Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στις 9.30 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες στα Σεπόλια στις 17/11/20

Ανακοίνωση για τη δίκη των συλληφθέντων στις 17/11/2020 στα Σεπόλια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στις 17 Νοέμβρη 2020, σε δεκάδες περιοχές σε όλη τη χώρα οργανώθηκαν κινητοποιήσεις από σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, μαζικούς φορείς, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες κόσμος, τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου και διαδηλώνοντας για το ψωμί-παιδεία-ελευθερία της εποχής μας. Με απόφαση της κυβέρνησης οι συγκεντρώσεις και πορείες απαγορεύτηκαν οριζόντια και καθολικά, ακόμα και η κατάθεση στεφανιών στο χώρο του Πολυτεχνείου. Οι περισσότερες από τις συγκεντρώσεις που έγιναν κτυπήθηκαν με βιαιότητα από την αστυνομία, επιβλήθηκαν εκατοντάδες πρόστιμα και έγιναν δεκάδες συλλήψεις.

Την Τετάρτη 13/10/2021 καλούνται να δικαστούν ο φοιτητής του ΕΜΠ Ορέστης Καττής, η φοιτήτρια Νοσηλευτικής Λυδία Καττή, ο φοιτητής Πληροφορικής Νικόλας Καβακλής και ο εργαζόμενος Μάκης Λιβάνης. Για την ίδια υπόθεση έχει ξεκινήσει διωκτική διαδικασία και για τον πατέρα των 2 πρώτων νέων, Δημήτρη Καττή. Βρίσκονται κατηγορούμενοι για πλήθος αδικημάτων όπως: διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, εξύβριση, παραβίαση μέτρων covid, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής. Οι κατηγορίες είναι ψευδείς και κατασκευασμένες από την αστυνομία. Η αστυνομία επιτέθηκε με ιδιαίτερη βιαιότητα σε όσους αποχωρούσαν μετά το τέλος της ειρηνικής πορεία που έγινε από το σταθμό Λαρίσης προς το μετρό Σεπολίων. Ήθελε για να δικαιολογήσει τη βίαιη επίθεση και να έχει συλλήψεις, ώστε να παρουσιάσει ότι διαπράχτηκαν αδικήματα. Να εμπεδώνεται κλίμα φόβου και να επικρέμεται κίνδυνος διώξεων σε όποιον διεκδικεί, συμμετέχει, αγωνίζεται.

Στην πορεία που ολοκληρώθηκε στα Σεπόλια τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας, όπως φαίνεται και από το οπτικό υλικό. Οι διαδηλωτές αποχωρούσαν ειρηνικά και το μεγάλο μέρος τους είχε μπει στο σταθμό του μετρό, όταν έφτασαν αστυνομικοί με μηχανές που έπεσαν με μεγάλη ταχύτητα σε όσους αποχωρούσαν κατευθυνόμενοι προς τα σπίτια τους στην περιοχή. Στοχοποίησαν τον Ορέστη Καττή, τον κτύπησαν και τον συνέλαβαν μέσα στην πολυκατοικία που μένει, μπροστά στη μητέρα και την αδελφή του, κτυπώντας και αυτές καθώς και άλλους συγκεντρωμένους. Στη συνέχεια έξω από στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, η αστυνομία προχώρησε σε προπηλακισμούς και συνέλαβε τον πατέρα, την αδελφή του, οικογενειακό τους φίλο και τον άλλο φοιτητή-κάτοικο της περιοχής. Μάλιστα ο πατέρας υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με καθυστέρηση στο νοσοκομείο, ενώ η κόρη κτυπήθηκε στο κεφάλι και το χέρι και δέχτηκε λεκτική βία μέσα στο Α.Τ..

Η δίωξη σε βάρος των κατηγορούμενων βάλλει ευθέως ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα, που δέχονται ισχυρό πλήγμα, με την αστυνομική πλεκτάνη που στήθηκε για να στηρίξει την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή. Στοχεύει στην τρομοκράτηση και την περιστολή των ελευθεριών. Η πολιτική της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων έχει στόχο τον ίδιο το λαό, συμπληρώνει και στηρίζει την αντιλαϊκή αντεργατική επίθεση του συστήματος. Μια επίθεση που εργαλειοποιεί την πανδημία για να βαθύνει την αφαίρεση δικαιωμάτων του λαού στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία. Μια πολιτική που για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε χρειάζεται να πολλαπλασιαστούν και να δυναμώσουν οι μαζικοί και μαχητικοί αγώνες και η αλληλεγγύη μας, όπως έδειξε και η πίεση των φοιτητικών και λαϊκών διαδηλώσεων μετά τα γεγονότα της νέα Σμύρνης.

Απαιτούμε:

  • Την απόσυρση κάθε κατηγορίας σε βάρος όλων των συλληφθέντων και την παύση κάθε δίωξης
  • Την αθώωση όλων από όλες τις κατηγορίες.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία, την πολιτική δράση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει !

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/10, 9.30 πμ, κτίριο 9

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις

πηγή : https://mazistonagona.blogspot.com/2021/10/17…


1 2 3 4

Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Σεπολίων-Ακαδημίας Πλάτωνος

πηγή : https://www.facebook.com/sintonismos.attikis/


1 2 3 4

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ, ΣΤΙΣ 13/10, 9:30 πμ, ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, ΚΤΙΡΙΟ 9

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020 - ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Την Τετάρτη 13/10/2021 καλούνται να δικαστούν ο φοιτητής του ΕΜΠ Ορέστης Καττής, η φοιτήτρια Νοσηλευτικής Λυδία Καττή, ο φοιτητής Πληροφορικής Νικόλας Καβακλής και ο εργαζόμενος Μάκης Λιβάνης. Για την ίδια υπόθεση έχει ξεκινήσει διωκτική διαδικασία και για τον Δημήτρη Καττή, πατέρα των 2 πρώτων.

Βρίσκονται κατηγορούμενοι, μετά τη σύλληψη τους στα Σεπόλια στο τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου που έγινε στις 17/11/2020, για πλήθος αδικημάτων όπως: διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, εξύβριση, παραβίαση μέτρων codiv, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής. Οι κατηγορίες είναι ψευδείς και κατασκευασμένες από την αστυνομία. Η αστυνομία επιτέθηκε με ιδιαίτερη βιαιότητα σε όσους αποχωρούσαν μετά το τέλος της ειρηνικής πορείας από το σταθμό Λαρίσης προς το μετρό Σεπολίων. Ήθελε για να δικαιολογήσει τη βίαιη επίθεση και να έχει συλλήψεις, ώστε να παρουσιάσει ότι διαπράχτηκαν αδικήματα. Να εμπεδώνεται κλίμα φόβου και να επικρέμεται κίνδυνος διώξεων σε όποιον διεκδικεί, συμμετέχει, αγωνίζεται.

Στις 17 Νοέμβρη 2020, όπως είναι υποχρέωση και δικαίωμα καθενός και καθεμιάς που σέβεται και τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους αγώνες ενάντια στη χούντα, χιλιάδες κόσμος συμμετείχε σε δεκάδες περιοχές σε όλη τη χώρα στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, μαζικούς φορείς, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις ή και αυθόρμητα. Με απόφαση της κυβέρνησης οι συγκεντρώσεις και πορείες απαγορεύτηκαν οριζόντια και καθολικά, ακόμα και η κατάθεση στεφανιών στο χώρο του Πολυτεχνείου (εκτός της κατάθεσης από τους πολιτειακούς παράγοντες).

Οι περισσότερες από τις συγκεντρώσεις που έγιναν κτυπήθηκαν με βιαιότητα από την αστυνομία, επιβλήθηκαν εκατοντάδες πρόστιμα και έγιναν δεκάδες συλλήψεις. Ανάμεσά τους και στο κέντρο της Αθήνας και νωρίτερα στο Σταθμό Λαρίσης. Πρόσχημα των απαγορεύσεων ήταν τα μέτρα κατά της διασποράς κορονοϊού, αφού οι πορείες ήταν σε ανοικτούς χώρους και από όλους τους συγκεντρωμένους τηρούνταν οι αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας.

Στην πορεία που ολοκληρώθηκε στα Σεπόλια τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας, όπως φαίνεται και από το οπτικό υλικό. Οι διαδηλωτές αποχωρούσαν ειρηνικά και το μεγάλο μέρος τους είχε μπει στο σταθμό του μετρό, όταν έφτασαν αστυνομικοί με μηχανές που έπεσαν με μεγάλη ταχύτητα σε όσους μένουν στην περιοχή και κατευθυνόταν στα σπίτια τους. Κτύπησαν τον Ορέστη Καττή και τον συνέλαβαν μέσα στην πολυκατοικία που μένει, μπροστά στη μητέρα και την αδελφή του, κτυπώντας και αυτές καθώς και άλλους συγκεντρωμένους. Στη συνέχεια έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, που συγγενείς και φίλοι είχαν πάει να δουν τον κρατούμενο, η αστυνομία προχώρησε σε προπηλακισμούς και συνέλαβε τον πατέρα, την αδελφή του, τον οικογενειακό τους φίλο και τον άλλο φοιτητή-κάτοικο της περιοχής. Μάλιστα, ο πατέρας του υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με καθυστέρηση φρουρούμενος στο νοσοκομείο που χρειάστηκε νοσηλεία, ενώ η αδελφή του κτυπήθηκε στο κεφάλι και το χέρι και δέχτηκε λεκτική βία μέσα στο Α.Τ..

Η δίωξη σε βάρος των κατηγορούμενων βάλλει ευθέως ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα, που δέχονται ισχυρό πλήγμα με την αστυνομική πλεκτάνη που στήθηκε για να στηρίξει τον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή, που ασκείται από τους κυβερνώντες. Στοχεύει στην τρομοκράτηση και την περιστολή των ελευθεριών. Η επιθετικότητα της αστυνομίας, η ποινικοποίηση των συγκεντρώσεων από την κυβέρνηση, η στοχοποίηση διαδηλωτών και της νεολαίας είναι καταδικαστέα. Μεγάλο κύμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες έχει ήδη εκδηλωθεί.

Απαιτούμε:

- Την απόσυρση κάθε κατηγορίας σε βάρος όλων των συλληφθέντων/σών και την παύση κάθε δίωξης.
- Την αθώωση όλων από όλες τις κατηγορίες.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


• Από Κοινού - Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ζωγράφου
• Εργατική Λέσχη Καλλιθέας
• Εργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας
• Εργατική Λέσχη Κυψέλης - Πατησίων - Γαλατσίου
• Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας
• Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης
• Εργατική συμμαχία στα Δυτικά
• Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη - Πολυγώνου
• Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακ. Πλάτωνα - Σεπολίων
• Λέσχη Εργαζομένων & Νεολαίας Αργυρούπολης - Ελληνικού
• Πολιτική πολιτιστική λέσχη "Αμπάριζα" - Γλυφάδα
• Π-Χώρος Κινημάτων Αλληλεγγύης & Πολιτισμού
• Το Μυρμήγκι- Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης

πηγή : https://www.facebook.com/sintonismos.attikis/


1 2 3 4

Απαλλαγή όλων των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17 Νοέμβρη 2020 από όλες τις κατηγορίες

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020 ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ

Την Τετάρτη 13/10/2021έχει οριστεί η δίκη των τεσσάρων από τα πέντε μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που είχαν συλληφθεί στα Σεπόλια μετά τη λήξη των διαδηλώσεων για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου που είχε απαγορεύσει η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διωκτική διαδικασία για τον πέμπτο, που, από την επίθεση που δέχτηκε, οδηγήθηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο. Οι συλλήψεις έγιναν κατά την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων της ομάδας ΔΡΑΣΗ ενώ ο κόσμος διαλυόταν και κατευθυνόταν προς τα σπίτια του, ενώ δεν σταμάτησαν να επιτίθενται ακόμα και στην πυλωτή της πολυκατοικίας που μένουν οι τρεις από τους πέντε συλληφθέντες. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι από διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, εξύβριση, παραβίαση μέτρων covid και φτάνουν μέχρι επικίνδυνη σωματική βλάβη (!!!) , και αντίσταση κατά της αρχής.

Η σφοδρότητα της επίθεσης των δυνάμεων της αστυνομίας όπου, μια ομάδα από 15 μηχανές οδηγούσαν με μεγάλη ταχύτητα ανάμεσα στον κόσμο που διαλυόταν προσπαθώντας να κάνουν συλλήψεις στο σωρό, και η κατασκευή χαλκευμένων κατηγοριών απέναντι στους συλληφθέντες που έφτασε στο σημείο να προσάψουν επικίνδυνη σωματική βλάβη σε μια φοιτήτρια απέναντι σε πάνοπλους αστυνομικούς, δείχνει ότι ο πραγματικός στόχος τους ήταν η τρομοκράτηση του κόσμου και των αγώνων του. Ήταν ένα ακόμα επεισόδιο στο μακρύ κατάλογο αστυνομικής βίας τρομοκρατίας και αυταρχισμού που με αυτά προσπαθεί η κυβέρνηση να καταστείλει τις λαϊκές αντιστάσεις και αγώνες απέναντι στην σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της. Απέδειξε ότι η γενικότερη επιχείρηση κρατικής τρομοκρατίας είναι απαραίτητη στους κυβερνώντες, προκειμένου να διαφυλάξουν την εξουσία τους και τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών, ώστε να εξελιχτεί η σκληρή επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, στα εργασιακά μορφωτικά, κοινωνικά δικαιώματα. Η περιστολή δημοκρατικών ελευθεριών είναι συστατικό στοιχείο του σύγχρονου καπιταλισμού και πολιτική όλων των κυβερνήσεων που τον υπηρετούν.

Δεν θα τους περάσει. Η αποφασιστική ανάπτυξη και κλιμάκωση των αγώνων του λαού και της νεολαίας θα τσακίσει την επιθετικότητα της αστυνομίας, την ποινικοποίηση των συγκεντρώσεων, τη στοχοποίηση διαδηλωτών. Θα ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή της κυβέρνησης, της πολιτικής του κεφαλαίου και των επίδοξων διαχειριστών της.,

Απαιτούμε την αθώωση όλων των συλληφθέντων στις 17/11/2020 στα Σεπόλια, την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία, την παύση οποιασδήποτε δίωξης

Υπερασπίζουμε την δικαίωμα στη διαδήλωση.

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων, τα πρόστιμα, τις απαγορεύσεις και τις διώξεις. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !

Να διαλυθούν τα ΜΑΤ ΔΡΑΣΗ και όλα τα σώματα καταστολής Εξω η αστυνομία από τις διαδηλώσεις.

Ολοι /ες στη συγκέντρωση στα Δικαστήρια Κτίριο 9 Τετάρτη 13/10/2021 9:30

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5998