Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 στις 12.00

Αλληλεγγύη στην Μαριλένα! Κάλεσμα στήριξης

Τον Νοέμβρη του 2020 η Μαριλένα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού στο σπίτι της, από οικείο της πρόσωπο που διέμενε στην ίδια πολυκατοικία. Ο άνδρας αυτός είχε επιχειρήσει ουκ ολίγες φορές να την διώξει από το σπίτι της με τραμπουκισμούς και εκφοβισμό για τη ζωή της. Μετά τον ξυλοδαρμό της η Μαριλένα προέβη σε μήνυση και λήψη προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων, με αυτόν να ισχυρίζεται πως εκείνη του επιτέθηκε και ότι η ίδια προκάλεσε τα χτυπήματα στο πρόσωπο της.

Στις αρχές του μήνα το κακοποιητικό αυτό άτομο παραβίασε τα ασφαλιστικά μέτρα, απειλόντας με καραμπίνα την ίδια και κοντινό της πρόσωπο. Πιστή στις πρακτικές της η αστυνομία, και παρά το βίαιο ιστορικό του κακοποιητή, τις απειλές με καραμπίνα, την παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων και την κατάσχεση όπλων από το σπίτι του, μαζί με αυτόν συνέλαβε και τους δύο αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, αλλά και την ίδια την Μαριλένα, η οποία αναγκάστηκε να περάσει ολόκληρη τη νύχτα στο κρατητήριο, καθώς αυτός κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για ψευδή καταμήνυση και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Είναι απαράδεκτο το γεγονός πως η ελληνική δικαιοσύνη αντί να προστατεύει τα θύματα σεξιστικής βίας και κακοποιητικών συμπεριφορών, συνεχίζει να τα απανατραυματίζει, αναγκάζοντάς τα να υπομείνουν διαδικασίες όπως οι πολύωρες ανακρίσεις με κακοποιητικό λόγο, η συχνή ενοχοποίηση τους και η κράτησή τους σε κελιά, όπως στην περίπτωση της Μαριλένας. Υπάρχει άμεση ανάγκη για αλλαγή της διαδικασίας καταγγελιών σεξιστικής βίας και κακοποίησης, με ταυτόχρονη στήριξη από δημόσιες δωρεάν κοινωνικές δομές για τα θύματα, αποσυνδεδεμένες από την αστυνομία και τις πρακτικές που τα επανατραυματίζουν.

Ως ομάδα γυναικών Ροσινάντε καλούμε στα δικαστήρια στην Ευελπίδων την Τετάρτη 21/7 στις 12 μ.μ., μαζί με άλλες φεμινιστικές ομάδες και συλλογικότητες σε στήριξη αλληλεγγύης στη συνέχεια του δικαστικού αγώνα της Μαριλένας για την ασφάλειά της και τη δικαίωση ενάντια στην βία που υπέστη. Είναι μεγάλη ανάγκη να παρευρίσκονται όσα το δυνατόν περισσότερα αλληλέγγυα άτομα, καθώς ο θύτης έχει σταθερό παρελθόν εκφοβισμού της Μαριλένας.

πηγή : http://rocinante.gr/allilengii-stin-marilena-…