Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 στις 20.00

Συγκέντρωση με αφορμή την κακοποίηση της 18χρονης στην Ηλιούπολη

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ 18ΧΡΟΝΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΒΙΑΖΕΙ, ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ, ΚΑΚΟΠΟΙΕΙ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/7 8:00 μ.μ. στην πύλη Παυσιλύπου

Το Σάββατο 10 του Ιούλη, 18χρονη κοπέλα καταφέρνει να αποδράσει από σπίτι στην Ηλιούπολη, στο οποίο την κρατούσε έγκλειστη, την βίαζε, την βασάνιζε και την εξέδιδε συστηματικά αστυνομικός. Έπειτα από τη συνδρομή εργαζόμενης σερβιτόρας, η οποία έσπευσε να την βοηθήσει, καλείται η αστυνομία. Εκεί, ξεκινάει ένας νέος γύρος βασανιστηρίων για την κοπέλα, καθώς, αντί να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο και να της παρασχεθεί βοήθεια αντίστοιχη της κατάστασής της, καταλήγει να περνά ατελείωτες ώρες στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, σε νέες συνθήκες αιχμαλωσίας από τους συναδέλφους του βασανιστή της, οι οποίοι την ανακρίνουν και την κρατούν, χωρίς να έχει πρόσβαση σε δικηγόρους, σαν να είναι η ίδια ο θύτης. Τελικά, ακόμη και όταν μετά από πάρα πολλές ώρες η κοπέλα οδηγείται στο νοσοκομείο, η απάνθρωπη στάση της αστυνομίας συνεχίζεται, καθώς, παρά τις αντιρρήσεις των γιατρών, οι αστυνομικοί παραμένουν ακόμη και στον χώρο εξέτασης.

Πλήθος εξοργισμένου κόσμου τόσο από την υπόθεση όσο και από τη στάση της αστυνομίας, άσκησε ευρεία κοινωνική πίεση δίνοντας δημόσια έκταση στο γεγονός, η οποία πολλές ώρες αργότερα οδήγησε στη σύλληψη του αστυνομικού αλλά και του πατέρα της, που την βίαζε και την κακοποιούσε από την ηλικία των 11. Άμεσα, δεκάδες αλληλέγγυων κινητοποιηθήκαν τόσο με την παρουσία τους έξω από το αστυνομικό τμήμα Ηλιούπολης όσο και με τη δημοσιοποίηση του γεγονότος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κόντρα στην επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης τόσο από την αστυνομία και τα ΜΜΕ όσο και από τον υπουργό «προστασίας του πολίτη» Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος αρκέστηκε σε δηλώσεις περί ενδοοικογενειακής βίας, τη στιγμή που αποκαλύπτεται μία ακόμη υπόθεση κυκλωμάτων καταναγκαστική πορνείας - trafficking, στα οποία η αστυνομία πρωτοστατεί.

Καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί η στάση της αστυνομίας και σε αυτήν την υπόθεση. Πολλά και καθημερινά είναι τα παραδείγματα έμφυλης βίας, τα οποία η αστυνομία είτε υλοποιεί η ίδια είτε συνεπικουρεί σε αυτά, μέσω της εξουσίας που της δίνεται από το σάπιο σύστημα του κόσμου της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού, το οποίο και υπηρετεί πιστά. Η στάση των αρχών στη δολοφονία της Καρολάιν και η συντονισμένη επιχείρηση συγκάλυψης του πιλότου δολοφόνου της, ο βιασμός και η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο συνοδευόμενη από ένα ολόκληρο κύκλωμα βιαστών με κομμάτι του την ΕΛ.ΑΣ., ο βιασμός καθαρίστριας στα Πετράλωνα με την ολιγωρία της ΕΛ.ΑΣ. ως πλέον χαρακτηριστική, οι πρόσφατες δολοφονίες γυναικών από τους ένστολους συζύγους τους, η συγκάλυψη της υπόθεσης Λιγνάδη, που έδειξε τον κυνισμό, τη διαπλοκή και την επιλεκτική αδράνεια των διωκτικών αρχών, η εξαφάνιση και τελικά ο θάνατος της τρανς Δήμητρας από τη Λέσβο, η υπόθεση κυκλώματος trafficking πίσω από την αλυσίδα «Χωριάτικο» στην Αθήνα, που περιλάμβανε ανάμεσα στους κατηγορούμενους και αστυνομικό, η στάση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ κατά την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, οι δεκάδες καταγγελίες βιασμών μεταναστριών μέσα στα κρατητήρια και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που βρίσκονται στοιβαγμένες, η βία, τα βασανιστήρια και οι σεξιστικές επιθέσεις της αστυνομίας απέναντι στις αγωνιζόμενες γυναίκες που ορθώνουν ανάστημα και αντιστέκονται παλεύοντας για ένα καλύτερο αύριο, είναι μόνο κάποια παραδείγματα. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι κρατικοί θεσμοί, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, τα ΜΜΕ και η ΕΛ.ΑΣ. στήνουν καμπάνιες ενάντια στη βία κατά των γυναικών, νίπτοντας τας χείρας τους για όσα οι ίδιοι συντηρούν, προκαλούν και αναπαράγουν.

Να μην τους το επιτρέψουμε! Να μην ανεχτούμε την έμφυλη βία και την κρατική συγκάλυψη! Απέναντι στην καταπίεση και τη βαρβαρότητα της πατριαρχίας και του καπιταλιστικού κόσμου, ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις, σεξιστικές, βίαιες και προσβλητικές συμπεριφορές, να παλέψουμε όλες και όλοι μαζί για τη μέρα της πραγματικής χειραφέτησης των ανθρώπων, τη μέρα που θα απαλλαγούμε από τον κόσμο που γεννά τη βία, τον θάνατο, την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Για τον κόσμο της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της ζωής!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ &
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΕΦΕΙ

ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΜΙΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,

ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!

-Δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα Καρδίτσας - Για υγεία, ζωή και ελευθερία-

πηγή : https://www.facebook.com/permalink.php?story_…