Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 στις 20.30

ΣινεΠ - Μποέμικη Ζωή

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ανρί Μιρζέρ "Σκηνές από τη ζωή των Μποέμ" του 1845, μια ταινία για τρεις απόκληρους καλλιτέχνες που όταν με εντελώς τυχαίο τρόπο θα βρεθούν ο ένας στον δρόμο του άλλου, θα δημιουργήσουν - αρχικά εν αγνοία τους - τους πιο δυνατούς δεσμούς της ζωής τους.
Στην ταινία οι ρυθμοί είναι χαλαροί, όπως ακριβώς κυλά η ζωή των μποέμ αυτών καλλιτεχνών. Η ασπρόμαυρη εικόνα της ταινίας, μοιάζει να μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή του Παρισιού, των αρχών του 20ου αιώνα, αν και η ταινία αφορά σύγχρονη εποχή. Πρόκειται για ένα γλυκόπικρο στοχασμό πάνω στην ίδια τη ζωή. Ένας ύμνος της στωικής αταραξίας, καθώς οι δυσκολίες της ζωής αδυνατούν να κάμψουν τον ιδεαλισμό, την τρυφερότητα και τον αλτρουισμό των πρωταγωνιστών μας.
Ο σκηνοθέτης μένει πιστός στην άποψη του ότι στο βάθος τους οι άνθρωποι είναι αγαθοί, αθώοι μπορεί και λίγο αφελής. Η «Μποέμικη Ζωή» είναι ένας ύμνος στην φιλία, την κατανόηση και την συμπόνια. Η ταινία ακριβώς όπως και οι ανθρώπινες σχέσεις, καταφέρνει να ισορροπήσει με μοναδική μαεστρία ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα. Ο Καουρισμάκι μας περνά από το γέλιο στο δάκρυ με την ταχύτητα και την φυσικότητα, που συμβαίνει και στην πραγματική ζωή .

πηγή : https://www.facebook.com/events/4304584236256…
πηγή : email που λάβαμε στις 18 Οκτωβρίου 14h