Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Pride πορεία προς τη Βουλή μετά από δύο χρόνια

Στις 11 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η φετινή διαδήλωση Περηφάνιας στην Αθήνα. Η διαδήλωση αυτή έρχεται ύστερα από περισσότερα από 2 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από το Pride του 2019, το πιο πολιτικό Pride που έχει γίνει ποτέ, με δεκάδες χιλιάδες κόσμο να διεκδικούν δικαιοσύνη για τον Ζακ / τη Zackie Oh, αλλά και να γιορτάζει τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall. Η διαδήλωση του Σαββάτου θα είναι η πρώτη διαδήλωση Pride που θα γίνει στην Αθήνα μέσα στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και έρχεται μέσα σε μια περίοδο που το κίνημα φουντώνει σε όλα τα μέτωπα.

Έρχεται επίσης αμέσως μετά την υπουργοποίηση του φασίστα Θάνου Πλεύρη. Εκτός από υποστηρικτής του ματαιωμένου σεξιστικού "συνεδρίου" για την υπογεννητικότητα και τη γονιμότητα, ο Πλεύρης είναι και ο συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών που ολοκλήρωσαν τη δολοφονία του Ζακ. Μάλιστα, είναι αυτός που κατάφερε να κερδίσει έναν ολόκληρο χρόνο καθυστέρησης της δίκης, εκμεταλλευόμενος την υπουργική απόφαση για τον αριθμό των ατόμων στις δικαστικές αίθουσες λόγω της πανδημίας. Σε λίγο κλείνουν τρία χρόνια από τον άγριο μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του Ζακ και όλοι οι κατηγορούμενοι φονιάδες κυκλοφορούν ελεύθεροι -εν μέρει και χάρη στον νέο υπουργό Υγείας. Η δε ομοφοβία του Πλεύρη είναι γνωστή.

Τα δυο χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας έχουν σημάνει μια σκληρή προσπάθεια πισωγυρίσματος και καταπάτησης των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων: από τις καραντίνες που χτύπησαν πιο σκληρά τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν διακρίσεις μέχρι τον περιορισμό της πρόσβασης στο ΕΣΥ -κι από την αύξηση της καταστολής και των ελέγχων μέχρι τις ιδεολογικές επιθέσεις σε βάρος των γυναικών και των ΛΟΑΤΚΙ+.

Ισλαμοφοβία

Ταυτόχρονα η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να καλλιεργήσει την ισλαμοφοβία εργαλειοποιώντας τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η δήλωση του Μπογδάνου ότι "σέβεται" τους ΛΟΑΤΚΙ+ ενώ οι πρόσφυγες από μουσουλμανικές χώρες όχι, επομένως οι τελευταίοι δεν χωράνε εδώ. Το θράσος αυτού του καθάρματος δεν είναι εξαίρεση, αλλά κανόνας στη ΝΔ των πλούσιων βιαστών, των γυναικοκτόνων και των κακοποιητών.

Σε όλα αυτά η απάντηση του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος είναι ότι μπορεί να κερδίσει αυτές τις μάχες βγαίνοντας μαζικά στον δρόμο. Η κίνηση των εργαζόμενων και των φοιτητών/τριών σε όλους τους χώρους, ακόμα και στις κλειστές σχολές, ήταν αυτή που ανάγκασε την Athens Pride να προχωρήσει σε μια διοργάνωση που ήθελε να αποφύγει αρκούμενη στο όχι ιδιαίτερα πολιτικό pride week που διοργάνωσε τον Ιούλιο. Η μαζική περσινή διαδήλωση στη δεύτερη επέτειο της δολοφονίας της Zackie Oh δείχνει πόσο λάθος ήταν να μην οργανωθεί διαδήλωση Περηφάνιας μέσα στο 2020.

Η μάχη για τη δικαίωση του Ζακ, η σύγκρουση με τις προσπάθειες να ξηλωθούν τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, ο αγώνας για ακόμα περισσότερα δικαιώματα για όλες και όλους δεν είναι μόνο υπόθεση των ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων, αλλά όλης της εργατικής τάξης. Παλεύοντας για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα, για τα δικαιώματα των προσφύγων/ισσών, για τα δικαιώματα των γυναικών, η εργατική τάξη παλεύει και για την ίδια της την ενότητα. Για να είναι δυνατή απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που παράγει τις διακρίσεις. Και να το τσακίσει.

Σάββατο 11 Σεπτέμβρη, 7μμ

πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή

πηγή : https://ergatiki.gr/article.php?id=24726
πηγή : email που λάβαμε στις 8 Σεπτεμβρίου 21h


1 2 3

Athens Pride, Σάββατο 11/9, Πλ.Κλαυθμώνος 7μμ
Υπερήφανα ενάντια στο σύστημα, σεξισμό, το ρατσισμό, το φασισμό!

Αυτό το Σάββατο η ΚΕΕΡΦΑ σας καλεί να διαδηλώσουμε στο Athens Pride! 7μμ, πλατεία Κλαυθμώνος, μαζί με την Πρωτοβουλία "Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie-Oh"
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας:
Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη γίνεται η διαδήλωση του Pride φέτος στην Αθήνα, και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη δύο βδομάδες αργότερα. Πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για όλο τον κόσμο που παλεύει καθημερινά μέσα στους χώρους δουλειάς, τις σχολές, τα σχολεία και τις γειτονιές ενάντια στις διακρίσεις, να βγει μαζικά και ενωτικά στο δρόμο!
Να διαδηλώσει απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, όπου τα δύο χρόνια διακυβέρνησής της έχουν σημάνει μια σειρά από επιθέσεις στο σύνολο της εργατικής τάξης. Πανδημία, απολύσεις, διάλυση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, καταστολή, πυρκαγιές. Πλάι σε αυτό, στις ολοένα δυσκολότερες συνθήκες διαβίωσης, έχει εξαπολύσει και μια οργανωμένη προσπάθεια να τσακίσει τα δικαιώματά μας και να μας διασπάσει. Από τη συγκάλυψη των πλούσιων (εκ)βιαστών μέχρι το διαβόητο συνέδριο για την υπογεννητικότητα, όπου το κίνημα επέβαλε την απόσυρσή του. Από την ισλαμοφοβία και τις απελάσεις προσφύγων και προσφυγισσών, μέχρι το να κάνει υπουργό Υγείας τον ομοφοβικό, ρατσιστή Πλεύρη που «τυγχάνει» να είναι συνήγορος των αστυνομικών που ολοκλήρωσαν τη δολοφονία του Ζακ.
Πιάνοντας το νήμα από τις μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις στις 8 Μάρτη φέτος, τις διαδηλώσεις χιλιάδων ενάντια στις γυναικοκτονίες και τους βιασμούς, την οργανωμένη οργή των εργατ(ρι)ών της τέχνης απέναντι στους Λιγνάδηδες και την κυβέρνηση που τους καλύπτει, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και το σύστημα που υπηρετεί. Την ίδια ώρα που θα διαδηλώνουμε στην Αθήνα για το Pride, στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης θα βρεθεί περικυκλωμένος από την οργή των εργαζομένων στη διαδήλωση της ΔΕΘ. Αυτή είναι η δύναμη για να μπορέσουμε να τσακίσουμε τις επιθέσεις του.
Δικαιοσύνη για τον Ζακ!
Η μεγαλύτερη μάχη που έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα, είναι η καταδίκη των δολοφόνων του Ζακ. Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από τον άγριο ξυλοδαρμό που κατέληξε στη δολοφονία του στο κέντρο της Αθήνας στις 21 Σεπτέμβρη του 2018. Η έναρξη της δίκης άργησε πολύ να συγκεκριμενοποιηθεί, αφήνοντας ανενόχλητους τους δολοφόνους να κυκλοφορούν και να τραμπουκίζουν κόσμο. Υποτίθεται πως θα ξεκινούσε πέρυσι τον Οκτώβρη, όμως ο Πλεύρης πάγωσε τη διαδικασία εκμεταλλευόμενος την υπουργική απόφαση για τον αριθμό των ατόμων στις δικαστικές αίθουσες λόγω της πανδημίας. Φέτος, χρειάζεται να επιβάλουμε ότι η δίκη θα ξεκινήσει στην ανακοινωμένη ημερομηνία και πως οι διαδικασίες της θα είναι ανοιχτές για όλο τον κόσμο που θέλει να τις παρακολουθήσει, χωρίς κωλυσιεργίες.
Στις 7 Οκτώβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ιστορική καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Φτάσαμε σε αυτή τη μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος οργανώνοντας για χρόνια, δικάσιμο τη δικάσιμο, τη μαζική παρουσία του κινήματος μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου. Οργανώσαμε εκατοντάδες διαδηλώσεις που έκαναν ξεκάθαρο στη δικαστική ηγεσία ότι δεν θα δεχόμασταν τίποτα λιγότερο σαν απόφαση. Αξιοποιήσαμε τις αποφάσεις Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων, κινήσεων και συλλογικοτήτων που απαιτούσαν το ίδιο.
Φέτος στις 9 Οκτώβρη, στις 3μμ στην Ομόνοια διαδηλώνουμε με την ίδια αποφασιστικότητα για να σταματήσουμε τη ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης και της ΕΕ. Ξέρουμε πολύ καλά πως ο αποκλεισμός των προσφύγων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι απελάσεις του Μηταράκη όχι μόνο κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, αλλά στρώνουν το δρόμο στους φασίστες.
Χρειάζεται να κινηθούμε με τον ίδιο τρόπο σε αυτή τη μάχη. Δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις να κάνουμε γνωστή τη δίκη, να κερδίσουμε ότι κάθε χώρος κάνει δικό του το αίτημα της καταδίκης των δολοφόνων και να φέρουμε αυτή τη δύναμη στην αίθουσα του δικαστηρίου. Είναι κομβική μάχη! Για να αποδοθεί δικαιοσύνη στον Ζακ, για να στείλουμε το μήνυμα πως οι προσπάθειες διάσπασής μας με βάση το φύλο, τη σεξουαλικότητα, την καταγωγή ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό, θα πέσουν στο κενό!
Για να κερδίσουμε έχουμε να στηριχτούμε και να κινητοποιήσουμε τις γειτονιές, τις σχολές, τα σχολεία και τα συνδικάτα μας. Ελάτε να οργανώσουμε αυτή τη μάχη μαζί.

πηγή : https://www.facebook.com/keerfapage/posts/658…


1 2 3

Διεκδικούμε ορατότητα, ίσα δικαιώματα, ίση μεταχείριση

Κάλεσμα συμμετοχής στο Athens Pride

Δύο χρόνια μετά την τελευταία πορεία υπερηφάνειας της Αθήνας όλα έχουν αλλάξει και όλα τα ίδια έχουν μείνει.

Τα lgbtqi+ υποκείμενα βιώνουμε, όχι μόνο την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και την πανδημία της ομοτρανσφοβικής βίας. Εγκλωβιστήκαμε σε κακοποιητικά περιβάλλοντα, ήρθαμε αντιμέτωπα με τους κακοποιητές μας μέσα στην καραντίνα, βιώσαμε την αύξηση των τρανσφοβικών επιθέσεων και στο πετσί μας την αστυνομική βία. Απέναντι μας έχουμε μια συντηρητική ακροδεξιά κυβέρνηση με φασίστες υπουργούς και μια κυβερνητική παράταξη με ομοφοβικούς βουλευτές. Η αδιαφορία και το μίσος της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα φάνηκε ήδη από το 2019 όπου καταψήφισαν την αναθεώρηση του άρθρου 5 του Συντάγματος κατά των διακρίσεων. Καθ'όλη τη διάρκεια διακυβέρνησης της ΝΔ βλέπουμε τα σώματά μας να βάλλονται όλο και περισσότερα, την Πολιτεία να αδιαφορεί για εμάς, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που μας καταπιέζουν να ενισχύονται και τις ακροδεξιές ρητορικές όλο και να πληθαίνουν.

Ερχόμαστε όμως στις 11/9 να επαναδιεκδικήσουμε τον χαμένο χώρο.

Αυτό που μας ενώνει φέτος και κάθε χρόνο είναι η κοινή καταπίεση, το κοινό μίσος για την πατριαρχία, η κοινή ανάγκη για να ζήσουμε ελεύθερα. Θυμόμαστε τις αγωνίστριες του πρώτου pride οι οποίες πάλεψαν για την ελεύθερη έκφραση της σεξουαλικότητας και εξεγέρθηκαν ενάντια στο κυρίαρχο, τον καταπιεστή, την αστυνομία.

Διεκδικούμε ορατότητα, ίσα δικαιώματα, ίση μεταχείριση. Συμμετέχουμε στην πιο μαζική δράση του lgbtqi+ κινήματος για να δείξουμε ότι είμαστε κομμάτια αυτής της κοινωνίας, ότι είμαστε εδώ, ότι δεν φοβόμαστε πλέον. Έχουμε ο ένας την άλλη και η μία το άλλο.

Διεκδικούμε την απελευθέρωση των σωμάτων μας, όχι, όμως, έναν πολύχρωμο καπιταλισμό. Στις πορείες και τα φεστιβάλ υπερηφάνειας μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν παρεισφρήσει εκατοντάδες χορηγοί που διεκδικούν ένα gay friendly προσωπείο προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους, όμως δεν χάνεται ο αγωνιστικός χαρακτήρας και ο παλμός όσων κατεβαίνουμε στο δρόμο. Κόντρα στο pinkwashing των εταιριών, την προσπάθεια αποπολιτικοποίησης των αγώνων μας προσπαθούμε να δώσουμε τα δικά μας χαρακτηριστικά σε αυτούς παλεύοντας για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, χωρίς ομοτρανσφοβία, χωρίς πατριαρχία και καπιταλισμό.

Darling, I want my gay rights- Marsha P. Johnson

Ομάδα Φύλλου & ΛΟΑΤΚΙ+

πηγή : https://synantisi.org/diekdikoyme-oratotita-i…