Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στις 9.00 πμ

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη

post image

Στις 23/09/20 συλλαμβάνεται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης μετά από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε αποθήκη στο Κουκάκι. Λίγες ώρες αργότερα συλλαμβάνεται και ο σύντροφος Μιχάλης Τ. κάτω από το σπίτι του στα Πετράλωνα, όπου τα ξημερώματα η αντιτρομοκρατική εισβάλλει για έρευνα συλλαμβάνοντας και τη συντρόφισσα Ευτυχία Μ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η αντιτρομοκρατική επικαλείται ως αφετηρία της επιχείρησης συλλήψεων την ''αξιοποίηση πληροφοριών'' γύρω από τους 2 πρώτους συντρόφους, οι οποίες υποτίθεται πως προήλθαν μέσω ενός ''ανώνυμου τηλεφωνήματος'' στην υπηρεσία της. Αρχικά, η συγκεκριμένη -πάγια πλέον- τακτική των ''ανώνυμων τηλεφωνημάτων'' αποτελεί την ''ομερτά'' του αστυνομικού - δικαστικού συμπλέγματος αναφορικά με τις πρακτικές ενοχοποίησης των εκάστοτε υπόπτων. Με την ''ανωνυμία'' να υιοθετείται πλήρως από τις δικαστικές αρχές, αφού ποτέ δεν ελέγχεται η πηγή και η εγκυρότητα τους, δημιουργείται το θεσμικό παραπέτασμα για την απόκρυψη των μεθόδων της αντιτρομοκρατικής γύρω από τις στοχοποιήσεις, τις παρακολουθήσεις και εν τέλει τις συλλήψεις αγωνιστών/στριών.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, η πρόφαση αξιοποίησης αυτών των ''ανώνυμων πληροφοριών'' κατέρρευσε αυτοστιγμεί αποκαλύπτοντας το πραγματικό κίνητρο και την πηγή τους, αφού την είδηση των συλλήψεων στα μίντια ακολουθούσαν οι ''ασφαλείς πληροφορίες'' της αντιτρομοκρατικής προς τους ρεπόρτερ, οι οποίες και ταύτιζαν προκαταβολικά τις συλλήψεις των συντρόφων με τη δράση της ένοπλης επαναστατικής οργάνωσης ''Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών''.

Με αυτόν το τρόπο (και όχι μόνο) έγινε σαφές πως οι συλλήψεις όχι μόνο δεν αποτέλεσαν μια αντανακλαστική ''αξιοποίηση πληροφοριών'' αλλά ήταν προϊόν μιας από καιρό ''χαρτογράφησης'' και στοχοποίησης των συντρόφων, αφού πριν καν συνταχθεί η δικογραφία η αντιτρομοκρατική ''διέρρεε'' την εξάρθρωση της οργάνωσης. Όμως αυτή η βεβαιότητα των αρχών, η οποία και επιχειρήθηκε να ''στοιχειοθετηθεί'' προπαγανδιστικά είτε με αναφορές στα κανάλια για επιπλέον βαρύ οπλισμό που δεν βρέθηκε ποτέ στην αποθήκη στο Κουκάκι είτε με υπόδειξη της οικίας στα Πετράλωνα ως ''ορμητήριο της οργάνωσης'', έπεσε στο κενό.

Με τα πραγματικά στοιχεία να καταρρίπτουν όλα τα ευφάνταστα σενάρια που διοχετευτήκαν στα μίντια, οι ''πολύκροτες συλλήψεις'' κινδύνευαν να μετατραπούν σε ένα σοβαρό πλήγμα στο γόητρο της αντιτρομοκρατικής. Γι' αυτό και μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, έπρεπε εσπευσμένα να επιστρατευθούν τα εγκληματολογικά εργαστήρια κατασκευής ενόχων της αστυνομίας και να παρουσιάσουν μια ''κατεβασμένη'' από το διαδίκτυο ανάληψη ευθύνης σαν πρωτότυπο αρχείο κειμένου που δήθεν καταδείκνυε τον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη ως συντάκτη της.

Όμως αυτή η κίνηση πανικού για την (με κάθε μέσο) επιζητούμενη διόγκωση του κατηγορητηρίου διακινδύνευε τον ολοκληρωτικό διασυρμό της αντιτρομοκρατικής, με τη ίδια την υπηρεσία να αποσύρει το ''στοιχείο'' μόλις ζητήθηκε από την υπεράσπιση να ελεγχθεί το αρχείο από δικό της πραγματογνώμονα. Και ενώ μετά το φιάσκο της ''προκήρυξης'' γίνεται σαφές ότι η αστυνομία επιχειρεί πάση θυσία να διογκώσει το κατηγορητήριο, λίγους μήνες αργότερα ''ανακαλύπτεται'' ένα ακόμα στοιχείο, αυτή τη φορά με μια ακατάληπτη απόπειρα να συνδεθούν οι σφαίρες που βρέθηκαν στο Κουκάκι με τα όπλα που χρησιμοποίησε η Ο.Λ.Α. σε επιθέσεις της.

Η εμμονή της αστυνομίας δεν μας προκαλεί έκπληξη. Η διαχρονική στοχοποίηση τόσο του ίδιου του Πολύκαρπου μέσα στην πολυετή του παρουσία στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες όσο και της συλλογικότητας ''Ταξική Αντεπίθεση'' στην οποία συμμετέχει τα τελευταία 7 χρόνια, αποτυπώνουν με απόλυτη ακρίβεια τα κίνητρα και τις επιδιώξεις της αστυνομίας γύρω από τις συλλήψεις στις 23/09/20, καταρρίπτοντας τα σαθρά αφηγήματα περί ''ανώνυμων τηλεφωνημάτων και πληροφοριών''. Άλλωστε, ταυτόχρονα με την παραπληροφόρηση και τα ανύπαρκτα δημοσιογραφικά ''ευρήματα'' στο Κουκάκι, η αντιτρομοκρατική διοχέτευε και πληροφορίες γύρω από την ''Ταξική Αντεπίθεση'' χαρακτηρίζοντάς την ως δεξαμενή τρομοκρατών (sic).

Η αρπαγή- απαγωγή συντρόφισσας μας από την αντιτρομοκρατική έξω από τον χώρο εργασίας της λίγες μέρες μετά τις συλλήψεις με μοναδικό κριτήριο τις συντροφικές και εργασιακές σχέσεις με τον Πολύκαρπο, αλλά και οι δημόσιες καταγγελίες για τις επανειλημμένες τοποθετήσεις καμερών και ''κοριών'' παρακολούθησης στον πολιτικό μας χώρο και στα οχήματα συντρόφων μας, ταυτόχρονα με τις παρακολουθήσεις-παρενοχλήσεις στα σπίτια και τους χώρους εργασίας τους αρκετό καιρό πριν τα γεγονότα στις 23/09/20, συνθέτουν το διαχρονικό πλαίσιο στοχοποίησης της Ταξικής Αντεπίθεσης και των μελών της, με τις συλλήψεις να αποτελούν την κορύφωση των όσων είχαν προηγηθεί.

Ο τρομοϋστερικός οχετός που ξεβράστηκε από τα ΜΜΕ καθ΄ υπόδειξη της αντιτρομοκρατικής, η προφυλάκιση του συντρόφου Πολύκαρπου Γεωργιάδη και η καταφανής προχειρότητα με την οποία αποπειράθηκαν να προσθέσουν ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον του, δεν αφορούν ένα γεγονός διαχωρισμένο από την ευρύτερη συγκυρία, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της.Γιατί (και) οι συλλήψεις των 3 συντρόφων, ανάμεσα σε δεκάδες άλλες υποθέσεις στημένων κατηγορητηρίων και συλλήψεων, εντάσσονται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό τσακίσματος της αντίστασης και επιβολής όρων γενικευμένης κρατικής τρομοκρατίας κατά των κοινωνικών-ταξικών δυνάμεων.

Με αυτόν τον τρόπο και μόνο, αντιλαμβανόμενοι δηλαδή την καταστολή τόσο ως εργαλείο σταθεροποίησης του καθεστώτος μέσα σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης όπως η σημερινή όσο και ως μέσο ανάσχεσης της κοινωνικής-ταξικής αντίστασης που αναπτύσσεται σε συνθήκες κρατικής βίας, θανάτου, φτώχειας και περιστολής ελευθεριών, θεωρούμε την υπόθεση υπεράσπισης του φυλακισμένου συντρόφους μας Πολύκαρπού Γεωργιάδη ως υπόθεση κοινωνική. Ως υπόθεση υπεράσπισης του δικού μας ταξικού στρατοπέδου και της ζωτικής του ανάγκης να οργανώνεται και να αντεπιτίθεται απέναντι στον εχθρό.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΔΙΚΗ 6/12/2021

κάλεσμα : Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1614989/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Μ.Τ. ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ Ε.Μ. ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

"Τι τάχα αν είσαι φυλακή;

- Να μη λυγάς!

αυτό είν' όλο.

Δεν είναι άλλη συμβουλή."

Ναζίμ Χικμέτ

"Το πιο ακριβό στον άνθρωπο είναι η ζωή. Αυτή του δίνεται μια φορά και πρέπει να τη ζήσει κανείς έτσι, που να μη τον βασανίζει ο πόνος για τα χρόνια που τα 'ζησε άσκοπα, για να μην τον καίει η ντροπή για το πρόστυχο και το τιποτένιο παρελθόν και να μπορέσει … να πει: Όλη μου τη ζωή, όλες μου τις δυνάμεις τις έδωσα στο πιο ωραίο ιδανικό του κόσμου - στον αγώνα για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας."

Νικολάι Οστρόφσκι

Στις 23 Σεπτέμβρη 2020, μετά από δήθεν ανώνυμο τηλεφώνημα, συλλαμβάνονται από την «αντι»τρομοκρατική οι σύντροφοι Π. Γεωργιάδης και Μ.Τ., την επόμενη μέρα εισβάλουν στο σπίτι του δεύτερου όπου και συλλαμβάνουν τη συντρόφισσα και συγκάτοικο του E.M. Μετά από έρευνα που ακολούθησε στην νόμιμα νοικιασμένη αποθήκη βιβλίων του Π.Γ. και την ανεύρεση ποσότητας εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητών και σφαιρών διατάσσεται η προφυλάκιση του συντρόφου με διογκωμένο κατηγορητήριο.

Αμέσως μετά τις συλλήψεις των συντρόφων, τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ ξεκινάνε τις γνωστές "διαρροές" και μιλούν για "άρωμα τρομοκρατίας" αρχικά, για εξάρθρωση της επαναστατικής οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών στη συνέχεια, σε ένα κρεσέντο τρομο-υστερίας συνεχίζουν να αναπαράγουν και να επινοούν καταφανή ψέματα. Μιλούν μέχρι και για την ύπαρξη έτοιμης προς χρήση βόμβας, αναιρώντας μέχρι και τις φωτογραφίες που παρουσιάζουν την ίδια στιγμή στα "ρεπορτάζ" τους. Τις επόμενες μέρες «αντι»τρομοκρατική και ΜΜΕ, σε αγαστή συνεργασία, συνεχίζουν να στοχοποιούν τους συντρόφους αλλά και την Ταξική Αντεπίθεση, την πολιτική συλλογικότητα που συμμετέχουν οι 2 σύντροφοι, με παρακολουθήσεις και εισβολές σε σπίτια, ενώ διαρρέουν ότι δήθεν βρέθηκε πρωτότυπη προκήρυξη της ΟΛΑ. Το φιάσκο όμως της «αντι»τρομοκρατικής είναι τέτοιο, όπου όταν ορίζεται εμπειρογνώμονας από την υπεράσπιση, οι μπάτσοι αναγκάζονται να ανασκευάσουν και να παραδεχθούν ότι η προκήρυξη ήταν κατεβασμένη από το διαδίκτυο.

Ο σύντροφος βρίσκεται στο στόχαστρο των διωκτικών μηχανισμών γιατί για περισσότερα από είκοσι χρόνια είναι αδιάλειπτα παρών στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες της εποχής του. Είτε κατά την παραμονή του στα κολαστήρια της ελληνικής "δημοκρατίας" στις προγενέστερες περιόδους κράτησής του, είτε με την πολιτική του συλλογικότητα τα τελευταία χρόνια, την αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους (για την οποία και συνελήφθη το 2015), την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον Βασίλη Παλαιοκώστα (για την οποία και φυλακίστηκε το 2008), την αλληλεγγύη στους μετανάστες, τη συμμετοχή του σε αντι-ιμπεριαλιστικούς - αντικαπιταλιστικούς - αντιφασιστικούς και εργατικούς αγώνες και σε τόσες άλλες, μεγάλες ή και μικρότερες, στιγμές της ταξικής πάλης. Παρών στη διάδοση του ανατρεπτικού λόγου, είτε μέσω των εκδόσεων Ασύμμετρη Aπειλή, Μόλοτ και Red 'n Noir, είτε μέσω του κινηματικού εκδοτικού εγχειρήματος Los Solidarios.

Από τον περσινό Σεπτέμβρη κι έπειτα, ο σύντροφος συνεχίζει να συμβάλει μέσα από τα κελιά των φυλακών -με κείμενα, αναλύσεις και τηλεφωνικές παρεμβάσεις του σε κινηματικές εκδηλώσεις- στον πολιτικό διάλογο, την προλεταριακή αυτομόρφωση, την ιδεολογική ζύμωση και τη θεωρητική συγκρότηση του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Ασύμμετρη Απειλή, η συλλογή κειμένων του "Ο Γεωπολιτικός Μεντεσές. Ένστολο κράτος. Γεωστρατηγικοί ανταγωνισμοί. Έρπων παγκόσμιος πόλεμος".

Ταυτόχρονα, δεν συνήθισε το θάνατο και μαζί με τον συγκρατούμενο του, σύντροφο και πολιτικό κρατούμενο Βαγγέλη Σταθόπουλο δεν έπαψαν να δημοσιοποιούν το αίσχος της εγκληματικής κρατικής διαχείρισης της πανδημίας στις φυλακές.

[…] Η απάντηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης στην υγειονομική κρίση ήταν μία: καταστολή, καταστολή και καταστολή! Το υπουργείο και η Γενική Γραμματεία Εγκληματικής Πολιτικής αντί να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα του κατ' ευφημισμό "σωφρονιστικού συστήματος", έχουν ξεκινήσει όλο αυτό το διάστημα μια καταιγιστική επικοινωνιακή εκστρατεία ώστε να δοθεί η ψευδής εικόνα στην κοινωνία πως οι φυλακές είναι γεμάτες σουίτες και οι κρατούμενοι ζουν πλουσιοπάροχη ζωή. Έκαναν τα πάντα για να πείσουν την κοινωνία πως η υγειονομική κρίση είναι απόλυτα ελεγχόμενη, ενώ έφτασαν στο σημείο να διαψεύσουν τις συγκεκριμένες και στοιχειοθετημένες καταγγελίες που κάναμε δημόσια και επώνυμα δείχνοντας την παντελή τους άγνοια και αδιαφορία για την πραγματική κατάσταση στις φυλακές. Είναι τόσο τραγελαφικοί, όμως, που στην ουσία μας είπαν πως πολεμάνε τον κορονοϊό με σαμπουάν και αφρόλουτρα […] Καλά θα κάνει, λοιπόν, η Γ.Γ. Εγκληματικής Πολιτικής αντί να φλυαρεί αδιάκοπα και να διασπείρει συκοφαντίες και fake news για την εφιαλτική κατάσταση στις φυλακές, να στρωθεί στη δουλειά και να λάβει άμεσα μέτρα που να εξασφαλίζουν πιο ανθρώπινες συνθήκες κράτησης. Για να σταματήσει πριν να είναι αργά το καθεστώς της αργής δολοφονίας των χιλιάδων ανθρώπων που στοιβάζονται στις αποθήκες ψυχών των κολαστηρίων, τα οποία κατ' ευφημισμό αποκαλούνται "σωφρονιστικά καταστήματα"…

Βαγγέλης Σταθόπουλος, Πολύκαρπος Γεωργιάδης.

Φυλακή Λάρισας, 03/02/2021

Εν μέσω της τέταρτης φάσης της πανδημίας και αυτής της εγκληματικής διαχείρισής της, οι πολιτικοί διαχειριστές του συστήματος δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα άλλο, εντός και εκτός των τειχών, πέρα από την όξυνση της καταστολής. Απαγορεύοντας διαδηλώσεις και ξυλοκοπώντας διαδηλωτές, κατοχυρώνοντας το δικαίωμα να δολοφονούν εν ψυχρώ και να συγχαίρονται από τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, όπως στην περίπτωση του 18 χρόνου Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα, στήνοντας σκευωρίες εναντίον αγωνιστών με βάση μόνο το DNA, όπως πχ στις πρόσφατες περιπτώσεις των συντρόφων Κώστα Κ. και Χάρη Μ. καθώς και σ' εκείνη των 14 διωκόμενων φοιτητών για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΜΠ το περσινό Νοέμβρη, κατά τη διάρκεια του απαγορευμένου τριήμερου εορτασμού για την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η κυβέρνηση, οξύνοντας την επίθεση σε όλα τα μέτωπα, μάς υπενθυμίζει ότι την ώρα που η εργατική Τάξη φτωχοποιείται περαιτέρω, οι αγωνιστές στοχοποιούνται και καταστέλλονται και για την Υγεία δεν δίνεται ούτε ένα ευρώ, λεφτά υπάρχουν αφειδώς για τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και τους κλινικάρχες. Την ώρα που οι εργατικές διαδηλώσεις και το δικαίωμα στην απεργία ποινικοποιούνται, οι εργαζόμενοι απολύονται στο σωρό ή οι σχέσεις εργασίας τους ελαστικοποιούνται, τα εργατικά κεκτημένα χάνονται το ένα μετά το άλλο, για τους εξοπλισμούς (των -ως επί των πλείστων- ανεμβολίαστων και αντιεμβολιαστών) αστυνομικών δίνονται δεκάδες εκατομμύρια. Την ώρα που η ανεργία εκτοξεύεται και η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, το πολυεθνικό προλεταριάτο υποβαθμίζεται και οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στοιβάζονται στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή επαναπροωθούνται βίαια, αγοράζονται Ραφάλ και η Ελλάδα μετατρέπεται περαιτέρω -με τη βούλα της πρόσφατης στρατιωτικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ- σε μια απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση.

Το αστικό Κράτος γνωρίζει ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις στη ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική του θα οξυνθούν και απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο θωρακίζεται. Χτίζονται νέες φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, η εργατική νομοθεσία γίνεται κουρελόχαρτο, o ποινικός και ο σωφρονιστικός κώδικας αυστηροποιούνται, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες στοχοποιούνται, διώκονται, φυλακίζονται.

Σε αυτό το πλαίσιο ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο των αστυνομοδικαστικών μηχανισμών. Γιατί δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, γιατί δεν παραιτήθηκε, δεν ιδιώτευσε. Γιατί στον ανειρήνευτο ταξικό πόλεμο ήταν, είναι και θα είναι με την πλευρά των καταπιεσμένων, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Γιατί είναι με την πλευρά αυτών που "έχουν να κερδίσουν έναν κόσμο ολόκληρο".

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Πανελλαδική Μέρα Δράσης. Σάββατο 27 Νοέμβρη. Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, Μοναστηράκι, 13.00

Δίκη. Δευτέρα 6 Δεκέμβρη. Συγκέντρωση Αλληλεγγύης. Εφετείο Αθηνών, 9.00

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Νοέμβρης 2021

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615531/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Λευτεριά στον αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη

Αλληλεγγύη στην διωκόμενη συντρόφισσα και στον διωκόμενο σύντροφο

Στις 6 Δεκεμβρίου ορίστηκε το δικαστήριο του συντρόφου Πολύκαρπου Γεωργιάδη ο οποίος κατηγορείται για «διακεκριμένη οπλοκατοχή». Το συγκεκριμένο δικαστήριο καθώς και η κατασταλτική επιχείρηση που προηγήθηκε, η μετέπειτα διαχείριση από πλευράς αντιτρομοκρατικής, η μαζική διασπορά ψευδών ειδήσεων και δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας από πλευράς των γνωστών δημοσιογραφικών κέντρων, αποτελεί μια πάγια μεθοδολογία που ακολουθεί το κράτος και υπάγεται στις στρατηγικές προληπτικής αντιεξέγερσης που εφαρμόζονται με σφοδρότητα εναντίων του κινήματος για παραπάνω από μια δεκαετία.

Η νόμιμη αποθήκη βαφτίστηκε «γιάφκα», το κινηματικό υλικό που διατηρούσε ο σύντροφος βαφτίστηκε «αυθεντική προκήρυξη», ενώ μια σειρά ψεμάτων και ανυπόστατων πληροφοριών αποτέλεσε το πασπάλισμα για να παρουσιαστεί η είδηση στην κοινή γνώμη. Εξάλλου στην εποχή της εικόνας το μήνυμα που στέλνουν τα κέντρα εξουσίας μέσα από την αδιάλειπτη κρατική προπαγάνδα είναι ταυτόχρονα και σκοπός. Σημασία για αυτούς δεν έχει το γεγονός ότι η υπόθεση αποτελεί ένα πρόχειρα σχεδιασμένο φιάσκο και μια σκευωρία που το κίνημα θα διεκδικήσει να καταπέσει στην δικαστική αίθουσα, αλλά ότι σε χρόνο και τόπο που όρισαν αυτοί πλασάραν μια εικόνα που αντανακλά το δόγμα «νόμος και τάξη», με «Συλλήψεις τρομοκρατών», «εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης», «ανεύρεση οπλοστασίου», «εντοπισμός γιάφκας», ώστε να επιδείξουν ένα υποτιθέμενο έργο στο συντηρητικό όχλο που τους ψηφίζει ζητώντας περισσότερο αίμα αγωνιστών στην αρένα.

Η ολομέτωπη επίθεση του κράτους είναι σε πλήρη εξέλιξη. Από τα εργατικά και πολιτικά δικαιώματα και το τσάκισμα όσων επιχειρούν να πραγματοποιήσουν ακόμα και μια απλή δράση πολιτικής ανυπακοής όπως μια διαδήλωση. Στην θανατοπολιτική που εφαρμόζεται, στα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα εναντίων προσφύγων, στους δρόμους των μητροπόλεων και στα αστυνομικά τμήματα εναντίων παραβατικών προλετάριων, στα διαλυμένα δημόσια νοσοκομεία για όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν λεφτά για την υγεία τους. Σε αυτή την συγκυρία λοιπόν η καταστολή σε βάρος των πολιτικών κρατουμένων δεν είναι αποκομμένη από το ευρύτερο περιβάλλον που περιγράψαμε αλλά αντίθετα αποκτάει ειδική πολιτική βαρύτητα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα με το νομικό οπλοστάσιο του κράτος να αναβαθμίζεται και να αυστηροποιήται διαρκώς. Για αυτό και η αλληλεγγύη σε όσους βρίσκονται στα χέρια του κράτους πρέπει να αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της αντίστασης στην καταστολή. Αλληλεγγύη που ξεπερνάει τσιμεντένιους τείχους, σιδερένιους φράχτες και προαύλια φυλακών και αναζητάει τρόπο έκφρασης στους δρόμους, στους ίδιους δρόμους που θέλουμε να πορευτούμε από κοινού με τους φυλακισμένους συντρόφους μας.

Το κίνημα αλληλεγγύης βρίσκεται δίπλα στον σύντροφο γιατί γνωρίζει καλά ότι όποιος ξεχνάει τους αιχμαλώτους του κοινωνικού - ταξικού πολέμου θα ξεχάσει εν τέλει τον ίδιο τον πόλεμο. Διότι η συνεπής παρουσία του συντρόφου και η πολύμορφη συνεισφορά του στο κίνημα ανοίγουν δρόμους αποδεικνύοντας ότι αγώνας σημαίνει πολιτική στράτευση και πίστη στην υπόθεση.

Εν όψη του δικαστηρίου που έχει οριστεί στις 06/12 για τους συντρόφους Π. Γεωργιάδη, Μ.Τ. και την συντρόφισσα Ε.Μ., το οποίο και θα πραγματοποιηθεί καθώς έχει τον αριθμό 1, καλούμε σε συγκέντρωση - μικροφωνική στην Πλατεία Εξαρχείων, την Παρασκευή 03/12, στις 20:00, καθώς και σε συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών, την Δευτέρα 06/12, στις 09:00.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/86219/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Λευτεριά στον Π. Γεωργιάδη | Συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών, 6/12

Καμία υποταγή στην ιδεολογική & κατασταλτική εκστρατεία του κράτους

Λευτεριά στον Π. Γεωργιάδη

Τον Σεπτέμβρη του 2020, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, συλλαμβάνονται οι σύντροφοι Π. Γεωργιάδης και Μ.Τ. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας άντρες της αντιτρομοκρατικής εισβάλλουν στο σπίτι του Μ.Τ. στα Πετράλωνα, όπου και συλλαμβάνουν τη συντρόφισσα και συγκάτοικό του Ε.Μ. Από την πρώτη στιγμή σύσσωμα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ παρουσιάζουν τις συλλήψεις ως εξάρθρωση της επαναστατικής οργάνωσης Ο.Λ.Α. δίνοντας τα εύσημα στο Υπουργείο Προ.Πο. και πανηγυρίζοντας για «το πετυχημένο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας». Τα ΜΜΕ διαμορφώνοντας ένα κλίμα τρομολαγνείας, συνεχίζουν να διαρρέουν ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες, στοχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους συντρόφους και διογκώνοντας διαρκώς την υπόθεση με στόχο τη δημιουργία κλίματος για την προφυλάκιση τους.

Η αντιτρομοκρατική προσπαθεί να συνδέσει -χωρίς καμία επιτυχία- τα ευρήματα (σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν εκρηκτικά και σφαίρες) της αποθήκης που νοίκιαζε ο σύντροφος Π.Γ. καθώς και τα όπλα που βρέθηκαν στα σπίτια των άλλων 2 συλληφθέντων με τη δράση της Ο.Λ.Α. Πρωτόδικα αποδίδονται κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα στους Μ.Τ. και Ε.Μ. και αφήνονται ελεύθεροι (ο Μ.Τ. με περιοριστικούς όρους, ενώ η συντρόφισσα Ε.Μ. χωρίς κανένα περιοριστικό όρο), ενώ για τον Π. Γεωργιάδη αποφασίζεται η προφυλάκισή του με την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

Η υπόθεση του Π. Γεωργιάδη αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα εκδικητικής δίωξης αγωνιστών μέσω κρατικών και δικαστικών σκευωριών. Ενδεικτική είναι η προσπάθεια της αντιτρομοκρατικής, η οποία από την αρχή προσπαθούσε, να τον συνδέσει με την δράση της Ο.Λ.Α παρουσιάζοντας ένα κατεβασμένο αρχείο από το διαδίκτυο, το οποίο βρέθηκε σε ένα σκληρό δίσκο του συντρόφου, ως την αυθεντική προκήρυξη της οργάνωσης για την βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ. Αστυνομία και ΜΜΕ προχωρούν σε μια συντονισμένη προσπάθεια στοχοποίησης όχι μόνο των διωκόμενων συντρόφων της «Ταξικής Αντεπίθεσης», συλλογικότητας στην οποία ανήκουν κάποιοι εξ αυτών αλλά και συνολικά του αναρχικού και αντικρατικού αγώνα.

Το κρατικό- καπιταλιστικό σύστημα και η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού ενορχηστρώνουν την επίθεση στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, τους αγωνιστές και τους καταπιεσμένους και παράλληλα επιβάλλουν ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους. Οι δικαστικές σκευωρίες και τα στημένα κατηγορητήρια, όπως αυτό εναντίον των συντρόφων Καλαϊτζίδη-Ματαράγκα, οι διώξεις με βάση το DNA, η εκδικητική μεταχείριση των αναρχικών Β. Σταθόπουλου, Κ. Σακκά, Γ. Δημητράκη και η προφυλάκιση και στοχοποίηση του Π. Γεωργιάδη, οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, οι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών, οι συλλήψεις αγωνιστών και οι εκκενώσεις κατειλημμένων χώρων αγώνα υπηρετούν τον ίδιο σκοπό της παραδειγματικής τρομοκράτησης της κοινωνίας και του περιορισμού του οργανωμένου αγώνα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, με την αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων της αστυνομίας, την ενίσχυση του νομικού οπλοστασίου του κράτους και την επιβολή του καθεστώτος της αστυνομοκρατίας σε γειτονιές και πλατείες ως την κρατική δολοφονία του 18χρονου ρομά Ν. Σαμπάνη με 38 σφαίρες από τις ένστολες συμμορίες της ΕΛ.ΑΣ, υπηρετείται η κεντρική κατασταλτική πολιτική του κράτους, το δόγμα της προληπτικής αντιεξέγερσης.

Οι παραπάνω ενέργειες καταδεικνύουν ένα ακόμη κοινό σημείο: τον φόβο των εξουσιαστών για την εξέγερση των καταπιεσμένων ενάντια στον άδικο και δολοφονικό κόσμο της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Ενάντια στην κατασταλτική και ιδεολογική εκστρατεία του κράτους που στοχεύει το αναρχικό κίνημα, τις δομές του και όλους όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται. Να υπερασπιστούμε τους διωκόμενους συντρόφους από τις κρατικές και δικαστικές μεθοδεύσεις και να αντισταθούμε στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Να υψώσουμε το ανάστημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας, της οργάνωσης και προετοιμασίας του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Π. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Δευτέρα 6/12, 9:00, Εφετείο Αθηνών

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : https://landandfreedom.gr/el/agones/615-lefte…


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Δευτέρα 6/12 στις 9πμ στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως)

Στις 23.9.20 συλλαμβάνεται ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης μετά από έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε αποθήκη στο Κουκάκι όπου βρίσκονται και κατάσχονται ποσότητα εκρηκτικών και σφαίρες, καθώς η αποθήκη ενοικιάζονταν στο όνομα του. Λίγο αργότερα συλλαμβάνεται επίσης ο σύντροφος Μ.Τ . Μετά από ερεύνα στο σπίτι του συλλαμβάνεται επίσης η σύντροφος του Ε.Μ . Η όλη επιχείρηση εφορμάται από τις γνωστές και πάγιες πλέον (από την αστυνομία προς την αστυνομία) τηλεφωνικές κλήσεις από ανώνυμο αριθμό.!!!

Τα ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία με την "αντιτρομοκρατική" υπηρεσία προσπαθούν να συνδέσουν τις συλλήψεις αυτές με την επαναστατική οργάνωση ΟΛΑ και να τις παρουσιάσουν ως επιτυχία της ΕΛΑΣ στην εξάρθρωση της. Σενάρια που καταρρέουν καθώς η "αντιτρομοκρατική" παραδέχεται τη μη ύπαρξη στοιχείων παρά τις προσπάθειες των ΜΜΕ να δημιουργήσουν κλίμα και να δικάσουν εκ των προτέρων τους τρεις συντρόφους.

Τελικά οι Μ.Τ. και Ε.Μ. κατηγορούνται για απλή οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος για τα δύο όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι στα Πετράλωνα και αφήνονται ελεύθεροι. Ο Π. Γεωργιάδης οδηγείται στις φυλακές της Λάρισας με την κατηγορία της "διακεκριμένης περίπτωσης κατοχής εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος".

Ωστόσο τα σαΐνια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας δεν το βάζουν κάτω και σε 2ο χρόνο επιχειρούν και πάλι να συνδέσουν τον Π. Γεωργιάδη με την επαναστατική οργάνωση ΟΛΑ παρουσιάζοντας μια προκήρυξη ανάληψης ευθύνης της οργάνωσης που βρέθηκε στον υπολογιστή του Π.Γ , κατεβασμένη από διαδικτυακό ιστότοπο, ως αυθεντική. Μετά από ενστάσεις του ίδιου του συντρόφου και δράσεις του κινήματος αλληλεγγύης αυτό το φιάσκο έλαβε τέλος και η αντιτρομοκρατική υποχρεώθηκε να ανασκευάσει.

Η εμμονή των αντιτρομοκρατικών αρχών δεν σταματάει εδώ. Σε 3ο χρόνο προσπαθούν να συσχετίσουν κάποιες από τις σφαίρες που βρέθηκαν στην αποθήκη με οπλισμό των επαναστατικών οργανώσεων ΟΛΑ κ ΟΠΛΑ. Ωστόσο και η 3η απόπειρα σύνδεσης πέφτει στο κενό, αναδεικνύοντας παρόλη την προχειρότητα, την επιμονή των διωκτικών αρχών να συνδέσουν τον σύντροφο με ενέργειες που εκδικάζονται με τις διατάξεις του 187α ώστε να εξασφαλίσουν τα μέγιστα των ποινών και να του χρεώσουν μια δεύτερη προφυλάκιση.

Το δικαστήριο του Πολύκαρπου Γεωργιάδη καθώς και του συντρόφου Μ.Τ. και της Ε.Μ ορίστηκε στις 6 Δεκέμβριου στις 9πμ στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως).

Θα είμαστε όλες και όλοι εκεί

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615740/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Καλεσμα στο Εφετείο την Δευτερα 06 Δεκεμβρίου για τον Πολύκαρπο Γεωργιάδη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615753/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Ανακοίνωση / κάλεσμα αλληλεγγύης στον Π. Γεωργιάδη στο Εφετείο 6/12

"... Επειδή εσείς νομίζετε ότι απολογούμαι, καθώς η λέξη απολογία έχει μια συγκεκριμένη φόρτιση, εγώ θεωρώ τα λόγια μου σαν ένα βήμα υπεράσπισης, όχι μόνο σε ότι αφορά το ποινικό σκέλος, αλλά και σε ότι αφορά την πολιτική μου ταυτότητα, τις πολιτικές μου θέσεις που νομίζω παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη θέση που τώρα βρίσκομαι. Ότι η θέση του κατηγορούμενου στην οποία βρίσκομαι, έχει σχέση με τον πολιτικό μου λόγο... Εγώ θέλω να μιλήσω για κάποια άλλα εγκλήματα που έχουν γίνει, για τα οποία θα πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι, που κατά τη γνώμη μου είναι το σύνολο της τάξης των καπιταλιστών και των υπηρετών της. Θα πρέπει να βρεθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν, όχι φυσικά από κάποια αστική δικαιοσύνη, αλλά από την κοινωνική επανάσταση με της οποίας το μέρος είμαι."

Πολυκαρπος Γεωργιάδης, απολογία στη δίκη για την απαγωγή Μυλωνά, Φλεβάρης 2010

Στις 23 Σεπτέμβρη 2020, έπειτα από επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, συλλαμβάνονται οι σύντροφοι Πολύκαρπος Γεωργιάδης και Μ.Τ, ενώ τα ξημερώματα της επόμενης μέρας εισβάλλουν στο σπίτι του Μ.Τ. στα Πετράλωνα όπου και συλλαμβάνουν την συντρόφισσα και συγκάτοικό του Ε.Μ., έπειτα από πληροφορίες που προήλθαν από «ανώνυμα τηλεφωνήματα», μια συνηθισμένη τακτική ενοχοποίησης αγωνιστών. Μετά από έρευνα που ακολούθησε στην νόμιμα νοικιασμένη αποθήκη βιβλίων του Π.Γ. και την ανεύρεση ποσότητας εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητών και σφαιρών διατάσσεται η προφυλάκιση του συντρόφου με διογκωμένο κατηγορητήριο. Ο σύντροφος Μ.Τ. και η συντρόφισσα Ε.Μ., περνάνε από τον ανακριτή με πλημμεληματικού χαρακτήρα δίωξη και αφήνονται ελεύθεροι.

Παράλληλα τα ΜΜΕ σε στενή συνεργασία με την αντιτρομοκρατική στοχοποιούν τους συντρόφους, επινοώντας ψευδή στοιχεία και συνδέσεις με άλλες υποθέσεις προσπαθώντας να τα συνδέσουν με τα ευρήματα, ενώ διαρρέουν ότι βρέθηκε πρωτότυπη προκήρυξη της ΟΛΑ αναπαράγωντας την εξάρθρωση της. Τα στοιχεία πέφτουν από την πρώτη στιγμή και κατά τον διορισμό εμπειρογνώμονα η αντιτρομοκρατική αναγκάζεται να ανασκευάσει και να παραδεχθεί ότι η προκήρυξη ήταν κατεβασμένη από το διαδίκτυο. Αστυνομία και ΜΜΕ δεν μένουν μόνο στην στοχοποίηση των διωκόμενων συντρόφων αλλα στοχοποιούν και την συλλογικότητα "Ταξική Αντεπίθεση", όπου ανήκουν 2 εκ των κατηγορουμένων, με επανειλημμένες τοποθετήσεις καμερών και κοριών καθώς και με την αρπαγή συντρόφισσας μέλος της συγκεκριμένης συλλογικότητας με μοναδικό κριτήριο τις συντροφικές και εργασιακές σχέσεις με τον Πολύκαρπο.

Ο σύντροφος Πολύκαρπος Γεωργιάδης βρίσκεται για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο. Η εμμονή των διωκτικών αρχών στο πρόσωπο του έχει να κάνει με την αγωνιστική του στάση όλα αυτά τα χρόνια, πληρώνοντας το τίμημα της αφοσίωσης του στην επαναστατική υπόθεση. Ο σύντροφος με παραπάνω από 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και δράσης στο επαναστατικό - ανταγωνιστικό κίνημα, με τη συμμετοχή του στους εργατικούς αγώνες, στους αντιφασιστικούς αγώνες, με την αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους, έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο των αρχών, έχει συλληφθεί, έχει φυλακιστεί. Ακόμα και μέσα από τα κελιά των φυλακών ο σύντροφος συνεχίζει να συμβάλει στον αγωνά με τη δημοσίευση κειμένων / αναλύσεων, με τηλεφωνικές παρεμβάσεις σε κινηματικές εκδηλώσεις, με την ανάδειξη του ζητήματος της πανδημίας μέσα στις φυλακές.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στο πλευρό του συντρόφου μας και της μεθοδευμένης δίωξής του. Όλοι και όλες τη Δευτέρα 6/12, 9:00 στο Εφετείο Αθηνών

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Εργατική Ομάδα Τ-34

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615769/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα - Λευτεριά στο σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020, έπειτα από ένα ακόμη "ανώνυμο τηλεφώνημα", όπως συνηθίζει να βαπτίζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ) τις παράνομες παρακολουθήσεις πολιτών για να προσχηματοποιεί τις εκμαιεύσεις της, συλλαμβάνει τον σύντροφο Πολύκαρπο Γεωργιάδη.

Η σύλληψή του γίνεται στο Κουκάκι, έξω από αποθήκη που νοίκιαζε για την αποθήκευση βιβλίων των εκδόσεών του, «Ασύμμετρη Απειλή». Μετά από έρευνα που πραγματοποιεί στην αποθήκη, η ΔΑΕΕΒ εντοπίζει εκτός από βιβλία και μια τσάντα με ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητών και φυσιγγίων. Τα οποία με την σειρά τους βαπτίστηκαν πολεμοφόδια "που προορίζονταν για παροχή σε τρίτους" δίχως το παραμικρό στοιχείο περί της υπόνοιας, με μόνο σκοπό την ενοχοποίησή του ως μέλους ένοπλης οργάνωσης.

Η σκευωρία συνοδεύτηκε από μια προκήρυξη της Οργάνωσης Λαϊκών Αγωνιστών που απλώς βρέθηκε στην κατοχή του, παραποιώντας βέβαια την πραγματικότητα ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη δεν ήταν πρωτότυπη, αφού είχε ήδη κυκλοφορήσει σε συγκεκριμένα συστημικά μέσα και ως εκ τούτου θα μπορούσε να έχει βρεθεί στην κατοχή του οποιουδήποτε δίχως αυτό να συνεπάγεται συσχέτιση με την οργάνωση. Ψιλά γράμματα για την δικαστική εξουσία που τον προφυλάκισε σύμφωνα με τις επιταγές της ΔΑΕΕΒ.

Έτσι λοιπόν, η κρατική φάμπρικα των σκευωριών έδεσε άλλη μια υπόθεση, έκλεισε για ενάμιση χρόνο στην φυλακή έναν άνθρωπο και συνεχίζει να παρατείνει την αιχμαλωσία του. Πραγματικό αίτιο, μακριά από κρατικές δικαιολογίες και προσχήματα; Μονάχα, η πολιτική του στάση, η επαναστατική του σταδιοδρομία, η πρακτική και θεωρητική συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες και στην ριζοσπαστικοποίηση των από τα κάτω.

Η δίκη του συντρόφου καθώς και των Μ.Τ και Ε.Μ που κατηγορούνται πλημμεληματικά για την ίδια υπόθεση, ξεκινάει στις 6 Δεκεμβρίου 2021 στο Δ' Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, Εφετείο Λουκάρεως, αίθουσα Δ70Δ στον 1ο όροφο στις 9:00.

Ο κόσμος του αγώνα οφείλει να σταθεί στο πλευρό τους ενάντια στις κατασταλτικές επιδιώξεις του κράτους, για να ρίξει άλλη μια σκευωρία στον κάλαθο.

Δύναμη και αλληλεγγύη στον σύντροφό Πολύκαρπο Γεωργιάδη.

Αλληλεγγύη στους Ε.Μ και Μ.Τ.

Κανένας άνθρωπός μας μόνος του στα λερωμένα χέρια του κράτους.

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

masoexvka@espiexv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615796/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

https://rouvikonas.gr/archives/5405

Μέσα από τη γνωστή φάμπρικα της ''αντι''τρομοκρατικής και των «ανωνύμων τηλεφωνημάτων» έχει στηθεί και η συγκεκριμένη δίωξη κατά του συντρόφου Μ.Τ. και της συντρόφισσας Ε.Μ., με αποκορύφωμα την περισσότερο απο έναν χρόνο προφυλάκιση του συντρόφου Π. Γεωργιάδη, μετά τη σύλληψή τους τις 23/09/2020. Οι νομικές ακροβασίες και οι κινήσεις εντυπωσιασμού από πλευράς ''αντι''τρομοκρατικής είχαν ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγοριών για απλή κατοχή εκρηκτικών και πυρομαχικών, σε «παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών για διάπραξη κακουργήματος», καθώς διέρρευσαν τότε οι αρχές πως, παράλληλα με τις εκρηκτικές ύλες, βρέθηκε και μια πρωτότυπη προκήρυξη (στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα απλό PDF κατεβασμένο από το ίντερνετ) της ΟΛΑ (''Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών''), προσπαθώντας έτσι να φυλακίσουν τους συντρόφους και τη συντρόφισσα σε μια υπόθεση ''τρομοκρατίας''.

Όσον αφορά τον Π. Γεωργιάδη, η πολιτική του παρουσία και δράση στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες είναι γνωστή και πολύχρονη, και προφανώς ενοχλεί. Η εξουσία δεν μπορεί να ανεχτεί κάποιον να της χαλάει τη δουλειά, εκθέτοντας το ταξικό και κοινωνικά εχθρικό πρόσημό της, εκθέτοντας το μόνο εργαλείο που ξέρει να χρησιμοποιεί και καταλαβαίνει: την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. Προσφάτως, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας νέας εκστρατείας καταστολής, με το κράτος να δείχνει διαρκώς τα δόντια του είτε ευθέως απέναντι σε αγωνιστές (Σταθόπουλος, Κώστας Κ., Χάρης Μαντζουρίδης, 14 της Πρυτανείας ΕΜΠ) είτε απέναντι στα εργατικά κεκτημένα του κινήματος, και της κοινωνικής βάσης ευρύτερα (ποινικοποίηση διαδηλώσεων, νόμος Χατζηδάκη).

Αλλά για αυτήν την καταστολή δεν τρέχει κάστανο. Δεν μας πειράζει η πρόσληψη τόσων μπάτσων και τα 30.000.000 για την εξοπλιστική ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ., τη στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας πονούσε κι ακόμα πονάει, αποφέροντας στο τέλος της μέρας ακόμα περισσότερους νεκρούς παρά τις ακαταπόνητες προσπάθειες των γιατρών. Δεν μας πειράζει η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, που θα οδηγήσει την Ελλάδα σαν το παρανυφάκι της Γαλλίας, σε φυσική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην Αφρική (βλ. Σαχέλ). Ούτε μας πειράζει η καμένη γη που άφησαν πίσω τους οι πυρκαγιές στη Β. Εύβοια, και αμέσως μετά και όλως τυχαίως να γίνεται κτήμα του αρπακτικού κεφαλαίου (βλ. EREN).

Όλα αυτά και άλλα πολλά, βέβαια, πάντα βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα από το πέπλο ομίχλης, αλλά και σιωπής που στήνουν τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Που έχουν μπουκώσει τόσο πολύ από τα bonus του Μητσοτάκη και του Πέτσα, ώστε να αποτελούν την προμετωπίδα του δόγματος «Νόμος και Τάξη». Εκείνων των ΜΜΕ, που μετά τη σύλληψη των παραπάνω συντρόφων έσπευσαν να σηκώσουν ψηλά την κρατική προπαγάνδα κάνοντας λόγο για «γιάφκες», «οπλοστάσια» και «εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης».

Δεν ξεχνάμε επίσης τη στοχοποίηση που δέχθηκε η ''Ταξική Αντεπίθεση'', συλλογικότητα στην οποία ο Π. Γεωργιάδης συμμετέχει από το 2014, όταν μετά τη σύλληψή του χαρακτηρίστηκε μιντιακά ως «πολιτική οργάνωση-βιτρίνα» και «δεξαμενή τρομοκρατών», και βρέθηκε σε έναν ασφυκτικό κλοιό παρακολούθησης.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον σύντροφο Π. Γεωργιάδη, αιχμάλωτο του κοινωνικού και ταξικού πολέμου, και δεν μπορούμε παρά να υπερασπιστούμε τη συνεπή πολιτική του στράτευση και την πίστη του στον αγώνα για ανατροπή.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Π. Γεωργιάδη, Μ.Τ. και Ε.Μ., Δευτέρα 6/12, Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως) στις 09:00.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΩΚΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ρουβίκωνας

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1615803/