Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19.00

Εκδήλωση - συζήτηση για τα κυκλώματα trafficking

Εκδήλωση - συζήτηση

• Κυκλώματα trafficking

• Η υπόθεση της Ηλιούπολης

Ομιλήτρια: Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρος

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, 19:00
Κ*ΒΟΞ
(Αραχώβης & Θεμιστοκλέους, Πλ. Εξαρχείων)

TW: εγκλεισμός, κακοποίηση, σεξ, εκμετάλλευση

Εν έτει 2021 πληθαίνουν οι γυναίκες που καταγγέλλουν κάποιον άνδρα, ο οποίος τις απειλεί ή και τελικά δημοσιεύει προσωπικό ψηφιακό υλικό στο διαδίκτυο, το λεγόμενο revenge porn. Παράλληλα το πορνό ανθίζει ως βιομηχανία στημένη στα κορμιά θηλυκοτήτων, αφού βρίσκει απεύθυνση σε μία μαζική αγορά που ηδονίζεται μέσα από το θέαμα της εκμετάλλευσης.

Η υπόθεση μαστροπείας της Ηλιούπολης που έφτασε στην επιφάνεια τον περασμένο Ιούλιο αφυπνησε, έστω και για λίγο, την κοινωνία πως τα κυκλώματα trafficking δεν είναι κάτι απόμακρο σαν βγαλμένα από ταινίες, αλλά μια πραγματικότητα της διπλανής πόρτας, με πρωταγωνιστές το γείτονα, το κράτος και το "έννομο" κεφάλαιο.

Ο τρόπος με τον οποίο καλύφθηκε η υπόθεση στα Μ.Μ.Ε. υπήρξε μια περίτεχνη προσπάθεια να βγουν εκτός πλαισίου οι δύο τελευταίοι συμπρωταγωνιστές και να κλείσει η υπόθεση ως κεφάλαιο με την επικείμενη καταδίκη του μαστροπού.

Ως αναρχική συλλογικότητα γνωρίζουμε καλά πως ένα κύκλωμα δεν αρχίζει και τελειώνει στην κατώτερη βαθμίδα του και σε αυτήν την υπόθεση και μέσα από τις μαρτυρίες οι εμπλεκόμενοι υπήρξαν σαφείς και οφείλουμε όλοι να μην κρυφτούν ξανά, συνεχίζοντας τη δράση τους.

Την Τετάρτη 29/9 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Κ*ΒΟΞ, στις 19:00, με προσκεκλημένη ομιλήτρια την κ. Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρο και συνήγορο του θύματος των κυκλωμάτων trafficking της υπόθεσης της Ηλιούπολης.

Η ομιλία θα συμπεριλαμβάνει λεπτομέρειες για τους εμπλεκόμενους της υπόθεσης καθώς και ενημέρωση σχετικά με τη δράση των κυκλωμάτων trafficking και τη σύνδεσή τους.

Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα