Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 στις 11.30

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Πανεκπαιδευτική απεργία και κινητοποίηση

ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10 ,11.00 Εφετείο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ,ΕΕ, ΟΟΣΑ, ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και σχολεία που κόντρα στο κλίμα τρομοκρατίας και πειθαρχικών από την κυβέρνηση της ΝΔ και την Κεραμέως και των πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων που έβγαλαν παράνομη την απεργία αποχή υπογράφουν και συμμετέχουν μαζικά στην απεργία αποχή από κάθε διαδικασία εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης. Δεν τρομοκρατούνται ούτε από το όργιο καταστολής στα δύο μαζικά, μαχητικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια Απέναντι σε αυτή την μεγαλειώδη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, αλλά και των μαθητικών καταλήψεων η κυβέρνηση προσφεύγει εκ νέου στο Διοικητικό Εφετείο με τη μορφή του κατεπείγοντος για να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία που συνεχίζεται μετά την προσφυγή των εκπαιδευτικών για αναίρεση της πρωτόδικης απόφασης και με κάλυψη του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ. Η 'Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη" στέκεται πολύτιμος αρωγός της κυβέρνησης και ορίζει δικάσιμο 10/10 την ημέρα της Πανεκπαιδευτικής απεργίας και κινητοποίησης εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών. Η στάση αυτή της κυβέρνησης αποτυπώνει το φόβο της να χρεωθεί άλλη μια παταγώδη αποτυχία στην προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην δημόσια εκπαίδευση κατ εντολή Ε.Ε,ΟΟΣΑ κεφαλαίου. Θέλει να στείλει μήνυμα πως το δόγμα "ΝΟΜΟΣ, ΤΑΞΗ. ΚΕΡΔΗ" θα εφαρμοστεί "δια πυρός και σιδήρου".

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε συμμετοχή, στήριξη και αλληλεγγύη στον αγώνα των εκπαιδευτικών, γιατί αφορά ολόκληρη την κοινωνία τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων και η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού είναι πολύτιμο εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης, του αστικού πολιτικού συστήματος και του κεφαλαίου για την αντιδραστική αλλαγή του DNA της δημόσιας εκπαίδευσης και την προώθηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων που έχουν ψηφιστεί ως σήμερα. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πήρε δύο ολόκληρα χρόνια ούτε ένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα και στήριξη του δημόσιου σχολείου, αλλά προχωρά με βίαιο τρόπο στη λεηλασία των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μετατρέποντας το σχολείο σε ένα αέναο εξεταστικό κάτεργο κατηγοριοποίησης, ανταγωνισμού και απόρριψης. Τα πρώτα οδυνηρά αποτελέσματα η νέα γενιά τα βίωσε με την ΕΒΕ που έκλεισε το δρόμο εισαγωγής στα ΑΕΙ σε πάνω από 40.000 υποψήφιους. Προωθούν το σχολείο επιχείρηση, που θα επιβιώνει από το κυνήγι χορηγών με τις λαϊκές οικογένειες να αδυνατούν να σηκώσουν το κόστος. Καταργεί κάθε έννοια δημοκρατίας στο δημόσιο σχολείο και διαλύει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Η προσφυγή της κυβέρνησης στα δικαστήρια και η απόφυση των δικαστηρίων να κρίνουν για άλλη μια φορά παράνομη της απεργία με το νόμο Χατζηδάκη αποδεικνύει πως το αντεργατικό τερατούργημα ψηφίστηκε εκτός των άλλων για να βάλει στο γύψο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία. Είναι πρόκληση προς όλο το εργατικό κίνημα η κήρυξη παράνομης της απεργίας γιατί δεν προέβλεπε προσωπικό ασφαλείας και διάλογο με το εργοδότη μέσω του ΟΜΕΔ.Η Η μη αποδοχή, ακύρωση του ν. Χατζηδάκη από όλο το συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα είναι όρος για να μην βάλουν τα συνδικάτα "στο γύψο".

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε αυτή τη μάχη όλα τα συνδικάτα, γονείς, μαθητές, φοιτητές σε αγωνιστικό ξεσηκωμό για τη συγκρότηση πανεργατικού/πανεκπαιδευτικού μετώπου για την ανατροπή της αντιδραστικής αντιλαικής πολιτικής. Να μην αποδεχτεί τον εγκλωβισμό των αγώνων στη λογική του μικρότερου κακού και στην αλλαγή κυβερνητικού διαχειριστή όπως επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Oι αγώνες μας θα ανατρέψουν την κυβέρνηση και συνολικά την πολιτική του κεφαλαίου και θα ανοίξουν το δρόμο για την κοινωνία όπου η παιδεία θα είναι δημόσιο αγαθό για ολους/ες

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5997


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα στήριξης και συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, Δευτέρα 11/10, 11:30 στο Εφετείο

Η μάχη που δίνουν οι εκπαιδευτικοί απέναντι στον αυταρχισμό, τις απειλές και την καταστολή είναι μια μάχη που οφείλει να δώσει σύσσωμη η τάξη μας. Γι' αυτό και εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των δασκάλων και καθηγητών, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και καλούμε σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών σωματείων 11 Οκτωβρίου στις 11:30 στο Εφετείο. Με συνέπεια και σθένος, με οργάνωση στη βάση και ενότητα στη δράση, να σταθούμε εμπόδιο στα αντιλαϊκά μέτρα και την ποινικοποίηση των ταξικών αντιστάσεων.

Κάλεσμα στήριξης και συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών,

Δευτέρα 11/10, 11:30 στο Εφετείο

Από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει εμφανείς τις αυταρχικές προθέσεις της απέναντι στους εκπαιδευτικούς. Μέσω εγκυκλίου που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε όσους αρνηθούν τη συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης, το υπουργείο παιδείας επιδιώκει να εκβιάσει τους εργαζόμενους που δεν θέλουν να γίνουν βορά στους σχεδιασμούς των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης.

Το μέτρο της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που εδώ και χρόνια προωθούν οι κυβερνήσεις είναι συντηρητικό και αντεργατικό. Αποτελεί μηχανισμό απολύσεων και αποσκοπεί στην αποδυνάμωση του συνδικαλισμού εντός των σχολείων. Επιπλέον, η "αξιολόγηση" αφορά όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τις ίδιες τις σχολικές μονάδες, στην κατεύθυνση της "αυτονομίας" τους. Η συγκεκριμένη πολιτική δεν αποσκοπεί παρά στη σταδιακή ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας. Μετατρέπει τα σχολεία σε οικονομικές μονάδες που αναζητούν χρηματοδότηση και χορηγούς από ιδιώτες, διαμορφώνοντας τη λειτουργία τους ανάλογα με τις επιταγές της αγοράς. Με αυτόν τον τρόπο, υπονομεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας της παιδείας και διαμορφώνονται σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων. Τα "καλά σχολεία" θα βρίσκουν χρηματοδότηση, ενώ τα υπόλοιπα, αυτά στα οποία μαθητεύουν τα παιδιά των φτωχότερων στρωμάτων, θα καταδικάζονται σε υπολειτουργία με ανεπαρκείς υποδομές και προσωπικό.

Δε μας κάνει βέβαια καμία εντύπωση που οι αυτόκλητοι "θεματοφύλακες της Παιδείας" προωθούν τέτοια μέτρα. Είναι οι ίδιοι που εδώ και χρόνια έχουν αφήσει υποχρηματοδοτούμενα τα σχολεία, με κτίρια που καταρρέουν, με ελλείψεις σε βιβλία και προσωπικό. Είναι οι ίδιοι που εφαρμόσανε το φιάσκο της τελεκπαίδευσης, οι ίδιοι που στοιβάζανε παιδιά σε αίθουσες-κοντέινερ, χωρίς καμιά πρόνοια για προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία.

Από τη μεριά τους, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι απαντούν τις τελευταίες μέρες με απεργιακές κινητοποιήσεις και αποχή απ' τις διαδικασίες αξιολόγησης, επιδεικνύοντας τολμηρή αντίσταση απέναντι στις ορέξεις του υπουργείου. Με εντολή Κεραμέως οι κινητοποιήσεις κρίθηκαν παράνομες με αποτέλεσμα οι πρόσφατες διαδηλώσεις που οργανώθηκαν απ' τα σωματεία των εκπαιδευτικών να χτυπηθούν απ' τις δυνάμεις των ΜΑΤ που προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διαδήλωση να κατέβει στον δρόμο. Παράλληλα, τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα έχουν αναλάβει την επικοινωνιακή αβάντα της κυβέρνησης, υποτιμώντας τους αγώνες των εκπαιδευτικών και υποστηρίζοντας τις δεξιές εμμονές και ιδεοληψίες του υπουργείου για αξιολόγηση των εργαζομένων.

Η μάχη που δίνουν οι εκπαιδευτικοί απέναντι στον αυταρχισμό, τις απειλές και την καταστολή είναι μια μάχη που οφείλει να δώσει σύσσωμη η τάξη μας. Γι' αυτό και εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των δασκάλων και καθηγητών, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους και καλούμε σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών σωματείων 11 Οκτωβρίου στις 11:30 στο Εφετείο. Με συνέπεια και σθένος, με οργάνωση στη βάση και ενότητα στη δράση, να σταθούμε εμπόδιο στα αντιλαϊκά μέτρα και την ποινικοποίηση των ταξικών αντιστάσεων.

  • Συνολική κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής της αξιολόγησης εκπαιδευτικών. Δημιουργία προγραμμάτων δημόσιας και δωρεάν επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που θα βασίζονται στις σύγχρονες ανάγκες της εκπαίδευσης.
  • Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (4823/21).
  • Οι ιδιωτικοί φορείς και οι ΜΚΟ δεν έχουν καμία θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Κρατική χρηματοδότηση με βάση τις ανάγκες των σχολικών μονάδων.
  • Άμεση κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας θεμάτων.
  • Ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες δασκάλους και καθηγητές σε όλη την χώρα που δε σκύβουν το κεφάλι στις κυβερνητικές απειλές και συνεχίζουν ανυποχώρητα να μάχονται, να διεκδικούν και να συστρατεύονται για τα εργασιακά τους δικαιώματα, καθώς και για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1614601/


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα στις Πανεκπαιδευτικές διαδηλώσεις

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ, ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε

στα πόδια

Στο μυαλό είναι ο στόχος

Το νου σου, ε;

Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός του κράτους και του κεφαλαίου δε στοχοποιεί μόνο τους απόκληρους και τους φυλακισμένους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τους αντιστεκόμενους, τους εξεγερμένους και τους επαναστάτες. Μέσα από τις συνεχείς αναδιαρθρώσεις, που προωθούν τους αποκλεισμούς, την υποταγή και την καταστολή στοχεύει τα παιδιά και τους νέους των πληβειακών στρωμάτων, την ελπίδα της κοινωνίας απέναντι στον γερασμένο και σάπιο κόσμο της εξουσίας, τους εξεγερμένους και εν δυνάμει εξεγερμένους του σήμερα και του αύριο.

Η εκπαίδευση βρίσκεται σε διαρκή αναπροσαρμογή με σκοπό να εξυπηρετεί τις εκάστοτε επιταγές των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών, επιταγές που στην περίοδο που διανύουμε το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ο ολοκληρωτισμός. Πρόκειται για τη διαμόρφωση ενός νέου τύπου ανθρώπου και μιας κοινωνίας πλήρους εξατομίκευσης, άγριας εκμετάλλευσης, ολοκληρωτικού ελέγχου και καταστολής

Από τον προηγούμενο Μάρτιο, και εν μέσω lockdown, η πολιτική διαχείριση βρήκε την ευκαιρία να ψηφίσει νομοσχέδια που χρόνια τώρα έρχονταν αντιμέτωπα με τις αντιστάσεις φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα σπάζοντας τις απαγορεύσεις τη στιγμή που πάλευαν το πολυνομοσχέδιο Κεραμέως, το οποίο επέβαλλε την αύξηση του ορίου μαθητ(ρι)ών ανά τμήμα, χτύπησε τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτ(ρι)ών με περικοπή της προϋπηρεσίας τους και προβλεπόμενες ποινές, ποινικοποίησε τα σωματεία και τους συνδικαλιστικούς αγώνες επιβάλλοντας ηλεκτρονικό φακέλωμα, υποβάθμισε ακόμη περισσότερο τη δημόσια εκπαίδευση και διαμόρφωσε ακόμα πιο συντηρητικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Ενώ πέτυχαν μια πρώτη «οπισθοχώρηση» με την απόσυρση του σχεδίου για κάμερες στις τάξεις.

Σήμερα οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε διαρκή και μαζική απεργία- αποχή ενάντια στον νόμο για εσωτερική- εξωτερική αξιολόγηση των σχολείων, με ποσοστά που αγγίζουν το 95%. Οι κινητοποιήσεις τους από τη μια πλευρά έρχονται αντιμέτωπες με τις άγριες επιθέσεις των ΜΑΤ με χημικά και ξύλο στις διαδηλώσεις και από την άλλη επιχειρείται από το υπ. Παιδείας η παρανομοποίηση τους με τη συνδρομή των δικαστικών αρχών, ώστε η τρομοκρατία, η αστυνομική βια, οι απειλές των πειθαρχικών και των διώξεων να καταφέρουν να κάμψουν τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών.

Στο στόχαστρο βρέθηκε και η μαθητική κοινότητα μέσω των αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση και τη γιγάντωση των κοινωνικών και ταξικών αποκλεισμών. Ο δρόμος προς την τριτοβάθμια έγινε ακόμα πιο δύσκολος για τη μεγάλη πλειοψηφία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων με την θέσπιση της τράπεζας θεμάτων, την δραματική μείωση των εισακτέων και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ήταν ο μαζικός αποκλεισμός συνολικά 40.000 μαθητών, 20.000 παραπάνω από την περσινή χρονιά.

Ενώ όσοι/ες διαλέγουν την τεχνική εκπαίδευση σε ΕΠΑΛ και ΔΙΕΚ, βρίσκονται αντιμέτωποι/ες με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, κι όταν έρχεται η ώρα για απολυτήριο/πτυχίο εξαναγκάζονται σε μαθητεία χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με πενιχρά επιδόματα κι απλήρωτη εργασία.

Οι μαθητ(ρι)ες έδωσαν εξίσου σημαντικές μάχες όταν από τον Σεπτέμβρη του '20 με καταλήψεις και διαδηλώσεις απέναντι στην κρατική διαχείριση της πανδημίας, ζητώντας την παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Από την πλευρά του κράτους και του υπουργείου, ακόμα μια φορά, η απάντηση ήταν η καταστολή, οι απειλές και η τρομοκρατία. Από την παρουσία αστυνομίας γύρω από τα σχολεία, τον εκβιασμό με τις απουσίες μέσω τηλεκπαίδευσης σε υπό κατάληψη σχολεία, τις δικαστικές διώξεις για τις καταλήψεις, το ξύλο και τα χημικά σε πορείες.

Όσον αφορά την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση στα πανεπιστήμια ο νόμος 4777 προβλέπει τη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού χώρου γεμάτου αστυνομία, εταιρείες, κάμερες και συστήματα ασφαλείας. Ενώ παράλληλα η φοιτητική κοινότητα έρχεται αντιμέτωπη με το ανώτατο όριο σπουδών, τις διαγραφές φοιτητών και την εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά των δημοσίων ιδρυμάτων. Η πανεπιστημιακή παιδεία μετατρέπεται σε πολυτέλεια μόνο για λίγους, μόνο για όσους έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν για αυτήν αδρά.

Οι φοιτητ(ρι)ες που αγωνίστηκαν ενάντια στον νόμο 4777, την κατάργηση του ασύλου και την αστυνομία στις σχολές στήριξαν και συσπειρώθηκαν γύρω από το πιο δυναμικό μέσο πάλης που διαθέτουν: την Κατάληψη. Στην πραγματικότητα το πλαίσιο λειτουργίας και αυτοοργάνωσης στις Καταλήψεις ήταν αυτό που κατάφερε να κινητοποιήσει τους/ις φοιτητ(ρι)ές και να ενεργοποιήσει τους φοιτητικούς συλλόγους. Με λίγα λόγια, τα κέντρα αγώνα κατάφεραν να δημιουργήσουν εστίες αντίστασης και να μετατρέψουν ξανά τις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων σε κέντρα λήψης αγωνιστικών αποφάσεων.

Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση επιδιώκει να αλλάξει συλλήβδην τόσο το κοινωνικό παράδειγμα μέσα από το οποίο αναπαράγεται και αναπτύσσεται διαχρονικά στα σχολεία και τις σχολές η κριτική, η αμφισβήτηση, η εξέγερση και ο αγώνας της νεολαίας όσο και την αντίληψη που θεωρεί την εκπαίδευση κοινωνικό αγαθό, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς.

Μόνη λύση είναι οι αυτοοργανωμένοι και ακηδεμόνευτοι αγώνες, μακριά και ενάντια στη λογική της ανάθεσης, την οριοθετημένη από τις κομματικές λογικές συνδικαλιστική δραστηριότητα. Οι ανυποχώρητοι αγώνες και η σύνδεση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε αγώνες που εκκινούν μεν από την εναντίωση στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, αλλά δεν επιδίδονται σε μια άγονη και ανούσια υπεράσπιση της προηγούμενης συνθήκης. Αγώνες που διαπνέονται από το ελευθεριακό πρόταγμα, από το όραμα οικοδόμησης μιας ελευθεριακής παιδείας σε μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΑΠΕΡΓΙΕΣ- ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δευτέρα 11 Οκτώβρη όλοι και όλες στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

Αθήνα: Εφετείο, 11.30

Θεσ/νίκη: Αγ. Βενιζέλου, 11.30

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


1 2 3 4 5 6 7

Ανυποχώρητος αγώνας για δημόσια εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς και τρομοκρατία - Την Δευτέρα 11 Οκτώβρη η θέση μας είναι στην Απεργία

Το Κράτος και μία από τις πιο επικίνδυνες κυβερνήσεις που έχουν περάσει κατάφεραν να μας παρουσιάσουν φέτος ένα πολύ διαφορετικό σχολείο. Ένα σχολείο σχεδόν σκοτεινό και τιμωρητικό, χαρακτηριστικά που δεν συνάδουν με τη φύση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η μαθητική κοινότητα ξεκίνησε την χρονιά της με σημαντικά μαθησιακά κενά σε σχέση με τα ασφυκτικά αναλυτικά προγράμματα και με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, τα οποία δεν επιτρέπεται να αφήσουμε να περάσουν απαρατήρητα. Θα περίμενε κανείς πως το φιάσκο της περσινής σχολικής χρονιάς θα άγγιζε την ευαισθησία κάθε ανθρώπου ως προς την προστασία της μάθησης και της εκπαίδευσης και φέτος θα είχαμε ένα σχολείο που θα έκανε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να καλύψει τις διδακτικές ώρες που χάθηκαν. Όμως όχι, η κυνική κυβέρνηση φρόντισε να κάνει πολιτική το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω», τσακίζοντας παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Δεν είναι απλά ότι δεν πάρθηκε κανένα μέτρο για να εξομαλυνθεί η μαθησιακή κατάσταση των παιδιών, αντίθετα τα σχολεία έχουν 6.000 κενές θέσεις σε εκπαιδευτικούς, κάτι το οποίο σημαίνει πως δεν διδάσκονται μαθήματα ένα μήνα σχεδόν μετά την έναρξη, ενώ παράλληλα θα εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων. Ακόμη, πολλά σχολεία συγχωνεύτηκαν αυξάνοντας τον αριθμό των μαθητών σχεδόν στους 30 εν μέσω πανδημίας, σοβαρής έλλειψης υγειονομικών μέτρων και μέτρων ιχνηλάτησης εντός των σχολικών μονάδων, υποβαθμίζοντας σοβαρά την διδακτική διαδικασία. Για ποιόν εκσυγχρονισμό των σχολείων μιλάει η κυβέρνηση; Για ποια αναβάθμιση; Η μόνη αναβάθμιση που έχει καταφέρει είναι εκείνη του Κεφαλαίου, των ταξικών διαχωρισμών και του αποκλεισμού της εργατικής τάξης από την μόρφωση. Από τη ψήφιση του νόμου της Κεραμέως, δηλαδή την απεμπλοκή της κρατικής χρηματοδότησης των σχολείων και την μετατροπή τους σε επιχείρηση, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ανάλογα με την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση θα εξαρτάται η λειτουργία του και η ενίσχυσή του από χορηγίες ιδιωτών, μέχρι και τον συνδυασμό με το νόμο Χατζηδάκη και την ποινικοποίηση της απεργίας, δηλαδή κάθε απείθαρχης φωνής, η δημόσια εκπαίδευση για όλη την κοινωνία δέχεται επιθέσεις, που δεν έχει δεχτεί ποτέ ξανά.

Ο ανυποχώρητος και πραγματικά εντυπωσιακά συντονισμένος αγώνας σχεδόν ολόκληρου του εκπαιδευτικού σώματος από την πρώτη στιγμή της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης μέχρι την πρόσφατη κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής, αυτός ο αγώνας σε πείσμα των πειθαρχικών μέτρων ενάντια στην αποχή από την αξιολόγηση, όπως περικοπή μισθών, κίνδυνος μη μονιμοποίησης/χρόνιας περιπλάνησης και ποινή ύψους 10.000 ευρώ στα συνδικαλιστικά μας όργανα κάθε φορά που θα αποφασίζουν απεργία, αποτελεί σανίδα σωτηρίας για την εκπαίδευση και την πρόσβαση των κοινωνικά περιθωριοποιημένων κομματιών της κοινωνίας σε αυτήν. Αυτόν τον αγώνα η κυβέρνηση δεν μπορεί να τον ελέγξει και όταν ο έλεγχος φεύγει από τα χέρια κάθε κυβέρνησης, η καταστολή και η τρομοκρατία αναλαμβάνουν τα ηνία. Το 93% των εκπαιδευτικών θα στείλει το ξύλο, τα δακρυγόνα, τις αύρες, τις αγωγές και τις αποφάσεις της αστικής δικαιοσύνης εκεί που ανήκει και ολόκληρη η εκπαιδευτική πολιτική: στα σκουπίδια!

Η κλαδική ένωση Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε συμμετέχει και καλεί στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν Δ.Ο.Ε και Ο.Λ.Μ.Ε την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση την ίδια ημέρα στις 11.00 στο Εφετείο, όπου και εκδικάζεται η έφεση της πρωτόδικης απόφασης στις 12.00, ενάντια στην ποινικοποίηση της απεργίας/αποχής και την αντιεκπαιδευτική πολιτική που τσακίζει την εκπαίδευση και χειρίζεται τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς με βάση κατά γράμμα τις ανάγκες του Κεφαλαίου. Καλεί, επίσης, όλο τον κόσμο να στηρίξει αυτόν τον αγώνα, όχι απλά για να σωθεί η στοιχειώδης εκπαίδευση που λαμβάνουμε τώρα, αλλά να αλλάξει, να γίνει ανεξάρτητη κάθε είδους κερδοφορίας και ανταγωνισμού, να γίνει πλούσια σε σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό, σε ασφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις, με υλικοτεχνικές υποδομές που θα επιτρέπουν σωστή διδακτική διαδικασία, με δωρεάν και δημόσιες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και κυρίως χωρίς κανέναν αποκλεισμό, χωρίς καμιά περιθωριοποίηση και με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε παιδιού.

Διεκδικούμε:

- Άμεση κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών νόμων Κεραμέως και Χατζηδάκη, που μετατρέπουν το σχολείο σε επιχείρηση

- Καμιά ποινικοποίηση των απεργιακών και συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων, αγώνας ενάντια στις περικοπές μισθών και στην εδραίωση της αναπλήρωσης

- Να καλυφθούν τώρα όλες οι μαθησιακές ανάγκες από τις τρομακτικές ελλείψεις που δημιούργησε η εκπαιδευτική πολιτική την χρονιά της τηλεκπαίδευσης

- Να καταργηθούν άμεσα η Τράπεζα Θεμάτων και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

- Ενίσχυση όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων με μόνιμο προσωπικό, με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και κτιριακές εγκαταστάσεις, αποκλειστικά μέσω κρατικής χρηματοδότησης

- Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλο τον κλάδο

-Έξω από τα σχολεία κάθε φασιστική δύναμη. Αγώνας για αντιρατσιστική, διαπολιτισμική εκπαίδευση

κλαδική ένωση Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/anipochoritos-agonas-gia-…


1 2 3 4 5 6 7

Απεργιακή συγκέντρωση 11/10, εφετείο

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

Μέσα σε συνθήκες βαθιάς και διαρκώς κλιμακούμενης υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, το κρατικό καπιταλιστικό σύστημα επιταχύνει την αναδιάρθρωση που βάζει στο στόχαστρο κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, απαξιώνοντας βασικές κοινωνικές ανάγκες, την εργασία, την υγεία, την παιδεία. Ειδικά, η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση στα πρότυπα των αξιών της κυριαρχίας, της καθυπόταξης, του κοινωνικού ελέγχου, του αποκλεισμού των φτωχότερων στρωμάτων και την ευθυγράμμισή με τις επιταγές της αγοράς αποτελεί διακαή πόθο της εξουσίας. Το ξέσπασμα της φονικής πανδημίας αποτέλεσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για το κράτος για να επιταχύνει τους αντικοινωνικούς του σχεδιασμούς.

Την ίδια στιγμή που δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για την ενίσχυση του ήδη υπονομευμένου εκπαιδευτικού συστήματος, ούτως ώστε να μη χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία για ολόκληρη σχεδόν τη σχολική χρονιά και να αναγκαστούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να προσαρμοστούν άρον-άρον στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, από την οποία αποκλείστηκαν τα περισσότερα παιδιά των πληβειακών στρωμάτων, η πολιτική διαχείριση της Ν.Δ. και του Υπουργείου Παιδείας, πατώντας πάνω στο έδαφος που άνοιξε η προηγούμενη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προώθησε και ψήφισε μια σειρά νόμων που μόνο στόχο έχουν την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας παιδείας, τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, την ένταση των ταξικών αποκλεισμών, την καταστολή, την πειθάρχηση και την υποταγή μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στις επιταγές του συστήματος.

Την απόπειρα εφαρμογής του περίφημου νόμου "περί εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων", τον Φλεβάρη του 2020, με τα σχολεία να είναι κλειστά, που προβλέπει την αντικατάσταση των γνώσεων με δεξιότητες άμεσα συνδεδεμένες με την αγορά εργασίας, την αξιολόγηση του σχολείου από τους εκπαιδευτικούς, αλλά και από στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, την εμπλοκή του δήμου στις αποφάσεις του συλλόγου διδασκόντων, την αναζήτηση ιδιωτών-χορηγών από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τέλος τη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων με βάση τις επιδόσεις των μαθητών, κατηγοριοποιώντας τα σχολεία σε «καλά» και «κακά» και ανοίγοντας τον δρόμο για το κλείσιμο και τη συγχώνευση σχολικών μονάδων ακολούθησε η ψήφιση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη που θεσπίζει την ελάχιστη βάση εισαγωγής, η οποία σε συνδυασμό με την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων οδηγεί στη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια - όπως είδαμε ξεκάθαρα φέτος με τον αποκλεισμό 40.000 μαθητών-, προβλέπει τη θέσπιση ανώτατου χρονικού ορίου φοίτησης, τη φύλαξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και την εισαγωγή νέου πειθαρχικού κώδικα που θα τιμωρεί αυστηρά την παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας τους.

Η συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην απεργία-αποχή που προκηρύχθηκε απέναντι στην εφαρμογή της αξιολόγησης, παρά τις απειλές και εκφοβισμούς, έθεσε ένα πρώτο και σημαντικό ανάχωμα στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα, οι καταλήψεις σχολών ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, την αστυνομοκρατία και την κρατική τρομοκρατία μέσα στα πανεπιστήμια, η κατειλημμένη πρυτανεία του ΑΠΘ και οι μαχητικές διαδηλώσεις φοιτητών και φοιτητριών στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα κατάφεραν να αναστείλουν την εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως, παρά την θεσμική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τον τελευταίο λόγο για το άσυλο τον έχουν πάντα οι αντιστεκόμενοι και όχι οι πραιτωριανοί της εξουσίας.

Σε μια ακόμη κίνηση αυταρχισμού, εν μέσω καλοκαιριού και με τα σχολεία κλειστά, το ΥΠΑΙΘ προχώρησε στην κατάθεση και ψήφιση από τη Βουλή ενός συνολικότερου αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου που μεταξύ άλλων επαναφέρει και επεκτείνει το νόμο για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση. Η απόπειρα εφαρμογής του νέου αντιεκπαιδευτικού νόμου με την έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει και πάλι απέναντί της, τους εκπαιδευτικούς που ορθώνουν το ανάστημά τους προκηρύσσοντας εκ νέου απεργία-αποχή, αρνούμενοι να υποταχθούν στον κρατικό αυταρχισμό. Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι μαθητικές καταλήψεις απέναντι στην εισαγωγή της τράπεζας θεμάτων και τη διάλυση της δημόσιας παιδείας συνολικότερα.

Απέναντι στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται με αξιοπρέπεια ενάντια στους αντεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς, το κράτος επιστρατεύει τους δικαστικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς του προκειμένου να κάμψει την αντίσταση. Η επιχείρηση ποινικοποίησης του αγώνα και τρομοκράτησης των απεργών-εκπαιδευτικών, μέσω της προσφυγής του ΥΠΑΙΘ προκειμένου να κηρύξει την απεργία παράνομη και καταχρηστική, αξιοποιώντας τον πρόσφατο αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη, και της εσπευσμένης προσφυγής της Κεραμέως κατά της πρωτόδικης απόφασης σύμφωνα με την οποία η απεργία αποχή δεν είναι καταχρηστική και δεν διατάσσεται η απαγόρευση της συνέχισής της, προσφυγή που εκδικάζεται με διαδικασίες fast track στις 11 Οκτωβρίου, καθώς και η άγρια κατασταλτική επίθεση στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, στις 1 και 6 Οκτωβρίου, δείχνουν περίτρανα τον φόβο της εξουσίας απέναντι στην δυναμική έκφραση της συλλογικής αντίστασης στον δρόμο. Οι ίδιοι κρατικοί μηχανισμοί που καταστέλλουν άγρια τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς στους δρόμους είναι ξεκάθαρα υπεύθυνοι για τη επανεμφάνιση του φασιστικού εσμού και μέσα στους σχολικούς χώρους, προσφέροντας τους κάλυψη και προωθώντας τη μισαλλοδοξία και τον κανιβαλισμό στο κοινωνικό σώμα.

Η επιχειρούμενη αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης ενός συστήματος σε πλήρη σήψη. Είναι φανερό ότι οι εκπρόσωποι αυτού του άθλιου εξουσιαστικού συστήματος που καταδυναστεύει τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας δεν ενδιαφέρονται για την παιδεία όπως και για την κάλυψη καμιάς κοινωνικής ανάγκης. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διαιώνιση της παρασιτικής τους ύπαρξης σε βάρος της κοινωνίας που περνά μέσα από την εξουδετέρωση κάθε ριζώματος του αγώνα, κάθε εστίας που αποτελεί ανάχωμα στην συστημική επίθεση και μπορεί να κυοφορήσει την προοπτική ανατροπής τους. Οι εξουσιαστές έχουν θέσει στο στόχαστρο τη νεολαία και κάθε κοινωνικό πεδίο όπου εκφράζεται η αμφισβήτησή της στο υπάρχον, τα σχολεία και τις σχολές, και να διαγράψουν από τη συλλογική μνήμη τα αποτυπώματα ολόκληρων δεκαετιών σκληρών κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Θέλουν να σβήσουν τα χνάρια των μαθητικών καταλήψεων και πανεκπαιδευτικών κινητοποιήσεων του 1990-91, του 1998-99 και των φοιτητικών του 2006-07, την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, γιατί λειτουργούν ως παραδείγματα αντίστασης, γιατί δείχνουν δρόμους στους καταπιεσμένους στο σήμερα.

Απέναντι στη συνολική επιχείρηση αλλαγής του κοινωνικού τόπου σε μία δυστοπία εκμετάλλευσης, υποταγής, εξαθλίωσης, αποκλεισμών, ανελευθερίας και καταστολής, η μόνη απάντηση είναι η αδιαπραγμάτευτη, ακηδεμόνευτη και αντιθεσμική αντίσταση μακριά από λογικές ανάθεσης και εξωραϊσμού του συστήματος. Με όπλο μας την ταξική αλληλεγγύη, να οξύνουμε τον αγώνα μέσα από καταλήψεις, διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις για μια ελευθεριακή παιδεία σε μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ - ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10, ΕΦΕΤΕΙΟ, 11:30 π.μ.

Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2021/10/09/aperg…


1 2 3 4 5 6 7

Όλοι-ες στην 24ωρη Απεργία και τα συλλαλητήρια 11/10 - Με δικαστικές αποφάσεις, απειλές, ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση

Για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου

Με δικαστικές αποφάσεις, απειλές, ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία

Όλοι-ες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10 και στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ:

Αθήνα, 11:30πμ Εφετείο Αθηνών

Θεσσαλονίκη, 11:30πμ Άγαλμα Βενιζέλου

Το πόσο «ενδυναμώνει» τους εκπαιδευτικούς και το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο, ο νόμος 4823/21 της Κεραμέως, με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» το απέδειξε η υπουργός παιδείας καταφεύγοντας, πάντα με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, στα δικαστήρια για να επιβάλει την αξιολόγησή της. Κόντρα και ενάντια στην εκφρασμένη άρνηση της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το υπουργείο κατέθεσε στις 7/10/21 αντέφεση στην έφεση που είχαν καταθέσει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες στις 4/10/21 (είχαν πάρει ημερομηνία εκδίκασης 25/1/22, ενώ το υπουργείο πήρε ημερομηνία εκδίκασης στις 11/10/21) κατά της προηγούμενης δικαστικής απόφασης που έκρινε την απεργία-αποχή των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ- για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας παράνομη. Η έφεση του υπουργείου ζητά να κριθεί και καταχρηστική και άμεσα εκτελεστή. Επιπλέον κατέφυγε άμεσα στις 8/10 ενάντια στην απεργία -αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τους εκπαιδευτικούς πετυχαίνοντας, την ίδια μέρα κιόλας, αυτήν τη φορά η απόφαση του δικαστηρίου να κρίνει την απεργία- αποχή όχι μόνο παράνομη αλλά και καταχρηστική, άμεσα εκτελεστή, ενώ προβλέπει ποινή 3.000 ευρώ για κάθε παράβασή της!!! Ο νόμος Χατζηδάκη χρησιμοποιήθηκε για να χτυπηθεί η απεργία των εκπαιδευτικών.

Συμπληρωματικά στις αποφάσεις των δικαστηρίων χρησιμοποιήθηκαν και τα χημικά, η Αύρα και το ξύλο στα συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών στην Αθήνα. Συμπληρωματική, αλλά αποτυχημένη, και η προσπάθεια να εμφανίσουν ότι η εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση προχωρά με τις «κενές» αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του ΙΕΠ ως εκθέσεις αποτίμησης της περσινής σχολικής χρονιάς ή τις εκθέσεις μεμονωμένων προσώπων «πρόθυμων» να παραβιάσουν την εκφρασμένη βούληση των Συλλόγων Διδασκόντων. Έτσι αντιλαμβάνεται η υπουργός ότι θα λειτουργεί το «σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας», με μπαράζ δικαστικών αποφάσεων, με ψευδή στοιχεία και ΜΑΤ.

Οι εκπαιδευτικοί αντιστεκόμαστε, με τη συντριπτική σε ποσοστά συμμετοχή μας στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση, καθώς αποτελεί το μέσο για την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, για τη μετάθεση της ευθύνης των προβλημάτων της Δημόσιας Εκπαίδευσης στις πλάτες των εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών και της ευθύνης για την επίλυσή τους, για την απεμπόληση της ευθύνης από το κράτος να χρηματοδοτεί τη Δημόσια Εκπαίδευση, για τη μεταφορά στη σχολική μονάδα της ευθύνης να βρίσκει μέσα και πόρους για να λειτουργήσει, τη μετατροπή της σχολικής μονάδας σε επιχείρηση. Η αξιολόγηση με την βαθμολογία της σχολικής μονάδας θα επιφέρει ένα εφιαλτικό σκηνικό για την πλειοψηφία των σχολικών μονάδων των περιοχών που κατοικούν εργατικά και φτωχά λαϊκά στρώματα. Η εφαρμογή αυτής της αξιολόγησης και της αυτονομίας της σχολικής μονάδας σε χώρες του εξωτερικού (Βρετανία, ΗΠΑ) είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τα σχολεία αυτών των περιοχών (κλεισίματα σχολείων, αδυναμία κάλυψης οικονομικών αναγκών της σχολικής μονάδας, διαφοροποίηση στο αναλυτικό πρόγραμμα κ.ά.).

Οι εκπαιδευτικοί αντιστεκόμαστε στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων γιατί υπερασπίζουν τη Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση που η βάρβαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει πλήρως, επιχειρεί να μετατρέψει το δικαίωμα στην εκπαίδευση από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα που όποιος έχει χρήματα θα αγοράζει και να ορθώσει τους πιο σκληρούς ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Όπως ακριβώς επιχειρεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. να ιδιωτικοποιήσει και τη δημόσια υγεία.

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΥΟΣ ΑΓΩΝΑΣ. Η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών χαιρετίζει τους συναδέλφους -ισσες που μαζικά συμμετείχαν στην απεργία -αποχή και τους καλεί ενωμένοι και συσπειρωμένοι στα σωματεία να συνεχίσουμε τον αγώνα! Με μαζικές γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα να οργανώσουμε τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση. Όμως παράλληλα χρειάζεται να υιοθετήσουμε ένα πιο μαχητικό και ριζοσπαστικό πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα με μαζικά συλλαλητήρια και συγκεκριμένα απεργιακά βήματα. Να ενώσουμε τις φωνές μας με τους γονείς, τους μαθητές και τους φοιτητές, έτσι ώστε να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για να μην περάσει η αξιολόγηση, η ΕΒΕ και η τράπεζα θεμάτων καθώς και όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που ιδιωτικοποιούν το σχολείο, που χτυπούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Να ενώσουμε τις φωνές με όλους τους εργαζόμενους ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα του Νόμου Χατζηδάκη που καταργεί και τα πιο στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

2310265730, e-mail: anteexpithesi_exekp@hotmexail.com

πηγή : https://www.okde.gr/archives/15108


1 2 3 4 5 6 7

Αναμέτρηση, Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://twitter.com/synantisi?ref_src=twsrc^g…