Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Χ.Μ.

Το απόγευμα της Τρίτης 13/10, ο σύντροφος Χ.Μ. απήχθη βίαια από αστυνομικούς, μπροστά στα μάτια της συντρόφου του και του παιδιού τους και οδηγήθηκε με την πρόφαση της «προσαγωγής» στη ΓΑΔΑ.

Εκεί, του αποσπάται εντελώς παράτυπα γενετικό υλικό και σκηνοθετείται το αδίκημα της «απείθειας» με σκοπό την κράτησή του με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Την επόμενη μέρα εκδίδεται τελικά ένταλμα σύλληψης του συντρόφου για ληστεία σε βάρος χρηματαποστολής τον Φεβρουάριο του 2018 και η αστυνομία εμφανίζει ένα «ορφανό» δείγμα DNA από τότε, προσπαθώντας να το ταυτίσει με γενετικό υλικό του Χ.Μ. Πιστή στην κλασική σκηνοθεσία της, η αστυνομία επικαλείται και πάλι «ανώνυμο τηλεφώνημα» που δήθεν υπέδειξε τον Χ.Μ. ως δράστη της ληστείας και επικίνδυνο ένοπλο τρομοκράτη. Στις δεκάδες φορές που οι κατηγορούμενοι έχουν ζητήσει αποδείξεις για τέτοιου είδους «τηλεφωνήματα», η απάντηση είναι πάντα πως αυτά δεν καταγράφονται. Αρκούν όμως για να απαχθεί με συμμορίτικο τρόπο ένας άνθρωπος. Με τον ίδιο αυθαίρετο τρόπο (και πάλι με την - αποδεδειγμένα σαθρή- μέθοδο της ταύτισης γενετικού υλικού που έχει καταρριφθεί πολλές φορές σε πολλές δικές) ο σύντροφος κατηγορείται και για συμμετοχή σε εμπρησμό αντιπροσωπείας αυτοκινήτων το 2009. Αυτή τη φορά η αστυνομική σκηνοθεσία επέλεξε ένα γάντι που υποστηρίζει πως βρέθηκε κοντά στην αντιπροσωπεία.

Οι λεπτομέρειες και αυτής της υπόθεσης την συνιστούν ένα πιστό αντίγραφο δεκάδων υποθέσεων σε βάρος δεκάδων αγωνιστών τις τελευταίες δεκαετίες. Το κράτος επιχειρεί ασταμάτητα και με κάθε τρόπο, ανασύροντας ολοένα και περισσότερο πλέον και υποθέσεις που αφορούν το μακρινό παρελθόν, να στοχοποιήσει και να πλήξει τον κόσμο του αγώνα σε όλα τα επίπεδα. Να στείλει, όντας πλέον εξοπλισμένο τεχνικά και θωρακισμένο νομικά, το μήνυμα του εκφοβισμού σε αυτές που αγωνίζονται και αυτούς που θα επιχειρήσουν να αγωνιστούν στο μέλλον, στον εσωτερικό του εχθρό. Εμείς, ο εσωτερικός του εχθρός, ακόμα και σε αυτή τη ζοφερή συγκυρία της επέλασης κράτους και κεφαλαίου σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής, οφείλουμε να μην κάνουμε πίσω. Απέναντι στις κατασκευασμένες κρατικές διώξεις να απαντήσουμε και πάλι με αλληλεγγύη και συντροφικότητα. Ο σύντροφος Χ.Μ. δεν είναι μόνος.

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων, Δευτέρα 18/10, ώρα 12μ.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85808/


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Χ.Μ. στις 12 στην Ευελπίδων

Τοποθεσία: Αθήνα / Δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 9

Στις 13/10, συλλαμβάνεται κάτω από το σπίτι του ο σύντροφος Χ.Μ. Μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ όπου κατηγορείται αρχικά για απείθεια και του αποσπάται DNA. Την επόμενη μέρα και με τη γνωστή μέθοδο του " ανώνυμου τηλεφωνήματος" βρίσκεται να κατηγορείται για συμμετοχή σε ληστεία χρηματαποστολής το 2018, καθώς και για εμπρησμό αντιπροσωπείας αυτοκινήτων το 2009. Και οι δύο υποθέσεις στηρίζονται για άλλη μια φορά στο μοναδικό "στοιχείο" της υποτιθέμενης ταύτισης ενός "ορφανού" DNA με αυτό του συντρόφου. Ο σύντροφος Χ.Μ βρίσκεται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής, σε μία ακόμα πράξη της επίθεσης κράτους και κεφαλαίου στον κόσμο του αγώνα.

Ενάντια στις κρατικές μεθοδεύσεις.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Χ.Μ

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών/τριων

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/85810/