Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021 στις 21.00

Souarap live οικονομικής ενίσχυσης των 14 συντρόφων

Από τις 4/9 βρίσκεται σε εξέλιξη μία πρωτοφανής προσπάθεια στοχοποίησης και καταστολής αγωνιζόμενων φοιτητών από το ελληνικό κράτος.

Μέχρι στιγμής 4 φοιτητές έχουν λάβει κλήτευση από την ΕΛ.ΑΣ για υποχρεωτική λήψη DNA. Η πρόφαση που συνοδεύει όλη αυτή την νέα επίθεση είναι ότι σε συγκρούσεις τις πρωινές ώρες στις 7/12/2014 στα Εξάρχεια βρέθηκε αίμα σε μία πεταμένη γάζα κάπου κοντά στο σημείο συμπλοκής και το γενετικό υλικό αυτής ταυτίζεται με αυτό ενός άδειου μπουκαλιού μπύρας στην κατειλημμένη πρυτανεία 6 χρόνια μετά στις 13/11/2020 (ημέρα εκκένωσης της κατάληψης).

Η δίωξη αφορά στο σύνολο 14 φοιτητές, δηλαδή όλοι οι άντρες συλληφθέντες της κατάληψης, καθώς και έναν ακόμη που όπως προφασίζονται οι αρχές, ταυτοποίησαν τα δακτυλικά του. Από τη μεριά των φοιτητών έχει γίνει προσφυγή ώστε να αρθεί η επικείμενη υποχρεωτική λήψη DNA γεγονός που ακόμα εκκρεμεί. Όσο και να θέλουν να ανανεώσουν το φακέλωμα των αγωνιζόμενων, όσο και να θέλουν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν, οι 14 δεν είναι μόνοι τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τον αγώνα τους διοργανώνοντας αυτό το λάιβ οικονομικής ενίσχυσης.

souarap

πηγή : https://www.facebook.com/events/3887064028500…