Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 στις 19.00

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στους δύο απαχθέντες από την Αντιτρομοκρατική

Τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου, η Αντιτρομοκρατική, σε συνεργασία με την Scotland Yard, επιδόθηκε σε ένα θεαματικό όργιο εισβολών και απαγωγών γεμάτο παρατυπίες, σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας το σύνολο του δυναμικού της για τον αποκλεισμό των περιοχών, εισέβαλε σε τουλάχιστον 4 σπίτια και απήγαγε τουλάχιστον 6 άτομα στον 12ο της ΓΑΔΑ, ανάμεσα τους και συντρόφισσα ατόμου, η οποία δεν ήταν τυπικά προσαχθείσα. Τα όργανα της Αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν σπάζοντας παράθυρα, δίχως να επιδείξουν εντάλματα και ταυτότητες, δεν επέτρεψαν επικοινωνία με δικηγόρους, στους οποίους μάλιστα ψεύδονταν πως δεν υπήρχαν προσαχθέντες. Αρνούνταν να ενημερώσουν τους απαχθέντες για τον λόγο της πολύωρης και παράνομης, εφόσον δεν υπήρχαν κατηγορίες, κράτησής τους, ενώ επιχείρησαν ανεπιτυχώς να κατασκευάσουν μια συνθήκη πίεσης και ψυχολογικής βίας. Ενδεικτικά, σε μία περίπτωση σύντροφος κρατήθηκε για σχεδόν 14 ώρες σε καθεστώς απομόνωσης και άγνοιας, ενώ επιχειρούσαν να του επιβάλλουν να σταθεί όρθιος, κοιτώντας τον λευκό τοίχο του ανακριτικού γραφείου. Έπειτα από όλη αυτή την θεαματική επιχείρηση, μην έχοντας ανακαλύψει οτιδήποτε και αφού οι "άτυπες" προανακριτικές διαδικασίες δεν απέδωσαν καρπούς, το φιάσκο της Αντιτρομοκρατικής δεν μπορούσε να συνεχιστεί και όλοι οι απαχθέντες άρχισαν να αφήνονται ελεύθεροι σταδιακά, πλην ενός ατόμου που στην κατοχή του βρέθηκε μία κροτίδα.

Η εν λόγω επιχείρηση προέκυψε σε συνεργασία με την Scotland Yard έπειτα από την σύλληψη 2 ατόμων ελληνικής καταγωγής στην Σκωτία, κατηγορούμενων για αποτυχημένη βομβιστική επίθεση στο κάστρο του Εδιμβούργου. Παράλληλα, διερευνάται η σύνδεση τους με την οικοφασιστική πλέον οργάνωση ITS στην Λατινική Αμερική και την πρόσφατη παραφυάδα της στον ελληνικό χώρο. Συγκεκριμένα, ο πυρήνας του ITS "Εικονοκλαστική Σέχτα" στην Ελλάδα έχει αναλάβει την ευθύνη για παγιδευμένο μηχανισμό με καρφιά σε εκκλησία, ως τυφλό χτύπημα κατά πιστών που εν τέλει τραυμάτισε έναν μπάτσο και τον νεωκόρο που τον ανακάλυψε. Το ITS εμφανίστηκε αρχικά στην Λατινική Αμερική ως αναρχοατομικιστικό δίκτυο με κριτική στο τεχνοβιομηχανικό σύμπλεγμα. Ωστόσο, σύντομα υιοθέτησε οικοφασιστικές, έμπρακτα μισανθρωπικές και αντιαναρχικές θέσεις και πρακτικές που συμπεριλάμβαναν τυφλά χτυπήματα, δολοφονίες, έως και επιθέσεις σε αναρχικά άτομα και χώρους που εξέφραζαν κριτική απέναντι τους. Ως αναρχικοί/ες στεκόμαστε αξιακά αντίθετοι/ες και εχθρικοί/ες σε οικοφασιστικές θέσεις, άκριτες δολοφονίες και αντιαναρχικές εκδικητικές πρακτικές και νοοτροπίες.

Παρ' ότι η επιχείρηση στέφθηκε με αποτυχία, η Αντιτρομοκρατική, μέσω των μιντιακών φερέφωνων της, την παρουσίασε ως επιτυχή εξάρθρωση του πυρήνα του ITS, στοχοποιώντας τους 2 αναρχικούς συντρόφους που βρέθηκαν σε σπίτι στα Εξάρχεια μαζί με την φιλοξενούμενη συντρόφισσα του ενός, η οποία πολιτικά ανήκει στην αριστερή οργάνωση ΝΑΡ. Τα μίντια επίσης, παρουσίασαν ψευδώς τον έναν ως τον συλληφθέντα για την κροτίδα, αποκρύπτοντας τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ενώ ακόμη και τα ηλικιακά στοιχεία ήταν ψευδή. Πλέον είναι ξεκάθαρο πως στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια να παρουσιάσουν ταχύτατα έργο στο εξωτερικό και δίχως να έχουν κάποιο στοιχείο ή εύρημα από το σπίτι, πλην των ηλεκτρονικών συσκευών που ακόμη σκαλίζουν, αξιοποίησαν τη συνήθη πρακτική της στοχοποίησης κοινωνικών σχέσεων. Επικεντρώθηκαν στη φιλική σχέση του ενός απαχθέντα με συγγενικό πρόσωπο ενός από τους συλληφθέντες στην Σκωτία, ενώ παράλληλα προσπάθησαν να του κατασκευάσουν ένα ταιριαστό ψυχολογικό και πολιτικό προφίλ κατά την διάρκεια των ανακρίσεων, δίχως κανένα αποτέλεσμα. Η εν λόγω στοχοποίηση, καθώς αφορά διεθνή τρομοκρατία και είναι υπόθεση της Ιντερπολ και άλλων μυστικών υπηρεσιών, είναι βαρύτατη και μη αμελητέα παρά την έλλειψη κατηγοριών και στοιχείων. Είναι μια στοχοποίηση ικανή να βαραίνει τους συντρόφους με ένα βάρος που δεν αποδέχονται και εκτός των συνόρων της Ελλάδος, αλλά και να απλώσει έναν ιστό σπέκουλας και μεθοδεύσεων πάνω σε άλλους συντρόφους που μπορεί να εμπλακούν με την ίδια πρακτική.

Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι πρακτικές καθώς όταν οι μπάτσοι δεν βρίσκουν στοιχεία τα κατασκευάζουν, σε αγαστή πάντα συνεργασία με τα δημοσιογραφικά τσιράκια τους. Το εργοστάσιο παραγωγής σκευωριών και μεθοδεύσεων της Αντιτρομοκρατικής έχει πλούσιο έργο να επιδείξει μέσα από την εργαλειοποίηση προσωπικών και συγγενικών σχέσεων, την κατασκευή profile "επικίνδυνων πολιτών", "επιρρεπών στη βία και την τρομοκρατία ατόμων", ώστε να τυλίξουν ανθρώπινες ζωές σε μια κόλλα χαρτί. Δεν ξεχνάμε την εργαλειοποίηση των συγγενικών και φιλικών σχέσεων, όπως με την απαγωγή και προφυλάκιση της Ε. Στατήρη και της Α. Τσάκαλου στην υπόθεση της Σ.Π.Φ., την φυλάκιση της Ηριάννας, της Δ. Βαλαβάνη και άλλων τόσων υποθέσεων. Δεν ξεχνάμε την κατασκευή στοιχείων μέσω γενετικού υλικού όπως στην υπόθεση του Τ. Θεοφίλου ή την ενοχοποίηση με ψευδή στοιχεία, όπως το κατέβασμα ανάληψης ευθύνης από το διαδίκτυο που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπη, στην περίπτωση του Π. Γεωργιάδη. Δεν ξεχνάμε τις σωρηδόν συλλήψεις για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση με ανερμάτιστα στοιχεία, όπως συνέβαινε στο παρελθόν για την Σ.Π.Φ. και πλέον συμβαίνει ακόμη και με κατασκευασμένες οργανώσεις, όπως η περιβόητη "Σύντροφοι-ισσες", της οποίας η υπόθεση ακόμη εξελίσσεται και τις βαρύτατες καταδίκες χωρίς κανένα στοιχείο, όπως του Β. Σταθόπουλου. Δεν ξεχνάμε τις τόσες άλλες υποθέσεις που πέρασαν και κατέρρευσαν, βρίσκονται σε εξέλιξη, κατασκευάζονται αυτή την στιγμή ή μέλλεται να κατασκευαστούν στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Δεν μας εκπλήσσει, ακόμη, η βία που οι αστυνομικές αρχές εξαπολύουν με κάθε τρόπο και μέσο και σε κάθε ευκαιρία απέναντι στα σώματα και την αξιοπρέπεια μας. Δεν ξεχνάμε τις πρόσφατες εκδικητικές σωματικές κακοποιήσεις μετά την εξεγερτική νύχτα της Νεας Σμύρνης και τις πολυάριθμες περιπτώσεις βίας σε σώματα μεταναστ(ρι)ών στα κέντρα κράτησης. Δεν ξεχνάμε το μέγεθος της σωματικής κακοποίησης και ψυχοσυναισθηματικής καταρράκωσης του Β. Μάγγου, που δολοφονήθηκε από τα ένστολα σκουπίδια. Δεν ξεχνάμε την περίπτωση της Έφης και όλων των θηλυκοτήτων που υποτιμούνται, παραβιάζονται και εξευτελίζονται στα κρατητήρια της αστυνομίας. Δεν ξεχνάμε τις τόσες περιπτώσεις αισθητηριακής απομόνωσης, άρνησης επικοινωνίας, κοροϊδιών, εξευτελισμών και βίας απέναντι σε όλα τα σώματα που η εξουσία και τα υποπόδια της αξιολογούν ως υποδεέστερα, ανάξια και εύκολους δέκτες του εξουσιαστικού σαδισμού τους.

Ανέκαθεν το κράτος προσπαθεί να ισοπεδώσει αγωνιστικές κινήσεις, πολιτικούς χώρους και συντροφικές σχέσεις. Στην παρούσα συγκυρία, οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους επεκτείνονται, καθιστώντας κομβική την ανάγκη μαχητικής ανταπάντησης, ξεπεράσματος του φόβου και περάσματος στη δράση. Η αλληλεγγύη αποτελεί μια κοινωνική και ιστορική παρακαταθήκη των αγωνιστικών συμπράξεων που πρέπει να επανέλθει και να ισχυροποιηθεί. Να δημιουργήσει ένα πέπλο αυτοπροστασίας, φροντίδας και παράλληλα να καταστεί αιχμηρό εργαλείο και όπλο στην αγωνιστική φαρέτρα του α/α χώρου και των ευρύτερων κινημάτων. Ενάντια στην ολοένα εντεινόμενη επίθεση του κράτους, να υψώσουμε την αλληλεγγύη ως ανάχωμα και να σταθούμε πλάι σε κάθε υποκείμενο που στοχοποιείται, βασανίζεται, διώκεται και φυλακίζεται από τους μηχανισμούς εξουσίας.

Κείμενα των δύο απαχθέντων:

Επόμενη συνέλευση 19/07 στις 19:00, θεατράκι λόφου Στρέφη

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στους δύο

απαχθέντες από την Αντιτρομοκρατική.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1613585/