Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021 στις 13.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

[Αθήνα] Αντικρατική-Αντιφασιστική διαδήλωση

Αντιφασιστική-Αντιφασιστική Διαδήλωση

Πλατεία Βικτώριας, Σάββατο 6/11, 13:00

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Με δεδομένο πως η παρατεταμένη κρίση είναι εδώ, πως διανύουμε έναν νέο γύρο μνημονιακών μέτρων και ταυτόχρονης περιστολής κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, πως η κοινωνία καταρρακώνεται τόσο από τη φτώχεια όσο και από την αντιληπτική σύγχυση για το τι συμβαίνει γύρω της, ο κίνδυνος μιας μαζικής επανεμφάνισης του φασιστικού φαινομένου, όπως συνέβη με την κατακόρυφη άνοδο της Χρυσής Αυγής, είναι παραπάνω από υπαρκτός. Και με αυτή την εμπειρία, τόσο της ανόδου της Χ.Α. την προηγούμενη δεκαετία όσο και της εξελισσόμενης απόπειρας ενός ''δεύτερου γύρου'' από τις φασιστικές γκρούπες του σήμερα, το κίνημα πρέπει να επιδείξει οξυμένα αντανακλαστικά και να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες αναχαίτησης του φαινομένου. Και όπως τότε, που το μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα έδωσε τις κατάλληλες απαντήσεις, το ίδιο θα γίνει και τώρα.

Να οργανωθούμε, να στήσουμε αναχώματα, να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Να απαντήσουμε μαχητικά σε όλα τα πεδία, στο δρόμο, στις γειτονιές, στις πλατείες, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία. Το οφείλουμε στους νεκρούς της τάξης μας, στον Παύλο, στο Λουκμάν, στο Ζακ/Zackie, σε όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, σε όλους αυτούς που έχουν χτυπηθεί βασανιστεί και δολοφονηθεί από το φασισμό και τη μισαλλοδοξία.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

Αλληλεγγύη στους δύο αγωνιστές που διώκονται για επιθέσεις σε γραφεία της χρυσής αυγής

κάλεσμα : Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες από το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1614759/


1 2 3 4 5 6 7 8

Να τσακίσουμε το φασισμό & το σύστημα που τον γεννά & τον τρέφει. Διαδήλωση. Σάββατο 6.11. Βικτώρια.13.00.

Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος, είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρόσφεραν ειρήνη.

Γερμανός Αντιφασίστας, 1942.

[…] Θα είμαστε εκεί. Για τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και για τον Εντισόν Γιαχάι και τον Αλίμ Αμπντουλ Μάναν, τον Πετρίτ Ζίφλε και τόσους άλλους νεκρούς της Τάξης μας. Για όλους τους ντόπιους, μετανάστες, πρόσφυγες προλετάριους και προλετάριες, για όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τις καταλήψεις και τους πολιτικούς χώρους που βρέθηκαν και βρίσκονται -εδώ και μια τριακονταετία, πάντα με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ και την κάλυψη των καθεστωτικών ΜΜΕ- στο στόχαστρο της θρασύδειλης βίας των χρυσαυγιτών και των υπόλοιπων φασιστικών συμμοριών.

Θα είμαστε εκεί γιατί δεν ξεχνάμε αυτό που μας έχει διδάξει η ιστορία: ο φασισμός δεν καταργείται διά νόμου αλλά τσακίζεται στους δρόμους και τις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και σπουδών, μέσα και έξω από τα δικαστήρια και τις φυλακές, από τον κόσμο της Αντίστασης και του Αγώνα.

Θα είμαστε εκεί γιατί συνεχίζουμε "να μην τους περιμένουμε αλλά να τους ψάχνουμε", γιατί "δεν τους γυρίσαμε την πλάτη" ούτε θελήσαμε ποτέ "να τους μορφώσουμε". Μαζί με τις χιλιάδες των αναρχικών και κομμουνιστών-τριών που -όλα αυτά τα χρόνια- δεν πρόσφεραν ειρήνη και δεν άφησαν σπιθαμή γης για να σταθούν τα βδελυρότερα γεννήματα του καπιταλισμού, που τους κυνήγησαν και τους τσάκισαν στο κέντρο και τις συνοικίες της αθηναϊκής μητρόπολης, που δεν επέτρεψαν να μείνει καμιά χρυσαυγίτικη γιάφκα αλώβητη ανά την επικράτεια, που ύψωσαν και υψώνουν μαχητικά αναχώματα αλληλεγγύης ενάντια στα ρατσιστικά πογκρόμ και τη μισανθρωπία, που στάθηκαν ώμο τον ώμο απέναντι στους εθνικιστές και τους ακροδεξιούς, τους φασίστες και τους ένστολους ομοϊδεάτες τους και γι' αυτό βρέθηκαν και εξακολουθούν να βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής και των μιντιακών φερέφωνων της. Θα είμαστε εκεί με τις χιλιάδες συντρόφων και συντροφισσών που αν και γνωρίζουν ότι "σ' αυτόν τον πόλεμο θα νικήσει εκείνος που είναι δυνατός στο μυαλό και την καρδιά", με την εκτέλεση των χρυσαυγιτών το βράδυ της 1ης Νοέμβρη 2013 στο Νέο Ηράκλειο, ένιωσαν ν' αποδίδεται ένα μερτικό προλεταριακής δικαιοσύνης [...]

από το Κάλεσμα της ΚτΒ στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση την ήμερα ανακοίνωσης της πρωτόδικης απόφασης στη δίκη της Χ.Α στο Εφετείο [Αθήνα, 7/10/2020]

[…] Ενάντια στον κοινωνικό εκφασισµό και κανιβαλισµό, τα κάθε λογής τάγµατα εφόδου του αστισµού και του ακροδεξιού φιλελευθερισµού που τα γεννά και τα τρέφει.

Από το Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον µέχρι το Σύνταγµα στην Αθήνα, από το συνωµοσιολογικό στρατό του Τραµπ και τη "διεθνή των ψεκασµένων αρνητών του κορωνοϊού" µέχρι τα εθνικιστικά συλλαλητήρια των "προδοµένων µακεδονοµάχων" και τα αντίστοιχα τραπεζοτσολιάδικα των αντικοµµουνιστών "µενουµευρωπαίων", ο ακροδεξιός νεοφιλελευθερισµός έχει ήδη συγκροτηθεί, διεκδικεί και κερδίζει το δικό του µερίδιο στο δρόµο. Ο εχθρός µας γνωρίζει πολύ καλά τη ρευστότητα και την αβεβαιότητα που προκαλείται από τη συστηµική κρίση, φοβάται τις ενδεχόµενες συνέπειες και γι' αυτό οχυρώνεται σε όλα τα µέτωπα, µέσα και έξω από τους θεσµούς των αυτοαποκαλούµενων "δηµοκρατιών" του.

Να µην αφήσουµε χώρο στον εκφυλισµό και τις αντικοινωνικές συµπεριφορές που θεριεύουν από τη συστηµική κρίση, την απώλεια εναλλακτικής προοπτικής και την κινηµατική αδυναµία για διάδοση (σε µαζικό επίπεδο) ενός απελευθερωτικού - χειραφετητικού προτάγµατος.

Να αντιπαρατεθούµε µε την µπατσοκρατία, τον εξανδραποδισµό και τον αδελφοκτόνο πόλεµο µεταξύ των φτωχών που επιβάλλεται συνειδητά από τα πάνω, ως γιατρικό για όλα, για την πείνα και την υποτίµηση, την ανέχεια, την απελπισία και την εξαθλίωση, στην οποία είναι καταδικασµένη (εδώ και χρόνια) η χειµαζόµενη κοινωνική πλειοψηφία.

Να συγκρουστούµε µε όλες τις εκφάνσεις της αντιδρ-αστικής συντήρησης: µε τους δηλωµένους και αδήλωτους (ενεργούς ή µουλωχτούς) φασίστες και ναζιστές, µε τους µισάνθρωπους ρατσιστές και τους κεφαλοκυνηγούς εθνικιστές, µε τους "µετανοηµένους" ή µη χρυσαυγίτες, µε τους κρατικοδίαιτους σκοταδιστές "ιεράρχες" της ελληνορθόδοξης εκκλησίας, τους (συνειδητούς ή ασυνείδητους) εκφραστές του κοινωνικού κανιβαλισµού και τους κάθε λογής (έµµισθους και µη) ιδιωτικούς στρατούς του "παράνοµου" και "νόµιµου" Κεφαλαίου και του Κράτους του […]

από Μια Συλλογική Απολογιστική Συμβολή: Αναδρομές & Συμπεράσματα. Στόχοι Πάλης & Προοπτικές [ΚτΒ, Σεπτέμβρης 2020 - Γενάρης 2021]

Στηρίζουμε - Συμμετέχουμε στη Διαδήλωση που καλούν Αντιφασίστες & Αντιφασίστριες από το κέντρο & τις γειτονιές της Αθήνας & του Πειραιά.

Σάββατο 6 Νοέμβρη 2021

Πλατεία Βικτωρίας στις 13.00

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ & ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ & ΤΟΝ ΤΡΕΦΕΙ

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Κ.Δ και Δ.Λ που βρίσκονται υπό αστυνομικοδικαστική ομηρία, στο στόχαστρο της "αντι"τρομοκρατίας & της "δικαιοσύνης" του Κεφαλαίου και του Κράτους του, κατηγορούμενοι για αντιφασιστικές άμεσες δράσεις, την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2019, ενάντια στις χρυσαυγίτικες γιάφκες στο Μενίδι και το Σταθμό Λαρίσης.

κάλεσμα : Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Οχτώβρης 2021

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1614874/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΚΡΑΤΟΣ - ΜΜΕ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ!

Το κρατικό καπιταλιστικό σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας βρίσκεται σε συνολική και βαθιά κρίση, λόγω των ίδιων των αντιφάσεων του, που τις προκαλεί η αθεράπευτη σύγκρουση που επιβάλλει η βασική του αρχή, η εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο. Ο φασισμός αποτελεί την αντεπαναστατική εφεδρεία του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος μπροστά στην αδυναμία του να αντλήσει συναίνεση στους σχεδιασμούς του και απέναντι στην προοπτική της δυναμικής έκφρασης της γενικευμένης κοινωνικής δυσαρέσκειας.
Σήμερα που η κοινωνία υφίσταται ένα ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της δολοφονικής κρατικής διαχείρισης της πανδημίας, ενώ παράλληλα επιταχύνεται το ρήμαγμα της κοινωνικής βάσης με την αποστέρηση των αναγκαίων κοινωνικών αγαθών και τη λεηλασία της φύσης, οι φασιστικές παρακρατικές συμμορίες εμφανίζονται στο δημόσιο χώρο ως εργαλείο στο πλαίσιο της ευρύτερης αντι-εξεγερτικής κρατικής στρατηγικής.

Αυτές οι αντιδραστικές δυνάμεις εμφανίζονται εκ νέου στο δημόσιο πεδίο ως εκφραστές είτε μισαλλόδοξων και εθνικιστικών είτε συνωμοσιολογικών και ανορθολογικών αφηγήσεων που προέρχονται ξεκάθαρα από την ακροδεξιά και λειτουργούν παραπληρωματικά στους επίσημους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς, στοχεύοντας στη διάλυση των συλλογικών, κοινωνικών και ταξικών δεσμών. Παράλληλα έτσι διαμορφώνεται το έδαφος για την εμφάνιση και τροφοδότηση των παρακρατικών ναζιστικών ομάδων κρούσης που υπό την προστασία των κατασταλτικών μηχανισμών, επιτίθενται σε αγωνιστές, αναρχικές καταλήψεις, πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να διαχυθεί ο κοινωνικός εκφασισμός, να στοχοποιηθούν οι παρίες για τα δεινά που επιφέρει η πολιτική του κράτους και των αφεντικών και να μείνουν στο απυρόβλητο οι ισχυροί.

Δεν είχαμε και δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης. Οι όποιες καταδίκες φασιστών από αυτήν δεν μπορούν να μας εξαπατήσουν. Ως αναρχικοί δεν ξεχνάμε πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό κερδίζεται στους δρόμους και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και το κράτος, του αγώνα ενάντια στις ανισότητες, την ιεραρχία, τους διαχωρισμούς, τον κοινωνικό εκφασισμό και τον κρατικό ολοκληρωτισμό. Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού είναι η οργάνωση του αγώνα για μια νέα κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας, του αγώνα για την κοινωνική επανάσταση.

Αντιφασιστική - Αντικρατική - Αντικαπιταλιστική
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ '21 | ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, 13.00

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ
Οργάνωση και αγώνας για την κοινωνική επανάσταση

κάλεσμα : Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Οκτωβρίου 23h


1 2 3 4 5 6 7 8

Κράτος και κεφάλαιο γεννούν τον φασισμό | Κάλεσμα στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις της 1ης και 6ης Νοέμβρη

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Η έναρξη ενός νέου γύρου παρακρατικών επιθέσεων την τελευταία περίοδο αναδεικνύουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο την εκ νέου ενεργοποίηση της αντεπαναστατικής εφεδρείας του κράτους. Από τη Θεσσαλονίκη, στη Σταυρούπολη (όπου ακροδεξιοί μαθητές του ΕΠΑΛ επιτέθηκαν σε φοιτητές και αντιφασιστική συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων), στην Ηλιούπολη και τον Εύοσμο, μέχρι την Αθήνα, στην κεντρική πλατεία του Ν.Ηρακλείου, στην Καλλιθέα, στου Ζωγράφου (όπου φασίστες επιτέθηκαν σε μέλη αριστερών και συνδικαλιστικών οργανώσεων) και στα Καμίνια, όπου το βράδυ της 27ης Οκτώβρη, φασίστες ξυλοκόπησαν άγρια τρεις μετανάστες από το Πακιστάν, οι φασιστικές ομάδες κρούσης παίρνουν πάλι τη θέση τους πλάι στις επίσημες κατασταλτικές δυνάμεις στοχεύοντας στο τσάκισμα και την τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων και στη διάχυση του φόβου στην κοινωνία.
Ένα χρόνο μόλις μετά την καταδίκη των νεοναζί της Χ.Α. έρχονται να καταρρεύσουν από τη μία οι όποιες ψευδαισθήσεις υπήρχαν για το ότι ο φασισμός μπορεί να ηττηθεί μέσα στις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης, με τους περισσότερους καταδικασθέντες να κυκλοφορούν ήδη ελεύθεροι και από την άλλη αποκαλύπτεται πλήρως και δια του παραδείγματος, για άλλη μία φορά, πως ο φασισμός δεν αποτελεί παρά την ακραία έκφραση του ίδιου του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος. Το «τείχος της Δημοκρατίας», όλη την προηγούμενη περίοδο μέχρι και σήμερα, πνίγει πρόσφυγες στη Μεσόγειο, αφαιμάσσει εργάτες-μετανάστες στην Μανωλάδα, χτίζει φράχτες και τοποθετεί ηλεκτρονικές «ασπίδες» στα σύνορα και δολοφονεί τον Τσιγγάνο Νίκο Σαμπάνη στο Πέραμα, ξερνώντας μετά το ρατσιστικό του δηλητήριο προκειμένου να νομιμοποιήσει τις κρατικές δολοφονίες όσων θεωρούνται απόκληροι και περισσευούμενοι . Επιτίθεται σε αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, υγειονομικούς, φοιτητές/τριες, ξυλοκοπεί αναρχικούς/ές, διαδηλωτές/τριες, στήνει δικαστικές σκευωρίες σε βάρος αγωνιστών, αναβαθμίζει τον έλεγχο και την επιτήρηση εξαπλώνοντας και εγκαθιστώντας ένα στρατό κατοχής στο δημόσιο πεδίο, επιχειρώντας να επιβάλλει τη σιωπή και να εξουδετερώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Σε ένα περιβάλλον λεηλατημένο από την κρατική διαχείριση της πανδημίας -με την άγρια φτωχοποίηση της κοινωνικής βάσης και το ρήμαγμα όλων των πεδίων παροχής των κοινωνικών αγαθών· όπου το σύστημα παράγει περισσότερα προβλήματα από όσα μπορεί να επιλύσει, ώστε να μπορεί να νομιμοποιεί τον ρόλο του ως διαμεσολαβητής των κοινωνικών αναγκών και άρα την αναγκαιότητα ύπαρξής του· με τις πολλαπλές και ταυτόχρονες κρίσεις του και τις εγγενείς αντιφάσεις του που το οδηγούν σε αδιέξοδα· με την κρατική καταστολή να έχει οξυνθεί από τη μία αλλά από την άλλη να προσκρούει στις δυνατότητες αφομοίωσής της και συναίνεσής της από την κοινωνία, μη αναστέλλοντας έτσι την πιθανότητα μίας έκρηξης της κοινωνικής δυσαρέσκειας- ο παρακρατικός μηχανισμός ως αναπόσπαστο εργαλείο της ευρύτερης αντεξεργετικής πολιτικής, επανεμφανίζεται στο δημόσιο πεδίο.
Και είναι αυτές οι συνθήκες ανέχειας και εξαθλίωσης που επιβάλλουν κράτος και αφεντικά, ταυτόχρονα με την καλλιέργεια της μισαλλοδοξίας και της εξατομίκευσης που προωθείται μέσα από τον κυρίαρχο λόγο, τους πολιτικούς εκφραστές του και τα μιντιακά τους φερέφωνα που οδηγούν στην συντηρητικοποίηση της κοινωνικής βάσης και στοχεύουν στη διάλυση των όποιων συλλογικών, κοινωνικών και ταξικών δεσμών. Γιατί η υπεράσπιση του ατόμου σε ευθεία αντιπαράθεση με το συλλογικό σώμα είναι το αποτύπωμα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής πάνω του. Γιατί το «ατομικό δικαίωμα» είναι η επέκταση της κρατικής ρητορικής περί «ατομικής ευθύνης», σε άμεσο ανταγωνισμό με την κοινότητα και όχι για την υπεράσπισή της. Γιατί είναι ο ανορθολογισμός του ίδιου του συστήματος που διαμόρφωσε το έδαφος να αναπτυχθούν οι συνωμοσιολογικές αφηγήσεις και πλάι σε αυτές να αναγεννηθούν οι νεοναζιστικοί χαιρετισμοί και τα ακροδεξιά παραληρήματα.
Και είναι αυτό το πεδίο μέσα στο οποίο ξαναβρήκαν έδαφος οι φασιστικές γκρούπες, σε αυτό επενδύουν και αυτό αποτελεί τη δεξαμενή από την οποία αντλούν προκειμένου να εμφανιστούν ξανά στο προσκήνιο για να διαχύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο. Γκρούπες που επανεμφανίστηκαν στο δημόσιο πεδίο -μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Π.Φύσσα το 2013- στα μακεδονικά εθνικιστικά συλλαλητήρια και με την κάλυψη των οποίων οι φασίστες προχώρησαν σε μία σειρά επιθέσεων σε καταλήψεις, αναρχικές δομές και χώρους αγώνα (ΕΚΧ Σχολείο, στη Θεσ/νίκη, Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και κατάληψη Λέλας Καραγιάννη, στην Αθήνα) με αποκορύφωμα τον ολοσχερή εμπρησμό της κατάληψης Libertatia στη Θεσσαλονίκη στις 21/1/2018 και την απόπειρα επίθεσης στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καμάρα. Τώρα, λοιπόν, οι ίδιοι νεοναζιστικοί φορείς και οι ακόλουθοί τους εμφανίστηκαν εκ νέου την περίοδο της πανδημίας επιχειρώντας να συγχύσουν και να αντικαταστήσουν την αντίσταση με την αντίδραση.

Ως αναρχικοί για άλλη μία φορά να σταθούμε απέναντι στα παρακρατικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους εργασίας. Δεν ξεχνάμε πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό κερδίζεται στους δρόμους και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό, του αγώνα ενάντια στις ανισότητες, την ιεραρχία, τους διαχωρισμούς, τον κοινωνικό εκφασισμό, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό και τον κρατικό ολοκληρωτισμό. Οργανωμένα, αδιαμεσολάβητα, αντιιεραρχικά και συλλογικά να αγωνιστούμε για την ανατροπή του καταπιεστικού-εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά και θρέφει τον φασισμό, για την Κοινωνική Επανάσταση για την Αναρχία!

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ, ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης
στις 2 Οκτώβρη 2021, στη Θεσ/νίκη

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες/είσες της αντικρατικής- αντιφασιστικής διαδήλωσης της 1ης Νοέμβρη του 2020, στο Γαλάτσι

Αλληλεγγύη σ' όλους τους συντρόφους/ισσες που διώκονται για αντιφασιστική δράση

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/ΠΟΡΕΙΑ
την 1η ΝΟΕΜΒΡΗ, στην Πλατεία Ν.Ηρακλείου, στις 18.00

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ, 6 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΠΛ.ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, 13.00
διαδηλώνουμε με το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Τοπικός συντονισμός Αθήνας
της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης- Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων

πηγή : http://apo.squathost.com/kratos-ke-kefaleo-ge…


1 2 3 4 5 6 7 8

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ/ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 06/11 13:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ANTIFASCIST/ANTISTATE DEMO SATURDAY 6/11 13:00 VIKTORIA SQUARE

Ο φασισμός δεν τελείωσε με την καταδίκη της ΧΑ στα κρατικά δικαστήρια. Η φερόμενη ως νίκη επί του φασισμού δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η ενσωμάτωση των παρακρατικών συμμοριών και των φασιστικών πρακτικών τους από τους κρατικούς μηχανισμούς. Είτε με τη μορφή οργανωμένων φασιστικών ομάδων, είτε με την αστυνομία/στρατό κατοχής, είτε με την διάχυση ρητορικών μίσους στον δημόσιο λόγο απέναντι στους «ξένους, τους άρρωστους, τους περιθωριοποιημένους», το κράτος χρησιμοποιεί και κανονικοποιεί τα φασιστικά εργαλεία όταν έρχεται αντιμέτωπο με πολλαπλές κρίσεις.Χωρίς να αναφερθούμε εκτενώς στην αυταρχικοποίηση της ζωής μας που επέφερε η κρατική διαχείρηση του COVID-19, αρκεί μόνο να αναφέρουμε επιγραμματικά κάποια περιστατικά των τελευταίων εβδομάδων για να γίνει ξεκάθαρο το πώς νομιμοποιείται πλέον καθημερινά ο φασισμός. Οι οργανωμένες φασιστικές ομάδες που εμφανίστηκαν πρόσφατα σε σχολεία της Θεσσαλονίκης αλώνιζαν ελεύθερα στα ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης. Η εκτέλεση του Νίκου Σαμπάνη από τους δολοφόνους της ΔΙΑΣ, πάτησε πάνω στα ρατσιστικά αντανακλαστικά της κυρίαρχης ιδεολογίας απέναντι στους Ρομά, σε μια προσπάθεια να νομιμοποιηθούν οι κρατικές δολοφονίες απέναντι σε κάθε λογής «παραβατικό».Η εκτέλεση του Νίκου Σαμπάνη συμπύκνωσε όλο τον αντιτσιγγανισμό της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους. Ενός κράτους του οποίου οι υπουργοί συγχαίρουν τους ένστολους δολοφόνους ενός 18χρονου Ρομά, τα ΜΜΕ σπιλώνουν την μνήμη του νεκρού και δικαιολογούν με ανυπόστατα ψεύδη τον φόνο, οι εθνικόφρονες πολίτες που υποδέχονται με πανηγυρισμούς τους εκτελεστές και οι εξεγερμένοι-ες ρομ ενάντια στον εξοντωτικό ρατσισμό παρουσιάζονται ως εγκληματίες και ταραχοποιά στοιχεία. Πιο μετά, μετανάστες εργάτες δέχτηκαν επίθεση στη Νέα Κοκκινιά από ομάδα εθνικιστών, ενώ για πολλοστή φορά μετρήσαμε νεκρά μεταναστά στο Αιγαίο, ως αποτέλεσμα της δολοφονικής πολιτικής του ελληνικού κράτους για την «ασφάλεια των συνόρων». Ο 18χρόνος ντελιβεράς Ανέες Μίρ και ο 45χρόνος λιμενεργάτης Δημήτρης Δαγκλής ήταν τα τελευταία θύματα στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου, με τις απεργίες στο λιμάνι να κλιμακώνονται, με τις φασιστικές συμμορίες να είναι όπως πάντα σε ετοιμότητα να επιτεθούν σε όποιο εργατικό κίνημα εντείνει τις κινητοποιήσεις του. Πάλι πρόσφατα, στην Ιεράπετρα μετρήσαμε σε λιγότερο από ένα χρόνο το 13ο θύμα της πατριαρχίας-βασικού συστατικού του φασισμού, με την γυναικτονία να παρουσιάζεται στα καθεστωτικά μέσα ως ακόμα μια μεμονωμένη δολοφονία κι όχι ως σύμπτωμα μιας πάσχουσας πατριαρχικής κοινωνίας.

Η διοργάνωση μιας αντιφασιστικής/αντικρατικής πορείας στη γειτονιά μας, τη γειτονιά της Βικτώριας που γνωρίζει πολύ καλά τις φυλετικές, έμφυλες και ταξικές καταπιέσεις είναι πολύ σημαντική. Από τους ρατσιστικούς αστυνομικούς ελέγχους και την καταστολή απέναντι σε κάθε σκουρόχρωμο άτομο, τις επιχειρήσεις «σκούπα»στην πλατεία, τη μαύρη και επισφαλή εργασία, τη στεγαστική επισφάλεια και αστεγία, μέχρι την περιθωριοποίηση των τοξικοεξαρτημένων ατόμων, τη βία κατά θηλυκοτήτων και ΛΟΑΤΚΙΑ+ στο δρόμο, τους «αγανακτισμένους κατοίκους»που στρέφουν την οργή τους απέναντι στα καταπιεσμένα υποκειμένα, αντί να την στρέφουν στους εξουσιαστές τους, ο φασισμός διαχεέται, αναπαράγεται και κανονικοποιείται συνεχώς στη Βικτώρια. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, τα πογκρόμ των φασιστών στον Άγιο Παντελεήμονα κάποια χρόνια πριν, αλλά και τις απαντήσεις που έδωσε το αντιφασιστικό κίνημα.

Ο φασισμός δεν φορά μονάχα σβάστικα ή στολή μπάτσου, αλλά διαπερνά όλο τον κοινωνικό ιστό. Να σταθούμε ανάχωμα τόσο στις οργανωμένες φασιστικές γκρούπες, όσο και στο κράτοςκαι στην αστυνομία του, αλλά και στα καθημερινά φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού. Να οργανώσουμε τις κοινότητές μας, τις κοινότητες των καταπιεσμένων και να συλλογικοποιήσουμε τα βιώματα και τις αντιστάσεις μας. Να μην επιτρέψουμε την κανονικοποίηση του φασισμού. Για τον Νίκο Σαμπάνη και το 7χρονο κορίτσι που σκότωσαν ενστολα κάθαρματα της ομάδας ΔΙΑΣ το 2011, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τον Παύλο Φύσσα, τη Zackie, τον Γρηγορόπουλο και όλα τα θύματα ρατσιστικής, έμφυλης, ταξικής βίας που θρέφει η μισαλλοδοξία του φασισμού.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ/ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 06/11 13:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

-κατειλλημένο κοινωνικό κέντρο Ζιζάνια

***

Fascism did not end with the conviction of Golden Dawn in the civil courts. This so called "victory" against fascism was nothing more than the incorporation of para-state gangs and their fascist practices into state mechanisms. With organized fascist groups, with the police and the army, and with the diffusion of hateful rhetorics in public speech against "the foreigners, the sick, and the marginalized"-- the state uses and normalizesfascist tools when faced with multiple crises.

Without going into detailon the authoritarization of our lives as a consequence of the state handling of COVID-19, it is enough to briefly mention some incidents that took place these past weeks in order to clarify how fascism is being legalized daily. In the past weeks there were organized fascist groupsin Thessaloniki which wanderedfreely in the technical schools (EPAL) of Stavroupoli. Later, the execution of Nikos Sampanis by the murderous DIAS utilized the racist reflexes of the dominant ideology against Roma in an effort to legalize state murders against any kind of "delinquent". The execution of Nikos Sampanis condensed all the anti-Roma sentiment of the greek society and the state. This is a state whose ministers congratulated the armed murderers of a 18-year old Roma boy,whoseMass Media tarnished the memory of the dead and justified the murder withunsubstantial lies, and whose nationalistic citizens welcomed with cheers the executioners. This is a state where insurrectionary Romaare presented as criminals and disruptive elements. Shortly after this murder, migrant workers were attacked in Nea Kokkinia by a group of nationalists. Shortly after this, for umpeteenth time, we witnessed dead migrants in the Aegean, as a result of the murderous policy of the greek state for the sake of "the border security". Additionally, the18-year-old delivery boy Anees Mir and the 45-year old dockworker Dimitris Dagklis were killed-- victimson the altar ofprofit, whilefascist gangs remain ready to attack any labor movement that intensifies its mobilizations. Additionally, in the span of less than a year, we counted the 13thvictim of patriarchy--a basic element of fascism-- in Ierapetra with yet another a femicide. This femicide was presented in the regime media as another isolated murder, and not a symptom ofadeadly patriarchal society.

Organizing an antifascist/antistate demonstration in our neighborhood--the neighborhood of Viktoria that knows very well race, sex and class oppressions--is gravely important. Fascism is diffused, reproduced and normalized constantly in Viktoria. It is diffused in racist police controls and the repression against any person of color, in the sweeping arrests in the square, and in the undocumentedand precarious labor. It is repoduced in the housing precariousness and the homelessness, in the marginalization of drug-addicted people, and in the violence against femmes and LGBTQI+ people on the streets. It isnormalized in the "fed up residents" who turn their anger against repressed subjectsinstead of turning it against their rulers, Let's not forget the fascists' pogroms in Agios Pantelehmonas a few years ago, nor the answers given by the antifascist movement.

Fascism is not only a swastika or cop uniform, it penetrates the whole social web. Let's stand as a barricade against the organized fascist groups,against the state and its police forces, andagainst the everyday phenomenaof social cannibalism. Let's organize our communities, the communities of the opressed, and collectivize our experiences and our resistances. Let's not allow the normalization of fascism. For Shahzad Luqman, for Pavlos Fyssas, for Zackie O, for Alexis Grigoropoulos, for Nikos Sampanis, and for all the victims of racial, sex and class violence that feeds on the intolerance and bigotry of fascism.

RESISTANCE, SELF-ORGANIZATION AND SOLIDARITY AGAINST THE STATE AND FASCISTS

SOLIDARITY TO THE REBELLIOUS ROMA COMMUNITIES

ANTIFASCIST/ANTISTATE DEMO SATURDAY 6/11 13:00 VIKTORIA SQUARE

-squatted social center Zizania

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615090/


1 2 3 4 5 6 7 8

Στήριξη - συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση του Σαββάτου 6/11 (πλ. Βικτωρίας)

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Το τελευταίο διάστημα διάφορα φασιστικά μορφώματα επιχειρούν συστηματικά να αναβαθμίσουν το ρόλο τους και να επανέλθουν στο προσκήνιο είτε με τη διοργάνωση των νέων εθνικιστικών συλλαλητηρίων άρνησης της πανδημίας (ξεπλένοντας και νομιμοποιώντας κοινωνικά την εγκληματική κρατική διαχείριση), είτε με τις αυξανόμενες επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες και κοινωνικούς - πολιτικούς χώρους και αγωνιστές.

Η ιστορική εμπειρία -η οποία επανεπιβεβαιώθηκε τραγικά στη χώρα και τις γειτονιές μας με αποκορύφωμα τις δολοφονίες του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν και του αντιφασίστα εργάτη και μουσικού Παύλου Φύσσα- υπενθυμίζει ότι ο φασισμός είναι η προέκταση της κρατικής πολιτικής και όχι η αντίθεσή της όπως επικαλείται. Σήμερα η εμπροσθοφυλακή του κεφαλαίου, οι θαυμαστές του Χίτλερ και των ναζί -ενθαρρυμένοι όχι μόνο από τις χαμηλές ποινές που αποδόθηκαν στη Χ.Α. αλλά και από τις διαδοχικές αποφυλακίσεις στελεχών των ταγμάτων εφόδου- επιχειρούν να επανασυγκροτηθούν σε «κίνημα» με όχημα το πλήθος των μικρομεσαίων που συνθλίβονται από τις καπιταλιστικές κρίσεις.

Από τους νεοφασίστες οπαδούς του Τράμπ και του Μπολσονάρο μέχρι τους ντόπιους νεοναζί η παγκόσμια φασιστική ακροδεξιά ζητάει θάνατο, αποκλεισμό και «απαρτχάιντ» για τους αδύναμους, τους «μη υγιείς», τους ρομά, τους ομοφυλόφιλους, τους αντιφασίστες, τους κομμουνιστές και τους αναρχικούς. Είναι καθήκον μας να μην αφήσουμε κανένα χώρο στους εχθρούς της ελευθερίας και της εργατικής τάξης πουθενά. Στους χώρους εργασίας, στις πλατείες, στους δρόμους και τα γήπεδα, κανένας εφησυχασμός - καμία υποτίμηση - ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες!

Συμμετέχουμε - Στηρίζουμε τη Διαδήλωση που καλεί η συνέλευση Αντιφασιστών & Αντιφασιστριών από το κέντρο & τις γειτονιές της Αθήνας & του Πειραιά.

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ - 13.00 ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

σημ.: Την Τρίτη 2/11 στο πλαίσιο των κινήσεων προπαγάνδισης της διαδήλωσης έγινε μαζικό μοίρασμα κειμένου & αφισοκόλληση σε Κορυδαλλό - Νίκαια με τη συμμετοχή και συντρόφων/-ισσών από άλλες περιοχές και συλλογικότητες.

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2021/11/611.h…


1 2 3 4 5 6 7 8

Καλούμε στην αντιφασιστική-αντικρατική διαδήλωση αύριο Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 13:00 στη πλατεία Βικτώριας, μαζί με το κοινωνικό κέντρο Ζιζάνια. Ρομά και πρόσφυγες σε όλες τις γειτονιές, επαναπροώθηση σε όλους τους ρατσιστές.

Solidarity With Migrants

πηγή : https://twitter.com/MigrantsSoli/status/14567…


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα στην αντιφασιστική διαδήλωση 6/11 στις 13:00 πλατεία Βικτωρίας

Κάλεσμα στην αντιφασιστική διαδήλωση 6/11 στις 13:00 πλατεία Βικτωρίας

Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την καταδίκη της χρυσής αυγής κι όμως ακόμα δε μπορούμε να μιλάμε για την ολοκληρωτική νίκη του αντιφασιστικού αγώνα. Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μια προσπάθεια των φασιστών να πατήσουν ξανά στο πεζοδρόμιο, να βγουν ξανά στο δρόμο και τις πλατείες. Βέβαια αυτή η προσπάθεια δε σταμάτησε ποτέ, ούτε επανενεργοποιήθηκε προσφάτως. Από τους "μακεδονομάχους" και τους "προστάτες των συνόρων" στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου, μέχρι τις αντιεμβολιαστικές συγκεντρώσεις και τα πρόσφατα πεσίματα στις πλατείες, αντιλαμβανόμαστε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Τα γεγονότα στη Σταυρούπολη και τον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη, σε Νέο Ηράκλειο, Καλλιθέα και Καμίνια στην Αθήνα, δεν γίνονται τυχαία αυτήν την περίοδο, αντιθέτως λαμβάνουν χώρα σε μια εποχή που το κράτος προσπαθεί να αναδιοργανωθεί και να βρει ξανά τα πατήματά του. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ακόμα μια πρωτοφανή οικονομική κρίση ως συνέπεια της κρατικής διαχείρισης της πανδημίας όπου οι φασίστες βρίσκουν έδαφος να πατήσουν, εκμεταλλευόμενοι την αγανάκτηση της κοινωνίας. Το κράτος κάθε φορά, όποτε το κρίνει απαραίτητο, εκμεταλλεύεται τις χρήσιμες εφεδρείες του, τους φασίστες, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και να στοχοποιήσει τα κομμάτια εκείνα της κοινωνικής βάσης που βρίσκονται αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων και όσων οργανώνονται, αμφισβητούν, διεκδικούν. Γι' αυτό δείχνουν μεγάλη λύσσα και επιτίθενται στους μαθητές και τους φοιτητές που αντιδρούν ενάντια αυταρχικά νομοσχέδια για την Παιδεία, σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη ενάντια στο φασισμό, σε μετανάστες και μετανάστριες που προσπαθούν μέσα σε όλη αυτή τη δυστοπία που ζούμε, να καταφέρουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Το κράτος μπαίνει στη μάχη ενάντια στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας με αναβαθμισμένο οπλοστάσιο υιοθετώντας και το ίδιο προτάγματα και απόψεις της ακροδεξιάς, σε μια προσπάθεια να μην τα χαλάσει με τους ψηφοφόρους του και όσους δεν αντιτίθενται σε αυτό. Από την εκτέλεση του 20χρονου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα από τους δολοφόνους της Διας, μέχρι τους πνιγμένους μετανάστες και μετανάστριες στα νερά του Αιγαίου και από την ακραία καταστολή με ξύλο, χημικά και συλλήψεις σχεδόν σε κάθε διαδήλωση, μέχρι το στήσιμο σκευωριών εναντίον αγωνιστών στην προσπάθεια εξόντωσής τους, αντιλαμβανόμαστε ποιους θεωρεί το κράτος ως "εσωτερικούς εχθρούς" και με ποιους θέλει να τελειώνει μια και καλή.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δε μπορεί να μην είναι και αγώνας ενάντια στο κράτος και είναι ένας αγώνας που δε θα κερδηθεί ούτε θεσμικά ούτε δικαστικά, αλλά στο πεδίο του αγώνα, στους δρόμους, τις πλατείες, τους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές. Έχουμε την εμπειρία και θα το καταφέρουμε ξανά, να κόψουμε τον αέρα στις προσπάθειες ανασύνταξης του φασισμού και να αποκρούσουμε την επίθεση του κράτους. Ο μαχητικός αγώνας ενάντια σε κράτος και φασισμό θα συνεχιστεί.

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την Αντιφασιστική-Αντικρατική-Αντικαπιταλιστική διαδήλωση, το Σάββατο 6 Νοέμβρη, στις 13:00 (προσυγκέντρωση πλατεία Βικτωρίας).

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/5346