Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 στις 18.00

Συλλογική vegan κουζίνα & άνοιγμα βιβλιοθήκης και κινηματικού βιβλιοπωλείου

Κουζίνα συντροφικά με τις μεταναστευτικές οικογένειες

Λίγα λόγια για το σκεπτικό της δράσης συλλογικής κουζίνας σε κατειλημμένους χώρους.

Η περσινή χρονιά ήταν το εφαλτήριο γνωριμίας με τις μεταναστευτικές οικογένειες στις οποίες κόπηκε το οικονομικό επίδομα με απόφαση της κυβέρνησης, με επακόλουθο κάποιες εξ αυτών να απειλούνται και με έξωση από τα διαμερίσματα που διαμένουν.
Με αφορμή το καθημερινό φαγητό αλλά και τη γενικότερη υποστήριξη, τη λειτουργία του φαρμακείου, τα μαθήματα εκμάθησης ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, αλλά και τη συμμετοχή σε δραστηριότητες της ομάδας, γνωριστήκαμε με τις οικογένειες αυτές και μοιραστήκαμε μαζί τους αγωνίες και άγχη.


Φέτος αντιλαμβανόμαστε ότι μπορούμε να το πάμε ένα βήμα πιο πέρα, να συνδιαμορφώσουμε δράσεις, και να τους ξεναγήσουμε σε κινηματικούς χώρους.


Η συλλογική μεταναστευτική βιγκαν κουζίνα σε κατειλημμένος χώρους είναι ένα εγχείρημα που συμπληρώνει το παζλ της ένταξης των μεταναστ(ρι)ών σε κινηματικά δρώμενα και ταυτόχρονα δικτύωσης χώρων και συλλογικοτήτων στην έμπρακτη αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό.


Σκοπεύουμε να μαγειρεύουμε με τους μετανάστες και τις μετανάστριες καθημερινά και να υπάρχει φαγητό για όλες και όλους, με όρους αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης.

Αυτήν την Παρασκευή 22.10 ανταμώνουμε με τη Stop war on Migrants στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ.

πηγή : https://yfanet.espivblogs.net/2021/10/21/pa-2…


Άνοιγμα βιβλιοθήκης και κινηματικού βιβλιοπωλείου

Λειτουργία βιβλιοθήκης και κινηματικού βιβλιοπωλείου: Κάθε Παρασκευή 18.00-21.00, όπως και σε κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται στο χώρο της κατάληψης Φάμπρικα Υφανέτ.

Κάθε Παρασκευή συναντιόμαστε, διαβάζουμε συλλογικά, πίνουμε καφέ, ταξινομούμε, σκαλίζουμε τα ράφια της βιβλιοθήκης και προσπαθούμε να ανασύρουμε από το παρελθόν όλες τις λέξεις και τις στιγμές που θα μας εμνεύσουν για τους μελλοντικούς αγώνες.