τι; : δίκη θεματική : αλληλεγγύη

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη των συλληφθέντων στα Σεπόλια για την πορεία του Πολυτεχνείου

Κάλεσμα Δευτέρα 1/11 στα δικαστήρια-Συνεχίζεται η δίκη των συλληφθέντων στα Σεπόλια για την πορεία του Πολυτεχνείου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/11 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΕΠΟΛΙΩΝ

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Συνεχίζεται τη Δευτέρα 1/11 από τις 9 πμ στο κτίριο 3, στην αίθουσα 4 η δίκη των συλληφθέντων στα Σεπόλια, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στις 17/11//2020 για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Του Ορέστη Καττή, της Λυδίας Καττή, του Νικόλα Καβακλή, φοιτητών μελών της νΚΑ, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Μάκη Λιβάνη μέλους της Πρωτοβουλίας για σύγχρονο κομμουνιστικό πρόγραμμα και κόμμα και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μαζί με την κατηγορία της παραβίασης μέτρων covid, λόγω της συμμετοχής με χιλιάδες άλλους στις κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο που είχαν καθολικά απαγορευτεί με πρόσχημα την πανδημία, διώκονται για πλήθος χαλκευμένων από την αστυνομία κατηγοριών μετά την βάρβαρη επίθεση που έκανε σε όσους-ες κατοίκους της περιοχής αποχωρούσαν. Για βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση με λόγο και έργο, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού.

Από την πρώτη μέρα της έναρξης της δίκης με την κατάθεση του αστυνομικού κατηγορίας καταφάνηκε η σκευωρία της αστυνομίας, αφού περιέγραψε τα γεγονότα με πλήθος παραποιήσεις και ψέματα. Ότι δήθεν υπήρχε εκείνη την ώρα συγκέντρωση στο μετρό με πανό ανοιγμένα και όταν εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί με τις μηχανές οι συγκεντρωμένοι τους έβρισαν και τους πέταξαν πέτρες, και όταν επιχείρησαν να συλλάβουν τον ένα μπήκε μέσα σε πυλωτή, ανέβηκε σε καπό αυτοκινήτου προξενώντας του ζημίες, έκανε χειρονομίες και έβριζε προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη.

Οι χαλκευμένες κατηγορίες της αστυνομίας και της εισαγγελικής παραπομπής καταρρίπτονται από το οπτικό και ηχητικό υλικό και το πλήθος των αυτόπτων μαρτύρων. Γείτονες, φίλους, δικηγόρους, γιατρούς, φοιτητές, συνδικαλιστές, συμβούλους που έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους στους κατηγορούμενους και τη διαθεσιμότητά τους να καταθέσουν.

Αποδεικνύεται ότι με κυβερνητική εντολή εκδηλώθηκε η βάρβαρη βία από την αστυνομία που εκδηλώθηκε με κυνηγητό με μηχανές, επίθεση, προπηλακισμούς, ξύλο, βρισιές και σεξιστική λεκτική επίθεση ακόμα και μέσα στο αστυνομικό τμήμα, βιαιοπραγίες και αυταρχισμός που οδήγησαν και στο νοσοκομείο με ισχαιμικό τον πατέρα των δύο άλλων κατηγορούμενων φοιτητών. Στόχος η τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται κόντρα στους σχεδιασμούς του συστήματος, η επιβολή απαγόρευσης κινητοποιήσεων, της πολιτικής και κινηματικής δράσης όσων αντιστέκονται.

Το κίνημα αλληλεγγύης στους διωκόμενους είναι μεγάλο και απλώνεται από φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σωματεία, κινηματικές συλλογικότητες, φορείς αλληλεγγύης, κινήσεις πόλης και περιφέρειας, εργατικά σχήματα μέχρι ομοσπονδίες, συνομοσπονδίες και δήμους φορείς με περισσότερα από 160 ψηφίσματα μέχρι τώρα. Εκφράστηκε και στην συγκέντρωση στα δικαστήρια την πρώτη μέρα της δίκης την Τετάρτη 13/10, έτσι θα εκφραστεί και τη Δευτέρα που καλούν πάλι σε συγκέντρωση φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες περιοχών.

Κ.Ε.Δ.Δ.Α- Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα, την Αλληλεγγύη

πηγή : https://kedda2021.blogspot.com/2021/10/111.ht…


Κάλεσμα Δευτέρα 1/11 στα δικαστήρια της Ευελπίδων για τη δίκη των συλληφθέντων στα Σεπόλια

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/11, στις 9 πμ στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2020

ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τη Δευτέρα 1/11 από τις 9 πμ στο κτίριο 3, στην αίθουσα 4 θα συνεχιστεί η δίκη των διωκόμενων για τη συμμετοχή σε πορεία για το Πολυτεχνείο το 2020 που ξεκίνησε από το σταθμό Λαρίσης και κατέληξε στο σταθμό Σεπολίων. Στους κατηγορούμενους έχουν φορτωθεί από την αστυνομία επί πλέον της συμμετοχής στη διαδήλωση ως παραβίαση των μέτρων covid και μια σειρά χαλκευμένες κατηγορίες που επιτέθηκε βάναυσα σε όσους κατοίκους της περιοχής αποχωρούσαν προς τα σπίτια τους με τα πόδια. Eπιδιώκουν να καλύψουν τη βάρβαρη επίθεσή τους, με ξύλο, προπηλακισμούς, βρισιές που προκάλεσε και ισχαιμικό επεισόδιο στον ένα συλληφθέντα που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Την πρώτη μέρα έναρξης της δίκης στις 13/10 η κατάθεση του αστυνομικού ήταν γεμάτη ψέματα και με αντιφάσεις από τη γραπτή αρχική του κατάθεση. Οι ισχυρισμοί του είναι σε πλήρη αντίθεση με τους αυτόπτες μάρτυρες και το οπτικό και ηχητικό υλικό που έχει έρθει στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για μια ακόμα δίκη που εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης για κατάργηση του δικαιώματος στη διαδήλωση, περιστολή των ελευθεριών, επιχείρηση ποινικοποίησης και απειλής οικονομικού κόστους για όσους-ες κινητοποιούνται.

Δεν μας τρομοκρατούν.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας.

Απαιτούμε:

Την απόσυρση κάθε κατηγορίας σε βάρος όλων των συλληφθέντων και την παύση κάθε δίωξης.

Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία, την πολιτική δράση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει !

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1/11 στις 9.00 πμ

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Επιτροπή Αλληλεγγύης σε διωκόμενες-ους για ελευθερία σε κινηποιήσεις

πηγή : https://mazistonagona.blogspot.com/2021/10/11…