Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 στις 11.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

[Αθήνα] Κάλεσμα αλληλεγγύης στους/ις 6 συλληφθέντες/είσες συντρόφους/ισσες

[27/10, Ευελπίδων 11:00] Κάλεσμα αλληλεγγύης στους/ις 6 συντρόφους/ισσες της πορείας ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA

Απευθύνουμε κάλεσμα αλληλεγγύης - στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 27/10/21 στις 11:00 - για τους/ις 6 συλληφθέντες/είσες συντρόφους/ισσες της πορείας ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA.

Στις 26/10/21 πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA από 14 συντρόφους.

Καλέσαμε και συμμετείχαμε οργανωμένα στην πορεία υπερασπιζόμενοι τους συντρόφους μας και ενάντια στην σύγχρονη δυστοπία που επιχειρούν να επιβάλουν τα κράτη και οι εξουσίες τοπικά και παγκόσμια. Θεωρήσαμε και θεωρούμε, ότι ο αγώνας για την ελέυθερη κάθοδό μας στο δρόμο είναι αγώνας ουσίας και συλλογικής επιβίωσης.

Στην πορεία αυτή, οργανωμένη κατά βάση από φοιτητικά στέκια, οι νέοι σύντροφοι/ισσες, οι περισσότεροι από αυτούς αγωνιστές/τριες φοιτητές/τριες, έσπασαν την τρομοκρατία της καταστολής κατεβαίνοντας στον δρόμο με οργάνωση και αξιοπρέπεια. Η βία των μπάτσων στην πορεία της προηγούμενης ημέρας απέναντι σε αριστερές οργανώσεις, κομμουνιστές/τριες και αναρχικούς/ες δεν έσπειρε το φόβο, όπως δεν θα το κάνει ούτε η σημερινή. Μάλιστα, ότι οι περισσότεροι/ες που ενίσχυσαν την σημερινή πορεία γνωρίζαν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα χτυπηθεί κάνει την επιλογή τους ακόμη πιο σημαντική.

Η πορεία αποτελούμενη από 250 και πλέον συντρόφους/ισσες χτυπήθηκε από την έναρξή της μόλις μπήκε στη Σόλωνος από την Σίνα και για δεύτερη φορά καθώς πλησιάζε στα Εξάρχεια πάλι επί της Σόλωνος. Επιτέθηκαν απρόκλειτα και αναίτια, αν πραγματική αιτία δεν θεωρηθεί η διάλυσή της πορείας και η επιβολή της τρομοκρατίας τους στο δρόμο. Οι περιφρουρήσεις κράτησαν όσο μπορούσαν απέναντι στην επίθεση των ΜΑΤ και παρόλο που το συλογικό σώμα έσπασε παρόλα αυτά δεν διαλύθηκε. Μεγάλο κομμάτι της πορείας κατέλειξε συντεταγμένα στο ΕΜΠ, απ'όπου καλέστηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη ΓΑΔΑ. Ανάμεσα στους συντρόφους/ισσες της περιφρούρησης που συνελήφθησαν βρίσκονται και 2 σύντροφοί μας.

Τα τελευταία 2 χρόνια, με την συνδρομή του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που επέβαλαν παγκόσμια τα κράτη με πρόσχημα τον Covid19, έχουν χαθεί κοινωνικές κατακτήσεις, εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα 40 και πλέον χρόνων. Το κράτος της καταστολής προσπαθεί να επιβάλει μια νέα κανονικότητα ενισχύοντας την βία απέναντι στην κοινωνία και τους αγωνιζόμενους/ες.

Είναι ξεκάθαρες οι πολιτικές επιλογές την κυβέρνησης και του κράτους συνολικότερα. Βία, καταστολή και κοινωνική ισοπέδωση. Η εν ψυχρώ εκτέλεση του 18χρονου Ρομά Νίκου Σαμπάνη, έρχεται ως επιστέγασμα της ακραίας βίας που βιώνουν οι ντόπιοι και ξένοι προλετάριοι και ιδιαίτερα η νεολαία στους δρόμους, στις γειτονιές, στις πλατείες και στα σχολεία. Στις 20 Σεπτεμβρίου, στη κοντινή περιοχή του Αιγάλεω, σε μια παρόμοια καταδίωξη έχασε την ζωή του ακόμη ένας νεολαίος, χάνοντας τον έλεγχο της μηχανής που οδηγούσε.

Στα πανεπιστήμια, στην δημόσια υγεία, στην εργασία, στα πάρκα, στους λόφους και στα βουνά τα πάντα ξεπουλιούνται σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. Ακόμη και οι φετινές φωτιές αποτέλεσαν ευκαιρία για τους κρατούντες για ακόμη περισσότερες business και κέρδη.

Στα σύνορα από την άλλη πρόσφυγες και μετανάστες/τριες στέλνονται πίσω με τη βία, χτυπημένοι και λεηλατημένοι από παραστρατιωτικές ομάδες σε συνεργασία με την αστυνομία, ενώ ο αριθμός των θανάτων ολοένα και αυξάνεται στον Έβρο και τα νησιά.

Απευθύνουμε κάλεσμα αλληλεγγύης - στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 27/10/21 στις 11:00 - για τους/ις 6 συλληφθέντες/είσες συντρόφους/ισσες της πορείας ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA.

Πορεία ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA! [Προπύλαια 26/10 12:30]

- Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

- Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΊΝΑΙ ΖΩΗ

- ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΛΗΨΗ DNA - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 14 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

- ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (Συ.Κα.Προ)

https://twitter.com/Prosfygika

sykaexpro.squaext@riseupex.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1614958/


1 2 3 4 5

Καλούμε αύριο 11 η ώρα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για τους 6 συλληφθέντες της σημερινής πορείας, που πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια, ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA, από τους 14 καταληψίες της πρυτανείας του ΕΜΠ

Κανένας/καμία σύντροφος/ισσα μόνος/η στα χέρια του κράτους

Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα

πηγή : https://www.facebook.com/FoithtikhOmadaRouvik…


1 2 3 4 5

27/10 | 11:00 | Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες/είσες συντρόφους/ισσες | Δικαστήρια Ευελπίδων

Καλούμε αύριο 27/10 σε συγκέντρωση στις 11:00 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους/ις 6 συντρόφους/ισσες που συνελήφθησαν στην πορεία ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA(26/10) συμμετέχοντας στην περιφρούρηση. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στην πορεία και η περιφρούρηση κράτησε τη θέση της με αποτέλεσμα να συλληφθούν υπερασπιζόμενοι/ες το υπόλοιπο σώμα της πορείας.

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων

πηγή : https://www.facebook.com/autonomohmmy/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους/ις 6 συντρόφους/ισσες της πορείας ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA

Κάλουμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 6 συλληφθέντες/φθείσες της πορείας ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA(26/10) ,αύριο Τετάρτη 27/10 στις 11:00 εξω απο την Ευελπίδων.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΑΣΟΕΕ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1614959/


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις συλληφθέντες/θεισες της πορείας για τους 14

Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα 6 συντρόφια που συνελήφθησαν σήμερα στην πορεία για τους 14 συντρόφους της κατάληψης Πρυτανείας του ΕΜΠ. Δικαστήρια Ευελπίδων 11.00.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Αναρχικό Στέκι Γεωπονικού

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1614962/