσά το 2007 στα κρατητήρια, τον οποίο μετά από πολύωρα βασανιστήρια εξώθησαν σε "αυτοκτονία".

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Αγρός - Αυτοδιαχειριζόμενο Κατειλλημένο έδαφος

πηγή : https://agros.espivblogs.net/2021/07/14/porei…


1 2 3 4

Ενάντια στις εξώσεις και την αστυνομοκρατία! Η αλληλεγγύη θα νικήσει! Συγκέντρωση Πέμπτη 15/7 στις 19.30 στην κεντρική πλατεία του Ιλίου

Ανακοίνωση-κάλεσμα της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

Την Δευτέρα 12 Ιούλη μια οικογένεια προσφύγων που έμενε στην οδό Πολυδεύκους στο Ίλιον πετάχτηκε με την βία έξω το σπίτι της. Η έξωση έγινε σύμφωνα με τον νόμο που ψήφισε τον Μάρτιο του 2020 η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που αφαιρεί το δικαίωμα στην επικουρική στέγαση σε άτομα με αναγνωρισμένο πολιτικό άσυλο και τους δίνει μόλις 30 ημέρες για να αλλάξουν κατοικία, από 6 μήνες που ίσχυαν προηγουμένως.

Η έξωση έγινε με ευθύνη της ΜΚΟ Νόστος που κατά τα άλλα θησαυρίζει από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία λαμβάνει από το ελληνικό Κράτος ώστε, μεταξύ άλλων, να μισθώνει αντίστοιχες κατοικίες για οικογένειες προσφύγων. Όπως ήταν εξαρχής γνωστό και για αυτονόητους λόγους, οι άνθρωποι δεν ήθελαν να αφήσουν το σπίτι τους. Αντί, λοιπόν, η ΜΚΟ Νόστος να ασχοληθεί να βρει οποιαδήποτε άλλη συμβιβαστική λύση για το ζευγάρι, επέλεξε να ενθαρρύνει την αστυνομία σε μια εντελώς δυσανάλογη χρήση βίας προς την οικογένεια που μάλιστα είχε και ένα μωρό παιδί. Αφού πέρασαν χειροπέδες στον πατέρα, δεν δίστασαν ακόμη και να αρπάξουν το λίγων μηνών βρέφος από την μάνα για να την εκβιάσουν να βγει από το σπίτι, όπως και τελικά έγινε.

Στην συνέχεια η οικογένεια μεταφέρθηκε στο ΑΤ Ιλίου με τις κατηγορίες της απείθειας και της παράβασης δικαστικής απόφασης. Η ιστορία της βίαιης έξωσης και της σύλληψης έγινε γνωστή από το περιβάλλον της οικογένειας και μετά από λίγο έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Φανουρίου, μια μικρή ομάδα από αλληλέγγυα άτομα που είχαν ανησυχήσει για την υγεία και την κατάσταση της οικογένειας και ζήτησαν να ενημερωθούν σχετικά από κάποιον υπεύθυνο. Κι ενώ αρχικά φάνηκε να υπάρχει διάθεση συνεργασίας, το κλίμα γρήγορα άλλαξε και ξεκίνησαν οι απειλές και οι προπηλακισμοί από την μεριά της αστυνομίας. Μάλιστα φαίνεται να τους εξόργισε το γεγονός πως ένα αλληλέγγυο άτομο κατέγραφε την τραμπούκικη συμπεριφορά τους σε βίντεο και λίγο μετά επιτέθηκαν στον κόσμο που ήταν εκεί και προχώρησαν σε δύο συλλήψεις που μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Ζεφυρίου.

Πολύ σύντομα η γειτονιά του Αγίου Φανουρίου, πλημμύρισε από έναν μικρό στρατό κατοχής αποτελούμενο από όλα τα σώματα της ΕΛΑΣ: μηχανές ΔΙΑΣ, κλούβες με ΜΑΤ και ΟΠΚΕ κατέλαβαν όλους τους γύρω δρόμους, κρατώντας μια επιθετική στάση προς τους κατοίκους, ενώ πραγματοποιούσαν εξακριβώσεις στοιχείων και σωματικούς ελέγχους σε διερχόμενους περαστικούς, αυξάνοντας το αίσθημα τρόμου και αστυνομοκρατίας στην γειτονιά.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας καλέστηκε μια μικρή συγκέντρωση συλλογικοτήτων από την περιοχή και αλληλέγγυων, όπου κατάφερε να κάνει αυτά που θα όφειλε η ΜΚΟ Νοστος και το Κράτος για να εξασφαλίσουν την ομαλή μετακόμιση της οικογένειας και την κάλυψη των άμεσων αναγκών της οικογένειας: Δόθηκαν κάποια χρήματα που συγκεντρώθηκαν εκείνη την στιγμή, ο κόσμος του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιλίου ανέλαβε την προσωρινή φιλοξενία, ενώ έγιναν κινήσεις για να βρεθεί μια πιο μόνιμη λύση σε κάποιο σπίτι με ενοίκιο που θα μπορεί να καλύπτεται από τον μισθό του πατέρα. Μάλιστα, η παρουσία του κόσμου φαίνεται πως πίεσε την αστυνομία και λίγο μετά η οικογένεια και τα αλληλέγγυα άτομα απελευθερώθηκαν, ενώ μετά από πίεση κινηματικών δυνάμεων ο Δήμος Ιλίου ανέλαβε και αυτός τα άμεσα έξοδα για το προσωρινό κατάλυμα σε ξενοδοχείο.
Το ελληνικό κράτος από αρχή των προσφυγικών και ειδικά μετά το 2016 με την ευρωτουρκική συμφωνία, έχει αναλάβει να παίξει τον διπλό ρόλο «πορτιέρη-δεσμώτη» της Ευρώπης, αφού από την μια απαγορεύει στους πρόσφυγες να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη και από την άλλη τους στοιβάζει σε camp-«μοντέρνες φυλακές» μακριά από τον αστικό ιστό. Ενισχύοντας την αντιμεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, από την αρχή της εκλογής της η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε τους πρόσφυγες ως «εισβολείς» και προφανώς δεν υπήρξε ούτε σκέψη για να καλύψουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της στέγασης, της περίθαλψης, της εργασίας, της εκπαίδευσης. Και αφού φρόντισαν ώστε να είναι αποκλεισμένοι, θέλουν εν μέσω πανδημίας να προχωρήσουν σε χιλιάδες εξώσεις προσφύγων, αφήνοντας τους άστεγους και στην τύχη για να τα βγάλουν πέρα, ολοκληρώνοντας έτσι μια βαθιά ρατσιστική πολιτική αποκλεισμού και διακρίσεων.

Όπως φάνηκε και από την εμπειρία της γειτονιάς του Ιλίου, οι κατατρεγμένοι και οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου έχουν τελικά μόνο ο ένας τον άλλο. Απέναντι στην υποτίμηση των ζώων μας, το ρατσιστικό καθεστώς αποκλεισμού και διακρίσεων, την καταστρατήγηση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, απαντάμε με αλληλεγγύη κοινή οργάνωση των εργαζομένων, ντόπιων και προσφύγων, σε γειτονιές και χώρους δουλειάς.

Ως Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Ιουλίου στις 19.30 στην κεντρική πλατεία του Ιλίου (πλατεία Ελευθερίας) ενάντια στις εξώσεις και την αστυνομοκρατία.

πηγή : http://rocinante.gr/enantia-stis-exosis-ke-ti…


1 2 3 4

Για την έξωση οικογένειας προσφύγων από διαμέρισμα στο Ίλιον

Την Δευτέρα 12/07 πραγματοποιήθηκε έπειτα από απόφαση της ΜΚΟ "ΝΟΣΤΟΣ" έξωση οικογένειας προσφύγων από το διαμέρισμα που διέμεναν στον Ίλιον. Η έξωση της οικογένειας έγινε δια της βίας και με εκβιασμούς προς την μητέρα για το μωρό της, η οποία αρνούνταν να φύγει από το σπίτι. Στην εκκένωση συνέδραμαν και αστυνομικές ομάδες του Α.Τ Ιλίου, οι οποίες έσυραν την οικογένεια με το μωρό στο τμήμα. Στην συνέχεια, οι μπάτσοι προσήγαγαν και 2 άτομα από τους αλληλέγγυους που συγκεντρώθηκαν στο τοπικό Α.Τ. Η συγκεκριμένη κίνηση από την "ΝΟΣΤΟΣ", να πετάξει στον δρόμο την οικογένεια με την συνδρομή των μπάτσων, καταδεικνύει τον ρόλο της ΜΚΟ για την αντιμετώπιση των προσφύγων και των μεταναστών τους οποίους η ίδια διατείνεται πως "βοηθάει" και αντανακλά το γενικότερο κάδρο λειτουργίας των ΜΚΟ καταρρίπτοντας το "ανθρωπιστικό προφίλ" που θέλουν να προβάλλουν.

Η ανακοίνωση, μάλιστα, των καραγκιόζηδων της διοίκησης της ΝΟΣΤΟΣ πως "αναγκάστηκαν με βαριά καρδιά και έπειτα από μεγάλες προσπάθειες" να κάνουν την έξωση στην οικογένεια αποδεικνύει τον βρώμικο και υποκριτικό προφίλ που θέλει να πουλήσει η ΜΚΟ. Ο ρόλος της "ΝΟΣΤΟΣ" και λοιπών ΜΚΟ που ξεπήδησαν σαν τα μανιτάρια την περίοδο της αύξησης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα είναι γνωστός και δεν είναι άλλος από το να ακολουθούν και να συνδράμουν αποφασιστικά στην κρατική πολιτική που θέλει του πρόσφυγες και τους μετανάστες "αόρατους", είτε κλεισμένους σε κέντρα κράτησης είτε στον αστικό ιστό σε μόνιμο καθεστώς υποτίμησης και εκμετάλλευσης της φτηνής εργασιακής τους δύναμης, όταν και εάν αυτή είναι παραγωγικά χρήσιμη και αναγκαία για τα αφεντικά.

Οι ΜΚΟ που κατά τα προηγούμενα χρόνια απορρόφησαν ένα μεγάλο μέρος των κονδυλίων από την Ε.Ε για την "διαχείριση του μεταναστευτικού" είναι συνεργοί στον εγκλεισμό και στην εγκληματική κρατική διαχείριση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα κέντρα κράτησης, τα σύγχρονα κολαστήρια της αστικής δημοκρατίας. Είναι οι ίδιοι που δεν θα διστάσουν να εφαρμόσουν κατ' εντολή κατασταλτικά μέτρα προς τους πρόσφυγες όταν τα κονδύλια θα σταματήσουν να ρέουν, όπως μαρτυρούν και οι βίαιες εξώσεις σαν αυτή στο Ίλιον. Αυτός είναι ο "ανθρωπισμός" που υπηρετούν, αυτή είναι η κρατική 'φιλανθρωπία" είτε έχει αριστερό είτε δεξιό προσωπείο.

Η διοίκηση της ΝΟΣΤΟΣ και ο πρόεδρος της Λεσγίδης, έχουν φροντίσει να κάνουν γνωστό τον "ανθρωπισμό" τους και στους εργαζομένους της ΜΚΟ οι οποίοι έχουν επανειλημμένα καταγγείλει τόσο τις καθυστερήσεις πληρωμών, τις συνθήκες εργασιακής ανασφάλειας που βιώνουν με τρίμηνες συμβάσεις εργασίας που συχνά αναστέλλονται, τις ξαφνικές απολύσεις όσο και τα ελλιπή μέσα που τους δίνονται για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους πρόσφυγες-μετανάστες και τις κακές συνθήκες που αντιμετωπίζουν αυτοί στους ξενώνες και τα διαμερίσματα που διαμένουν τα οποία έχουν βασικές ελλείψεις.

Χαρακτηριστική και γνώριμη είναι και η συνεργασία ΜΚΟ και αστυνομικών δυνάμεων για την βίαιη έξωση της οικογένειας. Η κατασταλτική κρατική πολιτική για τον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό, ανθρώπων κατατρεγμένων που φεύγουν από την δίνη των πολέμων που δημιουργούν οι κρατικές και καπιταλιστικές συγκρούσεις, και χρίζονται εδώ ως "δημόσια απειλή", έχεις πολλούς οδυνηρούς σταθμούς: τον στρατό στα σύνορα του Έβρου, τις βουλιαγμένες βάρκες στο Αιγαίο, το στοίβαγμα στα κέντρα κράτησης, την βία και τις δολοφονίες σε Α.Τ από τους ένστολους ψευτόμαγκες του κράτους. Παράδοση σ' αυτές τις πρακτικές, με ξυλοδαρμούς μεταναστών που έχουν οδηγήσει σε αυτοκτονίες, όπως στην περίπτωση του Λεωνίδα Καλτσά το 2007 έχει και το Α.Τ του Ιλίου. Τότε, έλαβαν την απάντηση που τους άξιζε, με πολιορκία του Α.Τ. και με την συμβολή της γειτονιάς που πετροβολούσε και πετούσε απ' τα μπαλκόνια γλάστρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα ένστολα καθίκια έχουν βαμμένα τα χέρια τους με πολύ αίμα και σε κάθε επιθετική κίνηση απέναντι στα ταξικά μας αδέλφια, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες θα μας βρίσκουν απέναντι τους. Σ' αυτόν τον αγώνα, πιστεύουμε πως πρέπει όλοι να λάβουμε θέσεις μάχης στο πλάι των πιο υποτιμημένων ανθρώπων της τάξης μας, κατανοώντας πως ο πραγματικός κίνδυνος και ο κοινός μας εχθρός είναι οι λακέδες και του κράτους και του κεφαλαίου που σπέρνουν τον πόνο και την φτώχεια.

Με τους/τις μεταναστες/ριες είμαστε μαζί επαναπροώθηση σε μπάτσους και ναζί

Κανένας/καμία μόνος/μόνη στα χέρια του κράτους

Στηρίζουμε σήμερα την πορεία που καλέστηκε στην κεντρική πλατεία Ιλίου στις 7:30

Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων-Καματερού

πηγή : https://protaanka.espivblogs.net/2021/07/15/g…