Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 στις 20.00

Μικροφωνική για έξωση από ΜΚΟ [+engarab]

Μικροφωνική πλατεία Βικτωρίας, σήμερα, Παρασκευή 23/7 στις 20:00 - victoria solidarity

ΕΛ

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αστυνομία του υπουργείου μετανάστευσης, τα χέρια που διεκπεραιώνουν την ακροδεξιά πολιτική του.

Εμένα την ίδια με απειλούν, με πιέζουν, με ακολουθούν, ελέγχουν, πατρονάρουν,και μου λένε ψέματα συνεχώς τα στελέχη της ΜΚΟ Praxis. Έχουν έρθει μέσα στο σπίτι μου και ανέκριναν το παιδί μου, λένε ότι θα κόψουν το ρεύμα και το νερό, μας πετάνε στο δρόμο. Μου κάνουν έξωση με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η ΜΚΟ «Πράξις», που δραστηριοποιείται για σχεδόν 17 χρόνια (ιδρ. 2004) έχει το 17% των διαμερισμάτων του προγράμματος στέγης ΕΣΤΙΑ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η ΕΣΤΙΑ είναι ένα πρόγραμμα στέγασης για αιτούσες και αιτούντες άσυλο, το οποίο αρχικά χρηματοδοτούνταν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, έπειτα μετονομάστηκε σε ΕΣΤΙΑ 2 και πέρασε στα χέρια του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Η Πράξις τρέχει κι ένα απροσδιόριστο πρόγραμμα για χρήστες ουσιών στην Αθήνα.

Παρ' όλα αυτά, η Πράξις είναι μία επιχείρηση κάτω από το προσωπείο του ανθρωπισμού. Ο πυρήνας της δραστηριότητάς της είναι η εκμετάλλευση των, όπως οι ίδιοι ονομάζουν, «ευάλωτων ομάδων»: μετανάστ(ρι)ες και χρήστ(ρι)ες ουσιών.

Η Πράξις είναι μία από τις οργανώσεις που αρνήθηκαν να συνεχίσουν στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ , καθώς ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν να συνεργαστούν με το κράτος. Γι' αυτό κάνουν εξώσεις από τα διαμερίσματα. Στην πολιτική της Πράξις περιλαμβάνονται παρενοχλήσεις, εισβολές στα σπίτια μας, κανονιστική διαχείριση των ζωών μας με δικούς τους κανόνες, απειλές για δικαστήρια και αστυνομία και διακοπή του νερού και της ηλεκτροδότησης. Αυτά είναι τα εργαλεία τους για να υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το πρώτο βήμα της δύναμής τους είναι να πάρουν από εμάς την ελευθερία των δικαιωμάτων και των επιλογών μας. Έχουν έλεγχο πάνω μας και μας στερούν τη βασική ελευθερία να παίρνουμε αποφάσεις για τις δικές μας ζωές. Η Πράξις έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί τους/ τις μετανάστ(ρι)ες και να ασκεί πιέσεις για να ακολουθούμε τους κανόνες τους, έτσι ώστε να επωφελείται η ΜΚΟ. Εισβάλουν στα σπίτια μας όποτε θέλουν, κι όχι σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σε περιπτώσεις φωτιάς ή άλλου κινδύνου, αλλά με σκοπό να ασκήσουν πίεση, μας καταπιέζουν και διαλύουν την αξιοπρέπειά μας. Αυτές οι πρακτικές δεν είναι άγνωστες σ' εμάς, αφού η αξιοπρέπειά μας έχει ήδη κλονιστεί από τις ρατσιστικές διακρίσεις των υπηρεσιών ασύλου και αστυνομίας. Κρατούν τα κλειδιά των σπιτιών μας και τα χρησιμοποιούν για να κάνουν εξώσεις. Η Πράξις έχει επαναλάβει εκατοντάδες φορές ότι έχει το δικαίωμα να εισβάλει στα σπίτια μας και να μας πετάξει στο δρόμο, επειδή τους υποστηρίζουν οι νόμοι των εξώσεων.

Είναι σαφές στο καθένα: ΟΙ ΕΞΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ και παλεύουμε ενάντια στη βία, ενωμένα ενάντια σε αφεντικά και αρχές. Χιλιάδες μετανάστ(ρι)ες έχουν αντισταθεί σε εξώσεις. Η Πράξις δεν είναι η μόνη ανθρωπιστική επιχείρηση που εφαρμόζει τον βίαιο νόμο των εξώσεων. ΝΟΣΤΟΣ, GOODWILL CARAVAN και ΑΡΣΙΣ έχουν όλες χρησιμοποιήσει αστυνομική καταστολή για να επιβάλλουν αστεγία, βάζουν τις μεταναστευτικές ζωές σε κίνδυνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID_19 και σπάνε την αντίσταση των καταπιεσμένων. Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown η ΑΡΣΙΣ με την αστυνομία έκαναν έξωση σε έναν άνδρα από το Αφγανιστάν. Στις 12 Ιουλίου στο Ίλιον η ΝΟΣΤΟΣ προκάλεσε τη σύλληψη μίας οικογένειας με ένα μωρό ενός χρονού. Τα περασμένα Χριστούγεννα η GOODWILL CARAVAN κάλεσε την αστυνομία για να πιέσει την έξωση μίας μητέρας με 4 παιδιά. Μία εβδομάδα αργότερα σε συνεργασία με τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ και ένα κρατικό ξενώνα, η GOODWILL CARAVAN έκαναν έξωση σε μία άλλη μητέρα, η οποία εξ' αιτίας της βίας και της αστυνομικής εμπλοκής κατέληξε σε υποχρεωτική νοσηλεία για λόγους πειθάρχησης. Αυτές είναι μόνο μερικές περιπτώσεις που έφτασαν στην αντίληψή μας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που οι ανθρωπιστικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται την παρούσα πολιτική κατάσταση, για να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται αδύναμοι και μόνοι, με μοναδικό σκοπό να τους εκμεταλλεύονται για το κέρδος. Η Πράξις καθρεφτίζει την καθημερινή αστυνομική καταστολή, την ρατσιστική δικαστική αρχή και το εκδικητικό υπουργείο μετανάστευσης με τις πρακτικές των απειλών και των παρενοχλήσεων. Ήδη το κολαστήριο της ελληνικής υπηρεσίας ασύλου είναι εξουθενωτικό, αλλά υποστηρίζει τους/ τις μετανάστ(ρι)ες (όπως λένε οι ίδιοι στα προφίλ τους). ΜΚΟ όπως η Πραξις ισχυρίζονται ότι οι εξώσεις υποστηρίζονται από τους νόμους της Νέας Δημοκρατίας. Η ίδια κυβέρνηση δολοφονεί στα σύνορα, κάνει συστηματικά επαναπροωθήσεις και απελάσεις, φυλακίζει αυθαίρετα ανθρώπους και αναγνωρίζει την Τουρκία ως ασφαλή χώρα με σκοπό να εντείνει τις επαναπροωθήσεις και αρνείται το άσυλο. Αυτές οι πρακτικές των παρενοχλήσεων, των απειλών, των δικαστηρίων και της αστυνομικής καταστολής είναι ευθεία σύγκρουση με το άρθρο 4 των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Προστασία της ζωής από τη σκλαβιά.

Είμαι μόνη μητέρα 2 παιδιών σε διαμέρισμα της Πράξις. Στην περίπτωσή μου, όπως και σε άλλες αντιστάσεις σε εξώσεις, η Πράξις έχει επιλέξει όλες αυτές τις απειλές. Έχουν χρησιμοποιήσει ανελλιπώς το κλειδί τους για να εισβάλουν στο σπίτι μου, παρ' όλο που τους έχουμε πει ξεκάθαρα ότι δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στο σπίτι μας χωρίς προηγούμενη συνεννόηση.

Στις 8 Ιουλίου, ο Αλέξης Μαργαλιάς, με άλλους άνδρες της Πράξις, εισέβαλαν στο σπίτι μου χρησιμοποιώντας τα κλειδιά τους, προτού άλλαξαν κλειδαριά. Πίεσαν την 12χρονη κόρη μου να τους πει προσωπικές πληροφορίες για μένα συμπεριλαμβανομένης και της εργασιακής μου κατάστασης, ενώ δεν έχουν κάνει τίποτα για μένα, καθώς η χρηματική μου βοήθεια μπλοκαρίστηκε 2 χρόνια πριν. Με πίεσαν να απομακρυνθώ από το σπίτι μου σε λιγότερο από 24 ώρες σε ένα προσωρινό κατάλυμα της Πράξις για 3 εβδομάδες σε μία προσπάθεια να με σταματήσουν να αντιστέκομαι στην έξωση. Φυσικά δεν δόθηκαν καθόλου λεπτομέρειες για αυτό το κατάλυμα και μετά προτάθηκε ένα αποτυχημένο, ασαφές πρόγραμμα ένταξης της Πράξις για 20 μόνες μητέρες, ξανά χωρίς διευκρινίσεις. Μου προσφέρθηκε ακόμα και η επιλογή να δουλέψω για την Πράξις για κάποιους μήνες, ίσως ακόμα και στις εξώσεις, αφού ήταν για τόσο λίγο χρονικό διάστημα! Σε όλες αυτές οι επιλογές θα έπρεπε να δεχτώ να φύγω από το σπίτι μου ακόμα και χωρίς να υπογράψω τίποτα και να παραλάβω έντυπο συμβόλαιο. Αυτές είναι συνηθισμένες ψεύτικες υποσχέσεις για να μας διώξουν, και δεν έχουν καμία διάθεση να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες, να κάνουν συμβόλαιο ή ακόμα και να συζητήσουν πρόσωπο με πρόσωπο αυτές τις επιλογές. Αντίθετα, μου ζητάνε να εμπιστευτώ την ίδια ΜΚΟ που μου κάνει έξωση.

Ο Αλέξης Μαργαλιάς ισχυρίστηκε ότι οι συνέπεις της αντίστασής μας θα οδηγήσουν στο δικαστήριο, καθώς έχουμε ήδη λάβει το εξώδικο. Για να εντείνει τις πιέσεις έδωσε έμφαση στο ότι θα πρέπει να πληρώσουμε τα δικαστικά έξοδα και το ενοίκιο στον ιδιοκτήτη. Ξέρουμε ότι το δικαστήριο θα αποφανθεί την καταδίκη μας, πράγμα που σημαίνει ότι τα χαρτιά και η πρόσβασή μας στην έκδοση διαβατηρίων πιθανών θα μπλοκαριστεί. Ξέρουμε ότι αυτή είναι μία ακόμα μέθοδος ελέγχου μέσω του φόβου.

Συνεχίζουμε να αντιστεκόμαστε και να ζούμε στο σπίτι μας, ενώ μας πιέζουν και μας απειλούν ότι θα κόψουν το νερό και την ηλεκτροδότηση από το τέλος του Ιουλίου.

Οι οργανώσεις πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την αστυνομική καταπίεση και τις δικαστικές αρχές πάνω από στις ζωές των μεταναστ(ρι)ών.

Οι ΜΚΟ είναι τώρα η αστυνομία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου!

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ!

ENG

The NGO Praksis that has existed for nearly 17 years (est. 2004) was running 17% apartments ofthe ESTIA housing program in Athens and Thessaloniki. ESTIA is an accommodation scheme forpeople claiming asylum and was originally funded by UNHCR before being re-named ESTIA 2 andtaken over by the Ministry of Migration. Praksis also run an undefined project for drug users in Athens.

However, Praksis is a business run under the front of humanitarianism. At it's core is theexploitation of what they call 'vulnerable groups': refugees and drug addicts.

Praksis are one of the organisations which refused to continue in the ESTIA 2 program as theyclaim to not want to collaborate with the state. They are therefore carrying out evictions from theirproperties. Practices of Praksis include harassment, breaking into our homes, controlling our livesthrough rules, threats of court and police, and cutting the water and electricity. These are the toolsthey use to defend human rights.

Their first step of power has been to take away our rights and choices. They have controlled usand removed us from basic decision making about our own lives. Praksis have chosen to usemigrants and force us to follow orders so that the NGO can benefit. They break into our homeswhenever they want, not in cases of emergency such as fire or danger, but in order to putpressure, hold us down and break our dignity. These practices are not new to us as our self worthhas already been taken away from us by the racially discriminating authorities of asylum andpolice. They hold the keys to our homes and use them to evict us. Praksis has repeated hundredsof times that they have the right to break into our homes and throw our lives onto the streetbecause they are supported by the laws of eviction.

Its clear to everyone: EVICTION IS VIOLENCE and we fight against violence, united againstbosses and orders. Thousands of migrants have resisted evictions. Praksis are not the onlyhumanitarian business that enforce the violent eviction law. NOSTOS, GOODWILL CARAVAN andARSIS have all used police repression to impose homelessness, put migrant lives in danger duringthe COVID 19 pandemic and break the resistance of the oppressed. During the first lockdownARSIS used the police to evict a single man from Afghanistan. On 12th July in Ilion NOSTOScaused the arrest of a family including a 1 year old baby. And last Christmas GOODWILLCARAVAN called the police to intervene in the eviction of a single mother of 4. One week later incollaboration with RED CROSS and a State Shelter GOODWILL CARAVAN evicted another singlemother, which due its violent nature and police involvement resulted in an enforcedhospitalisation. These are only some of the cases that came to our notice.

There are many ways in which humanitarian structures take advantage of the current politicalsituation to make people feel weak and alone with the sole goal of being able to exploit them forprofit. Praksis mirrors daily police oppression, the racist justice system and vengeful ministry ofmigration in its practice of threats and harassment. Already the hell hole of the Greek Asylumsystem is exhausting but rather than support migrants (as they profess in their profiles) NGOs likePraksis declare their evictions are justified because of the laws of New Democracy. The samegovernment that murders at the borders, enforces systematic pushbacks, arbitrarily incarceratespeople and declares Turkey as safe to speed up deportations and deny asylum. These practicesof harassment, threats, courts and police are in direct contradiction to article 4 of human rights:Protection from a life of servitude.

I am a single mother of 2 living in Praksis accommodation. In my case, like others resistingeviction, Praksis chose all of these threats. They have been regularly using their key to break intomy home although we have said clearly that they are not allowed to enter the house without priorarrangement.

On 8th July Alexis Margalias, with other men from Praksis, broke into my house using their ownkey, before changing the lock. They pressed my 12 year old daughter for personal informationabout me including my work situation, whilst they have done nothing for me since my cashassistance was blocked 2 years ago.

They pressed me to move from my house in less than 24 hours to a temporary Praksisaccommodation for 3 weeks in an attempt to stop me from resisting eviction. Of course no detailswere given of this place and after this failed vague information of a Praksis integration project for 20 single mothers, again without clarification, was suggested. I was even offered an option ofworking for Praksis for a couple of months, perhaps even in the eviction process as it was soshort term! All of these options I would have to accept on condition of leaving my house andwithout signing anything or receiving a written contract. These are fake promises to push us outbecause they have no will to give further details, make a contract or even discuss in person theseoptions. Instead I am asked to trust the same NGO that is evicting us.

Alexis Margalias declared that the consequences of our resistance will lead to court as we havealready received our out-of-court letter. To add pressure he emphasised that we would have tocover court costs and rent to the owner. We know a court will end in our conviction which willmean our documents and access to passports will be blocked. We know this is another methodof control through fear.

We continue to resist and live in our home while they push and threaten to cut the water andelectricity by the end of July.

NGOs MUST STOP USING POLICE AND COURTS OVER THE HEADS OF MIGRANTS

NGOs ARE NOW THE POLICE OF THE MINISTRY OF MIGRATION

RESISTANCE SHOULD BE EXPECTED!

ARA

براكسيس غير الحكومية ، التي كانت موجودة منذ ما يقرب من 17 عامًا. (تأسست عام 2004 ) كانت تدير 17 % من ngo منظمةهو مخطط لتوفير سكن لطالبين اللجوء وقد تم تمويله في ESTIA . في أثينا وتيسالونيكي ESTIA الشقق في برنامج إسكانوتولي وزارة ESTIA قبل إعادة تسميت البرنامج الى 2 UNHCR الأصل من قبل المفوضية السامية للأمم المتحدة لشؤون اللاجئينبراكسيس أيضًا مشروعًا غير معروف لمدمنين المخدرات. في أثينا. ngo الهجرة إدارته . تدير منظمةومع ذلك ، فإن براكسيس هي منظمة إدارة أعمال تجاريه ، تحت مسمى الإنسانية. في جوهرها هو استغلال ما يسمونه "الفئاتالضعيفة": اللاجئين ومدمني المخدرات.براكسيسلأنها تدعي عدم الرغبة في التعاون مع الدولة. ESTIA هي إحدى المنظمات التي رفضت الاستمرار في برنامج 2البراكسيس المضايقة ، واقتحام منازلنا ، والتحكم في ngo ولذلك فهم يقومون بعمليات إخلاء من ممتلكاتهم. تشمل ممارساتحياتنا من خلال القواعد ، وتهديدات المحكمة والشرطة ، وقطع المياه والكهرباء. هذه هي الأدوات التي يستخدمونها للدفاع عنحقوق الإنسان!كانت خطوتهم الأولى في السلطة هي نزع حقوقنا وخياراتنا. لقد سيطروا علينا وأبعدونا عن اتخاذ القرارات الأساسية المتعلقةالبراكسيس استخدام المهاجرين وإجبارنا على اتباع الأوامر حتى تستفيد المنظمات غير الحكومية من ذلك . ngo بحياتنا. اختارتإنهم يقتحمون بيوتنا متى شاءوا في اي وقت يريدون ، ليس في حالات الطوارئ كالحريق أو الحالات الخطرة ، ولكن من أجلالضغط عليهم وكبحنا وكسر كرامتنا. هذه الممارسات ليست جديدة بالنسبة لنا لأن قيمتنا الذاتية قد سلبت منا بالفعل من قبلسلطات اللجوء والشرطة التي تمارس التمييز العنصري. هم يحملون مفاتيح منازلنا ويستخدمونها لطردنا. كررت براكسيس هذهالممارسات مئات المرات ويقولون أنه من حقهم اقتحام منازلنا وإلقاء بحياتنا في الشارع لأن قوانين الإخلاء تدعمهم.الأمر واضح للجميع: الإخلاء هو عنف ونحن نحارب العنف متحدين ضد الرؤساء والأوامر. قاوم آلاف المهاجرين عمليات الإخلاء.GOODWILL و NOSTOS براكسيس ليست العمل الإنساني الوحيد الذي يفرض قانون الإخلاء العنيف. استخدم كل منوكسر مقاومة COVID القمع البوليسي لفرض التشرد وتعريض حياة المهاجرين للخطر خلال جائحة 19 ARSIS و CARAVANالشرطة لطرد رجل واحد من أفغانستان. في 12 يوليو في إليون نوستوس ARSIS المضطهدين. خلال الإغلاق الأول ، استخدمGOODWILL CARAVAN تسبب في اعتقال عائلة من بينها طفل يبلغ من العمر سنة واحدة. وفي عيد الميلاد الماضي ، اتصلبالشرطة للتدخل في طرد أم عزباء لأربعة أطفال. الاستشفاء القسري. هذه ليست سوى بعض الحالات التي علمنا بهاهناك العديد من الطرق التي تستفيد بها الهياكل الإنسانية من الوضع الحاليبراكسيس قمع ngo لجعل الناس يشعرون بالضعف والوحدة بهدف وحيد هو القدرة على استغلالهم من أجل الربح المادي . تعكسالشرطة اليومي والنظام العنصري ووزارة الهجرة الانتقامية في ممارستها للتهديدات والمضايقات. بالفعل فجوة الجحيم في نظامngo اللجوء اليوناني مرهق ولكن بدلاً من دعم المهاجرين (كما يصرحون في ملفاتهم الشخصية) تعلن المنظمات غير الحكومية مثلبراكسيس أن إخلائهم مبرر بسبب قوانين الديمقراطية الجديدة. نفس الحكومة التي تقتل على الحدود وتفرض عمليات صد منهجيةوتحتجز الأشخاص بشكل تعسفي وتعلن أن تركيا آمنة لتسريع عمليات الترحيل ورفض اللجوء. هذه الممارسات من المضايقةوالتهديد والمحاكم والشرطة تتعارض بشكل مباشر مع المادة 4 من حقوق الإنسان: الحماية من حياة العبودية.أنا أم عزباء لطفلين أعيش في سكن براكسيس. وضع حالتي ، مثل الآخرين الذين يقاومون الإخلاء ، اختارت براكسيس كل هذهالتهديدات. لقد دأبوا على استخدام مفاتيحهم بشكل منتظم لاقتحام منزلي على الرغم من أننا قلنا بوضوح أنه لا يُسمح لهم بدخولالمنزل دون ترتيب مسبق.في الثامن من يوليو ، اقتحم ألكسيس مارغالياس ، مع رجال آخرين من براكسيس ، منزلي باستخدام مفتاحهم الخاص ، قبلتغيير القفل. لقد ضغطوا على ابنتي البالغة من العمر 12 عامًا للحصول على معلومات شخصية عني بما في ذلك حالة عملي ،بينما لم يفعلوا شيئًا من أجلي منذ أن تم حظر مساعدتي النقدية قبل عامين.ضغطوا علي للانتقال من منزلي في أقل من 24 ساعة إلى سكن براكسيس مؤقت لمدة 3 أسابيع في محاولة لمنعني من مقاومةالإخلاء. بالطبع لم يتم إعطاء تفاصيل عن هذا المكان وبعد هذه المعلومات الغامضة الفاشلة لمشروع براكسيس للتكامل ل 20 أمعازبة ، مرة أخرى دون توضيح ، تم اقتراحها. لقد عُرض عليّ خيار العمل لدى براكسيس لمدة شهرين ، وربما حتى في عمليةالإخلاء لأنها كانت قصيرة الأمد! كل هذه الخيارات يجب أن أقبلها بشرط مغادرة منزلي وبدون توقيع أي شيء أو استلام عقدمكتوب. هذه وعود كاذبة لإخراجنا لأنهم ليس لديهم إرادة لتقديم مزيد من التفاصيل أو إبرام عقد أو حتى مناقشة هذه الخياراتشخصيًا. بدلاً من ذلك ، يُطلب مني الوثوق بنفس المنظمة غير الحكومية التي تطردنا.أن عواقب مقاومتنا ستقودنا إلى المحكمة حيث اننا تلقينا بالفعل خطاب خروج من خارج المحكمة. Alexis Margalias أعلنولزيادة الضغط ، شدد على أنه سيتعين علينا تغطية تكاليف المحكمة والإيجار للمالك. نعلم أن المحكمة ستنتهي بإدانتنا مما يعنيحظر وثائقنا ومنع تسليم جوازات السفر. نحن نعلم أن هذه طريقة أخرى للسيطرة من خلال الخوف.ما زلنا نقاوم ونعيش في منزلنا بينما هم يضغطون علينا ويهددون بقطع المياه والكهرباء بحلول نهاية شهر يوليو.يجب على المنظمات التوقف عن استخدام قمع الشرطة والقضايا القضائية فوق رؤوس المهاجرين.هي الآن شرطة وزارة الهجرة! ngo المنظمات غير الحكوميةيجب توقع المقاومة.

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1613697/